raider napsal:
Jestli tě nebaví oblékání do nepromoku tak hledej něco co má laminovanou membránu, protože cokoliv s vyndávací nepromokavou vložkou je ještě nepraktičtější než nepromok, v případě že nejezdíš v teplotách do 15st.
Jestli uvažuješ o novém Enduroguard https://www.bmw-l...rd/p-2019/ tak ten dle popisu má laminovanou membránu a bude splňovat to co očekáváš. Kvalitu posoudit nemůžu, mám zkušenosti jenom z goretexem který funguje dobře.
Jestli to má být nějaká starší verze s vyndávací vložkou jak psal kolega tak do toho bych nešel, leda že by to bylo fakt za hubičku a stejně je pak praktičtější místo vložky používat nějaký kvalitní nepromok co je trochu prodyšný, například Scott.
Enduroguard je přímo laminovanej, BMW tam cpe nějakou svoji membránu místo goretexu..
MateSl napsal:
Jinak mě ještě napadá otázka - proč myslíš, že je to na ježdění v sedě?
Protože to nemá moc větrácích otvorú a v momentě kdy je tepleji a začneš se v tom hýbat tak budeš mokrý zevnitř.
Jestli jezdíš jenom silnici tak laminátová bunda s dostačným větráním bude v pohode, něco jako Klim badlands nebo Stadler vent.
Jestli ale pojedeš nějak do tepla kde budeš chtít jezdit ve stupačkách tak určitě je lepší bunda bez membrány nebo mesh a k tomu dobrý nepromok.
Je to skafandr. Nedá se v tom hýbat, je v tom horko, přijde mi to jako moc velká daň za to, že si nemusíš nasazovat nepromok.
Asi jako pohon 4x4 na autě. Potřebuješ ho dva dny v roce, ale krev ti pije po celý zbytek roku...
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
Je to skafandr. Nedá se v tom hýbat, je v tom horko, přijde mi to jako moc velká daň za to, že si nemusíš nasazovat nepromok.
Asi jako pohon 4x4 na autě. Potřebuješ ho dva dny v roce, ale krev ti pije po celý zbytek roku...
Ty asi nebydlíš v horách, kde se silnice jenom pluhují (a to ne vždy), jinak by si 4x4 nehaněl
Miguel napsal:
Ty asi nebydlíš v horách, kde se silnice jenom pluhují (a to ne vždy), jinak by si 4x4 nehaněl
jako většina lidí, nebydlím v horách, ti kteří tam bydlí, pohon všech kol skutečně potřebují o něco častěji ale vzhledem k tomu, že jsem se zadokolkou dojel vždycky až nahoru ke sjezdovce tak nevím no
pod trvalým dohledem
Nazdar chlapi, vlakno mi pride kratke, tak ja ho znovu otvorim.
Zhanam sa po enduro hadrach. Mal som vybrane RST Adventure III, bohuzial uz nezozeniem moju velkost. Takze ked vysiel nastupca, Adventure X, bezal som hned do kramu. Tam mi povedali, ze si to nemam ani skusat, ze presunuli vyrobu do Pakistanu a za tie prachy to urco nestoji.
Viete poradit konkretnu znacku/model v podobnej cenovej relacii podobnym vetranim a podobnym matrosom ako RST Adv III? Idealne ak mate skusenost s predlzenymi rukavmi. Som jak pavuk
A prosim k veci! Diki moc.
Tři sta z místa, dvě stě v městě.
Ale nie, srandujem, SAFETY FIRST!!!
A co se nedělá v Asii apod.?
Od modeky jsem měl boty, shit jak prase za 2 sezóny deravy od stupacek tak šly do popelnice. Dále mám kalhoty tacoma, o něco lepší ale taky žádný zázrak, 2x byli na reklamaci protože se začaly parat a na prdeli jak máš to pogumovaný se úplně rozsypalo o nějaké nepromokavosti se nemá smysl bavit..
