Ten vodní sloupec nic moc teda. Když jsem kdysi kupoval stan tak mi doporučil jeden známí co trochu cestuje po horách, abych koukal po stanu co má alespoň 5tis. A pokud jsem se neřehlédl tak tam neni napsáno kolik vodního sloupce má podlaha.
Všechno je to vždycky dané tím, že lidi chtějí levné věci. A levné věci se vyrábí obvykle z levných materiálů.
Francouzský stan tohoto typu stojí 2x tolik ale má 10000mm tropiko i podlážku, snadnější stavbu a vydrží patagonský vítr 150km/h. Ale prostě je dražší. http://www.tourat...-d-92.html
Mám Lone Rider co o něm mluví Tomáš. Je to můj 5. stan.... pokud něco můžu poradit opravdu se držte odolnosti tropika a podlážky. Zjistíte, že těch 10 000 vodní sloupec je nadstandard. Cena sice výše ale za to zpracování a odolnost to je dobrý poměr.
DanielS přiložený následující obrázek:
[312.39Kb]
Upravil DanielS dne 19.01.2016 20:34
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Tak já mám Coleman Nevadu pro 2 a jsem nadmíru spokojen, nemá sice garáž jako noelův ale za to je malý, lehký-2.6 kg a skladný-obal 40x12x12 cm a to mi vyhovuje. Mám ho od roku 2004 takže nějakou parádu udělal a bude muset ještě udělat. A vodní sloupec:10 000 podlážka a 5000 vrchní plášť, pod tyto hodnoty pro příště určitě nepůjdu.
http://outdoor.ba...-3-duralu/ já mám tento a zatím v pohodě, pro dvě osoby, s motověcma se tam krásně poskládáme, moto se tam sice nevleze, ale mě to neva, tyčky jsou duralové a pár bouřek už to vydrželo bez ztráty kytičky, (nenapadlo by měl, že se duralová trubka dokáže tak prohnout :-D hlavní požadavek jsem měl, aby se stan stavěl už s tropikem!!! předtím jsem měl Coleman Crestline 2 a tam jsi postavil vnitřek a přes to přetáhl tropiko, pokud prší, tak je to vcelku na prd:-(
Osobně vřele doporučuju dobrou hamaku s přístřeškem.
Vyspání je ve srovnání s jakýmkoliv stanem a jakoukoliv karimatkou nerovnatelně sladší.
Chce to dobrou hamaku, tu mám Gold River Ranger no a dobrej spacák, já mám Carinthia DEFENCE 4 a žádnej problém.
Déšťík ani průtrž jak prase není problém, jde jen o nastavení střechy.
Praktikuju to tak třetí rok a ve stanu už se dusit a plazit po zemi nechci.
Dokonce jsem si dal v kanclu do zdi kotvy a když jdou kolegové houfně a svorně na oběd, tak já jdu hádejte kam?
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
Možná se to tady už řešilo, ale jak je to s pohodlím v hamace? Jsem zvyklý se ve spaní "mrvit" - někdy spím i na břiše. Nedovedu si představit, jak bych to fyzicky provedl....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Ta hamaka je obvykle 200x 150-160cm, dá se na ní vyvalit dost naštorc vzhledem k přímce kotva-kotva, na boku klidně, na břiše jsem nezkoušel, ale jde o vyšponování.
Na hamakách spí 6O% zeměkoule
Nedám na to dopustit, hlavně ale jsem naprosto neotlačenej a když se vzbudím, tak si sednu a nejsu jak skrčenec na karimatce, jistě s tím skrčenectvím souhlasíte...........
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
No a kotvení hamaky lze řešit takto (když tak dám víc fotek, jd o to, že střední vzpěra zamezuje sklapnutí hamaky):
Pavlys přiložený následující obrázek:
[169.88Kb]
Upravil Pavlys dne 05.10.2016 19:30
[251.84Kb]
Hamaka je jistě dobrá věc, ale kam dáš po převlečení hadry? Mám stan pro tři a když se vybalím, tak mám místo akorát na spaní.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal:
Hamaka je jistě dobrá věc, ale kam dáš po převlečení hadry? Mám stan pro tři a když se vybalím, tak mám místo akorát na spaní.
Hadry dám do nepromokavýho vaku, co v něm jinak vezu spacák mezi sebou a topcase.
Další výhoda - oblíkám se vestoje pod střechou, s sebou vozím malou skládací stoličku a kus tzv. geotextilie, což je tkanina, která se dává mezi nějaký vrstvy při stavbě silnice - nedrží na tom bordel, můžeš položit na šutry apod. a chodit bosej, sbalíš do malého rozměru - taková předložka před postel .
Se stanem si to živě pamatuju - zoufalý lezení po čtyřech, při balení, oblíkání atd. zpocenej jako prase, bordel jako v tanku........... děs
Upravil Pavlys dne 06.10.2016 07:04
Má ji manželka, neváží to nic a sbalený to je asi tak i s popruhama 15 x 8cm. Neskutečný a unese mně - 120kg. Má to 1,4 m X 2,7 m a váží 270 g.
Není zač Hobr.
Hlavně neřeším žádnej vodní sloupec
Aby název nemátl, tady je názvem podobná, leč lautr jiná - US Jungle Hammock,ale osobně bych bral tu z inzerce, pokud bych tedy něco bral:
https://www.gearf...0wodxWAGtQ
Upravil Pavlys dne 06.10.2016 12:24