Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: Ostatní motocykly
Strana 8 z 28:   1  ...  5    6    7    8    9    10    11  ...  28  

Afrika zije :)
cizak
Přidané 09.11.2014 20:04

Registrace: 12.02.07
HP2 má geniálně sametový zátah a kde by ses bořil umí vzít i dvojku či trojku a za tebou sice nikdo ca 200metrů nesmí být ale vyjede i z polobažiny pokud není přední kolo do třičtvrtě v blátě .
Ostré endura 450 májí tak ostré reakce a celý jak se to třese, klepe + uzounká tvrdá fošna místo sedla a neustálé řazení - jsem z toho utahanej jako z kola.
Těžší moto svoji váhou terenem propluje a občas si cestu i udělá a tak je to pohodlnější...
Na Afriku moc vzpomínám , měl jsem ji sedm let a 100tis km a nikdy na ní nezapomenu , byla úžasná , ale mimo teren je 60 koní nuda ... :-( 80-85 by bylo fajn ale či cokoliv dnes na trhu nelze AT moc nahradit ...
Varadero není cestovní enduro, já to nazívám, dvouválcový Pan European
...
Upravil cizak dne 09.11.2014 22:43
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...

Vjetrnik
Přidané 09.11.2014 22:35

Registrace: 09.10.07
...prostě na tohle to chce něco lehčího....
Vjetrnik přiložený následující obrázek:

[79.35Kb]
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Vjetrnik
Přidané 09.11.2014 22:36

Registrace: 09.10.07
...
Vjetrnik přiložený následující obrázek:

[143.23Kb]
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Vikec
Přidané 10.11.2014 07:51

Registrace: 13.06.12
Vjetrnik napsal:
sanko napsal:
Nepochopil si .......

Tys zase nepochopil Čízáka....

V terénu na 450 je samozřejmě nejlépe, ale né vždy jej člověk má za domem a musí k němu dojet....

Navíc třeba Alpské šotoliny nebo Maroko se dá projet jen s větší rolkou a žádné kufry nejsou potřeba. Ale opět tam člověk musí dojet nebo zvládnout s většími přesuny. GS má nevýhodu v rozměru pneu a váze, mít moto s tím správným rozměrem a o 50kg lehčí je prostě lákavé....

Správnej rozměr kol (aspoň teda toho předního) a 50kg míň má můj starej dvouventil,tak naco nějakou afriku:-)

http://vikecb12.rajce.idnes.cz/
sanko
Přidané 10.11.2014 08:14

Registrace: 24.03.12
cizak napsal:
HP2 má geniálně sametový zátah a kde by ses bořil umí vzít i dvojku či trojku a za tebou sice nikdo ca 200metrů nesmí být ale vyjede i z polobažiny pokud není přední kolo do třičtvrtě v blátě .
Ostré endura 450 májí tak ostré reakce a celý jak se to třese, klepe + uzounká tvrdá fošna místo sedla a neustálé řazení - jsem z toho utahanej jako z kola.
Těžší moto svoji váhou terenem propluje a občas si cestu i udělá a tak je to pohodlnější...
Na Afriku moc vzpomínám , měl jsem ji sedm let a 100tis km a nikdy na ní nezapomenu , byla úžasná , ale mimo teren je 60 koní nuda ... :-( 80-85 by bylo fajn ale či cokoliv dnes na trhu nelze AT moc nahradit ...
Varadero není cestovní enduro, já to nazívám, dvouválcový Pan European
...

HP2 je užasný stroj, len problém s takou motorkou mam ten, že aspoň tu ,nemám kde a ským také moto vobec využiť. Zas by som k tomu potreboval lahké enduro.
Na MX alebo enduro trať to nie je a inde je aj tak plošný zákaz. Jazdiť "raly" na polných cestách z toho som už fakt vyrástol. Už sa nechcem vrátit do čias ked po mne traktoristi náradie hádzali Smile

Melizoy
Přidané 10.11.2014 08:21

Registrace: 23.04.10
Vikec: kolik myslíš, že tvůj dvouventil opravdu váží? 50kg dole proti čemu? Já myslím, že celých 50kg dolu nebude mít ani proti 1150GSA. Leda bys měřil prázdného dvouventila proti plné GSA? tím ti ho nehaním, ale já bych neřekl, že to je lehká motorka. Pro mne je těžká mrcha i F800GS, která by se mi jinak jako univerzál celkem líbila.
Můj sen třeba je lehká motorka, dobře použitelná v šotolince, s dvouválcovým motorem. Sám jsem přešel z boxera na X-challenge, a kdyby v ní byl dvouválec, byla by to (pro mě) na delší dobu konečná. Na jednobuchu mi celkem vadí monotónní vibrace a projev elektrocentrály. To, že se dá do lehké motorky zabudovat dvouvál předvedla třeba už skoro před 10lety Aprilia se svými R/SXV550. Úžasné svezení, bohužel za cenu krátkých servisních intervalů..
Já se docela těším, s čím se Honda ukáže, čím více podobných modelů na výběr, tím lepší vklad do budoucna.
Wer später bremst, fährt länger schnell.

