Geralt napsal:
Puchyyla> k tomu se nemá cenu snad ani vyjadřovat...
Fakt si myslíš, že je to taková flákárna?!
Možná by bylo lepší policii zrušit a vrátit se do dob divokého západu, ne?! Přestřelky na ulicích na denním pořádku, právo silnějšího atd... Omg.
Fakt miluji tyhle řeči typu všichni policajti jsou, všichni cikáni jsou, všichni Pražáci jsou, všichni Moraváci jsou atd.
Z tvé reakce soudím, že výraz flákat si vykládáš jinak, než jsem jej já zamýšlel. Netvrdím, že tam nic nedělají, že sedí na zadku a šťourají se v nose. Jen prostě to, co dělají, společnosti nepřináší užitek. Je to taková ta práce pro práci. A ano, opravdu si myslím, že bez policie by to na světě nefungovalo o nic hůř, než s ní. To že je potřeba a bez ní by to nešlo je pouze demagogie vyvolávaná těmi, kteří ji jako jediní potřebují pro demonstaci moci, zastrašování řadového občana, vyvolávání falešného pocitu bezpečí, vytváření té umělé zaměstnanosti atd.
MALI napsal:
To Puchyyla: Jak jsem psal - přijď, předveď se a změň to!!!
A to si představuješ jak? Jako že mám přijít a zrušit policii? To vážně myslíš, že je v pravomocích běžného občana?
Nebo jsi to jako zamýšlel tak, abych se přidal k policii? To trochu postrádá logiku, chtít po mně, abych se přidal k organizaci, o které si myslím, že není potřebná.
Jediné, čím to mohu "změnit" je to, že se budu spoléhat sám na sebe, což ostatně už léta dělám, stejně jako, dle místní diskuse, asi dost lidí (jen Medik polevil, ale vyjádřil se, že zas přitvrdí :-) ).
puchyyla napsal:
POLICIE je pouze jedna z mnoha státních organizací, která je tu především proto, aby se snížila nezaměstnanost. Zbytek jsou jen báchorky pro ostatní blbce, kteří to celé mají zaplatit. Takže co byste jako čekali? Že někdo, kdo se několik let fláká (ano, běhání kiláku pod 5 minut zmiňované MALIm a ostatní zmiňovanéí výcviky, střelby atd. jsou v jistém smyslu flákání, běžnému občanu, který to platí, to nepřinese zhola nic), nebo vypisuje zcela nesmyslná lejstra papírů, které jsou naprosto k ničemu, pouze k předstírání práce, najednou někam vrhne a nasadí vlastní život? Podle mě je to hodně naivní očekávat. Tím nemyslím, že jsou to špatní lidé, že by mi nějak ubližovali, dokonce mi už i někteří z nich v rámci svých možností a kompetencí svým způsobem pomohli. Ovšem vždy šlo pouze o pomoc související s problémem, který by bez samotné existence policie sám neexistoval.
Čekám, že se do mě hned hromada "potrefených" pustí, tak než tak započnete, uvědomte si, jak jste pomohli těm lidem v UB? Nehledě na to jak probíhal zákrok, kdo co a jak udělal nebo neudělal dobře, podle rozkazů, postupů, nařízení... Prostě NIJAK. To je jedinej fakt, kterej je podstatnej. Co by bylo jinak kdyby tam PČR vůbec nepřijela? Řekl bych, že asi nic.
Nejsem policajt ale to co pises je snuska sracek... vsichni co tady remcate na poldy, tak si uvedomte komu volate kdyz se neco stane, myslim sousedsky vztahy, kradeze... Zacinam byt na takovyhle trotly( mysleno vseobecne), silne alergickej... a nejvic na ty idoty, kteri se radi chvastaji zkratkou A.C.A.B tem bych naflakal tlamu obzvlast rad...
Upravil Kubrt dne 27.02.2015 10:09
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Nejsem policajt ale to co pises je snuska sracek... vsichni co tady remcate na poldy, tak si uvedomte komu volate kdyz se neco stane, myslim sousedsky vztahy, kradeze... Zacinam byt na takovyhle trotly( mysleno vseobecne), silne alergickej... a nejvic na ty idoty, kteri se radi chvastaji zkratkou A.C.A.B tem bych naflakal tlamu obzvlast rad...
Na 158 jsem volal 2x. Obojí ze stejného důvodu. Proč? Pojišťovna to chtěla.
Mimo to jsem se párkrát v ohrožení ocitl a světe div se, nikdy jsem policii nevolal. Proč? Neměl jsem zrovna čas na zbytečnosti. A do třetice jsem byl svědkem krádeže. Na polici jsem nevolal. Proč? Přišlo mi důležitější to zavolat majiteli.
Tož tak se to má u mě s tím voláním policie.
A HAWK domluvil jsem. Nerad si se** do hu**, tak mě prosím víc neštengrujte, stejně toto vzájemný dohadování asi nikoho moc nezajímá...
EDIT: Co je to ACAB?
Upravil puchyyla dne 27.02.2015 10:18
puchyyla: "toto vzájemný dohadování asi nikoho moc nezajímá..."
Mne nezajímají mj. urážky a vulgarity. Ale diskusi i kolem rozdílných názorů vítám, toto "dohadování" přispívá k tříbení názorů, vzájemnému pochopení, pohledu na věc pod jiným úhlem. Tvůj názor o zbytečnosti Policie mi přijde, tak jak byl formulován, extrémní a nesouhlasím s ním, ale nevadí mi.
Geralt napsal:
Puchyyla> k tomu se nemá cenu snad ani vyjadřovat...
Fakt si myslíš, že je to taková flákárna?!
Možná by bylo lepší policii zrušit a vrátit se do dob divokého západu, ne?! Přestřelky na ulicích na denním pořádku, právo silnějšího atd... Omg.
Fakt miluji tyhle řeči typu všichni policajti jsou, všichni cikáni jsou, všichni Pražáci jsou, všichni Moraváci jsou atd.
Z tvé reakce soudím, že výraz flákat si vykládáš jinak, než jsem jej já zamýšlel. Netvrdím, že tam nic nedělají, že sedí na zadku a šťourají se v nose. Jen prostě to, co dělají, společnosti nepřináší užitek. Je to taková ta práce pro práci. A ano, opravdu si myslím, že bez policie by to na světě nefungovalo o nic hůř, než s ní. To že je potřeba a bez ní by to nešlo je pouze demagogie vyvolávaná těmi, kteří ji jako jediní potřebují pro demonstaci moci, zastrašování řadového občana, vyvolávání falešného pocitu bezpečí, vytváření té umělé zaměstnanosti atd.
Přijde mi, jestli nežiješ v nějaké izolaci...
Hledání nezvěstných osob, dětí, ukradeného majetku, prevence kriminality na ulici, zásahy v případech napadení, to vše Ti přijde jako práce po práci?!
Tvůj názor je pro mne dost nepochopitelný, asi žijeme každý v jiném státě...
Máš děti? Asi ne, jinak bys takové hlouposti nepsal. Zajímalo by mne, koho bys volal, kdyby se Ti nedejbože dítě nevrátilo ze školy, nebo tvůj starý rodič z procházky v lese. Kam bys volal? Na nádraží? Kdo by prohledával ten les? Nádražáci? Nikomu to nepřeji zažít, ale v takovou chvíli bys možná začal mluvit jinak a ne, že to jsou jen flákači a uměle zaměstnaní lidé. A až Tě třeba přepadnou, nebo okradou, nebo "jen" srazí autem jako mně, tak si pachatele hledej také sám...
Zajímalo by mne, čím Ty jsi tak moc prospěšný společnosti, že bys zrušil policii...
KTM 1190 Adventure R
Nora napsal:
Hezký názor od p. Gazdíka, ale k daným skutečnostem a proporcím místnosti zcela zcestný a tím ústupem mu dali možnost uskutečnit své plány?? A jaké? Když všichni byli už postřílení?
No vidíš, kritizuješ "taktické stratégy" a děláš to samé, hodnotíš situaci. Že jinak než já, je v pořádku, jen dovol podotknout k Tvé poslední větě, že ti dva policisté nevěděli, že jsou všichni postříleni. Viděli sedící a ležící lidi, viděli krev ale nevěděli, zda je někdo nezraněné rukojmí, či člověk potřebující nutnou lékařskou pomoc, naopak to mohli a měli předpokládat, když až tehdy někdy volal pachatel na krimilinku TV Prima a tvrdil, že "má rukojmí a vyřídí to po svém"...
MALI - nejsem hrdina, i když zbraň vlastním. A mám pupek. A co to mění na mém právu na názor? Já nebudu nic předvádět, proč? Od toho jsou placené ozbrojené složky. A kromě toho netvrdím, že to co píšu, je 100% pravda, v té situaci jsem nebyl, je to jen neodborný názor, jsem si toho vědom, přesto na něj mám nárok, chceš mi ho upřít?
Ano kritizuji zcestné hodnocení situace. Nesouhlasím s rádoby populistickými prohlášeními jaké dal např. Gazdík. A proč? Protože sám jsem střelec, sám jsem hrával taktický paintball, zajímají mě taktické a sebeobranné postupy a psychologie. Ale hlavně proto, že jsem místní a znám jak prostory restaurace Družba, situační polohu zastřelených i hrubé informace o charakteru střelných zranění. Rovněž znám i osazenstvo a vybavenost místního obvodního oddělení. Hodnotit situaci bez znalosti prostorů a dalšího je velmi jednoduché, stejně tak, jako házet špínu a první hlídku, která tam přijela...
www.2sta.cz2sta FB
MALI napsal:
TVL vy mě bavíte! Jsou tady koukám hrozní hrdinové co by hned všude vlítli a vystříleli to. Přitom když přijedu na sraz, tak je tam pupkáčů co by neuběhli kilák ani pod pět minut celkem dost, ale za klávesnicí jsou všichni chytří že. Jak jsem psal - na začátku určitě nebylo moc informací a sami nevěděli do čeho jdou. Líbí se mi, že když něco řekne TVzhnoja apod., tak je to zaručeně pravda. Bohužel v dnešní době objektivní media nejsou - několikrát jsem se o tom přesvědčil, ale lidi se nechají snadno zblbnout a pak hodnotí. Naposledy mě např. pobavil pan Hendrych (snad to jméno píšu správně), kteý na Aktuálně.cz psal o nějakém fotografovi, kterého PČR vyzvala k prokázání totožnosti a následně ho odvezli na služebnu. Autor tam dával právní výklad § prokázání totožnosti s tim, že policisté neměli právo požadovat po něm občanku, ale v článku psal, že byl fotograf zadržen a dokonce zatčen! Pán si evidentně pletl pojmy s dojmy a nejlepší na tom je, že je to bývalý náměstek MV, takže ze sebe udělal jenom blbce, ale lidi mu to žerou, tak co! A hrdinům z místního fóra co by skákali za bar apod. doporučuji ať nastoupí k PČR a všem nám předvedou, jak jsou hustokrutí. Jak už zde zaznělo: ,,Po bitvě je každý generál"!
Mali , Tvůj příspěvek je asi názorem policisty.
Nevadí Ti však , že někteří postřelení ještě mohli žít a první pomoc váhavostí policie jim poskytnutá nebyla . Jsou to však pouze moje doměnky.
Nora - respektuji Tvůj názor, také jsem střelec a střílel závodně, i paintball mne zajímal a o těch věcech jsem kdysi i hodně přečetl, přesto mám názor jaký mám, bez nároku na 100% pravdu. Bez ohledu na neznalost místa považuji diskusi za užitečnou (koneckonců nediskutujeme jen zde, ale začíná probíhat nejen v médiích, ale i na odborných místech), protože policie používá standardy, chová se podle nich a asi nejen v UB a třeba se ukáže, že je třeba jejich modifikace. Možná ne, nevím, na to jsou odborníci. Spousta věcí (letecké nehody, organizační věci, postupy, smlouvy...) se řeší až když nastane průšvih a občas se ukáže, že na to už předtím bylo poukazováno, situace ale byla vyhodnocena jako nepravděpodobná. OK, beru to, všechno domyslet nelze, ale tady nastala určitá situace a začíná probíhat diskuse, která může mít význam v budoucnosti. A na závěr přiznám, že nesnáším frázi "líp to nejde" a nechápu sebevědomí lidí, kteří tvrdí, že stávající postupy jsou "nejlepší a optimální".
puchyyla napsal:
POLICIE je pouze jedna z mnoha státních organizací, která je tu především proto, aby se snížila nezaměstnanost. Zbytek jsou jen báchorky pro ostatní blbce, kteří to celé mají zaplatit. Takže co byste jako čekali? Že někdo, kdo se několik let fláká (ano, běhání kiláku pod 5 minut zmiňované MALIm a ostatní zmiňovanéí výcviky, střelby atd. jsou v jistém smyslu flákání, běžnému občanu, který to platí, to nepřinese zhola nic), nebo vypisuje zcela nesmyslná lejstra papírů, které jsou naprosto k ničemu, pouze k předstírání práce, najednou někam vrhne a nasadí vlastní život? Podle mě je to hodně naivní očekávat. Tím nemyslím, že jsou to špatní lidé, že by mi nějak ubližovali, dokonce mi už i někteří z nich v rámci svých možností a kompetencí svým způsobem pomohli. Ovšem vždy šlo pouze o pomoc související s problémem, který by bez samotné existence policie sám neexistoval.
