Pánové nevíte někdo jestli by šlo toto video nějak stáhnout nebo vypálit na cd prípadně dvd? http://www.ceskat...4d-apache/Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Nevíte někdo, kde najdu vlákno Cel-Tec (kamery, svítilny, trackery apod.)? Buď je přejmenovaný, nebo smazaný. Vyhledávání mi ho najde, ale po kliknutí mě to háže na úvodní stránku diskuzí...
Honza_BMW_VW napsal:
dotaz na dílenské zkušeňáky
chtěl bych si do garáže koupit nějaký nástěnný držák na roli papíru na ruce
našel jsem toto http://www.dovava...aniny.html, ale moc se mi to nelíbí
chtěl jsem něco, co bude mít i "lištu" na utržení navinutého papírového ručníku, bude nějak přiměřeně vypadat a asi to nebude úplně tak fórový
díky za příp. tipy/rady/zkušenosti
H
Ahoj, prosím Vás, nerozumíte tu někdo systému nezávislého vytápění aut WEBASTO? Potřebuji docela akutně poradit, koupil jsem si auto, které webasto má, ale nedostal jsem k němu DO a hodiny nemá. Je to BMW e46, které má obyč. klimatronik, tedy bez obrazovky. Na aukru jsem v kontaktu s klukem, co si koupil webasto že ho dá do své e39, ale prostě to neudělal a prodává to dál, a já potřebuju tu dálku. Anténku webasto mám na čelním skle u zrcátka vyvedenou, topení mám asi funkční (soudě podle rychlého ohřevu motoru, když nedávno mrzlo, snad to funguje samo o sobě). Ptal jsem se na BMW fóru, ale tam tomu nikdo nerozumí. Předem děkuji za odpověď nebo kontakt na někoho, protože si už fakt nevím rady. Tedy - mám Webasto thermo top typ C, 5,2kW, v osobním benzínovém autě, a potřebuji k němu dálkový ovladač.
Ten kluk z aukra podle všeho nabízí DO k webastu z pětkové řady Fxx. Řeším tedy kompatibilitu zařízení a dálkových ovladačů, zejména proto, že 5er řada má už lepší elektroniku v autě. Mate mě, že třeba TADY ta dálka vůbec vyobrazená není. Borec nabízí TUTO
Zkus tohle číslo 602147809. Pán byl celkem ochotnej a šikovnej, ale jméno si už nepamatuju Těch ovladačů bude určitě víc a hodinky jsou hranatý nebo kulatý. Já mám taky Cčko a mám ty starý hranatý. Já to mám ještě potuněný modulem k alarmu, takže topení můžu ovládat místo dálky smskama. Jinak já jsem sosal moudra na foru skodahome a VWforu, tak zkus pohledat. Víc Ti neporadim.
Upravil MALI dne 06.10.2015 22:49
Tohle bude asi to co potřebuješ vědět:
jo tak jestli ti tam zůstala jednotka DO i s anténou a chybí jenom dálka, tak to je celkem v pohodě. Jenom je potřeba se na tu jednotku podívat co je to přesně za typ ať víš co shánět. Přizpůsobení je potom jednoduché, jenom se na chvilku vytáhne pojistka co napájí jednotku DO a do pěti vteřin co se strčí zpátky je potřeba zmáčknout na ovladači tlačítko off. Jednotka si zapamatuje ID toho ovladače od kterého přijme povel a s tím pak funguje. Těch ovladačů se najednou dá přizpůsobit více.
Ahoj, děkuji za odpověď, VW forum je na tom s informacemi o webastech skutečně lépe...
Píše se tam, že se ovladače liší použitou frekvencí, tak aby nebyl kámen úrazu právě v tom. Když s tím topením to je na draka, nejde to u teplého auta ani na místě vyzkoušet.
Mělo by to jít pustit jen spojenejma drátama. Prípadně si najdi žlutej drát s konektorem - ten se napíchne na Webasto Thermo test (diagnostika) a přes něj by mělo jít všechno spustit. Mě to tak frčelo a jde tim otestovat každej díl - krásně tam vidíš třeba teplotu vody, tlak a podobný věci. Můžeš ho mít zabudovanej i na pinu pro originální konektor k diagnostice auta. Mrkni na tu řídící jednotku dálky a podle toho vyber ten ovladač. Myslim, že to není nic složitýho.
Zapátral jsem ještě v compu a zkus najít jednotku spouštění dálky - když pojedeš od antény, tak na ní narazíš. Do ní by měl vést černej konektor kterej má 3 nebo 4 dráty. Červenej je +, hnědej -, možná tam bude i fialovej spínání větrání a černej, kterej spíná topení. Pokud spojíš černej s hnědym, tak by to mělo frčet.
MALI napsal:
Zapátral jsem ještě v compu a zkus najít jednotku spouštění dálky - když pojedeš od antény, tak na ní narazíš. Do ní by měl vést černej konektor kterej má 3 nebo 4 dráty. Červenej je +, hnědej -, možná tam bude i fialovej spínání větrání a černej, kterej spíná topení. Pokud spojíš černej s hnědym, tak by to mělo frčet.
Prostě se mrkni co máš za řídící jednotku (jeď po kabelu antény až na ní narazíš - zřejmě bude někde v palubce) jestli T70,80,90,91,100 a podle toho sežeň dálkovej ovladač - máš to tam jasně napsaný, tak v tom nehledej žádnou vědu. Až budeš mít ovladač, nahraješ do jednotky, tak uvidíš jestli to frčí. Pokud ne, tak vyraž k nějakýmu servismanovi na Webasta. Třeba to tel. co jsem Ti už hodil - myslim, že je to pan Čermák a sídlí někde kolem Budyně nad Ohří. No a jestli nejsi schopnej dostat se ani k tý jednotce, tak tam vyraž rovnou