TomTom Rider + mobil k F5 ... dělá vám někomu to, že pokud je napárován telefon jak k navigaci, tak k F5 (kvůli hudbě), že po přepnutí na rádio nedejbože pustit mp3 z telefonu najednou F5 se vypne?
Resp. F5 by měla mít vícekanálové BT ... předpokládám, že by problém mohl být v tom, že telefon je napárován na navigaci taky ... ale přes ni z něj nedostanu muziku (ale komfortně jde telefonovat).
/Flare
Flare: nejsem si jistý, jestli tohle je myšleno tak, jak to používáš. Vícekanálový BT sluchátko je navržené tak, že můžeš k jednomu sluchátku připojit dva telefony (firemní + soukromý) nebo navigaci + telefon apod. Ale jestli jde jeden telefon spojit se dvěma sluchátky (protože navigace se vůči telefonu tváří jako handsfree) to je teda divný. Mě to takhle spárovat vůbec nejde, v telefonu prostě dvě BT zařízení současně nespojím ani zanic.
Jack: ano teoreticky by to mělo jít. Já to zkoušel jen s jednou ale mělo by to jít.
F4 <-> F5 <-> F4
Musíš spárovat první F4 s F5 a pak tu druhou F4 s F5. Spojení s první vyvoláš stiskem nahoru a spojení s druhou stiskem dolů (nebo naopak). Prostě jedna je jako poslední spárovaný interkom a druhá jako předposlední. Stiskem prostředního by to mělo spojit obě současně ale jestli to jde s F4, to nevím. Každopádně spojení musí sestavit (vyvolat) ten s F5.
TomasTT napsal:
Flare: nejsem si jistý, jestli tohle je myšleno tak, jak to používáš. Vícekanálový BT sluchátko je navržené tak, že můžeš k jednomu sluchátku připojit dva telefony (firemní + soukromý) nebo navigaci + telefon apod. Ale jestli jde jeden telefon spojit se dvěma sluchátky (protože navigace se vůči telefonu tváří jako handsfree) to je teda divný. Mě to takhle spárovat vůbec nejde, v telefonu prostě dvě BT zařízení současně nespojím ani zanic.
Jack: ano teoreticky by to mělo jít. Já to zkoušel jen s jednou ale mělo by to jít.
F4 <-> F5 <-> F4
Musíš spárovat první F4 s F5 a pak tu druhou F4 s F5. Spojení s první vyvoláš stiskem nahoru a spojení s druhou stiskem dolů (nebo naopak). Prostě jedna je jako poslední spárovaný interkom a druhá jako předposlední. Stiskem prostředního by to mělo spojit obě současně ale jestli to jde s F4, to nevím. Každopádně spojení musí sestavit (vyvolat) ten s F5.
Zkus to. Někdo mi říkal, že prý jde vyvolat i spojení F5 + F4 z té F4, což mě nešlo ale nevím, jaké verze firmware v těch zařízeních lidi měli. Možná to souvisí s FW verzí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak jsme pořídil F5. Je to SUPER aýž na rádio- nejde mi naladit čistě a pořád šumí i na místě. Zkoušeno v Praze. Může to být vada nebo je to normální? Zkoušel jsem vynout RDS apod. jak se zde psalo, ale pořád to není ono.
Rádio mi celkem funguje na cestách, mám interphone v režimu s anglickým hlasem a říká to i názvy stanic. Teď jsem to tady zkoušel se sluchátky co máme na předvádění v prodejně a v pohodě jsem naladil reginu, city, oldies... Hlasitost mám standardně naplno, takže to trošku šumí resp. ten šum je při plné hlasitosti v tichu slyšet ale jinak to hraje normálně.
Můžeš zkusit jiný sluchátka - anténa je totiž v kabelu mikrofonu. Pokud to nepůjde, tak by to chtělo stavit se, vyzkoušet jestli to je sluchátkovou sadou nebo tělíčkem a vyměnit...
Používá někdo F5 ve spojení s telefonem (android) a Zumo 5xx?
