http://www.wilber...a/wesa.php Kdyby delali i na 1150,tak to budou mit v seznamu, ale tak uvidis co ti reknou,treba je to nejaka novinka. Ja to uz nepotrebuju, ale bylo by to dobry.
Co GSA mám,tak se mi zdálo,že se to strašně pomalu při zhoupnutí zvedá nahoru....no a dneska že zkusím zregulovat odskok tím malým šroubkem na tlumiči....vemu šroubovák....zkusím s tím pootočit....lehce za to vemu a točím....ale říkám si...to je nějaký divný....min. 15 otáček na každou stranu...??!! To chce s někým prokonzultovat.....no a tak volám Tondovi a ten mě ujistil če víc jak 2-3 otáčky od dorazu k dorazu to nemá....
Předtím odskok strašně pomalej....a teď mi to docela kope....a nijak to nejde zregulovat....z tlumiče se navíc ozývá takovej divnej zvuk jak to ten olej propouští....
Zítra mě čeká cesta min. 550km....dá se na tom jet...?? Asi jo ne...?? Teda při minimálním komfortu a jízdních vlastnostech....
ODSKOK = PREDPETI PRUZINY
UTLUM = sroubek na tlumici
pomaly vraceni se byva chcipla PRUZINA...
kazdopadne se v tlumici (nikoliv pruzine) mozna neco stalo. Ze se ti to vraci rychle by napovidalo, ze to poradne netlumi.
Jet na tom asi muzes.. ale opatrne a kontrolovat.
Hicksi, napsal jsi to špatně.
Pružina zajišťuje kompresi a odskok.
Tlumič zajišťuje UTLUM KOMPRESE a UTLUM ODSKOKU.
Přičemž na 1150 se da regulovat pouze UTLUM ODSKOKU, útlum komprese je nastaveny v tlumiči.
UTLUM KOMPRESE se da nastavovat na 1200 GSA alespoň teda zadním Ohlinsu.
To, co nastavujes na pružině je pouze předpětí.
Upravil stepan dne 03.11.2011 11:10
alesvagner napsal:
Tak dnes jsem si byl obe pruziny vyzvednout za 4.246 CZK za sadu v Bikerscrown. Odkaz tady: http://obchod.bik...9900025072
Super cena.Na 1100gs jsem tam nasel jenom zadni.Predni je stejna jako na 1150gs,ale samostatne jsem ji nenasel.Ani jako set to na 1100gs nemaj.
Kdyby jste nekdo umel hledat lip,tak sem hodte odkaz.Dik.
Kazdopadne jsem jim poslal dotaz.Tak uvidim.
Milan z TT sliboval,ze bude nejaka akce a podrobnosti po 15.10. Ale zatim jsem nic nezaregistroval.Jestli to umistil nekam jinam,tak poradte.Dik.
Tak jsem je tady ted objednal.Cena za oba na 1100gs 5046kc.Doprava nad 5000kc zdarma.Dodaci lhuta asi 14 dni.
Repas tlumicu uz mam domluvenej za 5000kc oba,tak by to melo byt za desitku vyreseny!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Přičemž na 1150 se da regulovat pouze UTLUM ODSKOKU, útlum komprese je nastaveny v tlumiči.
aha... akorat Zetor to puvodne myslel asi tak, jak jsem to ja myslel...
Ohnins zadni tedy ma nastavitelnou charakteristiku jak zmacknuti, tak odskoku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zadní Ohlins na 1200 GSA je té nejvyšší třídy, čili oddělená expansní nádobka a kromě regulace ÚTLUMU ODSKOKU má i regulaci ÚTLUMU KOMPRESE. Ale pouze na 1200 GSA, 1200 GS má tlumič podobných vlastností, jako 1150.
stepan napsal:
....Zadní Ohlins na 1200 GSA je té nejvyšší třídy, čili oddělená expansní nádobka a kromě regulace ÚTLUMU ODSKOKU má i regulaci ÚTLUMU KOMPRESE. Ale pouze na 1200 GSA....
Hicksi, to je ten, co jsi mohl vidět u mne....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Zadní Ohlins na 1200 GSA je té nejvyšší třídy, čili oddělená expansní nádobka a kromě regulace ÚTLUMU ODSKOKU má i regulaci ÚTLUMU KOMPRESE. Ale pouze na 1200 GSA, 1200 GS má tlumič podobných vlastností, jako 1150.
jj.. ja uz jsem nekde psal, ze jsem tohle Tve uzasne, presne a detailisticke vysvetleni vstrebal a dale pouzil.
17 cm
hicks napsal:
jj.. ja uz jsem nekde psal, ze jsem tohle Tve uzasne, presne a detailisticke vysvetleni vstrebal a dale pouzil.
Jo, zrovna jsem to četl v jiném vláknu...
uz nekdy predtim...
17 cm
alesvagner napsal:
Tak dnes jsem si byl obe pruziny vyzvednout za 4.246 CZK za sadu v Bikerscrown. Odkaz tady: http://obchod.bik...9900025072
Super cena.Na 1100gs jsem tam nasel jenom zadni.Predni je stejna jako na 1150gs,ale samostatne jsem ji nenasel.Ani jako set to na 1100gs nemaj.
Kdyby jste nekdo umel hledat lip,tak sem hodte odkaz.Dik.
Kazdopadne jsem jim poslal dotaz.Tak uvidim.
Milan z TT sliboval,ze bude nejaka akce a podrobnosti po 15.10. Ale zatim jsem nic nezaregistroval.Jestli to umistil nekam jinam,tak poradte.Dik.
Tak jsem je tady ted objednal.Cena za oba na 1100gs 5046kc.Doprava nad 5000kc zdarma.Dodaci lhuta asi 14 dni.
Repas tlumicu uz mam domluvenej za 5000kc oba,tak by to melo byt za desitku vyreseny!
Tak fialove pruziny jsou doma!
Milda napsal:
Nechal jsem repasovat tlumiče u pana Berana. Repasoval mi přední nerozebíratelný tlumič (udělal ho rozebíratelný)A zadní rozebíratelný tlumič(originál1100gs). Není pravda, že se předek nedá repasovat a že zadní je nerozebíratelný. Cena za oba byla 5000kč s 10% slevou ochota a jednání na úrovni.
Tak jsem to tam dnes odvezl na repasi a zjistil jsem,ze je to kamarad ze stredni skoly.Kecali jsme asi hodinu a je to dobrej nadsenec do motorek!A hlavne opravdu poctivak.Na vic chce pristi rok kupovat GS!Tak prej mam dat vedet az bude nejakej sraz.
PS: Ptal jsem se ho na Zetoruv problem se znicenym stelovanim odskoku(nebo utlumu,fakt nevim).Hned vedel o co jde a neni problem to spravit.
Upravil vevis dne 29.11.2011 18:54
Tak tlumice jsou doma.Cena za oba 5000kc vcetne opravy hydrostelu a prelesteni pistnic.Prej ted nejsou o nic horsi nez nove.A hlavne ani po 110t km nebyl ten olej atd. zas tak spatnej.Prej ty stary bavoracky tlumice jsou co se tyce opotrebeni jedny z nejlepsich.A zadni je pry normalne rozebiratelnej,pouze predni se musi rozriznout a udelat zavit.A repase plne rozebiratelnych tlumicu je levnejsi.
vevis přiložený následující obrázek:
[181.34Kb]
vevis napsal:
Tak tlumice jsou doma.Cena za oba 5000kc vcetne opravy hydrostelu a prelesteni pistnic.Prej ted nejsou o nic horsi nez nove.A hlavne ani po 110t km nebyl ten olej atd. zas tak spatnej.Prej ty stary bavoracky tlumice jsou co se tyce opotrebeni jedny z nejlepsich.A zadni je pry normalne rozebiratelnej,pouze predni se musi rozriznout a udelat zavit.A repase plne rozebiratelnych tlumicu je levnejsi.
Vevisi můžeš poslat kontakt kdo ti to dělal?Taky čekám na pérka
Pavel Beran
Velký Dřevíč 264
54934 Hronov 4
email:tlumicrepas@seznam.cz
tel.:+420777264462