Velice vydařená akcička ....až na ten průs.er s helmou to se může stát fakt jen mě
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Velice vydařená akcička ....až na ten průs.er s helmou to se může stát fakt jen mě
Kdyz tam zacal rano kdosi pobihat, ze Zirafakovi nekdo potahnul helmu, tak me bylo hned jasny, ze ji nekdo schoval k sobe. Nenapadlo by me, ze by ji tam nekdo sluknul Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
to Joe : Rudo, my dekujeme za pozvani. Fakt se to vydarilo Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zdar,
když budu prodávat moto na Slovensko, znamená to pro mě jen to, že s kupujícím dojdu na úřad, motorku odhlásím a dám mu papíry s tím, že si to pak už on jen přihlásí u nich?
Předpokládám, že to je stejné, jako když jsem si byl pro moto v Neměcku a potom přihlašoval u nás.
Tento rok som kupoval moto presne tak ako pises. Sli sme na urad, majitel odhlasil, prihlasilo sa na mna, urad vydal prevozne znacky a siel som domov. Doma som moto prihlasil(KO, STK, byrokracia). Na svk som si robil poistku na moto a dozvedel, ze ta ceska skoncila prepisom a na moto som siel teda bez poistky.
Uradnik v cesku vravel, ze od dalsieho mesiaca vraj plati nejaka legislativa nova, ze motorku treba odhlasit nielen na urade, ale aj niekde inde. Nepamatam kde, ci nejaka policia, alebo stk stanica...
Na úřad musíš dofrčet s protokolem o evidenční kontrole, registrační značkou, malým a velkým techničákem, občankou a vyplněnou žádostí "na vývoz" (ta je např. tu: http://www.hodoni...ty=1075546).
Kupujícího tam s sebou vůbec mít nemusíš, ani od něj nemusíš mít plnou moc, nebo něco podobného, jen musíš znát jeho údaje (jméno, příjmení, adresa bydliště a datum narození), které napíšeš do žádosti. Musíš do ní vyznačit také na jak dlouho tu vývozku chce (jde to maximálně na 3 měsíce, což také vřele doporučuji, aby ho pak zbytečně netlačil čas, i když Tobě už to může být srdečně jedno ...). Pojistku mít nemusíš, ani ji nepředkládáš, to už je starost kupujícího, který by si měl motorku pojistit na vlastní triko.
Zaplatíš 250,- Kč a je to hotovo ... Nic složitého na tom není.
Teoreticky také můžeš dát plnou moc kupujícímu, aby si to "odhlásil" sám, ale to nedoporučuji, raději si na úřad zajdi sám. Nebo můžeš zplnomocnit kohokoliv jiného, když nebudeš mít čas zajít na úřad, ale na plné moci by musel být úředně ověřený podpis ...
Upravil bikerhp dne 31.10.2017 18:32
Tož néjni důležité na čem kdo valí, ale esli do teho cíla dovalí ...
salem napsal:
Uradnik v cesku vravel, ze od dalsieho mesiaca vraj plati nejaka legislativa nova, ze motorku treba odhlasit nielen na urade, ale aj niekde inde. Nepamatam kde, ci nejaka policia, alebo stk stanica...
Není potřeba nikde nic dalšího odhlašovat, ale udělat evidenční kontrolu na STK, která je tento rok "novinkou" - dřív nemusela být. To tím bylo myšleno. Nikde se jinak nic odhlašovat nemusí, jen na ouřadě, jak jsem psal výše ...
Upravil bikerhp dne 31.10.2017 18:38
Jj, evidenčka je daná zákonem, bez toho to už teď do ciziny neodhlásíš ...
Moto tedy na káru, s károu na STK, a pak teprvá na ouřad, jinak tam nepochodíš, bohužel.
Všude v EU to stejné není, všude jsou nějaké drobné odlišnosti.
Upravil bikerhp dne 31.10.2017 19:25
V Irsku vezmes prachy, napises do technicaku noveho majitela, jeho adresu a posles to na urad. Ten mu posle novy technicak s jeho menom ako noveho vlastnika. Moze sa spisat zmluva, ale to nikto nerobi. Na Slovensku treba zaplatit x darmozracov v kancloch.
Jj, muselo to tak být, bo jsem o tom četl v Bravíčku, nebo ve Věstníku pro mladé dívky ...
Upravil bikerhp dne 02.11.2017 15:03
Zdar, akorat riešim aj ja evidenčnu kontrolu v CZ ale zmenil som farbu na motocyku z dôvodu poškodenia plastov po požiaru na inú. Ako to teraz bude na evidenčnej kontrole z inou farbou, môže to byť vážny problém?
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Nazdar ! Evidenčku na STK dostaneš jako "nevyhovující", s tím dorazíš na úřad, kde vyplníš žádost o změnu barvy, ouřad to za 50 Kč změní v techničáku a evidenčku si sám narovná na "vyhovující", pokud tam tedy nebude nějaký jiný problém, ale jen ta barva ... Žádost např. tu http://www.hodoni...ty=1075545
A tuto žádost můžeš podat hned se žádostí o vývoz, nebo co budeš chtít dál s moto dělat ...
Tedy problém by to neměl být ...
Upravil bikerhp dne 04.01.2018 18:36