Když spojím telefon s F5 funguje mi vše jak má ale jakmile ještě připojím Zumo
k F5 a dám přehrávaní hudby z telefonu pak jakykoliv zvuk ze Zuma
totálně rozhodí zvuk z F5. Myslel jsem že výstup do sluchátek F5 je řízen
prioritou tzn. že poslouchám li hudbu přes A2DP (nebo AUX) tak příkaz z
navigace přeruší hudbu a pak se zase zapne přehrávání... toto u mě nefunguje
a hudbu z telefonu muzu poslouchat pouze pokud vypnu zvuky z navigace
nebo zruším párování na Zumo.
Jinak tedy radio je k ničemu... u nás chytnu pouze Černou horu a to ještě
mizerně.
Upravil Lamark dne 07.06.2013 18:52
Mám F5 + Samsung Galaxy Xcover a stává se mi, že po zapnutí F5 se telefon připojí až po cca 1min. nebo vůbec řeším to tak že F5 vypnu a znova zapnu někdy musím i 3krát než se telefon připojí.
Otázka zní, nevíte v čem je problém, co mám udělat, aby se tel. připojoval hned na poprvé? Díky.
Lamark napsal:
Používá někdo F5 ve spojení s telefonem (android) a Zumo 5xx?
Když spojím telefon s F5 funguje mi vše jak má ale jakmile ještě připojím Zumo
k F5 a dám přehrávaní hudby z telefonu pak jakykoliv zvuk ze Zuma
totálně rozhodí zvuk z F5. Myslel jsem že výstup do sluchátek F5 je řízen
prioritou tzn. že poslouchám li hudbu přes A2DP (nebo AUX) tak příkaz z
navigace přeruší hudbu a pak se zase zapne přehrávání... toto u mě nefunguje
a hudbu z telefonu muzu poslouchat pouze pokud vypnu zvuky z navigace
nebo zruším párování na Zumo.
Jinak tedy radio je k ničemu... u nás chytnu pouze Černou horu a to ještě
mizerně.
Ono to tak funguje ale evidentně to nesprávně přepíná profily. Správně by to po ukončení hlášky z navigace mělo přepnout zpátky na A2DP a obnovit stream hudby z telefonu ale to se neděje. Otázka je, jestli to nesprávně zakončuje Zumo nebo je problém s tím, že to znovu nepošle telefon. Můžeš to zkusit s nějakým jiným (nejlépe úplně jiný systém - třeba iPhone) a bude to jasný.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sloon napsal:
Mám F5 + Samsung Galaxy Xcover a stává se mi, že po zapnutí F5 se telefon připojí až po cca 1min. nebo vůbec řeším to tak že F5 vypnu a znova zapnu někdy musím i 3krát než se telefon připojí.
Otázka zní, nevíte v čem je problém, co mám udělat, aby se tel. připojoval hned na poprvé? Díky.
Předpokládám že jsi zkusil odstranit párování ze sluchátka i z telefonu a přepárovat to znovu.
Byl by to dotaz asi na podporu dovozce, jestli to není specifický problém toho modelu telefonu nebo nějaké verze systému v tom telefonu. Můžeš zkusit nějaký jiný, jestli to je fakt touhle kombinací a jestli to nedělá tvoje sluchátková sada se všemi telefony?
Jinak teď o víkendu jsem zkoušel poslouchat rádio v itálii v oblasti Merana asi 30 minut a hrálo to naprosto perfektně, našel jsem spoustu stanic a hrálo to naprosto čistě. Tak asi záleží na tom, kde se to provozuje, protože mi to tam hrálo fakt báječně. Většinu času jsme používali interkom kvůli předjíždění a jak jsme jeli směrem z Merana na Stelvio, tak mě napadlo zkusit jak tam funguje rádio a bylo to překvapivě dobrý.
sloon napsal:
Předpokládám že jsi zkusil odstranit párování ze sluchátka i z telefonu a přepárovat to znovu.
Byl by to dotaz asi na podporu dovozce, jestli to není specifický problém toho modelu telefonu nebo nějaké verze systému v tom telefonu. Můžeš zkusit nějaký jiný, jestli to je fakt touhle kombinací a jestli to nedělá tvoje sluchátková sada se všemi telefony?
Tuto kombinaci mám. Vše funguje naprosto bez problému.
newman