Nestíhám tu diskuzi sledovat.
Otázky mi pište prosím do toho tématu na téma navigací, když tady něco přehlídnu tak sorry, nezvládám to...
Existuje nějaké omezení na počet tras k importu kromě velikosti volného prostoru v zařízení případně na kartě ?
Podle mě ne. Můžu to třeba večer vyzkoušet ale nevidím důvod, proč by tam mělo být nějaké omezení. Nikdy jsem nezkoušel nahrávat z MS víc než asi 30 tras ale klidně se to dá vyzkoušet ne? Každopádně jich jde víc než 20. Zkoušel jsem 30 nebo 32 tras tuším.
Jak dlouho jsou trasy uloženy v těchto datech ? Je tam nějaé časové omezení ?
Nevím o žádném omezení
V jakém souboru se tato data v zařízení nachází ?
Na kartě jsou v podsložce GPX resp. USERDATA. Nezabírá to téměř žádné místo, možná tam je omezení počtu bodů v těch trasách, což by potažmo bylo omezení počtu tras pro import ale já na něj nenarazil.
Můžu z této datové řady tras k improtu jednu smazat ? Tím se spíš ptám, zda si to můžu smazat omylem ( viz dotaz výše ) ?
Ne, podle mě jde smazat jen trasy již importované do GPS ale nejde mazat nic z těch na kartě určených pro import. Nejsem si jistý, jestli když se střídají karty, jestli to neoznačí že tyhle data už byly importovaný a pak se nezobrazují hned (nalezena data jiného uživatele - chcete je importovat) a nemusíš je vyhledat ručně v má data - importovat.
NIKDY jsem neslyšel o žádné "chybě sw" která by způsobovala že část map se nezobrazuje. Pokud jsi ale sestavil mapset v blbý kombinaci map, a to zejména mapy NT s mapami ne-NT v jednom balíčku, tak chování tohodle mapsetu může být hodně podivný a taky bacha na to, že někteří autoři amatérských map se vůbec neoběžují najít volné číslo mapy (ID) a nechávají tam 9999 nebo 0000 a pak se to tluče. Těch potencionálních chyb může být docela hodně, chtělo by to vidět ten IMG soubor a podívat se, co v něm bylo, jak to bylo odemčený apod. Některé mapy mají taky podivné chování při načítání klíčů, napoprvé se mapa ukáže jako odemčená a když jí zapneš podruhé (a pokaždé další), tak se neodemkne, protože jí kromě UNL chybí i záznam v dalších souborech a firmware od nějaké verze 4 už to umí kontrolovat. Ale pak to vypne celý mapset, ne jen dvě mapy ze čtyř. Protože nepíšeš, jestli jsou VŠECHNY mapy v jednom mapsetu na kartě nebo ve vnitřní paměti nebo je to rozdělené, tak to na dálku nedokážu posoudit. Chybující karty není nic neobvyklého. Prodáváme jich kolem 500 ročně a vybírám si hodně dodavatele a typ a nerad ho měním ale není měsíc, abych neřešil problém s kartou a kupodivu to bývají i hodně dobré značky. Ale opět - buď se karta načte nebo jí to nevidí vůbec.
Trasy k importu by tam meli zustavat vsechny, dokud neudelas hardreset. Ja tam mam i trasy z lonska. Jinak prosim neplette si trasy s mapami, pak je v te diskusy bordel.
Proste, v trasach k importu musi byt vsechny.
V trasach hotovych jich muze byt max 20 a princip rozdelovani mezi tyto dva zdroje mi tez unika
Tomasi, nedalo by se toto vlakno cele soupnout pod tu novou diskusy k tematu?
Upravil Ales dne 11.06.2012 11:05
Jinak pokud to někdo nepochopil tak jedno důležité pravidlo, které platí obecně pro všechny navigace Garmin:
Mapy a POI nahrávané z počítače do navigace PŘEMAŽOU bez varování původní data. To znamená, že když v MS vyberete jeden mapový region a pošlete ho do navigace, zmizí všechny mapy v mapsetu gmapsupp.img a bude tam jen ten jeden nový region. Na nic se to neptá, všechno jde do kopru.