Kuba89 přiložený následující obrázek:
..ja mam dobrou zkusenost s oblecenim od Pardala - Rockway. Mam komplet Loner uz 4 nebo 5 let a me funguje dobre. Je to 3 dilne - bunda i gate maji vyndavaci termovlozky a membrany. Nastavis si to jak potrebujes, bunda ma dost vetracich otvoru, vcetne odepinani casti zad... Budna i gate se daji samozrejme i sepnout k sobe... ... slusnej pomer cena/vykon.
EDIT: ..ano v lete musim koukat na meteo predpoved a podle uvazeni namontovat membrany nebo ne.. ...druha varianta je vzit membrany s sebou a pod mostem nebo na zastavce busu ve slejvaku ( k obveseleni ridicu veci se strechou ) delat sprityz a vracet membrany do obleceni.... ..pripadne na pankace to ignorovat, projet bourku a zase uschnout ....
Upravil Bubak dne 24.02.2020 17:24
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Jsem taky bidlo a po všemožných zkouškách jsem koupil Revit Defender s goratex membranou. Prodloužený kalhoty a bunda super dlouhý rukávy a fůra ventilace. Goratex vložka ale zatim nepouzita, mám nepromok od Scotu a super.
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Já mám od Pardala komplet Nanomembrane a můžu říct,že spokojenost. Tuším,že ho mám dva roky a nijak ho nešetřím.Letos slouží druhou zimu a zatím bez připomínek.
@HonzaGS-SV: Modeku nepoznam, klikol som na katalog a vybafol na mna error v polstine xD Ked poliaci, tak asi radsej v motovsem.cz predavaju Rebelhorn Patrol, maju skvely pristup, nebal by som sa reklamacie (zreklamovali mi boty po 22 mes). Som to skusal a je to dostatocne dlhe. Mam od nich letnu bundu, zatial drzi, nejake nitky sa vyparali no...
@Kuba89: Klim, pekne veci, verim ze aj dobre, ceny nepekne. Kazdopadne diki za tip.
@Bubak: Jo, Rockway som uz pozeral. Na univerzal neverim. Do zimy treba obliect termo, do dazda treba nepremok. Ten pardal... co to je? Ten kram v Liberci www.rockway.cz, Dr.Milady Horákové 78?
@Palk: Revit Defender, mas pravdu, skusal som, krasna, dobre strihana, cena nekrasna. Pokial vsak nic ine nezozeniem, asi sa plasnem po vrecku.
@Jarda Smid: diki, Rockway omrknem. Len zistujem, co je to ten Pardal.
Tři sta z místa, dvě stě v městě.
Ale nie, srandujem, SAFETY FIRST!!!
Palk napsal:
Jsem taky bidlo a po všemožných zkouškách jsem koupil Revit Defender s goratex membranou. Prodloužený kalhoty a bunda super dlouhý rukávy a fůra ventilace. Goratex vložka ale zatim nepouzita, mám nepromok od Scotu a super.
Tohle mě zajímá. Mám problém sehnat rozumné kalhoty a nepromok na "bidlo" (194 cm / 80 kg). Jakou máš velikost oblečení a nepromoku?
Palk napsal:
Tohle mě zajímá. Mám problém sehnat rozumné kalhoty a nepromok na "bidlo" (194 cm / 80 kg). Jakou máš velikost oblečení a nepromoku?
Ahoj, zajed do Bonmota, tam si všechno v klidu vyzkoušíš.
Nevim přesně, kalhoty xxl, asi by ti stačily xl prodloužené . Bundu mám taky xxl. A nepromok xl. Ale mám o 15kg vic. ????
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Palk napsal:
Ahoj, zajed do Bonmota, tam si všechno v klidu vyzkoušíš.
Nevim přesně, kalhoty xxl, asi by ti stačily xl prodloužené . Bundu mám taky xxl. A nepromok xl. Ale mám o 15kg vic. ????
...a ma nekdo zkusenost se scott voyager dryo? Vyzkousel sem kde co, ale vse mi pripadalo tezke jako svina a nepohodlne. Teda az na scott dualride a voyager. Do ted jezdim kozarnu a trilobity a na to nepromok.
Nepromok mi vadi kdyz chvili prsi pak zas sviti slunko a clovek nevi co teda bude a parim se v tom jak prase.