kubas napsal:
Čau chlapi,je to tady samej střelec,tak se zeptám.Zrovna se učím otázky na zbroják a pokukuju co pak pořídit.Vzhledem k tomu že mám taky velký lopaty tak to chce něco většího...a našel jsem CZ 75 SP-01. Neměl jste jí někdo v ruce??Dík.
Udělej si výlet a pořádně si "otlapej" co nejvíc zbraní ... pro mě je ergonomie polovina požadavků při výběru ...
Walther PPQ
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Netvor - souhlas, zbran na pravidelné nebo sportovvní střílení bych si nikdy nekoupil, pokud by mi nesedla do ruky, i kdyby se mi sebevíc líbila a měla i jiné přednosti.
Ruger LCP je doma. Je to mazlík, nemusí se líbit každému, vypadá nenápadně, nijak drsně, ale s ohledem na velikost se dobře drží, je malý, lehký, nemá ostré hrany, nic nevyčnívá, nikde nic netlačí ani se nemůže při vytažení za nic zadrhnout, prostě dobře vymyšlená miniaturní obranná zbran určená k nošení kdekoliv, i po kapsách. A 9 mm Browning není tak málo, u téhle velikosti pistole bych hádal .22LR nebo 6,35. Až bude techničák, vyrazím na střelnici.
Tohle je teď moje rodinka. Kromě .380ACP jsem koupil i krabičku .22WMR, přebíjených .45ACP mám ještě spoustu z IPSC časů, tak vyrazíme na střelnici všichni.
Ivan přiložený následující obrázek:
No jo, když oni tam asi nesmí chodit s nábojem v komoře, přitom Glock je asi 3x jištěný. Ale v jednu chvíli je tam nějaký holster a zbraň z něj vytahuje SPODEM, to vypadá zajímavě...
Ivan napsal:
No jo, když oni tam asi nesmí chodit s nábojem v komoře, přitom Glock je asi 3x jištěný. Ale v jednu chvíli je tam nějaký holster a zbraň z něj vytahuje SPODEM, to vypadá zajímavě...
Rád nosím náboj v nábojové komoře, ale právě GLOCK mi nepřipadá pro volné nošení někde za pasem nebo v batohu či kabelce na tohle vhodnej, myslím že bych si ustřelil prdel kdybych neměl nadrilováno jeho tasení z pod opasku bez pouzdra. Systém co má třeba CZ, myslím vypouštění kohoutu se mi líbí ale bohužel CZ ne ...
Ivan napsal:
Rád nosím náboj v nábojové komoře, ale právě GLOCK mi nepřipadá pro volné nošení někde za pasem nebo v batohu či kabelce na tohle vhodnej, myslím že bych si ustřelil prdel kdybych neměl nadrilováno jeho tasení z pod opasku bez pouzdra. Systém co má třeba CZ, myslím vypouštění kohoutu se mi líbí ale bohužel CZ ne ...
Hoši , nechtělo by to za momentální situace uvažovat raději o samopalu ? Moje ČZ 83 je pěkná, přesná , poctivá pistolka, ale myslím že v případě nutného nasazení málo účinná. / 7.65 /
Hoši , nechtělo by to za momentální situace uvažovat raději o samopalu ? Moje ČZ 83 je pěkná, přesná , poctivá pistolka, ale myslím že v případě nutného nasazení málo účinná. / 7.65 /
Chtělo, ale není to tak jednoduchý jak to vypadá.
Nemyslím tím papírování, ale problém je v tom, že se v prodeji liší kus od kusu (různě poskládané a různě použité zbraně - prodejci o tom dost mlží) a je třeba hodně vybírat a nemám nikoho kdo je tak dobrej aby mi u pultu řekl že tenhle je dobrej a tenhle ne. Pročetl jsem hodně diskusí a výběr je fakt na dýl než přijít a koupit.
Ale za ty prachy bezkonkurenční a lepší než Kalašnikov ...
