Honzo v jednej z nich vzal na svoju 650-ku stopára – colníka ktorý išiel do práce. Na prechod sme si tak doviezli svoju súkromnú priepustku . Na motorku nasadol v čistej a vyžehlenej tmavomodrej uniforme. Po 40 km dlhej ceste v prašnom prostredí a dvoch menších brodoch mala skôr šedo –žltú farbu. Na hranici bola akurát nejaká návšteva vyšších dôstojníkov z Čiernej Hory , čo si mysleli o našom pasažierovi a jeho oblečení radšej nechcem vedieť.
glock7 přiložený následující obrázek:
Prechod hranice prebehol bez problémov, po krátkom vybavení opúšťame Albánsko a pokračujeme smerom k jazeru Plav.
Po obedňajšej prestávke a ochutnaní miestnej kuchyne , bolo to vlastne jediný krát, kedy sme nejedli z vlastných zásob, pokračujeme na sever. V dedine Andrijevica odbočujeme na zle označenú cestu ktorá vedie do Podgorice. Ráno sme išli po južnej Albánskej, poobede sa vraciame po severnej Čiernohorskej. To je už ale pomerne kvalitná asfaltka s miliónom zákrut.
Treba si ale dávať pozor, na dvoch miestach čakalo za zákrutou prekvapenie v podobe 20 metrov hlbokej diery v ceste ktorá sa prepadla. Cestou obdivujeme nádhernú krajinu, v najvyššom bode sa na pár miestach drží na krajnici sneh čo využíva Honzo na krátky „ šlofík „ .
V meste stretávame asi 20 člennú skupinu Slovenských motorkárov, dokupujeme potraviny a pokračujeme na sever. Domou ideme tou istou trasou, po ktorej sme prišli. Chceme sa dostať čo najďalej, veľa km ale neprejdeme, je najvyšší čas pohľadať nejaké miesto na spanie. To nachádzame na jednej opustenej ceste. Po otvorení zázračného topu ma čaká posledné ale zato najhoršie prekvapenie – rozliaty olej. Už toho mám plné zuby a keby ma Vejr trochu neukľudnill, tak ten kufor letí niekam do priekopy. Večer trávim čistením a triedením.
Tamare – Plav – Podgorica 269 km.
Tranzit na sever cez Čiernu horu, Bosnu , Chorvátsko a Maďarsko. Teraz je možnosť bližšie si pozrieť to, na čo nebol čas a chuť pri daždivej ceste do Albánska. V Bosne zachádzame do Sarajeva na krátku prehliadku . Zastavujeme pri cintoríne na ktorom sú pochované obete obliehania mesta počas vojny, je to hneď vedľa olympijského štadióna.