TOURATECH Travel Event Czech & Adventure Days 2013
Přidané 05.05.2013 21:55
Jako vzdy proste paradni a pro mne jedna z mala, ne-li jedina, oficialni motoakce, ktera stoji fakt za to.
Jinak prolog byl vyzivny, ale dobre ze byl, myslim ze se i hodne lidi pobavilo a o tom to taky je. Cela trat offroadu byla super a ja si to letos upravdu hodne uzil. Sice na tezky gs se silnicne legalnim obutim,teleleverem, 19kou.... to bylo mistama ponekud narocnejsi, ale i tak. Alespon si muzu rict, ze jsem udelal fakt maximum co v tyhle konfiguraci slo, navic ani jednou nezabloudil, neupadl. krasna trat.
Nakonec jsem vlastne radsi, ze se misto menilo, klasicka rally je stejne nejvic. A i celej areal byl super a byt rychlejsi a pocetnejsi obsluha, bylo to prakticky dokonaly!
Přidané 05.05.2013 22:03
A kdyz jsem u toho dekovani, tak to jeste diky Cizakovi za RB, Ladovi (progranit) za azyl, waltrovi za obetavou pomoc pri tahani z bahna (i pres puvodne uplne cisty ohoz) a abych na nekoho nezapomnel, tak vsem, za prijemnou spolecnost a dobrej pokec a pochopitelne klukum z touratechu, ze to zase dali dohromady.
Upravil morabo dne 05.05.2013 22:39
Maiali nel Fango!
Přidané 05.05.2013 22:10
A jeste gratulace vitezum offiku, Pajimu, Honzovi Zlabkovi a prvnimu Dufinovi.
+Pipo a slecna - RESPEKT (sesty misto absolutne je zvlast za danejch podminek neuveritelny) a jsem rad, ze v ty nasi kategorii, jizda se spolujezdcem, nekdo pokracuje
Maiali nel Fango!
Přidané 05.05.2013 22:26
Pěkná akce. Byl jsem s kamarádem Ondrou sice jen z pátku na sobotu a v poledne po "prologu" jsme odfrčeli za dalšími kamarády na Šumavu na jinou akci, ale stálo to za to a jsem rád, že jsem se zastavil - rád jsem všechny zase po nějaké době viděl (Waltra, 3X, moraba, Vevise+Vevisku, Peacemakera, Pavlagsxrv, Milana, Hackera, Starostu, Lafiho, Paula, Vojtu atd. atd. atd.)
Nějaké fotky tady: http://tonda1200....-5.5.2013/
Upravil Tonda dne 06.05.2013 08:30
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Přidané 06.05.2013 00:12
TomasTT napsal:
pivo jsme asi podcenili - ze zacatku byl Kozel, pak gambrinus. ty naše sponzorské sudy Lapaku (Lobkowitz) byly jak plivnuti do reky - celkem se vytocilo asi 10 sudu. příště pohlidame. tohle místo domluvil Milan naprosto jako backup plán po krachu původního planu a nemohli jsme si moc vymyslet. chtělo by to treba víc personálu, přenosnou buňku se sprchama atd. ale i tak to tam bylo super.
Ve finále hlavně, že něco teklo. Loni jsem sice nebyl, ale podle mě naprosto perfektní prostředí na akci tohohle typu. Ještě jednou díky ,
Přidané 06.05.2013 09:48
Tak jsem se probral stovkami fotek a videí. Bohužel mi to letos nevyšlo
Moc toho lituju. Klobouk dolů před organizátory
a děkuji ostatním alespoň za fotodokumentaci. Musela to být super akce!
Už se těším se na příští rok!
Přidané 06.05.2013 11:00
SOUHRN:
Ve čtvrtek večer a v pátek to vypadalo téměř beznadějně. Myslel jsem si, že v tomhle počasí přijede tak 20 lidí maximálně. Nakonec se během víkendu protočilo na akci víc než 280 motorek, takže lidí přes 300. A to jsem určitě nestíhal všechny počítat, řada nepřijela až před hospodu a pohybovali se jen vpředu.
Na silniční navigační trasu vyjelo oficiálně 51 motorek ale na kontrole v Kácově dorazilo se žlutým popisem trasy víc než 80 strojů, takže řada lidí jela jen tak a nesoutěžili. Vtipný je, že někteří hlídku považovali skutečně za PČR a vyndávali řidičáky a hlásili co asi udělali za přestupek Na otázku ohledně povinné výbavy na motorce neuměl správně odpovědět téměř nikdo. Věděli to z těch 80ti jen 3 lidi. Správná odpověď je 1x pojistka a lékárna. Kamarádi kontrolovali také platnost techničáku na SPZ a 2 lidi měli propadlou technickou aniž by o tom věděli. Jeden jel na totálně sjeté gumě. Šest lidí kontrolu vidělo ale nezastavili, takže přišli o soutěžní body. Někteří dostali ještě další otázku na dvě značky (osobní automobil z bočního a čelního pohledu v červeném kruhu). Správnou odpověď nevěděl nikdo - jde vpodstatě o stejnou značku a to zákaz vjezdu všech motorových vozidel s vyjímkou motoyklů bez postranního vozíku s poznámkou, že tříkolky, mopedy, skůtry a kola s pomocným motorem vjet můžou. Značka kde je auto zboku se používá zejména na hraničních přechodech, celnicích a na mýtech, protože je používaná i v cizině.
Co se týká korouhviček na kontrolním bodu u zámku ve Zruči nad Sázavou, tak vtip byl v tom, že v textu se několikrát opakovalo slovo "historická památka" takže to mělo navodit dojem že se mají počítat jen korohvičky na zámku. Ale věta byla: spočítej kolik korouhviček je vidět z kanálu na mostě před památkou! To znamená, že se měly počítat i korouhvičky které z kanálu vidíte na druhou stranu - směrem od zámku. Řada lidí počítala jen ty na střechách a věžích zámku a ne ty na vstupní bráně. Slyšel jsem, že jste si užili ve Větrném Jeníkově, kde se zdá, ani místní babky nevěděly, že socha v parku je Jan Nepomucký.
Hrad Kámen - jen pro představu, hudebník Petr Malásek, který dojel s nejvyšším počtem bodů (21 z 22 možných) byl na hradě už o půl jedné a zajel celou trať za 4:10h, což je docela tempo. Jen mě mrzí, že nějaký s prominutím "****" ve snaze získat čas, nezastavil dole a vyjel na nádvoří hradu přímo po trávě a vyryl tam drážku. Myslel jsem, že mezi náma jsou normální lidi a ne hovada. Fakt mě to štve.
Boží muka u Ouběnic byl chyták, spousta lidí našla ty první muka, kde byla jedna červená značka a nevšimli si, že o kus dál jsou další, kde jsou značky dvě a vedle nich skutečně byla ta popisovaná polní cesta a zatáčka. Proto jsem to tam tak obšírně psal a v textu bylo "turistické značky" a ne "turistická značka".
Jinak myslím, že touring se i přes počasí povedl, z těch 51 startujících motorek dorazilo jestli si dobře pamatuju 45 do cíle plus ti, kteří jeli mimo soutěž. Celá trasa měla mezi 280-300km, podle toho kudy jste jeli.
Pokud někdo máte fotky z udělování cen ve stodole, prosím, pošlete odkaz, rád bych je dal do naší galerie. Díky moc.
Večerní program v sobotu myslím neměl chybu, snad až na teplotu vzduchu a mega bouřku. Kapela hrála líp a líp podle toho jak je barmanka úspěšně opíjela. "Na stojáka ve stodole" během čekání na vystoupení akrobatek na tyči byla čistá improvizace a bylo to vtipný, i když by některé menšiny mohly něco namítat Jen majitel hospody nebyl asi rád, že všichni účastníci opustili hospodu a šli do stodoly.
Lokalita byla skvělá, ubytování v pokojích nakonec využilo každý den přes 50 lidí a v sobotu odpoledne bylo v ohradě 70 stanů, takže docela slušná účast..
