Hellou WanChuane, inu jak si přeješ
V podstatě tvůj postoj k používání gum na autě chápu, taky si vybírám slušné gumy. Nicméně sis naběhl na smeč tím, že se prezentuješ jako člověk co jezdí na své Gasai Yuno na špuntech, a to dokonce i na asfaltu DDD ou jéééé )))).
Podle této logiky na tvojí motorku nepatří nic jiného, než Pirelli Scorpion MT90 A/T, se kterými se narodila (a pokládám je osobně za nejlepší existující gumy na Kachnu). Brzdná dráha s E07, které také jezdíš, bude z kila také o 2 délky motorky delší D (a na mokru o 10..). Tak jen aby řeč nestála))
Upravil Melizoy dne 22.12.2017 17:16
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Naštěstí na Motce máš v "...Krizovce..." hrozící srážkou jen dvě možnosti.
1.) Uhneš.. Kamkoliv ---> tady sou ty špunty v poli super -)) Bohužel jsem, si to párkrát už zkusil...
Fakt miluji plechovky co tě prostě MUSEJ předject... a pak v prvním vinglu zjistí, že je to na ně moc a brzděj i vočima-)))
2.) Přidáš co to dá a "...Vytáhneš se..." z místa střetu
Vše ostatní je špatně. A Brzda je nejhůř....
Ale pravda v tomhle počasí už třetí den jen čumím na silnici krz čelní sklo plechovky.
Ano ve svých postojích jsem poměrně... no řekněme neústupný -)))
A hodně často jdu MIMO hlavní proud.
Dědičná paličatost v naší pokrevní linii je rozhodně Zlá pomluva a KEC -)))
Avšak!!
Přesně jak bylo řečeno! Osobní zkušenost je holt nepřenositelná.
A o co víc je špatná o to víc pak bývá ta reakce, no řekněme, nepřiměřená -)
HOKIANky jsou neskutečné gumy. I když první WRDčka byl slušnej proser...
Hakapelitku jsem si pár sezon po Vysočině užíval. Jednu i s hřebama (vím že se nesměj-)) Ale tam kde se jezdili se jen protahovalo. A to až když bylo všude jinde uklizeno -)) A tahle guma v horách ostatní TOP značky žrala za živa -)) Moc pěkná zkušenost..
A pak v práci vidíš člověka co vysolí za Q7 přes 2,5Mega a dát peníze za slušnej zimák co tu MRCHU dokážou zastavit... No to už si vyslechneš hodinovou litáááániii o tom co jsi za zloděje... Ideálně kdyby to byla nějaká lisovaná tma z HoBáče za 499,-/ks v AKCI-)))
Hnus...
Jinak na Gasai Yuno mám zapsané 140ky -))
I když už jsem přešel ke 120kovejm rozměrům.. njn co naděláš...
Takže-)))
Gumy jsou to jediné místo kontaktu s vozovkou. A pokud tohle kdokoliv šidí a omlouvá to věcma typu. Nemám... Nemám...Nemám...
Platí vše co jsem řekl dřív -))
Na té břečce co přes noc zmrzla nám zákazník prakticky zastavil až UVNITŘ prodejny !!!!
Letňáky na hranici zákonného limitu prostě neměli šanci....
Naštěstí se přehazovaly auta tak bylo otevřeno dokořán.
Na gumách jsme se dohodly poměrně rychle. Ale disk už nechtěl. A tady rozumná diskuze šla na hřbitov.
Nedokázal jsem vysvětlit, že za dvě zimy se mu to vrátí. (A to jsem to i namaloval -))))
Prostě to bylo drahé-)))
A tak holt každé jaro a každej podzim zaplatí přezouvání = 4x takovéhle přezutí a disk by se mu zaplatil
Prototyp šetřivého člověka co přejíždí léto v zimě a zimu v létě. A proč?
Když už nám trh nabízí možnost si nazout to co je potřeba.
