Ahojte, pri silnejsej akceleracii pocujem zospodu taky kovovy zvonivy zvuk na mojej 1150. :-( Neviete niekto poradit, co by to mohlo byt? Neviem, ci to moze ist od kardanu, prevodovky, alebo dokonca od motora... Btw ma cca 65000 km.
Upravil proracing dne 10.07.2012 00:43
proracing napsal:
Ahojte, pri silnejsej akceleracii pocujem zospodu taky kovovy zvonivy zvuk na mojej 1150. :-( Neviete niekto poradit, co by to mohlo byt? Neviem, ci to moze ist od kardanu, prevodovky, alebo dokonca od motora... Btw ma cca 65000 km.
pravděpodobně normální zvuky jako když hodíš šrouby do plechovky, to máme všichni, zkus natankovat plnou BA98
proracing napsal:
pravděpodobně normální zvuky jako když hodíš šrouby do plechovky, to máme všichni, zkus natankovat plnou BA98
No to si ma potesil, furt budem cakat, ze sa to rozpadne. :-) Zdalo sa mi, ze som to predtym nepocul. Asi si budem musiet obstarat sluchadla s hlasnou muzikou...
Tak teď mi dávali vědět ze servisu, kde jsem nechával opravit "unikající gufero" na zadní rozvodovce, že mám v hajlu kardan, že je "vymačkanej", a že se musí celej vyměnit ......
..... žil jsem v domnění, že odcházej ložiska a gufera, ale že odchází celej kardan po 65tkm jsem netušil.
Co vy na to?
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
tom_P napsal:
Tak teď mi dávali vědět ze servisu, kde jsem nechával opravit "unikající gufero" na zadní rozvodovce, že mám v hajlu kardan, že je "vymačkanej", a že se musí celej vyměnit ......
..... žil jsem v domnění, že odcházej ložiska a gufera, ale že odchází celej kardan po 65tkm jsem netušil.
Co vy na to?
Mně se to bohužel taky začalo protáčet asi ve 120000 km (díky Tondovi se závada odstranila). Osadilo se to kardanem myslím Rkovým za 3500 tkč (zánovním) a zadím OK.
Upravil joe dne 13.09.2012 17:41
tom_P napsal:
Co vy na to?
Co je to v háji kardan?
Upravil servisak dne 13.09.2012 18:32
... servis a diagnostika BMW Motorrad
bystricke napsal:
kurnik nestrašte kilometrama,mám tam už 105 tkm a zatím tam měním jen olej benzín a gumy
Ze menis olej a gumy to chapu,ale proc benzin?Pres leto ho nemusis menit urcite a neboj,pres zimu se ti v nadrzi taky neskazi!Klidne ho vyjezdi a misto vymeny ho jen doplnuj!
tom_P napsal:
Co vy na to?
Co je to v háji kardan?
Tvrdí mi, že údajně kardan. Zejtra se na to pojedu podívat.
bystricke napsal:
kurnik nestrašte kilometrama,mám tam už 105 tkm a zatím tam měním jen olej benzín a gumy
Ze menis olej a gumy to chapu,ale proc benzin?Pres leto ho nemusis menit urcite a neboj,pres zimu se ti v nadrzi taky neskazi!Klidne ho vyjezdi a misto vymeny ho jen doplnuj!
Jak který benzín, stalo se, že jsem po zimě nenastartoval, svíčka mokrá, ...
Koukám klasicky zasrané vlákno ...... měl sem technickej dotaz a během chvilky se to dostane do formy diskuze o hov ....
Nee
dojed se tam podívat co tam vymejšlejí. Jinyk jako ten kardan by nebylo asi nic nového že by odešel. Mohl odejít křížek ale to bys cítil dost by to vibrovalo a nebo se mohl protočit v gumě .
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dojedu, tvrdí mi, že je vymačkaný ten kříž co je pod gumou mezi kyvkou a hruškou. Tvrdí, že to vibruje, má excentricitu a tímpádem likviduje vstupní gufero a ložisko do hrušky. Jen mě zaráží, že se to sere po 65 tkm