brtnik napsal:
Cabergu Justisimo se vyhni obloukem.
to sem radši ani nepiš, zase se ozve spousta "spokojených" majitelů, kteří ho mají a bude tady dalších 10 stránek navíc, jako s tím sharkem, Caberg je zgarb neskutečnej, a stál tehdá okolo 7 litrů
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Já jsem prosím celkem spokojený, resp. ne nespokojený majitel. Justissimo jsem koupil po Nolan N100 takže jsem byl nadšený z kouřového plexi a jednoručního otevírání a protože jsem ho sehnal za 5000,-, byl to velmi dobrý poměr kvalita/cena. Ona ta helma kvalitní opravdu je, nemlží se, mechanicky funguje, nefouká do ní, v horku slušně ventiluje, jde do ní dát komunikace, netlačí atd. Má jen 2 mouchy - je hlučnější než např. Nolan a když se odklopí, tak se stále v zorném poli třepe ten deflektor pod bradou. U Nolanu se při odklápění netočí spodní díl jen kolem osy, ale vykonává takový excentrický pohyb, díky němuž se odklopí víc nahoru a dozadu. Pokud stojí Justissimo 7000,-, pak je lepší investovat do Nolan, i když N103 má přítelkyně a závady měla taky (antimlžící fólie nešla excetry pořádně vypnout a podrápala plexi, blbnul mechanismus sklápění sluneční clony, sklápění šlo ztuha... Třeba to byl jen blbý kus. Ale je to helma pohodlná, tichá a sluchátka v ní také fungují, resp. díky odhlučnění helmy fungují lépe než u Cabergu
Koupil jsem nedávno za 2600,- přilbu LS2. Teď nevím přesně model, ale těch vyklápěček asi moc mít nebudou. Už jsem něco vyzkoušel a nesedly mi mnohem dražší přilby. Perfektně mě sedí. Má dobře ovladatelnou a dostatečně vysokou sluneční clonu, ale co se mi opravdu hodně líbí je Pinlock. Včera jsem ho nainstaloval a opravdu se hledí vůbec nemlží. Funěl jsem v přilbě tolik, že okolí Pinlocku bylo zamlžené hned a po chvíli se mi začali mlžit i brýle. Hledí s Pinlockem vůbec
V PSi mi nabízeli SCORPION EXO 900, docela mi seděla a vzhledově taky slušná. Je tady nějaký spokojený uživatel? Materiál je Lexan, tedy polykarbonát, cenově porovnatelná s Shark Evoline. Má to vevnitř pumpičku, která zvyšuje tlak v polstrování, bude fungovat i po dvou letech? Za pět týdnů odjíždíme a já jsem pořád bez přilby
tak já si konečně dneska vyzvednul po čtyřech reklamacích Caberg Sintesi, opravenou jen díky milé prodavačce. ale k helmě - mám ji rok a kdybych neměl koupím si ji znovu, Je hlučná ale jaká vyklápěčka není? je těžká, ale zase bezpečnostní testy na špici
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Dneska jsem se stal fandou Schubert C3, ráno jsem ji koupil a dneska odpoledne při teplotě okolo 1 st. C najel prvních 30 km. První dojmy výborné, se všim co jsem měl za poslední týdny na hlavě se nedá srovnávat. Váha, ovládáni i hlučnost vše perfektní. Trochu mě jen překvapila cena za originál intercom, v Lidlu by vyšel určitě levněji
banditmark napsal:
Dneska jsem se stal fandou Schubert C3, ráno jsem ji koupil a dneska odpoledne při teplotě okolo 1 st. C najel prvních 30 km. První dojmy výborné, se všim co jsem měl za poslední týdny na hlavě se nedá srovnávat. Váha, ovládáni i hlučnost vše perfektní. Trochu mě jen překvapila cena za originál intercom, v Lidlu by vyšel určitě levněji
Já ti ho doporučuji. Mám ho dva roky a spokojenost. Dlouhá výdrž baterie, velmi slušná sluchátka už v základu a možnost ovládání přehrávače... Za mě spokojenost. S jiným interkomem než Schuberth to nespáruješ, ale podle mě je toto lepší řešit BT PMR vysílačkama.
banditmark napsal:
Já ti ho doporučuji. Mám ho dva roky a spokojenost. Dlouhá výdrž baterie, velmi slušná sluchátka už v základu a možnost ovládání přehrávače... Za mě spokojenost. S jiným interkomem než Schuberth to nespáruješ, ale podle mě je toto lepší řešit BT PMR vysílačkama.
Podle mne je toto lepší řešít Interphonem F4 ( F5 ) za polovinu peněz.
Vjetrnik napsal:
Štěpáne, na to by Ti někdo mohl říct, že to není správné SYSTÉMOVÉ řešení....
TomášTT tady psal, jak spoustě lidí s tímto SYSTÉMOVÝM řešením montovali ještě F4, protože to jejich SYSTÉMOVÉ řešení něco neumí ( teď zrovna nevím, co to přesně bylo )
Vjetrnik napsal:
Štěpáne, na to by Ti někdo mohl říct, že to není správné SYSTÉMOVÉ řešení....
TomášTT tady psal, jak spoustě lidí s tímto SYSTÉMOVÝM řešením montovali ještě F4, protože to jejich SYSTÉMOVÉ řešení něco neumí ( teď zrovna nevím, co to přesně bylo )
Jak píšu spojit se například s F4 nebo jiným interkomem. Moje zkušenost je taková, že to funguje stejně na moc krátkou vzdálenost. Stačí pár aut mezi, zabočit za roh a stejně není nic rozumět (teď nemluvím o Interphone).
Proto ty vysílačky. Jinak jsem nepřišel na nic, co by to neumělo. Navíc druhou pro batůžek jsem koupil i se zárukou tady na fóru tuším za 4.000,- Kč. Takže spokojenost.
Spojí se to samo s mobilem, GPS, dva kanály na komunikaci , rádio s RDS, posun skladeb, play, stop, hlasové vytáčení .... mě to stačí. A hlavně standardní sluchátka jsou celkem slušné.
Hoši zajímavá debata,trochu jsme jako malí kluci.Nicméně vrtá mi v hlavě nová Nolan 104,mám 103 ale dal jsem za ní 4900kč loni,nicméně spokojenost je dana u 103 cenou kterou jsem dal ale na 104 jsem jestě nečetl moc recenzí vlastně žadnou ale tvaří se lépe.Zajíma měj jen nazor na 104...Díky klucííííí
tom3
to tomaspelant: http://www.webbik...lan-n-104/
na víkend mám slíbenou testovačku, tak podám info. (pokud ji nebudu muset testovat v autě, jak to zatím vypadá )