Kalut napsal(a):
A co Louis v SRN maj slevu Varta 12V 19Ah gel za 97 eu , je to baterie co dodává BMW.
To je dobrá cena. Já sice měl origo Exide (viz obrázek), ale za ty prachy bych risknul i Vartu. Podle rozměrů by se měla vejít bez problémů. Jen ta cesta ale za to nestojí, pro jednu baterii..
Ještě zkouším přes známého nějakou lepší cenu tady u nás - uvidím.
no ja budu mozna u lujse neco objednavat, tak ze by bylo teoreticky mozne se rozdelit o postovne.
Kurna skoda ze sem se na to nemrknul driv, taky bych vzal vartu, no co uz
ta bannerka co sem tak studoval je cela zaleta plastem, nevypada, ze by tam chtelo neco vytect, posilali mi to v baliku na dobirku a nikde ani kapka, takze i kdyz obratis motorku kopytama nahoru, nic z toho neunikne, o to bych strach fakt nemel.
Pak jsem ještě koukal na tuhle , za ty prachy. http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/19-1-Motobaterie-KOYO/97-2-12V-gelove-s-AGM-ventilem/5/504-Motobaterie-KOYO-12V-19Ah-KTZ19S
to T-diesel:
a proč bys tedy raději tu vartu, když ani ta bannerka neteče - to mne zajímá: typ a cena (i když to tu asi někde už bude)
už mne svrbí ruce a rád bych vyjel,
řeším i nabíječku optimatku 4 nebo pro s, že bych to měl rovnou i na auto i když auto ani moto jsem nikdy dříve nenabíjel, ale když vídím ceny baterek do báwa tak se raději o ně začnu starat
Upravil libham dne 30.03.2010 12:17
Kalut napsal(a):
Pak jsem ještě koukal na tuhle , za ty prachy. http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/19-1-Motobaterie-KOYO/97-2-12V-gelove-s-AGM-ventilem/5/504-Motobaterie-KOYO-12V-19Ah-KTZ19S
tam naférovku napíšou rovnátko= mezi bezúdržbovou a gelovou a neserou se s tím - to mne většinou od takového krámu odrazuje - buď tomu nerozumí, nebo vědomě lžou .... a to já nerad
hledám speciálně gelovku - bezúdržbovek je mraky - ale s posláním a nevylitím poštou mne t-diesel trochu nalomil
libham: Osobne bud pujdu do bannerky, nebo do odyssey.. obe jsou AGM+SLA.. u gelovych dostanes zvlast baterku a zvlast elektrolyt, ktery musis narvat do baterky a tam se z nej teprve stane gel
nForger: to si právě nejsem jistej - už jsem pročet kdeco a myslím, že gel tam necpeš - je to zavřený z výroby - nebo se pletu? bych si nechtěl zkurvit takhle drahou baterku tím, že si tam něco dám blbě...
už bych radši než hledání baterky jezdil :-)
jednani v pohode, cena taky
jedine co me malicko znejistilo byl ten vybijeci proud 170 - jine (drazsi klidne i 2x) ho mely vyssi, pohybovalo se to nekde od 240 - 290
ale snad to bude fungovat
libham napsal(a):
nForger: to si právě nejsem jistej - už jsem pročet kdeco a myslím, že gel tam necpeš - je to zavřený z výroby - nebo se pletu? bych si nechtěl zkurvit takhle drahou baterku tím, že si tam něco dám blbě...
už bych radši než hledání baterky jezdil :-)
Vetsina tzv. "gelovych" baterii jsou ve skutecnosti AGM+SLA.. i origo BMW, ktera je o par prispevku vyse na sobe ma uvedeno gel, ale je to AGM+SLA.. Uprostred je mala sterbina (jakoby na sroubovak), ktera kdyz baterii dlouho nabijis, vypousti tudy prebytecny tlak a i trochu elektrolytu.
Vsechny baterie, ktere jsou z vyroby pripraveny k pouziti, jsou AGM, pripadne AGM+SLA
jedine co me malicko znejistilo byl ten vybijeci proud 170 - jine (drazsi klidne i 2x) ho mely vyssi, pohybovalo se to nekde od 240 - 290
koukám na tu bannerku - jsem docela nalomenej, ale přijde mi rozměrově dost velká - stejnou yuasu někdo tady prodává, že se mu tam nevejde (šířka 86) - jak si jí tam nacpal?
koukám na tu bannerku - jsem docela nalomenej, ale přijde mi rozměrově dost velká - stejnou yuasu někdo tady prodává, že se mu tam nevejde (šířka 86) - jak si jí tam nacpal?
no jeste tam neni, ale rozmerove by mela sedet.
kolega to srovnaval s originalem.
Takze dodatecna info pro zajemce o baterii Fiamm FGH21803.Velikostne padne paradne. Je trosku nizsi nez origos,tak jsem pod ni ustrihl dusi a je tak i trosku odizolovana od vibraci. Jinak kontakty jsou trosku nizko (kratke), tak jsem mirne pribal plechy flexou,jinak bez problemu. Natocila hrocha po zimnim spanku uspesne,tak uvidime dalsi projevy pres sezonu.Zatim nevidim rozdil oproti originalu.A za ty prachy
Upravil milanosor dne 01.04.2010 23:29
T-Diesel, nForger - díky pánové
tak jsem koupil nakonec tu bannerku a je dokonce menší než originál - chce ještě naopak trochu vypodložit, vzal jsem s ní i nabíječku a jak se pěkně hodila - baterka vydržela asi deset pokusů o start a konec - sem začal mít obavy - ale po dobití už ok - asi vyschly trubky s benzínem :-)
Upravil libham dne 04.04.2010 20:45
Tak, já nakonec zvolil Koyo (Fiamm).Už kvůli dostupnosti,ceně a místě osobního odběru. Super obchůdek,pokec a zatím spokojenost.
http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/19-1-Motobaterie-KOYO/97-2-12V-gelove-s-AGM-ventilem/5/504-Motobaterie-KOYO-12V-19Ah-KTZ19S BMW R 1100GS vzor kačer
Tak jsem ji konečně namontoval (Fiamm FGH21803). Padne perfektně, jen trochu podložit pod upínací gumou (je malinko nižší). Musel jsem vrtnout trochu větší díry - původní šrouby jsou 6mm a díry v bat. jsou tak 5,5 mm. Startuje perfektně. (poslali mi ji z olomoucké Fulgur Battman i s poštovným -do 1500,- Kč. Super a rychlé jednání.) Uvidím, jak vydrží sezónu, dám potom vědět. D.
Dawid napsal(a):
Tak jsem ji konečně namontoval (Fiamm FGH21803). Padne perfektně, jen trochu podložit pod upínací gumou (je malinko nižší). Musel jsem vrtnout trochu větší díry - původní šrouby jsou 6mm a díry v bat. jsou tak 5,5 mm. Startuje perfektně. (poslali mi ji z olomoucké Fulgur Battman i s poštovným -do 1500,- Kč. Super a rychlé jednání.) Uvidím, jak vydrží sezónu, dám potom vědět. D.
Taky jsem ji tam dal ,tyhle drobné úpravičky jsou myslím to nejmenší,a za cenu baterky 1100,- neni co řešit