...tak to se těším a jsem zvědavej
jinak, dnes asi pojedu na točku do Phy, ale bude to rychlovka. Naplánuji cestu do Phy ne v časové křeči, dám vědět a po dohodě se u tebe zastavím kouknout.
měj se H
www.jantruhlar.cz
chstepan napsal:
.. to já jsem měl postaveno za 5 minutek :-)
...tak časově se to dá postavit tak za 10min....zbouráno jsme měl za pár minut...
Teď na výstavě jsme viděl markýzu, co má možnost i bočních a čelních stěn = ideální předstan. Já se přiznávám, že se s tím zatím lehce peru...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
...jaký to je balík ve sbaleným stavu ? kolik to váží ?
... měl jsem jeden předstan, kvalitou byl samozřejmě lepší než ten "tunel" , ale měl ocelové teleskopické tyče, materiál ve stylu "celty" .. zbalený to byolo velký jak almara a vážilo to skoro 50 kg :-))
chstepan přiložený následující obrázek:
chstepan napsal:...jaký to je balík ve sbaleným stavu ? kolik to váží ?
...tyče jsou určitě ocelové, samotné mají tak 20kg určitě...celta se dá přeskládat, mám to složeno vepředu pod letištěm (tyčky v ose karavanu), vejde se to tam v pohodě, ale jak píšeš, dohromady to dost možná bude mít těch 50kg...
Včera volali z Hykra, dorazila venkovní křesílka a stůl
chstepan napsal:
... dneska už nemám dodávku ale karavan a tam je doložnost krutě malá.. (max cca 100kg) ... takže se bohužel každý kilo počítá ...
...a můžeš napsat pozitiva/negativa dodávka & karavan z vlastní zkušenosti. Beru to, že dodávka je hodně slabší obytňák, jde mi o Tvoji zkušenost jako uživatele. Nechci srovnávat obytnou dodávku a obytné auto, to je pro mě pro srovnání s karavanem v tuto chvíli stejný
zajímají mě Tvoje postřehy. Za sebe si zatím myslím, že bych chtěl karavan a letos si ho asi půjčím a vyzkouším.
asi tak ... když jsme byli jen dva a mladí a zamilovaní :-) tak to bylo super jezdit dodávkou .. měl jsem VW T4, Ford Tranzit a nakonec Fiat Ducato ... nejlepší to bylo s tou T4 .... pak se narodil jeden synátor a pak druhej .... a dodávky začaly být malý. Jelikož mám jen menší garáž, kam se nevejde klasický obytný auto, tak jsem koupil karavan Hymer Eriba Triton pro 3-4 člověky ...
... s dodávkou jsem jezdil rád a mám jen ty nejlepší zážitky ... jsem spíš cestovatelský typ než "pobytový" ... a vlastně karavan jsem si koupil jen proto, že se nechci vzdát tohoto typu cestování ... a když s ním třeba rok nevyjedu, tak se nic neděje ... pojistka je celkem malá a chleba to nežere ...
až budou kluci ve věku, že už s náma nebudou chtět jezdit ... koupím zas nějakou dodávku, přemluvím manželku :-) , udělám sparťanskou základní spací úpravu a hurá do světa ...
PS... karavnů jsem taky pár vyzkoušel .. poláky N1216A, N126N, Rapido, TaB a nakonec ta Eriba ...
chstepan přiložený následující obrázek:
[194.04Kb]
Upravil chstepan dne 14.04.2015 14:04
(ch)stepan
nafot prosim vnitrek konstrukce a ještě ty trubky co se ti valijou na trave koncovky.dame to do kupy.tu trubku napravo pohledove stahni vic doprava dolu k oknu, prostředek mas moc vysponovany nahoru, pust niz at muze stykat voda.podivej se na pravou starnu spodek ten rantl spodni je dobře takhle to musíš mit i vepředu.prvne zakoliku boky u karavanu, vlez dovnitř, zepni dveře vem roh/trubku a sponuj versek kde musí byt naky bazmek na dosponovani a tu spodni trubku spodkem odtahuj od karavanu.to same druha strana.na trubkách prednich od prostredka nalevo i napravo tez musí byt něco na vysponovani trubek do boku at se stan vysponuje.pak z venku/asi/ budes mit takova gumove zebřičky na koliky a kolikovat když tak vyndat přendat atd.ty trubky co mas navíc budou asi ještě pomocne trubky na strop mezi stavajici.potrebuji videt koncovky a tez konstrukci co mas uvnitř.koukam aji ty rohy pust niz vidíš na tom spodnim rantlu
Upravil holubbb dne 14.04.2015 15:56
jo to je vono i v manualu vidíš moznost pomocných trubek třeba to jsou ty v trave.vyzkousej uvidíš.jinak sponovat sponovat prvne trubky pak koliky.vse sponuj při zavrenem predstanu a pak sem lupni foto jak to dopadlo
Upravil holubbb dne 14.04.2015 16:14
TomH napsal:Hlavně nezapomeň na http://www.karava...zinami.htm je to poměrně důležitá věc, pokud nechceš mít předstan na střeše karavanu, až foukne vítr.
...díky, už jsem objednal, také soused karavanista o tomhle v sobotu mluvil, že doporučuje....
TomH napsal:Hlavně nezapomeň na http://www.karava...zinami.htm je to poměrně důležitá věc, pokud nechceš mít předstan na střeše karavanu, až foukne vítr.
...díky, už jsem objednal, také soused karavanista o tomhle v sobotu mluvil, že doporučuje....
taky se to da podrzet při bource v rohach ale musíš byt na miste a bourka nesmí byt v noci.to se blbe leze s postele