Woodman: no to nepochybně ale na starém kole (měl jsem asi 10, možná 15 let starý TrekkingFox) bych rozhodně neujel/nevyjel/nesjel to, co dneska s moderním kolem.
Zásadní rozdíl vidím hlavně v těch brzdách. To je fakt jako srovnávat bubnový z jawy s brzdama na bmw.
Nicméně je to stejný jako s motorkama - člověk který miluje R80GS nikdy asi nepochopí, proč si lidi kupují vodníka, když "je to taky jen motorka" která tě doveze z místa A na místo B. Sice určitě rychleji a určitě komfortněji ale na jízdu z místa A do místa B přece stačí i 30 let stará. A není potřeba navigace (když zabloudíš v centru Mnichova, tak se doptáš kudy se jede do Garmische), není potřeba nic z těch moderních vymožeností Fakt je to stejný..
Já bych se teda k mému starému Favoritu nevracel ani omylem. A že jsem na tom něco najezdil. Ale na dojetí k řece na ryby pochopitelně stačí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Woodman: no to nepochybně ale na starém kole (měl jsem asi 10, možná 15 let starý TrekkingFox) bych rozhodně neujel/nevyjel/nesjel to, co dneska s moderním kolem.
Myslím,že je to o tom,že už jsi starší člověk a víc se bojíš.Mám přes 100kilo a na hardtailu s obyč špalíkama jsem sjížděl off road krpály na Gardě.
Dneska bych to nešel ani pěšky.
JRM66 napsal:
Pjeknyyyy, medikovi by sa teraz celkom hodil ked ma tu rozkvaklou prevodovku u Bobše!
Než na kole, to raději pěšky A je to jedno, jestli je kolo ze šroťáku a nebo za půl míče. Zlatej platfus, když už to musím odvalovat sám.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
to TomasTT: Neříkám, že "není potřeba nic z těch moderních vymožeností", říkám, že JÁ je nepotřebuju, a ještě, že je podle mě nepotřebuje asi tak 80% lidí, kteří je mají. Je to prostě móda a obchod a trochu i pohodlnost... a kdybych někdy zabloudil v centru Mnichova, tak se doufám s mapou v ruce fakt doptám a třeba uvidím něco, co bych s navigací neviděl... Mimochodem na kole se mi nejvíc ze všeho líbí odbočovat na cesty, které ještě neznám a zkoušet "nablind" kam vedou. Zdravím Tě a víc to tu asi nebudem plevelit, ne?
Upravil Woodman dne 10.10.2014 13:34
Asi ne. Navíc já jsem vysloveně ten typ co strašně rád něco upravuje, předělává, vyměňuje, ladí... a mám hrůzu ze sériových výrobků
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ono to je stejne o kole dejme tomu z 20%.Zbytek je o jezdci.Loni jsem sudety a spoustu jinych zavodu taky objezdil na 16-letem kole bez kotoucovek,s vidlici za par korun,vzadu s 8 koleckem atd.A vyjel jsem i sjel to same co letos na novem.Druha vec je,ze na lepsi se rychle zvykne a clovek se ke staremu vracet nechce.Ale proste jde to.A vymluva ja nepojedu mam stare kolo je stejne mimo jako u motorek.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vjetrnik napsal:
....mám z toho fakt radost, těším se na svězení, jen teď není čas....
Ještě zvažuji, co za computer, jestli jednodušší nebo si připlatit a pořídit i s navigací...
Buď:
GARMIN EDGE 200
nebo
GARMIN TOURING
nebo
GARMIN EDGE 810
Já mám EDGE 200 a jsem spokojen... Má to všechno kromě navigace... Tu když náhodou potřebuju, tak mám mobil... Dvoustovku můžu doporučit... Jen uvádějí, že má i teploměr, ale nenašel jsem ho...
Jojo, máme tam pohodovou trasu. Startujeme z Mláky, kousek přes Rakousko a zpátky... Je to 75 km... Zajížděl jsem nový kolo a spokojenost... Jen už bylo pár pivních zastávek zavřených...
Tak uz se těším na příští sezonu na sledvání závodů pro tour. http://video.aktu...5900fea04/Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Jak se pri jezdeni stravujete?Dost by me zajimal nazor ostatnich. Ja kdyz jedu byt jen 40 km a dal bych si jen jedno pivo,tak okamzite koncim. Ztuhnou mi nohy na beton. To same s jidlem-rano light snidane a potom zobu jen nejake tycinky protoze jakekoliv jidlo me opet vyradi z provozu. Jak jste na tom vy?
Pivo si dam radsi az po treninku.Ale kdyz jedeme takovy spis vylet tak mi nevadi.A to ztuhnuti nohou byva jen na chvili,snadno se to zase rozjede.Snidat muzu hodne,ale pred zavodem idealni ovesna nebo ryzova kase,mysli,banany atd.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Pivo si dam radsi az po treninku.Ale kdyz jedeme takovy spis vylet tak mi nevadi.A to ztuhnuti nohou byva jen na chvili,snadno se to zase rozjede.Snidat muzu hodne,ale pred zavodem idealni ovesna nebo ryzova kase,mysli,banany atd.
Tak se stravovat, do týdne jsem na prkně...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."