raptor napsal:
hicksi... teba ked citam tak je to vzdy zaruka ze sa dozviem cosi nove... noze mi porozpravaj o historickych problemoch slovakov zo svojou identitou? roky nas tlacili madari, pragocentrizmus za ceskoslovenska je historicky fakt a stale sme tu
velmi sa mi paci ze ak tu da niekto pohlad "z druhej strany" na V. Havla a ma tu smolu ze je nebodaj slovak tak sa particka roduvernych cechov zhrkne a mudruje "z prahy o slovensku" o pastickach, drotoch a problemov s identitou....
Raptore a nebylo to nahodou zrovna ceskoslovensko, ktere zacalo budovat SLOVENSKE skoly?!!
Reknes nam o tom vic?
---
jo ono rejpani do Hlavla kdyz sami nemate oddobnou osobnost vypada divne.
Da se rict, ze az do Radicove jsem si u vas poradne nevsiml nikoho, kdo by stal za pozornost. Ale Radicova je dobra, ta se mi libi, alespon z toho, co jsem slysel.
Počuvaj.Pretože ak čitam,čo tu pišeš o tych školach,prejdi si celu histroriu ako Vašu tak našu a znovu to tu môžeš napisať a opraviť.A to myslim Važne.Toto tvoje povyšenectvo,si nehaj pre svojich blizkych.Ak s tym maš problem,tak maš problem zo svojou vlastnou identitou a vieš o histrorii uplne H...o a to ber doslovne.Pisal si,že maš na SK priatelov a rad tu chodiš?Skus toto povedať medzi nimi a ubezpečujem ťa,že takyto nazor povieš raz a potom už nie.
A čo sa tyka Radičovej.Tak je to najhoršia vlada,aka tu kedy bola!!!,ako dokazala dojebabrať SK.
A to ti da za pravdu väčšina Slovakov.Okremto toho,ja ani do dnes neviem,koho mate vy vo vlada a uprimne,ani ma to nezaujma a ani zaujmať nebude.Prečo?Pretože ani na Sk ma to nezaujma tak prečo sa mam zaoberať ešte ČR?Chodim tam rad,Cechov mam rad a hotovo.No nikdy,sa nebudem povyšovať nad Vas a ani to nemam v plane a zvlašť priblble reči,ake skutočne vedieš.
Ozaj.Pred nedavnom som počul niečo o politike v ČR,kedy nejaky prezidentik ukradol nejake pero.
A čo sme sa mali na SK smiať a uražať Vas,pripadne povyšovať?
Ak si to ty,v tej fotke v tom profile,skus si nehať narasť vlasy,to je ta časť na hlave,v ktorej sa nachadza niečo,ako MOZOG.Možno to,je tvoj problem.
Upravil black333 dne 23.12.2011 11:43
Suzuki DR 800 Big,r.v 1994
Honda Pan European ST 1300,r.v 2003
Honda Afrika Twin XRV 750,r.v 97
A pre ostatnych,TRPASLIKOV.
Tato tema mala byť založena za jednym učelom a nie za tym učelom,že sa tu budeme osočovať a uražať sa.Ak niekto nevie prijať nazor druheho,je len ch.j.A to doslovne a nech si to berie každy ako chce.
A to či ma niekto niečo proti Slovakom a opačne,nech si zajde na forum akym je AZET alebo nejake diskusne forum,kde sa najdu tak jeb.uty ludia z podobnymi nazormi a povyšenectvom.
Je zaujmave,ak sa ludia bavia o motorkach,cestovani je všetko v pohode a aj nazor zo Slovenska je dobry!!!!A vtedy,aj ty magori,(nemyslim samozrejme nikoho konkretneho!!!!!) ktory hovoria o Slovakoch menejcenne,pišu ako tam radi cestuju,pripadne mam tam kamaratov.Ja mať takehoto kamarata,tak ma natiahnute cez tlamu skôr,ako zostupi z motorky.Ja osobne Čechov milujem.Vyrastal som na Slovensku ale do ČR chodim rad a budem tam rad chodiť vždy!!!!.Pre mna je to jeden štat a ak sa to niekomu nepači,tak ma možnosť skočiť z okna,priapdne sa s tym zmieriť!!!
