Scarabeus napsal:
Co jde do kytek jde vidět tady v tom inzerátu od Pariho http://www.bmwgs....d_id=12852 a možná bych i doporučil lehce přihodit a vzít tuhle 2011 od něho. Tuším, že ještě není prodaná.
lákavá nabídka, porozmýšlím nad tím, do karet ji hraje mladý ročník a málo najeto, nemá však abs a oprava by taky nebyla nejlevnější. cena by stoupla s opravou ke 150 000kč
Co koupit jako začátečník? F650 GS nebo F 800 GS ?
Přidané 06.06.2012 18:38
f800gs napsal:
morabo napsal:
Adamisko napsal:
napadla mě taková otázka..: Jestli jste někdo f 650 položili na polní nebo na asfaltu na levý/pravý bok tak co jde do kytek? Zajímalo by mě jaké škody bych případným pádem (uvažujme položení v rychlosti do 50 km/h) způsobil a jak jsou finančně ohodnocené?
Záleží co trefíš cestou
Moje F800 uz lezela mnohokrat... Videl sem hodne polozenych F800 i 650... Urcite bych dal vyztuhu chladice od TT a padaci ramy... Jinak asi nic zasadniho... ohejbaj se riditka, lamou se packy... ale to je vcelku normalni... na levy strane urcite sklopnou radici packu TT, jinak jdou do kytek vidlicky v prevodovce (cca 6000KC oprava)... Na polni cesty bych dal kryt chladice a poradnej kryt motoru (ten muj vykazuje znacne deformace)...a neni blby mit na motorce ramy na kufry, jelikoz se jinak podrou plasty a hodne se ohybaj stupacky spolujezdce...
tímto se budu řídit, vidím tam pár dobrých nápadu, které by se měly provést, jako třeba sklopná řadička od TT, myslím si že dobrá investice.
Kryt chladiče a motoru beru jako základní ochranu. A s těmi kufry to bude složitější, přece jenom nemám cestovatelské ambice a zakoupení kufrů neplánuju
Přidané 06.06.2012 19:00
Adamisko napsal:
lákavá nabídka, porozmýšlím nad tím, do karet ji hraje mladý ročník a málo najeto, nemá však abs a oprava by taky nebyla nejlevnější. cena by stoupla s opravou ke 150 000kč
ABS jsem si nevšiml to je ovšem mínus. Co se týče opravy je otázka jak moc z toho chce člověk vyrobit leštěnku :-) Pokud by se motor nechal jak je a nechaly by se opravit jen díry v plastu (bez nového laku) tak to žádná raketa nebude.
Možná by stálo za to oslovit Pariho jestli by neuměl za podobnou cenu nějakou starší, ale trochu víc vybavenou. I když momentální kurz koruny nákupům z venku moc nakloněn není.
Přidané 06.06.2012 19:06
Scarabeus napsal:
Adamisko napsal:
ABS jsem si nevšiml to je ovšem mínus. Co se týče opravy je otázka jak moc z toho chce člověk vyrobit leštěnku :-) Pokud by se motor nechal jak je a nechaly by se opravit jen díry v plastu (bez nového laku) tak to žádná raketa nebude.
Možná by stálo za to oslovit Pariho jestli by neuměl za podobnou cenu nějakou starší, ale trochu víc vybavenou. I když momentální kurz koruny nákupům z venku moc nakloněn není.
já mu brnknu a poptám se jestli by něco nebylo k mání, ta jeho bez abs a palubního počítače se mi moc nezamlouvá, ale je fakt že díky servisní knížce a veškeré dokumentaci je to kup na jistotu. já si normálně ze všeho dělám leštěnky o které se starám a pečuju, v tom jsem trochu puntičkář.