cibus
Přidané 10.11.2014 09:05

Registrace: 11.12.12
Afrika byla svého času zjevením a něčím úplně novým v segmentu cestovních endur, a i proto nebo resp. právě z tohoto důvodu se stala etalonem a legendou. Dalším takovým zjevením byla KTM LC8, se kterou KTM prorazila.

Nová Africa je něco, co už tady je v podobě GS800. Řadový dvouválec? Ještě na tu Afru dají kinder komponenty jako na novou malou Tenere, a tím ji pohřbí už dopředu.

Připadá mně, že odvaha dnešních výrobců přijít s něčím novým a ultimativním se v limitě blíží nule. To, co dnes padá z výrobních pásů, jsou euromotorky pro eurořidiče.

Vypadá to, že ještě chvilku podržím v garáži SERko.
Upravil cibus dne 10.11.2014 09:12

bendik
Přidané 11.11.2014 07:50

Registrace: 31.10.12
Nechapu ty myslenky ohledne etalonu, legendy atd... a uprimne je beru za uplne mimo (nic proti nekomu konkretne). Vzdyt si clovek vybere motorku, ktera mu sedne a ne podle toho kolik "tupcu" se nechalo oblbnout reklamou??? Uz tu bylo hodne produktu, ktere proste jen meli lepsi reklamu, ale vyrobky konkurence byli lepsi!

Tak a ted me kamenujte :-)

raptor
Přidané 11.11.2014 08:12

Registrace: 19.06.13
bendik co na tom nechapes... afrika prisla (este ako vzduchac s kardanom) a urobila v tom case "revoluciu" a tak vznikla legenda

ako siel cas vznikli dajme tomu aj lepsie motorky (menej kil, viac HP, nemaju motor z choppra) ale "legenda" sa okolo nich nevytvorila

co sa tyka reklamy ako takej myslim ze ta ma okolo "legendarnosti" afriky najmenej zasluh. Ono pred 30 rokmi, kedy vznikla rozhodne nebol marketing tam kde je dnes.
live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
cibus
Přidané 11.11.2014 09:09

Registrace: 11.12.12
HP2 má minimálně nakročeno stát se ceněnou raritou. Už cenovka, za kterou to prodal Morabo, tomu nasvědčuje.

Hrabe_X
Přidané 11.11.2014 12:47

Registrace: 31.10.07
pro afromilovníky jedna pěkná na prodej:
http://www.sbazar...543km-moto
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

raptor
Přidané 11.11.2014 13:34

http://motocykle....RV-750.php

moja bývalka tiež aktuálne na predaj..
live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
Vikec
Přidané 11.11.2014 17:13

Melizoy napsal:
Vikec: kolik myslíš, že tvůj dvouventil opravdu váží? 50kg dole proti čemu? Já myslím, že celých 50kg dolu nebude mít ani proti 1150GSA. Leda bys měřil prázdného dvouventila proti plné GSA? tím ti ho nehaním, ale já bych neřekl, že to je lehká motorka. Pro mne je těžká mrcha i F800GS, která by se mi jinak jako univerzál celkem líbila.
Můj sen třeba je lehká motorka, dobře použitelná v šotolince, s dvouválcovým motorem. Sám jsem přešel z boxera na X-challenge, a kdyby v ní byl dvouválec, byla by to (pro mě) na delší dobu konečná. Na jednobuchu mi celkem vadí monotónní vibrace a projev elektrocentrály. To, že se dá do lehké motorky zabudovat dvouvál předvedla třeba už skoro před 10lety Aprilia se svými R/SXV550. Úžasné svezení, bohužel za cenu krátkých servisních intervalů..
Já se docela těším, s čím se Honda ukáže, čím více podobných modelů na výběr, tím lepší vklad do budoucna.

