Ivan napsal:
Já doted taky, ze stejného důvodu, ale je mi líto přicházet o část fotky, která se může hodit a koneckonců formát 16:9 mohu vyrobit současně s výřezem. Tak nevím...
Zkoušel jsem pár vychytávek RX100III - bezdrátové stahování fotek do mobilu i dvou domácích tabletů, je to snad rychlejší než kabelem nebo přes čtečku karet.
Druhá vychytávka je dálkové ovládání, kdy je na displeji mobilu/tabletu živý obraz z fotáku, dá se zoomovat a vyfotit. Už vidím foták někde u liščí nory nebo jak se podle mobilu rovná skupina lidí do obrazu a fotí smartphonem jako samospouští...:-).
Co musí mít za funkci foťák aby byl ten dalkac kompatibilní??Asi to chce nějakou aplikaci do mobilu,ne?
Kubas - foták má Wi-Fi a NFC, do telefonu jsem stáhnu aplikaci Play Memories Mobile (ta je od Sony a spolupracuje s aplikací ve fotáku). Nejsem přes tohle připojení odborník, ale na mobilu není Wi-Fi zapnuté... Jestli to lze doinstalovat na jakýkoliv foťák s Wi-Fi, nevím, v tomto případě jsou obě aplikace (pro počítač i ve foťáku) originál Sony.
Upravil Ivan dne 09.09.2014 08:36
Dostal jsem od Drákuly dárek, jeden z nejlepších co jsem kdy dostal - KNIHU. Ale ne obyčejnou, nýbrž fotoknihu, zachycující naše společné akce (v drtivé většině motorkářské) za posledních 1887 dní, co se známe. Kniha zachycuje desítky (?) akcí na několika stovkách (?) fotek, zhruba půlku jsem fotil já, zbytek Drákulka, Kristýna nebo další účastníci akcí. Kvalita většiny fotek je z pohledu fotografa technicky i kompozičně mizerná, ale víte co? Je to úplně jedno, když knihou listuju, vrací se ty akce jako bych vzpomínal na uplynulý den a s nimi se vrací i tehdejší pocity a emoce. Na druhou stranu si uvědomuji, že některé fotky na mne působí víc než jiné a to jsou právě ty povedenější.
Určitě není tato kniha poslední a uvažujeme, že si je vždy po nějakém období budeme dělat, fotky v takové formě připomenou atmosféru akce víc, než stovky fotek v počítači, nehledě na trvanlivost takové památky.
Ivan přiložený následující obrázek:
Marek - no, taky v ní jsi... Máš pravdu, takový dárek je lepší než skoro cokoliv jiného, navíc to Drákulu stálo kupu nervů a několik desítek hodin práce. A mám aspoň argument, proč potřebuju dobrý foták...:-)
My ty fotoknihy máme rádi. Naše dovolené a domácí zvířectvo máme už v knížkách a je to super. Dobře se to skladuje a předkládá lidem k prohlédnutí. A navíc věčně jsou na to někde akce, takže se to dá pořídit i za pěkný peníze. Můžeme vřele doporučit.
Teď se u mne v práci stavil jeden zákazník, který v zimě zařizoval nákup nářadí pro nějakou základnu na Špicberkách. Trochu nadstandardně jsme jim vyšli vstříc a když slíbil, že udělá nějaké fotky, myslel jsem že třeba jak někdo s naší golasadou něco montuje a v pozadí budou polární scenérie. Dnes mi nějaké přinesl, všechno je jinak, ale mně se stejně strašně líbí...
Ivan přiložený následující obrázek:
Michal - když jsem měl v roce 1998 první GS široko daleko, každý mi říkal, proč jsem si koupil tak hnusnou motorku. Odpovídal jsem vždy stejně - "mně se líbí".
Měl bych fotit portréty v přírodě. Bude se jednat o detaily, ale i celá postava. Představu o tom mám, byl jsem na školení. Ale jestli máte nějaké typy na co si dát pozor nebo jak dát fotce šmrnc, rád si nechám poradit.
Tak jestli chceš fotit postavu tak aby ta fotka měla šmrnc, doporučuju fotit ženskou a to jen spoře oblečenou nebo ještě lépe nahou. Já vím dobrá rada nad zlato viď
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Jarys napsal:
Tak jestli chceš fotit postavu tak aby ta fotka měla šmrnc, doporučuju fotit ženskou a to jen spoře oblečenou nebo ještě lépe nahou. Já vím dobrá rada nad zlato viď
přestal mě zaostřovat foťák..nevím jak to.. a co s tím, nějaká rada? EOS 110 D
Upravil Milan V dne 21.09.2014 19:46
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/