Trasy a body nahrávané na kartu pro import automaticky přemazávají data pro importu uložená na kartě - opět se to na nic neptá a přepíše se to.
Body a trasy z MS nahrávané do paměti navigace se přidávají k těm,které v navigaci máte (až do maximálního počtu) a nesmaže to nic, co v navigaci bylo.
dik tome, ale jak rikam, mapy jsou ok, mam CN na zarizeni a ostatni mapy na karte, krom vcerejsi slabe chvilky zuma , kdy jich cca polovina nebyla videt,
dnes po dalsim restartu bezne dostupne.
Problme ted resim ten, ze si nahraju trasu z mapsource do zuma, napr UA a pak si v mapsourcu otevru albanii a poslu tam albanii. Odpojim zumo, mrknu na trasy pro import a vidim pro import jen jakysi test, ktery nejde smazat (aspon nevim kde, ten se tam drzi stale) a pak jen to posledni nahrane (cca 10 tras na kazdou zemi), takze vidim prio imoport jen tech 10 tras pro posdni nahrane do zuma z mapsourcu a to v tomto pripade Al, ktera byla poslan ado zuma naposled.
Trasy a body nahrávané na kartu pro import automaticky přemazávají data pro importu uložená na kartě - opět se to na nic neptá a přepíše se to.
Body a trasy z MS nahrávané do paměti navigace se přidávají k těm,které v navigaci máte (až do maximálního počtu) a nesmaže to nic, co v navigaci bylo. [/b]
Takhle to prostě funguje.
timto je to jasne, premazava tras ypro import stejne jako mapy.
vysvetleni je na svete.
Takze otazka ted zni:
mam 10 souboru v MS, kazdy soubor obsahuje napr 10 tras a potrebuji to tam vse nalit naraz, jka to tam dostanu?????
dik vsem kluci, snad se po 2 dnech projebanyho casu dostanu k tomu, co by melo byt jasny a intuitivni- ale asi jsme vul moje intuice pochazi z marsu
A proc si to nedas do zarizeni? Jak psal Tomas, zabira to prd a budes to mit komplet.
Jinak staci otevrot nove okno MS a z toho prvniho je tam postupne nakopitovat. Jak v pruzkumnikovi. A mas to v jednom souboru :-)
v zarizeni mam malo mmista, je tam celej CN a zbyva cca 80MB na swap, nevim kolik to potrebuje. Nicmene uzivatelsky data pro imprt se asi budou chovat na karte stejne jako v zaizeni, ne?
A do tras rovnou to nedam, bo jich je vic jak 20
To jo sice, chovat se budou stejne, ale musis z toho nejdriv udelat jeden soubor. Jinak CN mapset si sestav podle toho kam jedes. Je blbost cpat cely CN do zarizeni
Jasný, ten jeden soubor se dělá tak, jak píše Ales. Popíšu to polopaticky:
Otevřeš dvakrát mapsource (jde to spustit víckrát)
Jeden bude ten finální soubor, druhý bude složit jako plnička. Do toho prvního otevři třeba ten první soubor a k němu budeš přidávat další. Kdybys to otevřel rovnou v tom prvním, nahradí to ten první soubor takže na to právě potřebuješ druhý okno mapsource. Přepni se do druhého mapsource a otevři druhý soubor. V záložkách vlevo vyber (normálně CTRL+A) všechno co chceš přidat (trasy, body..) a zkopíruj to do schránky (CTRL+C). Přepni se do prvního mapsource (ve kterém máš třeba otevřený ten první soubor) a dej CTRL+V. Ejhle - data se přidají k tomu, co tam už máš. A takhle postupuješ dál - v druhém mapsource si teď otevřeš další data, zkopíruješ, přepneš se do prvního mapsource a vložíš je. Atd. Ve finále ten soubor uložíš nebo pošleš na kartu a je to hotový.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
diky moc kluci, takze 2x otevrit a do jednoho nasypat vsechno a pak to tam nahrnout naraz.
Takze se potvrdila ta tomova zvest ze to zase smaze vse co tam bylo poslenim uploadem jako u map.
U map jsem to vedel, u tras jsme to necekal.
dikec vsem
zirafak napsal:
diky moc kluci, takze 2x otevrit a do jednoho nasypat vsechno a pak to tam nahrnout naraz.