Přidané 06.06.2012 19:47
Ahoj, já o ní uvažoval, měl ještě jednu tu samou nepoškrábanou taky bez ABS, nechybělo hodně a byla doma, ale nakonec vyhrála žlutá F 800 GS, zatím spokojenost až mě dost překvapilo co zvládne v terénu i na origo gumách (samozřejmě né na mokru). Mám skůtra 250ku, valí to běžně 150Km/h, ABS tam není a nikdy mi nešla do smyku. Myslím, že koupit tohle bez ABS ale s málo kilometrama a nějakou zárukou původu a stavu (servisní knížka) není zase tak špatný kup. Viděl jsem že F650 se špuntama taky projede dost. Potkal jsem Lišku toho herce v Touratechu, má novou 650 a vypadal spokojeně. V každým případě přeju úspěšnej kup
Přidané 06.06.2012 19:51
Badu napsal:
Ahoj, já o ní uvažoval, měl ještě jednu tu samou nepoškrábanou taky bez ABS, nechybělo hodně a byla doma, ale nakonec vyhrála žlutá F 800 GS, zatím spokojenost až mě dost překvapilo co zvládne v terénu i na origo gumách (samozřejmě né na mokru). Mám skůtra 250ku, valí to běžně 150Km/h, ABS tam není a nikdy mi nešla do smyku. Myslím, že koupit tohle bez ABS ale s málo kilometrama a nějakou zárukou původu a stavu (servisní knížka) není zase tak špatný kup. Viděl jsem že F650 se špuntama taky projede dost. Potkal jsem Lišku toho herce v Touratechu, má novou 650 a vypadal spokojeně. V každým případě přeju úspěšnej kup
no mě to šrotuje v hlavě, musím uznat, že nad tím přemýšlím a zvažuju kolem a kolem. Ideální stroj by byla 650 ročník 2010, najeto do 10 000km plná palba do 140 000kč se serviskou. A úplně nejlepší by byla f 800 to samé :-D ale to je nemožné
Přidané 06.06.2012 19:53
schrek napsal:
Ja osobne pokdu jde o to ze budes jezdit 99% na ceste to ABS zas tak nezatracoval, myslim si ze ted me zachranilo od skaredyho padu
taky si myslím, tudíž po zdravé úvaze jsem si umanul, že bez ABS motorku nekoupím. Vím že to není magická vymoženost, ale když už budu kupovat motorku tak chci aby tam to ABS bylo.
Přidané 06.06.2012 19:58
Adamisko, ok chápu :c). Tak řekni Parimu, třeba něco najde, ale bojím se že budeš muset trochu přitlačit a pak už se zase blížíš finančně k F 800. No řešil jsem úplně stejné dilema, bylo to dost těžké rozhodování, zvlášť když tady spousta lidí do toho přimíchala ještě boxera, ale nakonec jsem rád, že jsem pořídil lehčí motorku, v terénu jsou ty kila dost znát.
Přidané 06.06.2012 20:10
Badu napsal:
Adamisko, ok chápu :c). Tak řekni Parimu, třeba něco najde, ale bojím se že budeš muset trochu přitlačit a pak už se zase blížíš finančně k F 800. No řešil jsem úplně stejné dilema, bylo to dost těžké rozhodování, zvlášť když tady spousta lidí do toho přimíchala ještě boxera, ale nakonec jsem rád, že jsem pořídil lehčí motorku, v terénu jsou ty kila dost znát.
já jsem celé to tvoje rozhodování přečetl 2x a bylo to takové všelijaké, pár rozumných komentářů a příspěvků jsem tam samozřejmě našel, ale spíše padaly příspěvky typu "moje mašina, nejlepší mašina, zbytek je odpad"
No musím si přiznat, že cenově na f 800 nemám a f 650 mi přijde sympatická a plně dostačující mým požadavkům ikdyž určitě padnou narážky (jak už padly), že to je mtorka pro holky a pro ty co nemají na f 800 (což je do určité míry pravda :-D)
Přidané 06.06.2012 20:13
Adamisko napsal:
schrek napsal:
Ja osobne pokdu jde o to ze budes jezdit 99% na ceste to ABS zas tak nezatracoval, myslim si ze ted me zachranilo od skaredyho padu
taky si myslím, tudíž po zdravé úvaze jsem si umanul, že bez ABS motorku nekoupím. Vím že to není magická vymoženost, ale když už budu kupovat motorku tak chci aby tam to ABS bylo.