Po sobotní hluboké orbě vznikl v roklince krásný bahnitý rybník ale oni to stejně budou zaplavovat a udělají tam přehrádku. Možná příští rok by šla vypustit a bylo by místo, kde udělat další prolog, aby se úroveň zase trošku změnila Každopádně bylo skvělé pozorovat ty lidi v čistých hadrech a s naleštěnými motorkami, jak odjíždějí dolů na prolog a vrací se totálně vyčerpaní, odshoda dolů pokrytí bahnem, z motorek trčí sláma a klacky a bahno jim kape z obličeje. A to je čekalo 120km rallye. Fakt skvělý a pro většinu šlo jen o to, překonat sami sebe, protože nešlo o průjezd "údolím smrti", neprojel to nikdo bez pomoci, takže to bylo jen a jen o překonání sebe sama a vůbec pustit se do toho. Opravdu smekám před všemi a myslím, že na tuhle část dlouho nezapomenete. Mrzí mě, že jsme sice vzali wapku ale nevěděli jsme, že ve statku nemají dost vody ve studni aby se tam daly mýt motorky celý den. Ale i tak bylo vtipné mytí wapkou těch, kteří prakticky všechny účastníky vytahali na kurtách ven.
Tak ještě jednou díky a kdo máte fotky, které bych směl stáhnout a použít nějaké do oficiální fotogalerie, tak prosím, napište mi na mail nebo pošlete SZ, jak si to můžu stáhnout. Díky
Přidané 06.05.2013 11:15
stepan napsal:
TomasTT napsal:
Správná odpověď je 1x pojistka a lékárna.
Sem si tak říkal, jestli dle litery zákona musí i majitelé 1200GS vozit s sebou pojistku ???
= imho je myslena zelena karta, Stepanku.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 06.05.2013 11:21
Bohužel v textu je jasně napsáno, že povinná výbava obsahuje "náhradní pojistku", takže by to znamenalo třeba druhé pojištění od jiné pojišťovny?
Docela by mě zajímalo, kdyby nějaký opravdu aktivní příslušník na té pojistce bazíroval, jestli by mu šlo vysvětlit že konkrétní motorka žádné pojistky nemá, nebo ne. Ale myslím, že je asi nejsnadnější investovat asi 2Kč do nějaké nožové pojistky a přilepit jí někde pod sedlo kdyby taková situace nastala Ještě štěstí, že nezařadili něco z oficiálně doporučené výbavy - např. sprej na řetěz (super se hodí u motorek s kardanem).
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 06.05.2013 11:41
Opravdu se jedna o elektrickou pojistku ne o pojisteni. Meli jsme i zaludnejsi otazky dale alkoholmer ale to si schovame na nekdy priste + vezmem treba radar. Pro zajimavost co byla povinna vybava v roce 1960 (citace z prirucky motocyklisty): kapesni obvaz a patentni lahvicka s koznim dezinfekcnim prostredkem, zapalovaci svicka s tesnenim,nahradni pojistka,nahradni zarovky pro kazde svetlo,hustilka,monntazni paky,sroubovak,klic pro mensi opravy, klic na svicku a souprava na opravu dusi.
Přidané 06.05.2013 12:38
několik fotek ,byla to moc fajn akce ,díky pořadatelům!!
http://tomas-renca.rajce.idnes.cz/Travel_Event_Adventure_Days_2013/
teď jsem si výše přečetl,kdo má fotky z udělení cen ve stodole,dal jsem na rajče jen asi tři,mám jich více přidám je na rajče k těm ostatním.
Tomáš
Upravil Discoverer dne 06.05.2013 12:44
Přidané 06.05.2013 13:19
Discoverer napsal:
několik fotek ,byla to moc fajn akce ,díky pořadatelům!!
http://tomas-renca.rajce.idnes.cz/Travel_Event_Adventure_Days_2013/
teď jsem si výše přečetl,kdo má fotky z udělení cen ve stodole,dal jsem na rajče jen asi tři,mám jich více přidám je na rajče k těm ostatním.
Tomáš
Ty fotky jsou úžasný!!!
Můžu z toho teda přidat něco do naší ofiko fotogalerie?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...