Takze se potvrdila ta tomova zvest ze to zase smaze vse co tam bylo poslenim uploadem jako u map.
U map jsem to vedel, u tras jsme to necekal.
dikec vsem
U tras jen v případě transferu na kartu. Do vnitřní paměti to nepřemaže ale přidá..
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
zirafak napsal:
v zarizeni mam malo mmista, je tam celej CN a zbyva cca 80MB na swap, nevim kolik to potrebuje. Nicmene uzivatelsky data pro imprt se asi budou chovat na karte stejne jako v zaizeni, ne?
A do tras rovnou to nedam, bo jich je vic jak 20
V navigaci bys měl mít alespoň 150MB volného. Ještě to promaž. Koukni na velikost ikon vozidel, překvapivě velký soubory, dá se získat třeba 20MB. Audible v rootu - smazat. Screenshoty smazat. Jen jeden obrázek atd..
tak já bych sem přidal poznatek ohledně těch JCV souborů
pokud si člověk nahraje CNEU přes Mapupdater (stačí např. Central Europe) a pak si vytvoří mapovou sadu v Mapsource, uloží někam na disk a tímhle souborem nahradí gmapprom v Zumu tak JCV fungují.
Čili není potřeba aby MapSource uměl pracovat s JCV. Je tedy možný si pak nahrávat vlastní mapový sady do Zuma a JCV budou fungovat.
Problém je pouze pokud by člověk chtěl celou Evropu, tak potřebuje JCV s celou Evropou. A to z Mapupdateru nedostane. Pak je jediná šance stáhnout samotný JCV z netu, což je smutný ale Garmin bohužel nedává lidem co mají legální mapy jinou možnost.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja: to je to, co jsem psal předtím..
Nicméně čekám že garmin spustí podporu MapUpdateru (resp. pluginu) na karty, takže by bylo po problému - do navigace by se dala 8GB karta a byl by klid. Stačí jen upravit ve firmware pár voleb aby to šlo. Kdyby chtěli, mohli by znova spustit i podporu více mapsetů na kartě apod..
TomasTT napsal:
MotoPaja: to je to, co jsem psal předtím..
já jsem to právě pochopil tak, že mapa exportovaná z PC nikdy nebude pracovat s JCV i když ho budu mít (např. z updateru nebo netu), tak jsem se jal to vyzkoušet a zjistil jsem že spolupracuje, tak pokud jsem to pochopil blbě tak se omlouvám
MotoPaja: nene, psal jsem že to funguje, akorát že různé verze mapsetů z my.garmin nahrávají také různě velké verze JCV ale navzájem to funguje. Jediný co nefunguje je když máš mapu na kartě (gmapsupp) tak to podle mě vůbec JCV nehledá. Musí to být nahrané v paměti ale netrápil jsem se s tím moc dlouho tak to nevím úplně jistě. Každopádně ne všechny verze JCV zase podporuje Zumo, takže můžeš vzít krásně nakreslenou verzi z Garmin 3790 a Zumo s tímhle JCV nefunguje resp. ten soubor ignoruje...
No nic, každopádně Garmin s tím asi něco udělá ale z jejich pohledu je volba mapsetů do budoucna jediná možnost, protože mapy jsou větší a větší a lidi nepotřebují mít v GPS úplně všechno, když se to během chvíle dá přehrát. Navíc přijde celkem rychle limit 4GB souboru a to je systémově neřešitelná věc i kdybys měl pameť 32GB, tak to víc než 4GB neumí (zatím neumí).
TomasTT: dnes ověřeno, gmapsupp na kartě si umí načíst JCV jak z karty, tak z interní paměti
pak by stačilo jen kdyby Garmin umožňoval vybrat umístění pro 3D a JCV na kartu a bylo by po problémech (aspoň do doby než se narazí na ten limit FAT32)
Motopaja: zkusím něco zjistit. vím že na letošek měli u zuma udělat podporu dvou mapsetů na kartě, to by se hodilo každou chvíli - mít tam gmapsupp a gmapsup2...
Novinka - nový FW umožňuje nahrát celou CN2013 na kombinaci vnitřní paměti a karty. Zkuste to. Mě to funguje.