Ahojte,
tak k Cyclops H7 LED 4.8k PLATINUM.
Do světlometu vzducháče 12GS se potkávačka vleze opravdu snadno, do dálkového je to už trošku ježek v kleci. Vyřešil jsem to tak, že patici a ten driver jsem prostrčil k potkávačce. Důležité je mít ty led čipy nasměřované vodorovně, nikoli horizontálně. tedy mají být na 3/9 hodinách.
Narazil jsem na problém, kdy jsem světlomet neměl nasazený na těch půlklulatých čepech, které zajišťují štelování, a divil jsem se, proč, ať s těmi štelováky hejbám jak chci, tak téměř neposunujou. U toho jsem docela nadával, ale podařilo se nasadit zpět, tudíž světla jsou opět stavitelná. Po montáži lze bez problému nasadit zpět krytky světlometu vzadu.
Díky odporu ty LED nehlásí chybu na panelu, a jejich zapnutí je doprovázené roztočením větráčku vzadu na žebrování "žárovek". Větráček je krytý, aby nedošlo ke kontaktu kabelů s ním, a s tím spojeným přehříváním a zkrácené životnosti.
A oslňují/neoslňují? Světlomet mám naštelován na dorazu směrem dolů a neoslňuje. Podle návodu Spitfire z příspěvku 139 budu sklon snižovat, poněvadž ho mít na doraz není potřeba.
Certifikát s sebou vozit budu, stejně už to mám k mlhovkám vepředu. Pokud nějaký pomahač po EU bude chtít být akční a certifikát mu stačit nebude, vezu s sebou stejně náhradní žárovky, pro jeho klid duše.
Cenově vyšly trošku líp jak komplet led světlomet z Čajny, bylo s tím určitě více práce, než s komplet světlometem, ale zachoval jsem původní díl.
Samotné světlo je dle mého osobního názoru ještě lepší než xenon, který má kamarád na osmikilu, svítí jasně bíle. Při zapnutých dálkových + mlhovkách se noc promění v den.
Neexistuje špatné počasí!
LED kompletni Svetlomet na 1200GS (Vzduchac) Homologace?
Přidané 11.06.2020 07:48
Az jednoho krasneho dne policie cr zjisti co jezdi sracek v motorkach a zacne se to resit to vas bude nestastnych.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Přidané 11.06.2020 08:17
No, tyhle led jsou zrovna i v sortimentu Touratechu + mají homologaci z Lucemburska!, certifikát TÜV... tak snad nešťastní nebudeme. Jestli jo, tak minimálně já si vzpomenu na tvá slova.
Neexistuje špatné počasí!
Přidané 11.06.2020 08:23
To je sice hezký, že to má TÜV a homologace, ale samotný světlomet pro použití led zdroje homologovaný není. Tudíž si ty papíry od ledky můžeš nechat klidně doma, protože ti nijak ve vyjednávání o výši pokuty nepomůžou. A pozor na Rakousko a Německo. Tamní orgáni začínají být na podobné úpravy hodně alergičtí.
BTW: Ledkové žárovky bych ještě docela pochopil v projektorech s čočkou, kde geometrii světla určuje clona a čočka, ale do čiré paraboly to bude vždycky oslňovat, protože světlo samotné vykazuje jistý index oslnění i s normální žárovkou a s ledkou se index násobí.
Upravil Spitfire dne 11.06.2020 08:27
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Přidané 07.02.2022 16:55
je to už hodně příspěvků z5, kdy tady kolega řešil seřizování LED světla, aby neoslňoval.
protože mi tato možnost také chyběla, rozhodl jsem se ji také řešit. Nic se nevrtá, neřeže, nelepí, možnost zpětné instalace původního baňkového světla zůstává. Oba díly jsou vytištěny na 3D tiskárně, jediná lepená věc je matička na seřizovacím šroubku. Je to čerstvě nainstalováno, takže případné zkušenosti mě teprve čekají. Třeba to bude někoho inspirovat. Celý "mechanismus" se po instalaci na LED světlo nasadí na originální čep na motorce.
Joch přiložený následující obrázek:
Přidané 08.02.2022 19:43
Zdravim pánové, bude vám stačit poslat jen plastové díly nebo se mam podívat i po tom šroubu a udelat z toho set (ten můj šroub sem nasel ve vlastní bizuterii jako poslední). Plasty za poštovné, set uvidím podle šroubu… pište do PM.
GSA 07/2008
Přidané 10.02.2022 12:27
ahoj všem, mám tedy díly na 10ks, o víkendu to zkompletuji a v pondělí to asi rozešlu. Jak se to instaluje je vidět z fotek uveřejněných výše. Protože jsem nic nelepil, pojistil jsem ten díl v LED světle proti vypadnutí vložením kousku gumy (přiložím vám jej do zásilky, ale musíte si ho trošku seříznout/obrousit, aby tam šel nacpat). On by sice vypadnou neměl, protože jde natěsno do toho oválu a ještě ho jistí druhý díl se šroubkem, ale jistota je jistota. Pokud by nešel nasadit, mrkněte, zda jsou obroušeny nálitky z čela toho úchytu LED světla - já tam měl takové výstupky cca 0.5mm - jen pilníkem strhnout a hotovo. Potom se do něj našroubuje druhý díl a celé světlo se pak nasadí na čep nad chladičem. Je to vše natěsno, tak to chce trpělivost při skládání. Následně se světlo přichytí bočními šrouby. Rozsah seřízení je zaměřen hlavně na spodní oblast (odhadem dejme tomu 5° nad původní střed nastavení a 10° pod tento střed), tak uvidíte, zda to vyhovuje. Předpokládám, že LED světla jsou všechna stejná, takže by to mělo sedět. Pokud má někdo jiný typ nebo mu rozsah nebude sedět, tak s tím můžeme individuálně "počarovat" modifikací jednotlivých dílů.
Cena za set je 50Kč, poštovné a balné 100Kč, celkem 150Kč (to je dílo, co?), tak snad Vás to nezrujnuje. Kdyby chtěl někdo zásilkovnu, dejte vědět kam. Vše prosím do PM, ať tam je adresa i telefon, aby to pošta/PPLka vzala. V odpovědi na PM vám napíšu číslo účtu, kdybyste to chtěli zaplatit, pokud s tím budete spokojeni
Joch přiložený následující obrázek: