Dle platne pravni upravy PRODEJEM (ne prepisem) konci i pojisteni samozrejme pokud to pojistovne neoznamis pojistka porad jede, paradox je ze pojistovna kdyz zapomenes zrusit pojistku ti to zrusi ne k datumu prodeje ale k datu kdy ji to oznamis
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Dle platne pravni upravy PRODEJEM (ne prepisem) konci i pojisteni samozrejme pokud to pojistovne neoznamis pojistka porad jede, paradox je ze pojistovna kdyz zapomenes zrusit pojistku ti to zrusi ne k datumu prodeje ale k datu kdy ji to oznamis
Prodej je pouze důvod pro ukončení smlouvy. A ano pojištění odpovědnosti se ruší k datu nahlášení pojišťovně (to je psáno v té právní úpravě o které píšeš) právě proto aby nedocházelo k mezerám v pojištění. U havarijního pojištění se ruší pojištění k datu prodeje uvedeného na kupní smlouvě.
sadilek napsal:
Jinými slovy,můžu být v klidu.Myslel jsem si to,že je jedno kdo pojistil,hlavně že je dle vin.pojištěno.
Dle VIN, RZ a série TP bacha na to jsou to fakt "šťourové"
Tak,ani spz,ani TP se neměnilo,jen jsem to přepsal na sebe.
Jestliže se to jmenuje zákonné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla
tak z toho jasně vyplývá,že je jedno kdo řídí,či vlastní,hlavní je aby VOZIDLO
bylo pojištěno.Budu tedy v klidu.
sadilek napsal:
Jinými slovy,můžu být v klidu.Myslel jsem si to,že je jedno kdo pojistil,hlavně že je dle vin.pojištěno.
Dle VIN, RZ a série TP bacha na to jsou to fakt "šťourové"
Použil bych jiný výraz než "šťourové"...
sem s ním ať si obohatím slovník
tak hovadska ta organizace je... je to dejme tomu.. spolecenska nutnost... pojata arogantnim, povysenym a celkove idi*skym zpusobem.
Na infolince priserny chovani...
no co dodat? vhodne doplnuje nasi exekutorskou mafii. Chybi uz jen Pavel Nemec.
Upravil hicks dne 11.10.2012 18:15
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Podle toho, že se tady toto téma opět rozjelo, usuzuju, že nejsem sám kdo obdržel dopis a ČKP rozjelo další "dopisovou kampaň", kterou se snaží nepodloženě a tudíž nezákoně vymáhat z lidí peníze. Jinak na jaře mi chodili psaní pouze na auta, tentokrát je to už i na moto.
Nechápu, jak je může někdo obhajovat a ještě to argumentovat zákonem. ČKP je organizace, kterou si založili pojišťovny samy, protože už měly dost sponzoringu garančního fondu, takže to, že se pojišťovny dopouští chyb a ČKP vymáhá peníze po klientech je neskutečný bordel a to, že ČKP může pokutovat pojišťovnu opravdu není argument proti tomu, že to vymáhají po lidech, kteří s tím v daném případě nemají mnoho společného.
Dosud, jsem byl přesvědčený, že mají totální chaos "pouze" v registru vozidel vs. databází pojišťoven, nicméně teď tady vidím, že ani sami přesně neví, kdy co pojistili apod.
Po mě za poslední dva roky vymáhají celkem cca 8000 Kč z čehož na 2/3 vůbec nemají nárok. To, že o tom "neví", je mi ale samozřejmě zcela jedno!! Podle jejich klíče, mi policie zašle předvolání k podání vysvětlení, kde uvede, že jsem jel v obci nepovolenou rychlostí, ale jestli jim dokážu, že to není pravda, tak se nic neděje? A to je jako co?
A to zatím neřešíme to, že jejich úzus je: "registrované = provozované", je pouze jejich dedukce - jeden z možných výkladů zákona, obdobně totiž vozidlo registrované v registru vozidel, nemusí být nutně provozováno na pozemních komunikacích, v tom případě musím dle zákona odevzdat RZ atd. atd. a pokud to neudělám, řeším si přestupek (až 20t. kč) na místním odboru dopravy, ale ČKP utírá nos. Podle právníka je výše uvedené 50:50, rozhoduje soud. Tahle organizace myslím nemá v ČR obdoby. Přeju všem, kteří s nimi příjdou do styku pevné nervy a citátem z Kulového blesku: "Není třeba, aby každá rodina podávala žalobu zvlášť - žalobu podáme kolektivně a bude to jeden velký proces...náklady hradí Jechová a spol."
EDIT: Jinak než dojde k ostré kritice, že jsem neplatič, který jezdí bez POV - jsem vlastníkem cca 10ti vozidel s rv. před rokem 1980, které jsou nepojízdné a dlouhodobě v depozitu, přesto mě neustále obesílá ČKP "pokusy", že vozidlo je v registru a není pojištěno. To, že jsou značky v depozitu, bych měl dle jejich taktiky dokazovat já, ale podle zákona já nic takového nemusím.
Upravil Simax dne 11.10.2012 19:38
Jde jen o to, že ČKP má oprávnění požadovat informace od registru, né povinnost, takže není za porušení povinnosti postižitelná. V to m je fór. Dobře vymyšlený způsob, jak tahat z lidi prachy, protože věřím, že spousta lidí potom co dostala ok ČKP dopis s textem " okamžitě zaplaťte jinak exekuce atd " dostalo strach a raději zaplatilo, dost lidí zaplatilo protože si nebyli vědomi a navíc spousta už nesehnala ani potřebné dokumenty jako kupní smlouvy, odhlášky atd. A na to ČKP spoléhá.
Sám jsem s nimi měl problém,moto odhlášeno v depozitu přes zimu, zrušená smlouva na pojišťovně na základě velkého TP s odhláškou a ejhle, po 3 letech dopis že dlužím. Napsali že info mají z registru vozidel. Tehdy byl ještě starý.
Stálo mně to dva dny čučení do zákona o pojišťovnictví, pak sesmolení sáhodlouhého dopisu kde jsem vysázel jeden paragraf za druhým, přirovnal je k ruské vymahačské firmě a nakonec přišla omlva. Napsal jsem že jsou lháři jelikož kdyby to opravdu z registru ověřovali, bylo tam napsáno depozit. Vymlouvali se na registr vozidel, že jich je víc atd. Registr je pouze jeden. Samozřejmě že jsem to nepodcenil a komunikoval s nimi jen prostřednictvím doporučených psaní které jsem rozeslal na více míst, což jsem nezapomněl v dopise zdůraznit. Na jejich netové stránky bych se z hluboka vykašlal, může s nimi člověk takhle komunikovat ale nedoporučuji, protože to pak nemá jak dokázat že potřebné dokumenty poslal.
Upravil Renek dne 16.12.2013 13:00
Já v tom zahučel asi litr kvůli XR 400, ale na rozdíl od všech nevinných sem si za to mohl sám
koupil sem tenkrát XR a odjel na 3 tejdny pryč, původní majitel to odhlásil a já ji měl cca 14 dní nepřihlášenou. Stála sice v garáži, ale povinný mít měla.
jardajerman@seznam.cz
nevím, ale pokud jsi ji neprovozoval, neměl jsi papíry (SPZ/RZ), tak nemusíš platit nebo ne?
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Jestli nebyla na značkách tak si taky myslím, že povinný mít nemusela, proto přece někteří dávají značky do depositu, aby nemuseli platit přes zimu pojištění.
Paul napsal:
Jestli nebyla na značkách tak si taky myslím, že povinný mít nemusela, proto přece někteří dávají značky do depositu, aby nemuseli platit přes zimu pojištění.
Jenze motorku nemel zapsanou na urade ze jsou znacky v depozitu. Je rozdil kdyz to mas nahlasene a znacky v depozitu a kdyz je moto v prevodu ale znacky jsou pryc bo mas treba prevozku
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Když jsem po novým roce prodal moto a šel ji odhlásit na DI tak mě uředník řekl ať si velkej TP před posláním novýmu majiteli okopíruju nebo naskenuju. Skrz to že slavná ČKP ráda pak zkouší že to nebylo pojištěný a podobně.
V pojišťovně chtěli taky vidět scan velkýho TP kdy byla moto odhlášená.
Ja mam ze sve zkusenosti taky poznatek , ktery dopadl dobre.
Kamarad odjizdel na Novej Zeland a prepsal na me svyho pionyra, kteryho mi donesl v krabiccih a do dnesniho dne tak je a je to porad v polopredu , jelikoz, aby mi to prihlasili musel bych dolozit evidencku , ktera jaksi s motorkou v krabicich udelat nejde , prisle mi dopis z CKP, ze je to nepojisteny a bla bla bla vim, ze to bylo nepojisteny (ted uz je i kdyz je to v krabicich), ale stacilo CKP pisemne dolozit ze motorka se nachazi tam a tam v tolika a tolika krabicich a neni provozovana dolozeno fotkou i s cisle ramu a podpisem cestneho prohlaseni s podpisy 3 svedku a CKP to uznala a tech 1890,- sem neplatil Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Paul napsal:
Jenze motorku nemel zapsanou na urade ze jsou znacky v depozitu. Je rozdil kdyz to mas nahlasene a znacky v depozitu a kdyz je moto v prevodu ale znacky jsou pryc bo mas treba prevozku
je to zhruba tak, tenkrát sem to zjišťoval a z jejich strany to bylo, dle zákona, "oprávněný"
jardajerman@seznam.cz