A zrovna v ten den ho to mohlo stát přinejmenším prachy za rozsekanou výlohu a poškození jak na voze tak na prodejně. Pokud by to neodskákal někdo další....
ja teda s letnima vyjedu uplny houno a zacina to mokrou travou...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
WanChuan> jo taaak, ty z toho mas byznys. No tak to doufam, ze podporis zprisneni stavajicich zakonu, aby i letni gumy mely povinnej minimalni vzorek 4mm a zavedly se podzimni a jarni pneumatiky :-) A samozrejme, aby to platilo i pro motocykly a kola...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek....
Pokud alespoň trochu rozumíš problematice a hlavně stavbě / konstrukci zimních pneu.
tak se koukneš do toho článku. Otevřeš si fotky. A vidíš, že ten zimák co tam.. No ehmm testoval... Je na úrovni lisované tmy druhé jakosti...
Letní BEZ většího množství vody na silnici do zákonného limitu 1,6 jsou naprosto v pohodě. Pro rozumné řidiče.
WanChuan napsal:
Pochopitelně jsem ZÁMĚRNĚ použil stejný zdroj informací jako MrGS...
wančuane a jaka je pointa? ja to furt nejak nechapu...
ad. letni.. no ono zalezi, JAKY letni clovek ma. Kdyz jsme s fotrem kdysi v roce tusim 97 zakoupilo prvni solidni zimni gumy... tak to bylo proto, ze jsme na letnich (Pirelli tusim P8000) nevyjeli v Albrechticich v Jizerkach v zime ani nad postu... a uz vubec ne na chalupu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ten článek má vypovídající hodnotu totožnou s tímto videem ....
Tudíž naprosto nulovou....
A rozumově je na úrovni lidí tvrdících, že je země placatá a Holocaust pohá propaganda spojenců...
Ale tak Svůj ke svému .
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Tak vzhledem k tomu, že o svých názorech přemýšlím a ne je přejímám, na rozdíl od většiny lidí, tak je ani často neměním, tzn. že názor na přezouvání mám pořád stejnej. Vždycky na zimu přezouvám ale:
1, že je X drive total sra.čka, ví každej, kdo se někdy svezl v quattru a jiných fulltime 4x4
2, že je to na sněhu a ledu nesmysl píšou i v samotným článku, takže argument 0
3, myslel jsem, že napíšeš nějakou svoji kloudnou zkušenost a ne, že info, která se s tvou neztotožňuje začneš globálně zahrnovat do kategorie Blesk
Jejich články čtu už delší dobu a když teď nebudeš línej ty a rozklikneš si je, tak zjistíš, že tam velice často mají otevřený oči (jako jedni z mála) a ne že se se.rou v proudu ovcí. viz. články o blinkrech, mlhovkách, brždění motorem a mnohé další...
Čímž nechci tvrdit, že mají automaticky pravdu, ale jen to, že to rozhodně není bulvár a rozhodně bych nepochopil, co by z tohodle článku měli, kdyby si ho cucli z prstu.
Myslím, že k zamyšlení to je. Rozhodně si na to vzpomenu v den přezouvání a pokud možno si to osobně vyzkouším.
Upravil Mr GS dne 21.12.2017 17:27
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ty jo...mam xdrive a funguje to uplne normalne. s autem udelam to samy co dela ta audina na videu. Asi mam nejakyho krizence...
Jinak pneumatiky samozrejme v zime zimaky a pokud mozno co nejlepsi. Kdo jezdi v zime na letnich je podle me blazen, nehlede na to, ze jsou useky, kde jsou zimaky povinny.
OK, v zimě na zimákách, ale proč si ty zimáky nenechat i na léto? Je to měkčí směs, tak by měly líp držet a zastavit o metr dřív před paní s kočárkem...
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Mardock napsal:
OK, v zimě na zimákách, ale proč si ty zimáky nenechat i na léto? Je to měkčí směs, tak by měly líp držet a zastavit o metr dřív před paní s kočárkem...
Jenže tak to bohužel nefunguje díky stavbě zimního vzorku a silice ve směsi běhounu...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS