VojtechPolicky napsal:
Tak po cca 600 měřených kilometrech je spotřeba krásných 5,0 litrů na 100 kilometrů.
Poprvé jsem se také dostal při měřených 300 km na magických 4,9 litrů ...
Určitě to nebyla jízda nuda.. Parádní pojezd s průměrnou rychlostí kolem 100 km/h
Jak jsi toho docílil? Nějaký úpravy na moto proběhly?
In pivo veritas!
Kdysi jsem spotřebu počítal na 1100GS a za ty léta vyzkoušel všemožné režimy:
Ve dvou s kuframa pohodovou jízdou lehce pod 5 L.
Na dálnici 140-150km/h kolem 6,5 L
Omezovač pak snížení o 5-10km a držet na dálnici (spolujezdec+kufry) kolem 12ti L
Standartní svižný mimodálniční přesun, tachometr 100-130km/h - 5,5L
Alpy nahoru/dolu (nahoru rychle) - lehce nad 5L / 100km
V podstatě to žere dle způsobu jízdy, takže to nejde nijak objektivně srovnat ani se stejnou motorkou, která jede se mnou. Já třeba rád svižně předjíždím, tak kolega se stejnou motorkou měl spotřebu o 0,5L nižší. Zase mi žrala míň na dálnici, protože jsem jel první a rychlost si korigoval a nemusel pak topit abych někoho dohnal. Vždy byl rozdíl kolem 0,5L. Taky při prvním a druhým tankování šplejchneš o 0,3L jinak než předtím a máš rozdíl přes 0,5L než napoprvé a už ti to vrtá v hlavě.
Takže neřešit a jezdit, pokud motor jde hladce a spotřeba neleze nad 7 L při kochání. Pak je asi neco špatně.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
VojtechPolicky napsal:
Tak po cca 600 měřených kilometrech je spotřeba krásných 5,0 litrů na 100 kilometrů.
Určitě to nebyla jízda nuda.. Parádní pojezd s průměrnou rychlostí kolem 100 km/h
průměrná rychlost 100 km/h je celkem hodně,jsem si jistý?
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
VojtechPolicky napsal:
VojtechPolicky napsal:
Jsem si jistý. Ujeli jsme za hodinu a deset minut cca 110 km. Jednoducha matematika funguje. Je pravda. Ze jsme to na rovinách nešetřili. Jelo se rychle. Ale bezpečně.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
já si to mastil v DE po dálnici cca. 140 - 150 km/h, sice solo, ale plně naložený (3x kufr, 3 x cest. vak) a po 180 km mi svítilo hladové okolo. Když jsem ubral na 120 km/h, tak svítilo po 250 km. Informace to nepřesná bo plovák trochu kecá, jsem si toho vědom.
btw: kolik ujedete zhruba na hladové okolo, zkoušel jste to někdo?
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
VojtechPolicky napsal:
Jsem si jistý. Ujeli jsme za hodinu a deset minut cca 110 km. Jednoducha matematika funguje. Je pravda. Ze jsme to na rovinách nešetřili. Jelo se rychle. Ale bezpečně.
Mně vychází jednoduchou matematikou 94,3 Km/hod. To jen tak pro přesnost. ...ale i tak je to dost.
Většina z vás tu píše o průměrný spotřebě kolem 5,5l/100km. Já sice jezdím dost svižně, ale max. 130 km/h, a nedostal jsem se nikdy pod 6l/100km. Obvykle jedu za 6,5l/100km, a to mám dlouhou šestku.
Jó Brambory, ty se hoděj ke všemu
Jde mi spíš o to, jestli ta vyšší spotřeba nesvědčí o nějaký závadě - ventily seřízený, snímač polohy klapky 0,35V, podtlaky sice podomácku ale taky seřízený, svíčky dobrý a světle vypálený - a stejně žere a žere. Ještě zkusim dát novej vzduchovej filtr a pak to asi radši přestanu měřit.
Jasně.. už se to tu řešilo několikrát.. nás netankuje to, že to žere hodně nebo málo...je to koníček. Ale jde o to si sám sobě dokázat, že to ten člověk umí a ta motorka taky. jezdit užít si jízdu a to za 10 je fajn, ale to samé třeba za 6-5,5 litrů je větší radost
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Alik napsal:
Jde mi spíš o to, jestli ta vyšší spotřeba nesvědčí o nějaký závadě - ventily seřízený, snímač polohy klapky 0,35V, podtlaky sice podomácku ale taky seřízený, svíčky dobrý a světle vypálený - a stejně žere a žere. Ještě zkusim dát novej vzduchovej filtr a pak to asi radši přestanu měřit.
Nic si z toho nedělej na jaře jsem měl motorku v servisu s tím že je vše OK. No a pod 6l se dostanu málokdy. Myslím že je to v normálu. Výměnou filtru nic nezkazíš
Upravil Pitbull dne 30.06.2015 06:51
Tak filtr je vyměněnej ale zjistil jsem, že je vymletý uložení levý klapky. Do tý doby než to vyřešim ( a to nebude hned ) asi nemá smysl hlídat přesnou spotřebu, pokud nepoleze nad 7l.
Jinak souhlasim s tebou Vojto - proč jezdit s rozhašenou motorkou za 10l, když to jde se stejným stylem jízdy za 6l a k tomu má člověk dobrej pocit, že všechno funguje jak má.
1150 dlouha 6-tka,najeto 115tis km,y-svod,k&n filtr ladak Remus revolution bez db-killeru a dlouhodoba spotreba kolem 5,5L/100km.Nejmin mi vychazela cestou na dovo a zpet do Gradace kdyz jsme jeli po okreskach.Dalnice jen Cz-Sk a pak uz H-BiH-CRO okresky.Tam a zpet ujeto cca 2800km a prumer nejakych 5,2 L/100km.Nalozen jen topcase+tankvak misto spolujezdce.Tempo mimo obce do 120km/h obce 50-60km/h kamos co jel se mnou na K1200S r.v.2006 to spocital na nejakych 6,3 u nej.
Dnes ALB-MNE-BiH, po 390km som dotankoval presne 20litrov, takze krasnych 5.13l/100km n smejdovy albansky benzin. Pri zrychleni do kopca to hrozne cvakalo a chrastilo, po natankovani v MNE ide motor ako vymeneny
Ted na dovoleny, jedeme ve dvou a nalozeny a aktualni spotrebu mam 5,5/100. KN filtr, y svod, ladak a chip.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.