Asi vyhraje Ruger LCP. Sig je krásný, ale celokovový, těžší a hlavně drahý. S&W vypadá pěkně, čekám na info o dodacím termínu, ale je hranatější, lepší miřidla nejsou potřeba a pojistka asi také ne, u Rugera je to vyřešeno jinak a bez tlačítka. Smith váží 340 g, což není moc, ale Ruger má jen 270 g a je to takové "mejdlíčko", co se bude hladce vytahovat, nebude tlačit ani se boulit. Dnes se mi podařilo vyřídit povolení, tak se už jen rozhodnout, ale rýsuje se to pro Rugera.
Ivan přiložený následující obrázek:
Vypada dobre. Ja mam bohuzel velky ruce a ty holcici veci jsou pro mne neuchopytelny. Nebyl bych s tim schopen ucine reagovat. U S&W mi vyhovuje ze neni tak sirokej jako octatni a kdyz ho dam na kalhoty do vnitrni dasty tak onem nevim ani ja ani nikdo jinej. Ta sirka pro mne byla dulezitejsi nez vaha.
Carpe diem
Ivane a ostatní. Já vás obdivuju, že to můžete mít doma. Já bych byl během tejdne v průseru. Pokud bych teda vůbec prošel nějakým pohovorem u cvokaře. Například otázka ,,proč to potřebuju" a už bych mohl jít domu. Stačí když kouknu z vokna na ty kurvy cikánský od vedle, nebo v televizi na z.m.r.d.a. s koblihama. V autě agresivní nejsem(teda myslím), na motorce už vůbec ne(to vím jistě), ale mít tohle u sebe
Upravil Zdenek 1150 dne 04.03.2015 17:07
A tak je to spravne, kdyz o sobe vis ze bys to neovladl tak je jen a jen dobre ze si zbran neporizujes
Ja jsem spis flegmos, takze pokud me nebo mou rodinu nekdo neohrozi nema se ceho bat. Beru to jako konicka a velkej relax, kdyz jdu na strelnici, musim se soustredit jen na strelbu. To znamena ze musim vypnout hlavu, protoze kdyz myslim na neco jinyho tak nic netrefim
Carpe diem
MichalIF - Ruger LCP je jen v ráži 9 mm Browning
kejda - Sig P232 je relativně velká celokovová zbran, váží cca 660 gramů, tj. stejně jako můj Glock 30 a ten je v ráži .45 ACP a ne 9 mm Browning jako P232. Cena by mi nevadila, uvažoval jsem včera ještě o Sigu P238, rozměrově podobném jako ten Ruger a taky 9 mm Browning.. Ale je těžší, na účely osobní ochrany Ruger poslouží stejně, je lehčí, má stejnou ráži i kapacitu a stojí půlku.
GSSG napsal:
pouvažuj o Kevinovi, svého času jsem o něm silně uvažoval
tady je test: http://www.ulozto...kevina-pdf
střílel jsem z toho, je potřeba si na to zvyknout, holt je to malé, ..ale výkonnější a přesnější než ten deringer co máš
Mívali jsme ho doma, pro ženskou je celkem OK. Je děsně háklivej na střelivo, poměrně velký problémy..
to i glock17, přebíjené lugery nepapal
No jsou prebijeny a prebijeny. Já za pár let ani jedno selhání. Su jsem koupil samodomo s málo prachem,tak to z toho nešlo. To vzala jen vykloktana 75. To z toho nestrilelo ale hazelo.
Milda - vím o něm, koneckonců mám G30. Vím, technicky nemá chybu, ale opakuji po Xté, že prioritou je velikost a nenápadnost. Zítra by ho měli dostat v obchodě, kde mám zamluvený Ruger, tak na něj ještě mrknu.
Ivan napsal:
Milda - vím o něm, koneckonců mám G30. Vím, technicky nemá chybu, ale opakuji po Xté, že prioritou je velikost a nenápadnost. Zítra by ho měli dostat v obchodě, kde mám zamluvený Ruger, tak na něj ještě mrknu.
