MarekGS napsal:
Ahoj Všichni. ZA 3 týdnu jedu s manželkou Cernou Horu a ALbánii. A chtěl bych na SH20 a SH21. Zajímá mě druhá půlka SH21 (Theth - Prekal). Projedeme to na GS ve dvou a naložený? Nějakou zkušenost s Off mám, ale netuším jak to vypadá tady. Kolik času je na tuhle část cesty potřeba
? Všem moc díky za info.
Za sucha v pohodě. Projeli to i na naháčích se silniční gumou. Po deštích jsi tak trochu v pr...
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
MarekGS napsal:
Ahoj Všichni. ZA 3 týdnu jedu s manželkou Cernou Horu a ALbánii. A chtěl bych na SH20 a SH21. Zajímá mě druhá půlka SH21 (Theth - Prekal). Projedeme to na GS ve dvou a naložený? Nějakou zkušenost s Off mám, ale netuším jak to vypadá tady. Kolik času je na tuhle část cesty potřeba
? Všem moc díky za info.
Za sucha v pohodě. Projeli to i na naháčích se silniční gumou. Po deštích jsi tak trochu v pr...
ja teda nechci moc polemizovat, kazdej to ma s tim off jezdenim jinak, ale Thety - Prekal ve dvou se mi uplne nepozdava, ta cesta misty neni rozhodne nic moc ....
doporucuji ti to jet Boge Thety Prekal, kdyz to nepujde, muzes se otocit .... Boge Thety jsou v pohode, dokonce jsme tam loni potkali polaky s BMW M3 .... nerikam ze to dojeli, ale jeli : ))
xylem přiložený následující obrázek:
MarekGS napsal:
? Všem moc díky za info.
kdy je idealni doba na navstevu albanie a projeti kopcu?
jak tam bylo v tuhle dobu cos tam byl?
Ahoj
Jaké jsou potřeba doklady k vstupu do Albanie někde píšou že je třeba mezinárodní ridicak někde že ne
A jak je to s potvrzením o vjezdu do země dávají ho automaticky prý se podle toho spočítá daň pri odjezdu
Teoreticky ho mít musíš... prakticky ho po mě nikdo nikdy nechtěl a ani jsem nikdy neslyšel, že by ho chtěli po někom jiném (mluvím teď o AL).
Více info zde: http://www.uamk.c...sky-prukaz
Upravil Mr GS dne 13.02.2019 12:38
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
A jak je to s potvrzením o vjezdu do země dávají ho automaticky prý se podle toho spočítá daň pri odjezdu
Co?
Já myslím, že tím, že je to druhá evropská země (hned po Norsku), kde je nejdražší benzín, tak tam daní necháš dost
*tak oprava... teď zlevnili, takže už je 11. , ale ještě měsíc/dva zpět to tak bylo... každopádně, žádnej šlágr https://www.globa...es/Europe/
Upravil Mr GS dne 13.02.2019 12:44
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
O dani nevím, ale když jsem tam byl naposledy udělal jsem chybu při vjezdu (už nevím přesně - dal jsem jim asi na tom malém přechodu snad jen pas a ne techničák), vjezd mé motorky nebyl evidován a při přejezdu do Řecka mi udělali pakárnu.
Ale nakonec mne to stálo asi jen hodinu čekání...
cert68 napsal:
Ahoj
Jaké jsou potřeba doklady k vstupu do Albanie někde píšou že je třeba mezinárodní ridicak někde že ne
Pro cestu do Albánie potřebuje občan České republiky platný cestovní, diplomatický nebo služební pas nebo občanský průkaz. Doklad musí být platný minimálně 3 měsíce od vstupu do země.
Při cestě motorovým vozidlem albánská pohraniční kontrola vyžaduje mezinárodně platné potvrzení o jeho pojištění (tzv. zelenou kartu) a malý technický průkaz. Ačkoliv není striktně vyžadován, doporučuje se mít s sebou též mezinárodní řidičský průkaz. Při cestě služebním (resp. firemním) či zapůjčeným vozidlem je třeba při hraniční kontrole předložit plnou moc prokazující dispoziční právo k vozidlu. Plná moc by měla být notářsky ověřená, v angličtině, kromě údajů o vlastníkovi by měla obsahovat jméno a příjmení řidiče, číslo jeho cestovního dokladu a SPZ automobilu. Bez tohoto dokladu se řidiči vystavují riziku, že na území Albánie nebudou vpuštěni.
Pro vstup do Albánie není předepsáno žádné povinné očkování, očkovací průkaz není vyžadován.
zdroj: převzato z databáze Informace pro turistické cesty konzulárního odboru MZV
Loni jsme žádný poplatek neplatili.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Plánujeme nějaký off výlet tak hledám isnpiraci - zda je pěkná a je tam něco vidět :-) případně budu rád za nějaký off tip :-) něco ve stylu Teth - Prekal :-)
DavidTR napsal:
Kluci opravdu nikdo ? :-) případně i jinou off trasu, která bude stát za to :-)
Zdar, loni sem jel s Beratu do Corovode až po kanon Osumít (ten je krásnej) to je asfaltka. Někde kousek za kanonem Osumit asfaltka končí, uplně přesně ti neřeknu kterou cestou jsem jel k té SH75, ale jel sem cc 20km šotoliny jel sem ve dvou plně naloženej a místy to byl ve 40 tepla celkem záhul. Za sucha se to dá projet, na silničních gumách, za mokra bych to nejel, ty cesty jsou tam celkem do kopce a místy jsou dost zešikmeny do udolí.
Ahoj kluci,
zdravím z albošky, rychlý update, cesta z Kopliku až do Thethu je komplet asfalt. Prý to dodělali cca. 1-2mesice dozadu. Cesta Theth-Prekal dneska plně naložený 1150 ve dvou cca. 4hodiny i s pauzama na pití a osvěžení pod mostem. Celkem málo lidí, počasí nádherný. Pohoda.