Politika vždy rozdeluje ludi a kto to nevie pochopiť,nech už radšej nepiše!!!
A teraz tu pište,kto ma väčši oot,či Cech alebo Slovak alebo kto ma lepšie okna na chalaupe a podobne pri.ebane nazori!!! nad ktorymi sa len rozum zastavuje.! Čo urobil Havel pre mna?Nič.Bol prvy Československy prezident,potom prvy Česky prezident a tym to pre mna hasne!!!Ak ho mal niekto rad,mal ho rad a kto nie,tak nie.Kua.To je tak ťažko pochopitelne?
Upravil black333 dne 23.12.2011 11:27
PeDR - prejavom demokracie (to je ta vec ktora sa tu v suvislosti s V. Havlom tak casto spomina) je aj pravo odprezentovat nazor, ktory nemusi byt vzdy totozny s tym prevladajucim nazorom
kazdopadne s V. Havlom mali Cesi vlastne dost velke stastie oproti Slovakom, my sme tu pri kormidle mali take "esa" ako Kovac, Schuster a sucasny Gasparovic tomu dava len tragikomicku korunu mena ako Meciar alebo Fico ani netreba dalej rozoberat..
nikto z nas nie je dokonaly.. ani ja, ani ty, a ani V. Havel nebol, nech mu je zem lahka
p.s. Slovensko (to je ta zaostala krajina na vychod od rieky Moravy) pri tejto prilezitosti vyhlasilo statny smutok
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 23.12.2011 11:33
Dlouho jsem nechtěl reagovat, ale když už se to tu s ne zrovna velkou úctou a pietou propírá horem dolem, přispěju taky se svojí troškou do mlýna.
Vážil jsem si Václava Havla a budu. Stejně jako jsem měl a budu mít na spoustu věcí jinej názor a náhled, ale to není podstaný. Je pochopitelně jasný, že V.H. sám neporazil komunistickou totalitu, ale stejně tak mi přijde nezpochybnitelný, že byl jasnou autoritou, inspirací a vůdčí osobností událostí roku 89, tehdy to národ tak cítil a upínal se k němu. Jasně hroutilo se to všude a zhroutilo by se nejspíš i bez Havla, ale to mi přijde taky nepodstatný, coby kdyby, prostě to tak bylo. Ať už měl reálný zásluhy jakýkýkoliv, ať už za tím, že se dostal do takový pozice stálo štěstí, souhra náhod, nebo podle některých vypočítavej plán či cokoli dalšího, bude mi to pořád jedno. Já budu vděčnej, že k tomu všemu došlo.
Z toho, co píše "pan" Wolf čiší jen závist, zášť, uraženost, vlastní méněcennost a snaha za každou cenu, a navíc ne zrovna inteligentně, najít způsob, jak co nejvíc očernit. Někdo se pozastavoval nad tím, proč navíc zvěřejnění těchto "informací" trvalo Wolfovi tak dlouho. Řekl bych, že zřejmě proto, že mu tak dlouho trvalo než tu snůšku blábolů vymyslel a napsal . Prostě tomu moc nevěřím. A i kdyby bylo na každém šprochu pravdy trochu, tak mi to opět nevadí, pokud to nemělo vliv na to jak vykonával svoji funkci (stejně jako mi nevadí občasné ožíračky a nevěra mého zubaře, nebo účetního). Nevím o žádným skandálu, kdy by Václav Havel pozvracel nějakou zahraniční delegaci, že by ovíněn přednášel nějakej projev, případně cokoli odcizil apod. A jestli se občas napil a někdy i víc, možná ho mám o to raději, sterilní a ve všem střízliví lidé bývají nudní a upjatí. Tehdy po revoluci, když bydlel na nábřeží, chodil poměrně často do naší tehdejší, nedaleké, rodinné restaurace. Jen já jsem ho potkal minimálně 10x. Chodil sám, s pár kamarády, jen s Olgou, nebo i občas pořádal v salonku neformální setkání pro vrcholné politiky. Vždycky byl maximálně slušnej, skormnej, dost ukecanej a hlavně hodně málo jedl i pil, vzhledem k tomu, že měl pryč půlku žaludku. Vycucal tak dvě skleničky. Opravdovej alkoholik podle mně vypadá jinak (už tohle množství by mu stačilo a nebo by u toho nezůstalo, zvlášť když nebylo třeba se před nikým hlídat). Kdo třeba dělal ostudu a ještě nechal sekeru, kterou už nikdy neuhradil, byl Kocáb (zajímavý, že to za něj nechtěl tehdy nikdo zaplatit, asi ho znaly ).
A další a podstatnou zásluhu Václava Havla vidím v tom, že naší republice opravdu udělal jméno v zahraničí a že si názvem mojí vlasti prodavač párků v San Franciscu, snad každej Masai v dece na keňském safari, nebo stamgast v pivnici ve Schwabingu (vše osobně ověřeno) něco, nebo někoho spojí. Resp. někoho, za koho se nemusím stydět. To mi přijde, jako velká deviza.
A za to,co jsem tu napsal, Václavu Havlovi ze srdce děkuji, i kdyby všechno ostatní udělal blbě.
PS: ještě k tý mediální masáži uplynulého týdne. Ano, bylo toho místy hodně, ale ruku na srdce, opravdu by Vás víc zajímalo, jak běhá chudák klokan po dálnici, kolik si češi zase půjčili na vánoční dárky, u kterýho supermarketu se kvůli tomu nedá zaparkovat a co na to všechno říká Jiří Paroubek, nebo Iveta Bartošová?!
Maiali nel Fango!
allroad- A prajem všetkym krasne vianoce a to aj tym,ktory tvrdili o nas to,čo tvrdili
Upravil black333 dne 24.12.2011 07:55
Souhlas s Marabem...myslím že stejně jsem to psal v posledním příspěvku.
Ještě dvě věci mám na srdci.
Koho si vyayvíte (i vy kritici?) když se řekne ,,sametová revoluce"?
Musím taky poděkovat polákům a slovákům. Mám je rád a proto mi udělalo radost že se obě země takto prezentovaly. Kdyby jsme měli špetku té jejich schopnosti vypnout kalkul a dělat věci jak cítí že je správné.
Jak jinak nazvat schopnost během jednoho dne odsouhlasit a vyrobit název ulice a s hrdostí jako by otevírali své národní divadlo, do světa kříčí ,,jsme hrdí že mám ulici Václava Havla.
To je asi vše co jsem k tomuto tématu měl.
Hezké svátky všem.
Pánové, dle mého odešel jeden z mála, který dělal politiku z přesvědčení a ne aby si jen nahrabal, popřípadě umožnil nahrabat svým kamarádům....šak víme. On to opravdu neměl za potřebí. Teď už nám zbývá jen kníže.
To že můžeme jezdit na motorkách kde se nám zachce, je z veliké části taky jeho zásluha....komanč by nás pustil leda tak do SSSR, DDR, MLR, PLR,... a to by jsme ještě museli hodně škemrat.
Jinak 100% souhlas s Morabem.
Přeji Vám všem hezké vánoce a vše nejlepší do Nového roku.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Boris -- jj!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Morabo, děkuji za to co jsi napsal. Tahle smutná zpráva mne dostihla na služební cestě, ale snad ještě hůř my bylo z přečtení výlevů některých bezmozků, a to bohužel i zde na fóru. Díky tomu, že jsem byl pryč jsem se ani nestihl pořádně rozloučit, ale alespoň díky ČT a internetu jsem mohl tu atmosféru částečně nasát a i tak to byla neskutečná síla. A také díky TomoviTT, za jeho názor na stránkách Touratechu. Díky kluci a díky pane prezidente.
A krásný svátky všem.