Ivan napsal:
MichalIF - Ruger LCP je jen v ráži 9 mm Browning
kejda - Sig P232 je relativně velká celokovová zbran, váží cca 660 gramů, tj. stejně jako můj Glock 30 a ten je v ráži .45 ACP a ne 9 mm Browning jako P232. Cena by mi nevadila, uvažoval jsem včera ještě o Sigu P238, rozměrově podobném jako ten Ruger a taky 9 mm Browning.. Ale je těžší, na účely osobní ochrany Ruger poslouží stejně, je lehčí, má stejnou ráži i kapacitu a stojí půlku.
To ano, ale já Glocky nee. A ten SIG je krásná věc. Z LCP jsem střílel, je to celkem v pohodě, ale ne na moji lopatu. Už se mi v ruce trochu ztrácela.
Anebo nějaký malý revolver, od Rugeru jsou bez kohoutu, takže při vytahování se nezasekne v kapse o kohout. Ráži bych bral tak .357 Mag
Upravil kejda dne 04.03.2015 19:12
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Čau chlapi,je to tady samej střelec,tak se zeptám.Zrovna se učím otázky na zbroják a pokukuju co pak pořídit.Vzhledem k tomu že mám taky velký lopaty tak to chce něco většího...a našel jsem CZ 75 SP-01. Neměl jste jí někdo v ruce??Dík.
per aspera ad astra
kubas napsal:
Čau chlapi,je to tady samej střelec,tak se zeptám.Zrovna se učím otázky na zbroják a pokukuju co pak pořídit.Vzhledem k tomu že mám taky velký lopaty tak to chce něco většího...a našel jsem CZ 75 SP-01. Neměl jste jí někdo v ruce??Dík.
CZ 75 je domaci klasika Ja mam shadow orange a strili se z ni dobre, jen si ji nejak nedovedu predstavit na noseni.
Nejdriv si ujasni na co tu zbran chces a podle toho vybirej. Pokud se rozhodnes pro CZ tak si sebou vem nekoho zkusenejsiho a vybirej z vic kusu. Ta kvalita uz neni co byvala
Carpe diem
Ivan napsal:
dobře uděláš,víš jak se říká, 2x měř....
O mně je známo, že měřím 10x...:-). A vyplácí se to, nepamatuji, kdy bych byl s něčím nespokojen. Ze zbraní naposledy s Berrettou 92 FS Inox, kupováno srdcem a byl to omyl.
Ještě k přebíjeným nábojům - asi nemusí chutnat každý přebíjený náboj každé zbrani, ale v dobách, kdy jsem střílel IPSC a měl i přebíjecí stroj, protože jsem střílel minimálně 500 ran týdně, tak přebíjenými náboji střílel každý a vždy to šlo nalaborovat. I my jsme s BMW Ivo zkoušeli různé varianty, aby to střílelo, ale nekopalo atd. Spíš byl někdy problém s již mnohokrát přebíjenými nábojnicemi, možná i proto, že střílely v různých zbraních, to ale neumím pořádně posoudit.
Potok - o co píšeš, zní "učeně", ale tak jak to chápu, mi ty dvě věty spolu významově nesouvisí a "mozek" je jen takový oslí můstek. Ano, mozek je ta neúčinnější zbraň a ve fázi, kdy se lze vyhnout konfliktu, udělá nejvíc práce. Ale jsou situace, kdy se konfliktu vyhnout nelze, popř. "víc" to už dotyčný mozek "nedá" a přichází na řadu zbraň. A při jejím použití mozek hraje významnou roli, souhlasím.
Ale pokud je poselství té věty v tom, že zbraň je zbytečná, protože máš mozek a co nezvládneš s ním, zbraní nedoženeš, pak to určitě neplatí vždy.
Za sebe - PM 63 Makarov. Malá, kvalitní, spolehlivá, na vzdálenost na kterou se pistole používá i přesná. Mínusy - vyšší zpětný ráz a odpor spouště. Jinak velice povedená zbraň.