Pohotovostní hmotnost mé stovky je 215kg a 1150gsa má 253kg. Takže krásnejch čtyřicet kilo rozdílu a to nemluvím o těžišti,který je u dvouventila uplně někde jinde,přesně tam,kde bych ho u boxera čekal,kdežto u čtyrventila nevidím rozdíl v těžišti oproti třeba japonskýmu čtyřválcu,prostě nesmyslně vysoko.

qwert
Přidané 11.11.2014 18:47

Registrace: 18.02.12
cibus napsal:
Afrika byla svého času zjevením a něčím úplně novým v segmentu cestovních endur, a i proto nebo resp. právě z tohoto důvodu se stala etalonem a legendou. Dalším takovým zjevením byla KTM LC8, se kterou KTM prorazila.

Nová Africa je něco, co už tady je v podobě GS800. Řadový dvouválec? Ještě na tu Afru dají kinder komponenty jako na novou malou Tenere, a tím ji pohřbí už dopředu.

Připadá mně, že odvaha dnešních výrobců přijít s něčím novým a ultimativním se v limitě blíží nule. To, co dnes padá z výrobních pásů, jsou euromotorky pro eurořidiče.

Vypadá to, že ještě chvilku podržím v garáži SERko.

To já ho už nedám z ruky..

raptor
Přidané 11.11.2014 20:22

Vikec napsal:
Melizoy napsal:

Pohotovostní hmotnost mé stovky je 215kg a 1150gsa má 253kg. Takže krásnejch čtyřicet kilo rozdílu a to nemluvím o těžišti,který je u dvouventila uplně někde jinde,přesně tam,kde bych ho u boxera čekal,kdežto u čtyrventila nevidím rozdíl v těžišti oproti třeba japonskýmu čtyřválcu,prostě nesmyslně vysoko.

žeby mali +4 ventily taký zásadný vplyv na ťažisko že prirovnávaš 4 ventil ku japonskému 4valcu.... Frown človeče tvoj dealer ti to seká pekným svinstvom Shock
R 100 GS PD som si pojazdil tak 150km... napodiv stále príjemné jazdenie ale tento domnelý markantný rozdiel v prejave ťažiska sa u mňa nejak nedostavil
live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
Vikec
Přidané 11.11.2014 20:32

raptor napsal:
Vikec napsal:
Melizoy napsal:

žeby mali +4 ventily taký zásadný vplyv na ťažisko že prirovnávaš 4 ventil ku japonskému 4valcu.... Frown človeče tvoj dealer ti to seká pekným svinstvom Shock
R 100 GS PD som si pojazdil tak 150km... napodiv stále príjemné jazdenie ale tento domnelý markantný rozdiel v prejave ťažiska sa u mňa nejak nedostavil

Ale já nemám PD. Mám bez kapotáže,s malou (cca24litrů) nádrží. Oproti PD je tuším o 10-15kg lehčí. A stačí se podívat na to,ve kterejch místech se ten motor nachází a musí ti to byt jasný...

sanko
Přidané 11.11.2014 21:20

Registrace: 24.03.12
raptor napsal:
http://motocykle....RV-750.php

moja bývalka tiež aktuálne na predaj..

A ked si ju predával tak mala tiež tolko km ako teraz? Smile a ten pred tebou tiež ?Smile

Mira1150
Přidané 11.11.2014 21:53

Registrace: 19.01.13
Tak samozřejmně že má dvouventil nižší těžiště než 1150gs vždyť je taky podle 1150 velká asi jak kolo. Ale srovnát 11-- s japoskym čtyřválce je naprostá blbost za prve neexistuje 4v cestovní enduro a za druhé. Neznám japonce s větším oběmem kterej by byl tak dobře ovladatelnej jak boxer GS.

raptor
Přidané 11.11.2014 22:02

sanko - ked som ju predaval logicky nemohla mat tolko kilometrov ako teraz Smile
live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
Vikec
Přidané 11.11.2014 22:15

Mira1150 napsal:
Tak samozřejmně že má dvouventil nižší těžiště než 1150gs vždyť je taky podle 1150 velká asi jak kolo. Ale srovnát 11-- s japoskym čtyřválce je naprostá blbost za prve neexistuje 4v cestovní enduro a za druhé. Neznám japonce s větším oběmem kterej by byl tak dobře ovladatelnej jak boxer GS.

Já to ale nesrovnávám jízdně,jen sem konstatoval,že u 11xx a novějších prostě promrhali ten potenciál nízkého těžiště,kterej byl odjakživa hlavní výhodou boxer motorů. Nic víc,nic míň.

Strana 8 z 28:   1  ...  5    6    7    8    9    10    11  ...  28  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: Ostatní motocykly :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 47
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,702
Nejnovější člen: Sokol123

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 2.03 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI