Tu informaci, že v Uvexce neprší na hubu potvrzuju, zároveň ujišťuji Paula, že Osmikilo je už skoro Géeso, takže by mu do helmy nemělo pršet jako na Kátéemce
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Geralt napsal:
MrGS> Jasně, jediná pořádná motorka je BMW, protože má plexi jako skútr
Já jsem napsal pořádný plexi a né pořádná motorka,ale když už seš u toho,tak ano...pořádná CESTOVNÍ motorka má mít pochopitelně pořádný plexi ...když se podívám na letošní model té vaší extrémní sportovní ready to race značky,tak to jenom potvrzuje můj dojem a moji vlastní zkušenost
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
No každopádně do té mé první helmy BMW Enduro mě nepršelo předem (taky tam otvory nešly zavřít) ale horem mezi plexi a skořepinou, což je mnohem zásadnější problém
Jinak u většiny enduro helem se větrací otvor řeší v dešti takhle:
MrGS> to byl vtip, pokud jsi to nepochopil...
A já rozhodně nijak netrpím tím, že mám KTM. Naopak
Tomáš>
Upravil Geralt dne 19.02.2015 13:37
KTM 1190 Adventure R
taky pořád uvažuji o "enduro" s plexi, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to prostě jen líp vypadá oproti klasické přilbě. S mx brýlemy dobře , ale s tím plexi...
Ten štítek je opravdu tak supr proti slunci- nevím nemůžu soudit , jak říkám taky uvažuji o koupi, ale zase nechci vyhodit prachy jen kvuli estetice, zas takový šampon nejsem
TomasTT napsal:
No každopádně do té mé první helmy BMW Enduro mě nepršelo předem (taky tam otvory nešly zavřít) ale horem mezi plexi a skořepinou, což je mnohem zásadnější problém
Jinak u většiny enduro helem se větrací otvor řeší v dešti takhle:
Konkrétně tihle pánové spíš řeší prostor mezi MX brýlemi a bradou a né větrací otvor na bradě. Ale každopádně tvořivost na jedničku.
per aspera ad astra
Paul napsal:
U ty UVEXky (potažmo Nisshua) se mi voda skrz větrání dovnitř nedostala ani po celodenní jízdě v dešti.
Přesně tak.Nemá kudy.To přední větrání je tam řešeno jinak,než je běžný u jiných helem(aspoň těch,co jsem měl),protože to nejde přímo do huby,ale "zadní" stěna je plná a otvor to směřuje pouze na plexi proti mlžení.
Tome v pohodě, beru tyhle debaty s úsměvem
Myslím, že ani jedna strana nemá té druhé co vyčítat, obě značky a jejich motorky mají své plusy i mínusy, stejně jako jejich majitelé
Upravil Geralt dne 19.02.2015 16:11
KTM 1190 Adventure R
TomasTT napsal:
Bral jsem to jako něco na odlehčení - už to začínalo vypadat na klasickou debatu KTM vs. BMW...
Jsem si vždycky myslel, že pravá helma na BMW je jen jediná možná Já vím, Tomáš namítne, že to nemá ty správné homologace, dalšímu bude chybět sluneční clona a váha taky není nic moc, zapínání na draka a pokud se tam udělaly nějaký větrací otvory, tak už to majiteli většinou bylo fuk. Ale ti mládenci s tím sjezdili celou Evropu, kus Afriky a to ve všech představitelných podmínkách. Tomuhle já říkám Aventuro
Tak hezký den přeji
[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
strndy napsal:
taky pořád uvažuji o "enduro" s plexi, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to prostě jen líp vypadá oproti klasické přilbě. S mx brýlemy dobře , ale s tím plexi...
Ten štítek je opravdu tak supr proti slunci- nevím nemůžu soudit , jak říkám taky uvažuji o koupi, ale zase nechci vyhodit prachy jen kvuli estetice, zas takový šampon nejsem
taky se přidám ... chystám se koupit na sezónu nový škopek, vím že nechci vyklápěčku .. byl jsem rozhodnutý pro nějakou integrálku, ale poté co jsem si ozkoušel Nolan X-lite 551 .. jsem nahlodanej na nějakou enduro helmu. Přiznám se bez mučení , že v mém případě žádný hardcore offroad nehrozí, max šotolinka či polňačka a to v poměru 70/30% asfalt versus nonasfalt. Ale abych pravdu řekl, tak ty enduro helmy jsou fakt hezký a docela mě sedí na hlavě, i to místo před bradou je příjemné. Ale nikdy jsem v ní ještě nejel. Proto se ptám jestli se dá říct, že se už tyhle enduro helmy blíží komfortu integrálek při jízdě po asfaltu.
chstepan mám X lite 3 sezony a je děsně hlučná ale perfektně větrá docela dobře udělaná dřou mě v ní uši po delší jízdě a vnitřní tmavý plégo je super akorá před 3 rokama stála polovic kupoval sem ji v Brně perfektní obsluha majitel jezdí na bávu http://www.motocu...lite-x-551
Mel jsem vždy uvex integralky a teď mám 2nebo 3 roky uvex enduro za trojku z výprodeje a k integralce se už nevrátím. Taky nejezdím žádný hardcore ale proste mi vyhovuje. Chci zkusit tu nishuu a uvidim
říkám si hurikán
Vlastnil jsem už poměrně dost helem, od mx otevřených až po čistokrevné integrální, např. karbonové HJC či Scorpion. A musím říci, že co do komfortu nebo hlučnosti se jim Aventuro vyrovná, ale v některých aspektech je dokonce lepší. Pro mne na cestování ideální univerzál
KTM 1190 Adventure R
TomasTT napsal:
MrGS: ale to je fakt prokázaná pitomost - myslím ta barva. Dá se to najít i na youtube jak to lidi měří na sluníčku bezdotykovým teploměrem - na skeletu, uvnitř... Fakt ten rozdíl je relativně nepatrný a ventilace ho naprosto setře.
No,mě to neříkej...to byl sarkazmus Osobně si myslím,že některý věci se ani prokazovat nemusí,stačí se zamyslet...ale některým ani prokázáním nic nedokážeš
zrovna my dva jsme tady o tom už psali min. 2x v posledních letech.
Stejně,jako ta předloňská debata o tom,že nemá smysl utrácet za "lepší" a dražší helmy,když ve všech je stejně jenom polystyren
...a to si vem,že jsou to všechno lidi,kterým doktoři vydali potvrzení,že jsou zdravotně způsobilí řídit motorový vozidlo
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA