Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Únor 2026 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 8 z 10:   1  ...  5    6    7    8    9    10  

Jakou navigaci?
hicks
Přidané 27.02.2025 17:54

Registrace: 09.07.08
Mne prijde porad jako zajimava varianta Montana 760i. Ma transflexni displej.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Fojtik Design
Jakou navigaci?
Přidané 16.03.2025 21:49

Registrace: 25.09.19
Chtěl jsem teď přejít na mapy.cz a koukám, že zavedli nějakou “novinku” přejít na prémium. Pokud to prémium nebudu platit, jsou tam nějaký citelný omezení? Ten dotaz směřuju hlavmě na lidi, kteří podle těchto map delší dobu jezdí. Předem díky.

ludas
Jakou navigaci?
Přidané 16.03.2025 22:04

Registrace: 15.06.17
Ano, jezdím, bez přemíra můžeš stáhnout pouze jednu offline mapu, takže pokud chceš jezdit podle mapy.cz, tak musíš zaplatit premium...
Takhle jednoduchý to je.
Já za sebe to platit budu, jelikož ja podle toho jezdit chci...

Ludas

zutro
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 07:54

Registrace: 28.11.14
premium jde obejít několika způsoby. Buď jednoduše
- kolik účtů na seznamu, toliko stažených map. Jen musíš lehce plánovat hraniční přechody a při překročení hranice přepnout na jiný účet.
- jde stáhnout starší verze mapy.cz, kterou naisnataluješ a jen u ní zakážeš aktualizace programu a pak zas klasicky jedeš s tolika mapama kolika chceš
- jezdit podle mapy.cz jde, ale není to vždy 100%. Jezdím s nima již několik let a místama bych je mlátil. Ale jde si na to zvyknout.
Ale stejně jako Ludas u nich zůstávám a je jen otázka, kdy budu potřebovat placenou verzi. Na navigačním mobilu totiž mám zakázanou aktualizaci Smile .

monsery
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 09:39

Registrace: 23.10.17
zutro napsal:
premium jde obejít několika způsoby. Buď jednoduše
- kolik účtů na seznamu, toliko stažených map. Jen musíš lehce plánovat hraniční přechody a při překročení hranice přepnout na jiný účet.
- jde stáhnout starší verze mapy.cz, kterou naisnataluješ a jen u ní zakážeš aktualizace programu a pak zas klasicky jedeš s tolika mapama kolika chceš
- jezdit podle mapy.cz jde, ale není to vždy 100%. Jezdím s nima již několik let a místama bych je mlátil. Ale jde si na to zvyknout.
Ale stejně jako Ludas u nich zůstávám a je jen otázka, kdy budu potřebovat placenou verzi. Na navigačním mobilu totiž mám zakázanou aktualizaci Smile .

Ahoj,

myslím si, že prémiová cenovka je opravdu velmi lidová, za to co Seznam nabízí. Nikoho nepoloží za to co dostane. Takže námaha na obcházení je zcela zbytečná...

Mapy.cz používám, tak jako Google maps, každá navigace plánuje jinak a vede jinak.. GrinNejvíce strastí jsem zažíval s Garminem.
Lítám pomalu a nízko..

zutro
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 09:50

Registrace: 28.11.14
monsery> ale já nikde nepsal, že ta cena je vysoká. A sám sem napsal, že až bude potřeba, půjdu do toho. zatím ta potřeba nenastala.
Ale hromadě lidí to může už z principu vadit a tak jsem jen uvedl případné možnosti Smile

ad garmin, souhlasím. Mi nejvíc vyhovovala stará dobrá iGo.

rak72
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 09:55

Registrace: 05.03.14
Asi bych dotazujícího nemátl výrokem "musíš zaplatit" pokud chceš podle mapy.cz jezdit.
Nemusíš platit a jezdit můžeš. Za sníženého komfortu u offline map (jen jedna stažená) nebo bez omezení na data a tahat mapy online.
V prémiu mají být přidány i nějaké funkce.

ludas napsal:
Ano, jezdím, bez přemíra můžeš stáhnout pouze jednu offline mapu, takže pokud chceš jezdit podle mapy.cz, tak musíš zaplatit premium...
Takhle jednoduchý to je.
Já za sebe to platit budu, jelikož ja podle toho jezdit chci...

Ludas

Sniper
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 10:26

Administrátor
Registrace: 28.05.09
Hele a nezkoušeli jste někdo něco takovéhoto? nebo nějaký ekvivalent?

https://www.alza....349126.htm

pak by mohl být telefon v kapse a využít apple / google car play??

Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.

BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992

www.dr-650.com
Pertla
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 10:40

Registrace: 20.12.10
Sniper napsal:
Hele a nezkoušeli jste někdo něco takovéhoto? nebo nějaký ekvivalent?

https://www.alza....349126.htm

pak by mohl být telefon v kapse a využít apple / google car play??

Interphone RideSync.
Mám menší 5 palců, teď dělají větší 7. Funguje bezvadně, v dešťi, ve sněhu... projel jsem s ním Himaláje a jako hlavní navigaci jsem jí měl třeba na cestě do Moldávie. Společně s mapy.cz vystaráno. Mimo jí používám hlavně po městě, menších výletech ... připojení přes Carplay, takže Spotify, všemožný navigace od googlu, přes mapy.cz po waze.
Na offroadový toulky ale stále využívám Garmin Tred, jednak má 8 palců a druhak má pitomosti jako roadbook a tak .. Takže klasická navigace stále překonaná není.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE
www.offroad-guide...
https://www.faceb...403911829/

Francis
Jakou navigaci?
Přidané 17.03.2025 23:35

Registrace: 09.08.17
Sniper napsal:
... pak by mohl být telefon v kapse a využít apple / google car play??

I s telefonem v kapse je to závislost na jednom elektronickém zařízení. To když zdechne, vybije se, ... tak se ani nedovoláš ani nevíš kudy nejblíž k civilizaci.

www.trust-rust.cz
TAZY
Jakou navigaci?
Přidané 24.03.2025 09:54

Registrace: 29.10.10
Za mě Mapy.cz pecka v ČR. Ale venku jsem si s nimi užil své a nechci. Díky nim vznikla hláška v Srbsku “Kdyby to bylo posekané, tak by to byla celkem sjízdná silnice”.
Takže venku jsem se vrátil ke Gárminovi. A nová XT2 ze mě super.

Kojot
Jakou navigaci?
Přidané 27.01.2026 10:47

Registrace: 30.08.18
Mohl by mi někdo poradit jak nastavit v Garminu XT trasu nebo nějaké nastavení, aby mě nervala mimo nějaký nízkoemisní zóny, co mi zasahují do trasy? Už jsem dal možnost, aspoň se zeptat. Bylo tam automaticky se tomu vyhýbat. Přesto navigace že je aktualizovaná včetně map, mě stále místo třeba okruhu kolem města táhne dovnitř ač okruh na mapě je a cesta je časově i kilometrově stejná. Nebo skrz centrum časově horší. Přesto mě narve někam, kde je centrum, semafory atd. Děje se to třeba 3 -4x za cestu, když je 450km dlouhá. Příklad GaPa- Riva del Garda. Klidně mě stáhne z rychlostní silnice abych po 11 km zas na ní najel.
Upravil Kojot dne 27.01.2026 10:48

tomtom
Jakou navigaci?
Přidané 27.01.2026 11:12

Registrace: 13.07.11
Moc jsem to nepochopil s těmi zónami.. Ale mi se stávalo, že když jsem zadával trasu tak, ze jsem přidával průjezdní body názvy měst, tak mě to vždycky poslalo se podívat jakou mají v tom městě radnici.Frown
A pak zpátky na trasu. Teď to dělám tak, že průjezdní bod dávám na trase za tím městem. Jestli to jde někde nastavit , to nevím.

tomtom
Jakou navigaci?
Přidané 27.01.2026 11:16

Registrace: 13.07.11
Jo a taky můžeš mít nastaveno naviguj podle kratší vzdálenosti a to pak spočítá, že přes město to je o pár metrů kratší sic to trvá o hodinu déle.

Kojot
Jakou navigaci?
Přidané 27.01.2026 11:23

tomtom napsal:
Jo a taky můžeš mít nastaveno naviguj podle kratší vzdálenosti a to pak spočítá, že přes město to je o pár metrů kratší sic to trvá o hodinu déle.

Hele nemám kratší vzdálenost.
Nastavení mám režim výpočtu Rychlejší čas.

Nízkoemisní zony jsou nejvíc v Rakousku. Prostě jsou to oblasti na mapě (takový fleky) kde je vyhlášena nízkoemisní zona. Garmin s tím pracuje a když ta zona zasahuje na rychlostku nebo obchvat (speciálně IGL) tak mě nutí to prostě objet. takže si zajedu třeba i 10 km, abych se tomu pomyslnému fleku na mapě vyhnul.
Když jsem v tý volbě dal variantu povolit, klidně mě nažene zas na pěší zonu, nebo mě chce přes stezku pro chodce otočit do protisměru. To mě dělal speciálně v Meranu, kdy jsem podle toho bloudil asi 25 min, než jsem se na to vyprdl a jel podle telefonu a mapy.cz

Vjetrnik
Jakou navigaci?
Přidané 27.01.2026 23:26

Registrace: 09.10.07
Moc ty navigace prožíváte... není nad to zabloudit a potom hledat cestu...

Navigaci mám jen jako mapu, trasu si vymýšlím sám a nespoléhám na šipky, ale na vlastní rozum blushing

I teď během vánoční Itálie, 3500 km v maringotce jen s mapou, jako podklad a navigace podle silničních ukazatelů a holt jsem se párkát otáčel, ale co, to k tomu patří Bye
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Kojot
Jakou navigaci?
Přidané 28.01.2026 10:39

Vjetrnik napsal:
Moc ty navigace prožíváte... není nad to zabloudit a potom hledat cestu...

Navigaci mám jen jako mapu, trasu si vymýšlím sám a nespoléhám na šipky, ale na vlastní rozum blushing

I teď během vánoční Itálie, 3500 km v maringotce jen s mapou, jako podklad a navigace podle silničních ukazatelů a holt jsem se párkát otáčel, ale co, to k tomu patří Bye

Ale to já mám stejně, když je na to čas. Courám se tak i po ČR. Prostě jedu jednou vlevo jednou vpravo, jen vím že sem si dal spicha u Plzně a tak si to procourávám kolem Berounky. A jestli dojedu v 17 nebo 17:30 mě nevadí. A nikam nepospíchám. Ale když mě navigace má "odnavigovat" někam přes dvoje hranice a do nějakého bodu, kde na mě čekají další lidi a další jedou se mnou, je to docela na pikaču, když jedeš po rychlostní silnici, víš že tu někde máš odbočit a najednou je v navigaci info o odbočce, tak ji poslechneš bloudíš cca 15 km a 40 min po městě a zas na tu samou silnici najedeš a pokračuješ další 3 km, kde máš opravdu sjet. nejen že tim ztratím čas, ale chytnu odpolední zácpu a tím se mi pokurví plán co je potřeba v klidu stihnout. Proto sháním radu. Tady v Evropské civilizaci to až takový problém není, ale když vim že se na to nedá spolehnout jsem nervozní když si představim co se bude dít s navigací v Albánii nebo Turecku, kdybych se na měl spolehnout. proto hledám něco jestli s tím jde něco udělat. Taky třeba jezdím jen podle papíru na nádrži. Projel jsem tak celou Černou horu. Pořád jsme bloudili, spali po zastávkách a užili si to. A stejně jsme pak koupili SIMku a dali do telefonu aby jsme se co nejdřív vymotali z hor. Grin Grin

Vjetrnik
Jakou navigaci?
Přidané 28.01.2026 10:45

Registrace: 09.10.07
Ještě k IGL:
- těch omezení bude přibývat ale budou různá, v Itálii je běžné omezení pro Euro 2, ale v Německu jsem narážel už i na Euro 4, těžko bude v navigacích, která Euro zrovna v daném místě platí
- výborný je třeba aktuálně vnitřní průtah Mnichovem, kde na té "dálnici" je 30 km/hod a radary Frown ... protože Umweltschutz
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Medik
Jakou navigaci?
Přidané 29.01.2026 08:14

Registrace: 04.05.08
Chlapci, dokud jsem na mapu viděl, tak jsem taky neměl navigaci. Ale nyní, kdy musím zastavit, sundat přilbu, vyndat čtecí brejle a pak hledat v mapě, je to to poněkud voser. Tak jsem rezignoval a pořídil Garmina. Už mu umřela druhá baterka a hodlám ho poslat do elektronickýho nebe. No a tak čučím po tomhlke vlákně, jestli chytím inspiraci. Mám mobil, co to zvládá, ale za jízdy nic nenašteluju a na to je navigace dobrá. V podstatě mám na navigaci jen dva požadavky, aby měla slušný mapy a aby uměla přehrávat dobře MP3. Grin No a nehodlám do ní vrazit rozpočet 14denní dovolené.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink

www.elektrorv.cz
Kojot
Jakou navigaci?
Přidané 29.01.2026 09:10

Medik napsal:
Chlapci, dokud jsem na mapu viděl, tak jsem taky neměl navigaci. Ale nyní, kdy musím zastavit, sundat přilbu, vyndat čtecí brejle a pak hledat v mapě, je to to poněkud voser. Tak jsem rezignoval a pořídil Garmina. Už mu umřela druhá baterka a hodlám ho poslat do elektronickýho nebe. No a tak čučím po tomhlke vlákně, jestli chytím inspiraci. Mám mobil, co to zvládá, ale za jízdy nic nenašteluju a na to je navigace dobrá. V podstatě mám na navigaci jen dva požadavky, aby měla slušný mapy a aby uměla přehrávat dobře MP3. Grin No a nehodlám do ní vrazit rozpočet 14denní dovolené.

A už máš tip co zvolit?

Strana 8 z 10:   1  ...  5    6    7    8    9    10  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 111
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,772
Nejnovější člen: Jirka72

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.44 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI