Můj mechanik na auta mi doporučil,ať jdu na STK už v prosinci s auty,která měla STK až do března.Obě auta prošla bez problémů.Možná by prošla i teď,ale mám klid a co bude za dva roky nikdo neví,ale je možné,že se vše uklidní a nebo já do té doby pořídím nový vůz.V dubnu jdu na STK s LCčkem,tak už je teď odstrojím od všeho co tam od výroby nebylo.
.
lucags napsal:
Co 41l nádrž od TT,mám ji hodit do "škarpy???
Nevím, kde a kdy jsi jí kupoval ale je k ní kopie normálního CE certifikátu vydaného nějakou TUV nebo GTU zkušebnou. Teoreticky asi není problém sehnat kopii toho protokolu. Ty nádrže jsou původem od firmy Elkamet, možná by stálo za to zjistit v Nýřanech, jestli to dělali oni nebo v Biedenkopfu a i kdyby to byl kus určený pro export (typicky pro USA), jestli by se dal atest dodatečně získat a co by to stálo. Ale obecně - kusy určené pro export jsou bez ECC, ty pro EU byly všechny s homologací. Jenže tam byl rozdíl v ceně a třeba kamarád, který měl tuhle nádrž na 1150 v roce 2004 jí měl úmyslně bez atestu aby byla co nejlevnější s tím, že si na technickou namontuje tu původní 22l.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
kubrt napsal:
To jsou informace od mého kamaráda z STK a Policie.
...maření výkonu úředního rozhodnutí. To snad nemůžeš myslet vážně!!
To myslim smrtelně vážně.
Tak mi to řekl kamarád, který je u policie.
Takže tvůj známý policista tvrdí, že když si někdy v intervalu dvou let mezi technickýma koupíš nebo pořídíš nějaký doplněk, tak musíš čekat až na technickou. abys ho mohl namontovat? Ale ne..
Můžeš si nechat přehodit gumy, když jsi byl na technické s jedněma a chceš obout jinou značku? To je naprosto to samé. Uvažuj u toho trošku.
Upravil TomasTT dne 28.02.2016 22:42
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
3X napsal:
kubrte, pokud máš OBD konektor , tak ti napíchne i starou vránu, ale nenačte ti readiness kódy. Možná jsi si všiml, že ti přes diagnostiku při měření emisí zobrazoval otáčky motoru
Jo, na otacky jsem koukal
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Jen tak mimochodem k tomu měření tlaku - manželka má Scenica a minulý týden někde přejela obrubník a hodilo to chybu jednoho čidla v zadním kole a ejhle - auto spadlo do servisního režimu, maximálka 50km/h a na displeji nápis "servis nutný"
Věřím tomu, že v tomhle stavu by to technickou skutečně neprošlo. *******************************
kubrt napsal:
To jsou informace od mého kamaráda z STK a Policie.
...maření výkonu úředního rozhodnutí. To snad nemůžeš myslet vážně!!
To myslim smrtelně vážně.
Tak mi to řekl kamarád, který je u policie.
Takže tvůj známý policista tvrdí, že když si někdy v intervalu dvou let mezi technickýma koupíš nebo pořídíš nějaký doplněk, tak musíš čekat až na technickou. abys ho mohl namontovat? Ale ne..
Můžeš si nechat přehodit gumy, když jsi byl na technické s jedněma a chceš obout jinou značku? To je naprosto to samé. Uvažuj u toho trošku.
V mém puvodním příspěvku jsem vubec neměl namysli naše motorky. Tyhle nový STKačka jsou bičem hlavně majitele ruznejch staveb, streetů a tomu podobnejch.
O značcce gum vubec nepadla řeč. Bylo to myšleno ROZMĚRAMA! viz příspěvěk č.101
Prostě a jednoduše, priklad: pokud by jsi měl motorku, která je kapotovaná a sundal si z ní ty kapoty, tak Tě na STK mužou vyhodit. To samé, když Tě chytnou policajti - mužou Ti zakázat další jízdu, protože motorka neodpovídá technickému stavu.
Majitel Harleye má místo výfuku jen nakroucený roury a jiný rozměr gum a taky neprojde (je to technik)
Je to jasný?? Já o tom narozdíl od Vás mluvil s PČRkou a s kamarádem na STK.
Upravil Kubrt dne 29.02.2016 07:46
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
TomasTT napsal:
Jen tak mimochodem k tomu měření tlaku - manželka má Scenica a minulý týden někde přejela obrubník a hodilo to chybu jednoho čidla v zadním kole a ejhle - auto spadlo do servisního režimu, maximálka 50km/h a na displeji nápis "servis nutný"
Věřím tomu, že v tomhle stavu by to technickou skutečně neprošlo.
s takovým autem snad Tome ani nikdo na STK nepojede
Na emisích je zajímají pouze závady spojené s motorem a systémem spalovaní, na technické prohlídce už nikdo auto na diagnostiku nepřipojuje a je jim jedno, jestli ti nefunguje čidlo tlaku v pneu nebo parkovací čidlo nebo cokoliv jiného
3X: to je jasný ale chtěl jsem tím říct, že když po chybě čidla následuje nouzový režim a jízda padesátkou, tak ani výrobce auta nechce, aby se s vadným čidlem jezdilo. Na rozdíl od motorky, kde když chcípne čidlo, tak to sice píše chybu ale na jízdu to nemá vliv. Takže když pak člověka s autem vyhodí z STK protože mu jedno čidlo nefunguje, tak mi to nějak nepřijde nelogický.
kubrt: já to dával jako příklad co by se dalo třeba mezi jednotlivýma STK dělat. Dobře, u aut - máš hotovou STK a za měsíc si pořídíš střešní zahrádku s rampou. Musíš jet na STK? Ne. Chytí tě a kdyby porovnávali nějaké fotky dnes a na STK, tak pochopitelně tu zahrádku uvidí. No a co? Pořídit si to můžeš kdykoliv. Nevidím v tom rozdíl. Ano, když sundáš kapoty, je to něco jiného ale doplnit nějak auto nebo motorku, to mi přijde celkem normální věc.