VELMI rozumne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 06.06.2012 20:18
Myslím si že to určitě není špatná motorka, oproti F 800 GS se liší jen asi o 20k menším výkonem a menšími schopnostmi v terénu, ale ani po jednom jak jsem pochopil zase tolik netoužíš, tak si myslím, že by si měl bejt spokojenej. Jediný co, je že by si mohl vzít v úvahu i ten BMW jednoválec. Ale podle toho co si mi psal si myslím že twin 650 je nej volba pro tebe. Já se bál u F 800 výkonu a výšky (mám 175) ale obojí se dá zvládnout a výkonu už si užívám :c). Jo a počítej, že se pak vysypeš dost do doplňků ještě ;c), ale to se dá postupně
Přidané 06.06.2012 20:28
Badu napsal:
Myslím si že to určitě není špatná motorka, oproti F 800 GS se liší jen asi o 20k menším výkonem a menšími schopnostmi v terénu, ale ani po jednom jak jsem pochopil zase tolik netoužíš, tak si myslím, že by si měl bejt spokojenej. Jediný co, je že by si mohl vzít v úvahu i ten BMW jednoválec. Ale podle toho co si mi psal si myslím že twin 650 je nej volba pro tebe. Já se bál u F 800 výkonu a výšky (mám 175) ale obojí se dá zvládnout a výkonu už si užívám :c). Jo a počítej, že se pak vysypeš dost do doplňků ještě ;c), ale to se dá postupně
Zhruba tak to je. Jak si řekl, já budu rád když projedu nějakou polní spojovačku, lesní cestu, rad se podívám do lesa nebo jezdím po polních kolem polí a tak, pro mě je to takové malé dobrodružství. výkon nevyžaduju, dokonce si myslím, že z krátkodobého hlediska ho bude až až. Přechod z 21 koníků z MZ na 70 BMW bude akorát. O jednoválci jsem dokonce celou zimu přemýšlel, a nevím jestli to znáte, ale když dlouze vybíráte motorku tak po hodinách strávených u inzerátů si začínáte nějak podvědomě zvyšovat cenovou laťku.... ja například začal na 60 000kč :-D a skončil jsem na 130 000kč. S tou investicí do doplňků počítám, to bude jedna velká černá díra, kde zmízí stovky peněz:-D
Přidané 06.06.2012 20:30
Adamisko napsal:
Badu napsal:
Zhruba tak to je. Jak si řekl, já budu rád když projedu nějakou polní spojovačku, lesní cestu, rad se podívám do lesa nebo jezdím po polních kolem polí a tak, pro mě je to takové malé dobrodružství. výkon nevyžaduju, dokonce si myslím, že z krátkodobého hlediska ho bude až až. Přechod z 21 koníků z MZ na 70 BMW bude akorát. O jednoválci jsem dokonce celou zimu přemýšlel, a nevím jestli to znáte, ale když dlouze vybíráte motorku tak po hodinách strávených u inzerátů si začínáte nějak podvědomě zvyšovat cenovou laťku.... ja například začal na 60 000kč :-D a skončil jsem na 130 000kč. S tou investicí do doplňků počítám, to bude jedna velká černá díra, kde zmízí stovky peněz:-D
Přidané 06.06.2012 21:21
Jako na F 800 GS bez ABS bych se asi fakt bál, na F 650 nevím, ale samozřejmě pokud tam ABS je a de vypnout, tak je to vždy k dobru.
Jo a ještě by si mohl přemýšlet o Suzuki SV Strom 650, v motocyklu nad F 650 vyhrálo srovnávací test, ale o tom asi radši dýžtak přemýšlej na jiném foru ;c)
Přidané 06.06.2012 21:24
Badu napsal:
Jako na F 800 GS bez ABS bych se asi fakt bál, na F 650 nevím, ale samozřejmě pokud tam ABS je a de vypnout, tak je to vždy k dobru.
Jo a ještě by si mohl přemýšlet o Suzuki SV Strom 650, v motocyklu nad F 650 vyhrálo srovnávací test, ale o tom asi radši dýžtak přemýšlej na jiném foru ;c)
chápu, že bych tím tady rozvířil vody. Nad V-stromem jsem přemýšlel dostatečně dlouho na to abych ho nechtěl. Celková koncepce na cesty a cestování a ta váha mě nepřesvědčily. F 650 je v tomhle souboji konkurentů u mě celkem jasný vítěz.
Přidané 06.06.2012 21:52
Mám další otázku našel jsem úplně tu samou F 650 ve stejné barvě, akorát nemá kryt páček, snížené sedlo, vyšší štítek, ale za to má o 20 000km méně najeto, a stojí o 10 000 víc. Kterou by jste vybrali?
buď tu která má nejato 35 000km a nebo tu která má najeto 15 000km ale je o 10 000kč dražší?
Přidané 07.06.2012 22:44
Ja by som s km bol opatrný. Lepšie zdokladovaných 35000 ako nezdokladovaných 15000. Vacsina dovezených moto má pretocené km. Lebo len tak sa da na tom zarobit. A potom nebudeš mat ani výbavu ani "uloženku" .
A vymen si tie rozvody, ked ju uz budes mat a nejaký V strom može ist do .....