Čekám, že se do mě hned hromada "potrefených" pustí, tak než tak započnete, uvědomte si, jak jste pomohli těm lidem v UB? Nehledě na to jak probíhal zákrok, kdo co a jak udělal nebo neudělal dobře, podle rozkazů, postupů, nařízení... Prostě NIJAK. To je jedinej fakt, kterej je podstatnej. Co by bylo jinak kdyby tam PČR vůbec nepřijela? Řekl bych, že asi nic.
Přesně tak
Navíc,člověk,kterej vůbec vypustí z huby,že bez policie by se žilo stejně nebo líp,je totálně zabedněný ****,který žije naprosto mimo realitu světa.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Žilo by se tu jako na divokym západě a to by byl teprve bordel. Já netvrdim, že je PČR dokonalá a za 12 let už nějakej obrázek o fungování opravdu mám.
To OLIN: Samozřejmě, že by mi to vadilo, ale přečti si např. co se píše tady http://www.novinky.cz/krimi/362842-ocity-svedek-masakru-septal-jsem-lez-lez-vrah-jen-stal-a-strilel.html
Je to fakt otázka a teprve asi až časem se ukáže co by bylo dobře. Poukazoval jsem spíš na to, že na místě musel být pěknej zmatek a je něco jinýho ,,být chytrý" doma v klídku za klávesnicí než být pod tlakem a rozhodovat se na místě. Nicméně tim, že tady špekulujeme asi nic nevyřešíme. Takže si jdu raději dotahat elektriku na motce než tady kafrat.
MALI napsal:
TVL vy mě bavíte! Jsou tady koukám hrozní hrdinové co by hned všude vlítli a vystříleli to. Přitom když přijedu na sraz, tak je tam pupkáčů co by neuběhli kilák ani pod pět minut celkem dost, ale za klávesnicí jsou všichni chytří že. Jak jsem psal - na začátku určitě nebylo moc informací a sami nevěděli do čeho jdou. Líbí se mi, že když něco řekne TVzhnoja apod., tak je to zaručeně pravda. Bohužel v dnešní době objektivní media nejsou - několikrát jsem se o tom přesvědčil, ale lidi se nechají snadno zblbnout a pak hodnotí. Naposledy mě např. pobavil pan Hendrych (snad to jméno píšu správně), kteý na Aktuálně.cz psal o nějakém fotografovi, kterého PČR vyzvala k prokázání totožnosti a následně ho odvezli na služebnu. Autor tam dával právní výklad § prokázání totožnosti s tim, že policisté neměli právo požadovat po něm občanku, ale v článku psal, že byl fotograf zadržen a dokonce zatčen! Pán si evidentně pletl pojmy s dojmy a nejlepší na tom je, že je to bývalý náměstek MV, takže ze sebe udělal jenom blbce, ale lidi mu to žerou, tak co! A hrdinům z místního fóra co by skákali za bar apod. doporučuji ať nastoupí k PČR a všem nám předvedou, jak jsou hustokrutí. Jak už zde zaznělo: ,,Po bitvě je každý generál"!
Nevadí Ti však , že někteří postřelení ještě mohli žít a první pomoc váhavostí policie jim poskytnutá nebyla . Jsou to však pouze moje doměnky.
Jo, jo pouze doměnky, pokud si přečteš toto,http://www.novink...rilel.html tak už budeš vědět, že po příjezdu první hlídky už nebylo zřejmě koho zachraňovat...možná by ale mohlo být, kdyby ti dva mladíci místo toho aby utekli, se na dědka vrhli a spacifikovali ho v tu dobu, co jak sám říká: "se začal hrabat v kabele a dobíjet si znovu náboje"...myslím si, že dva dvacetiletí kluci by na jednoho šedesátiletého dědka měli stačit, kór, když jim jde o život...je to jen a jen můj pohled na věc a kdo ví, třeba bych se zachoval úplně stejně, být tam v jejich kůži... jak jsem si tady už několikrát přečetl, po bitvě každý generálem...
MALI napsal:
Žilo by se tu jako na divokym západě a to by byl teprve bordel. Já netvrdim, že je PČR dokonalá a za 12 let už nějakej obrázek o fungování opravdu mám.
To OLIN: Samozřejmě, že by mi to vadilo, ale přečti si např. co se píše tady http://www.novinky.cz/krimi/362842-ocity-svedek-masakru-septal-jsem-lez-lez-vrah-jen-stal-a-strilel.html
Je to fakt otázka a teprve asi až časem se ukáže co by bylo dobře. Poukazoval jsem spíš na to, že na místě musel být pěknej zmatek a je něco jinýho ,,být chytrý" doma v klídku za klávesnicí než být pod tlakem a rozhodovat se na místě. Nicméně tim, že tady špekulujeme asi nic nevyřešíme. Takže si jdu raději dotahat elektriku na motce než tady kafrat.
Lidi jsou nevděční parchanti...to se ví.
Policajt bude vždycky zm.rd a kdyby tam náhodou zakáp,tak to bude zase flákač a de.bil,kterej kdyby víc makal,tak se mu to nestane...nakonec,když nechtěl umřít,tak měl dělat jinou práci...to je přece jasný.Takových názorů jsem přečetl dost....prostě Češi,jak má být a jak vždycky taky bylo
Jsme prostě národ plnej hrdinů...ale jenom na netu,protože dějiny mluví jasně...a těch pár tisíc,co se vymyká,je potřeba po zásluze buď potrestat nebo aspoň zesměšnit
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pánové raději napište komu policie v něčem pomohla když jí požádal o pomoc?
Mně nikdy v ničem a to jsem ji několikrát žádal!!!!
Je lepší vynadat důchodkyni za to že nemá psa na vodítku ( který jí jde u nohy je mu asi 15let a sotva jde a je to malé plemeno) než zpacifikovat opilé soudruhy z NDR, kterých si jako náhodou nevšiml!
MALI napsal:
Jo, jo pouze doměnky, pokud si přečteš toto,http://www.novink...rilel.html tak už budeš vědět, že po příjezdu první hlídky už nebylo zřejmě koho zachraňovat...možná by ale mohlo být, kdyby ti dva mladíci místo toho aby utekli, se na dědka vrhli a spacifikovali ho v tu dobu, co jak sám říká: "se začal hrabat v kabele a dobíjet si znovu náboje"...myslím si, že dva dvacetiletí kluci by na jednoho šedesátiletého dědka měli stačit, kór, když jim jde o život...je to jen a jen můj pohled na věc a kdo ví, třeba bych se zachoval úplně stejně, být tam v jejich kůži... jak jsem si tady už několikrát přečetl, po bitvě každý generálem...
Entony jestli jsi to s těma klukama myslel jako vtip tak dobrý. Jestli ne, tak jsou to blitky. Civilisti by udelali práci za policajty, pak by mohli provádět výslech a nakonec ho odsoudit, ve zkratce. Policajti to mají podle příručky zakázaný, tak ať nasazují krky dorostenci,. Stejně jeko ve Žďáře nad sázavou. Asi ko.kotina.
Když je hlad,je i husa dobrá.
entoni - s těmi kluky máš hypoteticky pravdu, ale nikdo z nás se neumí vžít do jejich pocitů a asi i já bych měl v hlavě jedinou myšlenu, být odtamtud pryč. To, jak to udělali, jak pod stolem dokázali zachovat klid, využíli momentu pauzy a chlapa ještě ohrozili a zdrželi židlí, je myslím obdivuhodné. A nevím jak jsi přišel na to, že nebylo koho zachranovat, kluci mluvili o křiku zraněných, klidně mohl někdo žít další hodinu, to ukáže pitva, ale nevím, jestli to zveřejní.
... a zase klasika... vidíte jen to, co Vám naservíruje TV Hovna a napíšou ulhaný chcípáci z Novinek.cz... Ty jsi u toho byl? Ty víš, proč ho sejmuli? Upřímně, já být policajt a jet k zásahu, kde borec zmlátil holku, tak mu taky nahážu na voči...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.