A jinak já taky mluvím s člověkem z STK (mimo jiné) a ten mi říká - počkat půl roku než si to sedne.
Upravil TomasTT dne 29.02.2016 10:35
Tak jsem po stk. Vse probehlo v pohode. Fotka VIN, kontrola ze nejsou anglicka svetla a to je vse. Takze mam dva roky klid.
Na motorce topcase Begr.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Tak jsem po stk. Vse probehlo v pohode. Fotka VIN, kontrola ze nejsou anglicka svetla a to je vse. Takze mam dva roky klid.
Na motorce topcase Begr.
Takže Ostraváci můžou být v klidu . Musel jsi projet přes kanály nebo klasicky venku ?
Měl jsi ji holou nebo - rámy,mřížka na světle, kryty nádobek a pod.
http://www.rajce....j?q=ttsiki
kubas napsal:
Mě končí STK v dubnu. Tak asi sundám mřížku světla a uvidím s čím budou mít problém..potrebuju zapsat změnu barvy..
Já mám mřížku na 1150ADV od TT, před dvouma rokama bez problémů a povšimnutí. Teď asi vyndám H1 xenon a dám tam na STK halogen, který moc v tom projektoru nesvítí. Kdyby existovala logika, tak by to nikomu nevadilo. Projektor dělá úplně identický kužel světla, sehnal jsem 4000K výbojku, takže není modrá a já v noci vidím. Světlo je seřízené a nikdy na mě nikdo neblikal... Ale než riskovat opruz znova, zak tomu těch 15minut dám. Jo a loni jsem měl kliku na zvědávé policajty, vždy to skončilo tím, že se jim mašina líbí a na xenon se ani neptali..
Letos chystám LED "pracovní" přídavná světla
Před chvílí jsem měl telefonát z instituce, kterou jsem minulý týden zmiňoval - po prostudování všech 580 stránek zákona 24 evropské unie o podmínkách provozu motocyklů, schůzce s ředitelem organizace, která stála za implementací nového provozu STK v ČR a schůzce na ministerstvu dopravy, zveřejní v krátké době jednoznačný "návod" jak to skutečně je podle zákona v případě motocyklů, co jsou nejčastější chyby, které motorkářům nebudou tolerovány (z pohledu úprav motorek) a naopak co je v souladu s našimi i evropskými zákony. Jakmile to bude hotové a vydané, hned se to dozvíte. Nechci psát žádné detaily dokud se na tom pracuje, protože by se to mohlo někde seknout, kdyby se o tom psalo dřív.
Ale v zásadě to je tak, jak jsme si mysleli - u motorek je zásadní obrys (obdélník) opsaný kolem sériové motorky v bodech protínajících konce řídítek (ne zrcátek), předního kola nebo blatníku a nejzadnějšího místa (kolo, držák SPZ, blatník nebo nosič apod.). Pokud máte doplňky typu padací rámy vyrobené v souladu s podrobným nařízením (hrany...) a po montáži NEPŘESAHUJÍ tento obdélník, je to v souladu se zákonem. Tečka.
U vyjmenovaných dílů (typicky světla) platí další podmínky přesně rozepsané a v tom textu bude jasně popsané, proč se co schvaluje a jak a co je a není povolené a jak se to pozná atd. To samé výfuky atd.
Takže u rámů všeho druhu platí ten opsaný obdélník sériové motorky. Dokument by měl být dostupný i různých dalších zdrojích, takže nejzapadlejší STK v horní dolní by měla mít možnost si to přečíst.
TomasTT napsal:
Před chvílí jsem měl telefonát z instituce, kterou jsem minulý týden zmiňoval - po prostudování všech 580 stránek zákona 24 evropské unie o podmínkách provozu motocyklů, schůzce s ředitelem organizace, která stála za implementací nového provozu STK v ČR a schůzce na ministerstvu dopravy, zveřejní v krátké době jednoznačný "návod" jak to skutečně je podle zákona v případě motocyklů, co jsou nejčastější chyby, které motorkářům nebudou tolerovány (z pohledu úprav motorek) a naopak co je v souladu s našimi i evropskými zákony. Jakmile to bude hotové a vydané, hned se to dozvíte. Nechci psát žádné detaily dokud se na tom pracuje, protože by se to mohlo někde seknout, kdyby se o tom psalo dřív.
Ale v zásadě to je tak, jak jsme si mysleli - u motorek je zásadní obrys (obdélník) opsaný kolem sériové motorky v bodech protínajících konce řídítek (ne zrcátek), předního kola nebo blatníku a nejzadnějšího místa (kolo, držák SPZ, blatník nebo nosič apod.). Pokud máte doplňky typu padací rámy vyrobené v souladu s podrobným nařízením (hrany...) a po montáži NEPŘESAHUJÍ tento obdélník, je to v souladu se zákonem. Tečka.
U vyjmenovaných dílů (typicky světla) platí další podmínky přesně rozepsané a v tom textu bude jasně popsané, proč se co schvaluje a jak a co je a není povolené a jak se to pozná atd. To samé výfuky atd.
Takže u rámů všeho druhu platí ten opsaný obdélník sériové motorky. Dokument by měl být dostupný i různých dalších zdrojích, takže nejzapadlejší STK v horní dolní by měla mít možnost si to přečíst.