morabo napsal:
Tak jsem objednal v Praze i s přezutím. Příští tejden poreferuju
měl jsem za to, žes naprostý vyznavač špalků...
No vím, že gumy typu anakee, tourance už teď na gs nechci, ale tyhle "univerzálky" sleduju už delší dobu v diskusích po světě, hlavně na advrideru a vzhledem k refernecim jsem na ně zvědav. Třeba na delší cestu s dálničním přesunem a by to nemuselo bejt špatný vzhledem k rozumnějšímu nájezdu. Tak to chci prubnout, abych byl v obraze a pak se třeba zase vrátím na špunty, nebo to budu střídat. Prostě uvidíme, za týden budu o trochu chytřejší
Maiali nel Fango!
Já měl dnes možnost se na těch scautech povozit na 12ce a za sebe říkám:K.rva nic horšího sem nejel kravál-zlaté tkc,nedrží(vrtí se to),chvílemi sem měl pocit,že mi ten dezén chce z té kostry někam utéct Na vodě bych jí zažít nechtělKaždému ale sedí něco jiného,někdo jezdí jen rovně a potřebuje 3cm vzorek
tak jsem je dnes taky nazul a hned prubnul .samozřejmě že jsem měl štěstí a zapršelo.Tak se vlastně nejlépe zkouší nové gumy.Zatím až na ten kvikot kolem kila v pohodě,stabilní to je ,držet to drží ,no moc jsem s tím zatím nenajel a já gumy nešetřím.Postupně dám vědět.Měřili jsme dnes Jenckovi po 4t ,ubrousilo to jen 1 mm.To jel naloženej ve dvojko.
Dnes jsem obul, takže žádný velký hodnocení, ale pár prvních dojmů:
Motorka na tom vypadá nějak vyměkle
ON:
Hučí to víc než KarooT, hlavně předek při brždění, ale tohle mi zrovna nějak neva...
Na silnici je to po lehkým ojetí a bez přímýho srovnání defacto jako Tourance, Anakee a spol, drží dobře a žádný kroucení nepozoruju (zatím pouze sucho).
Jízda je trochu tvrdší než na špuntech.
OFF:
V suchým terénu je to ok, špuntům se to nevyrovná, ale silniční to výrazně předčí.
Zadek má adhezi asi jako sjetý špalky, rovně nic moc, ale do strany to drží, zatáčení a výjezd z vinglu velmi slušný. I v blátě to s přimhouřeným okem jde (tam je ale sjetej špunt furt lepší).
Předek je o hodně diskutabilnější. Na suchu to jde, tvrdým i měkkým (oranice pro koně), i když k pocitu úplný jistoty trošičku chybí, ale na to si asi půjde zvyknout.
Už s lehkým blátíčkem má ale předek fakt problém a okamžitě se zalepuje a rozhodně nedovoluje bezpečně dosáhnout rychlosti, kdy by se vzorek sám čistil. To je asi největší slabina.
FAZIT:
Jako ekvivalent turistickejch gum se to jeví jako zajímavá volba - pro někoho, kdo si dá občas suchou polňačku a chce si jí víc užít, ale jezdí primárně po silnici.
Pro offroaďáky to zrovna terno nebude - hlavně předek. Možná by nebyla na nějakou dálkovější teréní cestu s dlohým přejezdem od věci kombinace s TKC předkem.
No, neberte mně úplně za slovo, zatím jde fakt o první dojem, jestli se potrvdí, nebo objevím něco dalšího, dám vědět.
Maiali nel Fango!
Tak přátelé... Nazul jsem ty pryže od Moraba a mužu Vám říct,že na ničem horším jsem nejel Prvních 15 kilometru bylo uplně nezkutečnejch.Měl jsem pocit,jako když se znovu učím jezdit na motce.Tím že zadek je v rozměru 150/70 a já jezdil na užší pneu,tak jsem se nezkutečně pral se zatáčkama.Po chvíli jsem si ale zvyknul a s čistým svědomím mužu říct,že na asfaltu se s nima dá klopit až do blba! Je pravda,že na "zubatejch" gumách je alespoň pro mě jízdní komfort lepší,ale vše jsem podchytil změkčením tlumiče
Líp mi to najednou brzdí,proti E09tce
Jo a na Bawcoi to vypadá fakt divně,proti špalkovej gumám... tak nějak nemastně,neslaně...,prostě je to divný
Mám na nich zatím najeto asi 160 km,ale zatím jsem spokojen s jízdními vlastnostmi na asfaltu.Jak zase něco najezdím info Vám sem zinknu...
P.S. na mě to málo hučíííííí
Upravil Kubrt dne 26.08.2011 19:44
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zdarec chlapi.Se omlouvám,uplně mi vypadlo sem napsat,ale myslel jsem na to
Mládenci,ty pryže jsou DOBRÝ ! Nevím kolik přesně na nich mám najeto,ale počitám,že tak kolem 2 tisíc určitě(moto mám teď doma,takže nečíhnu na tacho).
Na suchu držej jak sviňa(v pohodě náklon ve dvouch až tak,že jsem brousil policajta) a pneumatika neměla ani tendenci se jakkoliv smýkat,nebo žmoulat,prostě podržela.Na mokru jezdím opatrnějc,ale i tak jsem třeba na Machovský vyjížďce v dešti a zimě neměl problém ani při razantnější akceleraci s proklouznutím kola.Jediný co ,tak mě klouzla kola na tech deb.ilních svárech na silnici,ale to udělá každá pneu.
Nějak extra jsem nepozoroval ubývání materiálu,ale vzhledem k tomu,že jsem měl i dost dálničních přesunů ve velmi svižném tempu,tak jsem si nevšimnul zásadního mizení.Nevím kolik "masa" je na nových gumách(neměřil jsem),ale za cca 3 týdny pojedu domů,tak zjistim přesně kolik mám najeto a jaký je aktualní stav vzorku.
Za mě jsou ty pnojmatiky fakt dobrý !!!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
mám na nich nakrouceno 11 tkm a je tam ještě 1/3 gumy vzadu,předek je natom mnohem líp
to co napsal kubrt bych mohl fklidu podepsat
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Mam na nich za cca mesic co jezdim jedenactku nalitano cca 2,5 tkm. Luxusni guma. Nevim, kolik na nich dal predchozi majitel, ale pripada me, ze nejak znatelne neubyvaji. Na suchem asfaltu k ni nemam vyhrad, nadherne se poklada do zatacek, v kterych drzi. Tady to bude o odvaze ridice a ne limitu gumy. Na mokru jsem opatrnejsi, to z duvodu predchoziho jezdeni na E09 na zadku Dakara. Zatim opet nezklamala. Samo ze nedrzi na bilych pasech a jednou mi seredne uskocila na mokrem prechodu pro chodce. V lehkem off je taky bezva. Sotolina, suche a lehce mokre cesty jsou taky bezva. Do sracek je asi nikdo brat nebude, tam jsem jednou s moto zapasil ve vyjetych kolejich od traktoru plnych blata a zde to byla bida. To se ale dalo cekat. A koncene mokra trava opet katastrofa. V den kdy jsem moto koupil, priritil jsem se k rodicum pochlubit se a na mokre trave jsem si ji hned napoprve zvedal. Co se tyce najezdu, tak se rozhodne dostane hodne pres 10 tkm. Na mych gumach bude odhadem pres 7 tkm, 90% asfalt a rozhodne nejsem na pulce. Celou dobu hovorim o zadku. Predek bude s najezdem jeste o tretinu lepe. Co se tyce hlucnosti, tak o nich nevim. Jezdim ale s C3, a zadne sprinty ci presuny dalnic. A jeste bych mel doplnit, ze mam verzi Scout. Rozhodne bych do ty gumy sel znova.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
pepanek1150 napsal:
Tak už se na ně těším, koupený jsou už jen navlíknou
Spea-ToM ..pěkný fotky nepůjdeš na Hammerfall nebo Blind Guardian ?
O Hammerfall premyslim, jsou u nas 13.11. ve Vltavske. Uvidim, co na to redakce. Blind Guardian k nam snad ani letos nazavitaji, nebo o tom nevim.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Máte je někdo na 12ce? Zajímá mě hlavně stabilita ve vysokých rychlostech na dálnici. Mám TKC a u těch mě pekelně kmitají řídítka v pro mě ideální cestovní rychlosti 130-150km/h nebejt toho jsem maximálně spokojenej, ale dálnici se na dlouhé cestě prostě nevyhnu.
FYYFF