Pitbull: říkáš složit je to něco tak jako když chceš pilovej pás z pásovky stočit do kruhu?Když to neznáš hned je šlic na hubě?
Upravil kim dne 06.01.2012 18:43
xNOKIAx napsal:
hicks: ja som priemerny tak neviem... teda 175cm
nepochopil som asi toto: byt tebou, koupim trisezonak... neni problem mit v lete (napr. v Alpach) na nule ci hur.. a jak se nevyspis, stoji to za prd. - alebo sm uz zabudol po cesky
Sema preco? ved je to lahke a na teple pocasie akurat podla mna. to je len moj nazor a zapacilo sa mi to. nemam rad ked sa nemozem hybat v noci a potim sa a naposledy som stanoval ked som chodil na zakladnu skolu
xNOKIAx napsal:
Sema preco? ved je to lahke a na teple pocasie akurat podla mna. to je len moj nazor a zapacilo sa mi to. nemam rad ked sa nemozem hybat v noci a potim sa a naposledy som stanoval ked som chodil na zakladnu skolu
Napsali to už kolegové výše-teplejší spacák si rozepneš, když ti bude kosa v tomto, neuděláš nic. Opravdu teplých nocí zase tolik není, kolikrát budeš spát hodně na jihu a u moře? Já mám na léto Rock Empire Ontario (En13537 +3 °C/ -2 °C/-19 °C) a loni při cestě do Albánie na 14 dní v první polovině června mi v něm bylo zbytečně teplo jen předposlední noc v Chorvatsku u moře. Kamarád jel s Rock Empire Bike (+7 °C/+2 °C/-13 °C) a v horách mu byla většinu nocí zima. Je to samozřejmě individuální a zase je nesmysl jezdit v létě s extra teplým spacákem, ale ten dekáč je fakt do chaty a cyklospacáky zase pro toho, kdo šetří každé deko. Jo a já se v noci taky melu, tak se prostě melu i s tou mumií...
xNOKIAx napsal:
...třeba i na Sahaře bývá v noci zima...lepší teplejší mumie, co se dá rozepnout, než pak na cestách v noci nespat zimou...
Máme poměrně dost teplé spacáky a v Alpách i v červenci jsme byli za ně zatraceně rádi...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
......Výhřevnost spacího pytle se liší na základě různých druhů použitých materiálů a množství této výplně. Tepelný rozsah uvedený u jednotlivých spacích pytlů nám dává následující informace:
- Horní extrémní teplota udává, při jaké teplotě nám v zapnutém spacáku začne být nepříjemné teplo. Problém s nadbytkem tepla se u většiny spacáků dá vyřešit rozepnutím zipu.
- Hranice tepelného komfortu vypovídá o tom, do jakých nejnižších teplot je vlastně spacák použitelný. Pro hranici tepelného komfortu jsou uváděny dva údaje:
Komfortní teplota (pro standardní ženu 60 kg)
Limitní teplota (pro standardního muže 70 kg)
- Klesne-li teplota pod vyznačenou hodnotu, začneme se ve spacáku budit zimou a rozhodně se moc dobře nevyspíme.
- Teplota označovaná jako extrém určuje, do jaké zimy bychom ve spacáku přežili. Ovšem o komfortu a pohodlí se zde mluvit nedá........ "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik vdaka za podrobne info. viem ze je to tu o stanoch a nechcem to tu velmi miesat tak len posledna otazka. nestaci podla mna ten komfort okolo nula? ved chladnejsie sa tak casto nechodi na moto a ked by nieco da sa obliect termo pradlo.
Efendi precitane. ale realita je zvycajne ina ako tabulkove hodnoty
Upravil xNOKIAx dne 11.01.2012 15:18
myslim ze spacak som uz vyriesil vo vlakne o spacak aby som to tu nemiesal. ale este stan asi bude potrebne
co tak toto? nestalo by to same bez kotvenia? nema to niekto?
chcel by som nieco co by stalo same bez potreby kotvenia vzdy. zatial podla citania tu bud Coleman Phad X3 alebo tento Pinguin Summit 3
Upravil xNOKIAx dne 12.01.2012 14:48
xNOKIAx napsal:
myslim ze spacak som uz vyriesil vo vlakne o spacak aby som to tu nemiesal. ale este stan asi bude potrebne
milosch vdaka. pozabudol som na to. uz som tho tolko cital ze sa mi to miesa a neviem si vybrat
mozes prosim ta povedat ci to vnutro sa musi davat zvlast? zda sa mi to ze je na hacikoch. ale ci je to na pevno alebo po postaveni to treba nacvakat dnu. videl som aj poznamku se je rozdielna vaha s spalnou a bez. co to presne znamena? ake vyhody alebo nevyhody? dik
Ložnici můžes sbalit s celým stanem a není nutný ji pokaždé vyháčkovat a balit zvlášť. Rozdílná váha s ložní a bez. Tzn, že bereš i ložnici (vyšší hodnota) a nebo jedeš bez ložnice a používáš čistě jen stan (nižší hodnota)
Jedinou nevýhodou je delší stavění, o chvilku, oproti typy "iglů" ale to není nic zásadního. Po sezóně jen spokojenost...
Jedna z věcí která se nikde neuvádí, ale která je schopná Ti zničit dovolenou nebo expedici, je špatné odvětrání stanu po dobu spánku. V normálních podmínkách kolem +5°C se nic neděje. Pokud se ale dostaneš někam, kde teplota klesne jenom těsně nad nebo i pod nulu, stan, který nevětrá a na kterém kondenzuje voda - pára z dechu - Ti za pár hodin udělá ze stanu koupaliště.
Zažil jsem si to na vlastní kůži a dnes bych bez doporučení od někoho, kdo má se stanem zkušenosti, žádný "na blind" už nekoupil ani za nic...
Upravil radosek dne 12.01.2012 15:40
xNOKIAx napsal:
chcel by som nieco co by stalo same bez potreby kotvenia vzdy. zatial podla citania tu bud Coleman Phad X3 alebo tento Pinguin Summit 3
Psal jsem v příspěvku 136 Stojí i bez kotvení a Summit 3 je pro dva s věcmi na motorku akorát.
to je nas okopcenej PHAD X3:
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
radosek napsal:
Jedna z věcí která se nikde neuvádí, ale která je schopná Ti zničit dovolenou nebo expedici, je špatné odvětrání stanu po dobu spánku. V normálních podmínkách kolem +5°C se nic neděje. Pokud se ale dostaneš někam, kde teplota klesne jenom těsně nad nebo i pod nulu, stan, který nevětrá a na kterém kondenzuje voda - pára z dechu - Ti za pár hodin udělá ze stanu koupaliště.
Zažil jsem si to na vlastní kůži a dnes bych bez doporučení od někoho, kdo má se stanem zkušenosti, žádný "na blind" už nekoupil ani za nic...