Tak si tak
Ivan napsal:
Jinak než s nábojem v komoře Glocka nenosím, na to je dělaný a je to jedna z nejbezpečnějších pistolí. Píšu o původních, nevím jak je na tom současná 4. generace. Tohle mne kdysi zajímalo (neviděl jsem pojistku, tak jsem tomu nevěřil), ale když jsem se dopídil ke schématu a popisu trojnásobného jištění, přestal jsem mít strach. Nejviditelnější pojistka je jazýček na spoušti, když není zmáčknut, spoušť nedomáčkneš. A když taháš Glocka zpod opasku kalhot, stejně se na spoušť nedostaneš. A jak jsem psal, jištění je vícenásobné.
Ivan napsal:
Jinak než s nábojem v komoře Glocka nenosím, na to je dělaný a je to jedna z nejbezpečnějších pistolí. Píšu o původních, nevím jak je na tom současná 4. generace. Tohle mne kdysi zajímalo (neviděl jsem pojistku, tak jsem tomu nevěřil), ale když jsem se dopídil ke schématu a popisu trojnásobného jištění, přestal jsem mít strach. Nejviditelnější pojistka je jazýček na spoušti, když není zmáčknut, spoušť nedomáčkneš. A když taháš Glocka zpod opasku kalhot, stejně se na spoušť nedostaneš. A jak jsem psal, jištění je vícenásobné.
O to právě jde, mám obavu že při tahání ve stresu a v časovém pressu odjinud než z pouzdra zavadím o spoušť ...
Další věc je taky že mi Glocky nesedí v ruce, PPQ vede ...
Ivan napsal:
... jsi mi nasadil brouka do hlavy ...
Nestrilite nekdo broky? Chtel bych si koupit trapovou kozlici a nevim jakou. Mel jsem vyhlidnutou Berettu, ale kdyz jsem si ji vyzkousel tak mi vubec nesedla. Jsem rekreacni strelec, vystrilim tak1500-2000 ran za rok. A ani nejezdim po zavodech, tak nechci nic jako Perazzi.
Mate nekdo nejakej tip?
Carpe diem
LORD napsal:
Nestrilite nekdo broky? Chtel bych si koupit trapovou kozlici a nevim jakou. Mel jsem vyhlidnutou Berettu, ale kdyz jsem si ji vyzkousel tak mi vubec nesedla. Jsem rekreacni strelec, vystrilim tak1500-2000 ran za rok. A ani nejezdim po zavodech, tak nechci nic jako Perazzi.
Mate nekdo nejakej tip?
Netvor napsal:
[quote]Ivan napsal:
Rád nosím náboj v nábojové komoře, ale právě GLOCK mi nepřipadá pro volné nošení někde za pasem nebo v batohu či kabelce na tohle vhodnej, myslím že bych si ustřelil prdel kdybych neměl nadrilováno jeho tasení z pod opénvaasku bez pouzdra. Systém co má třeba CZ, myslím vypouštění kohoutu se mi líbí ale bohužel CZ je ...
Olin, Netvor - v trénovaných rukách udělá i CZ83 hodně práce a v rukou amatéra může samopal nadělat víc škody než užitku. Nevím, co myslí Olin "nutným nasazením", ale když už tu někoho napadl samopal, tak nosit se stejně nedá a doma na zloděje bych to viděl spíš na krátkou brokovnici. Chce ji soused, minulý týden jsme si byli nějaké prohlédnout a musím říct, že mě tahle zbran nadchla.
Na zametani kolem baraku mam Fabarm ultrashort a kdyz to vemu na popry tak je s tim docela sranda. Kazdej to chytne a zacne palit jak rambo od pasu a divi se ze na 7metru netrefi poper stojicho cloveka
Carpe diem
LORD napsal:
Mate nekdo nejakej tip?
LORD napsal:
Mate nekdo nejakej tip?
Netvor napsal:
[quote]Ivan napsal:
Rád nosím náboj v nábojové komoře, ale právě GLOCK mi nepřipadá pro volné nošení někde za pasem nebo v batohu či kabelce na tohle vhodnej, myslím že bych si ustřelil prdel kdybych neměl nadrilováno jeho tasení z pod opénvaasku bez pouzdra. Systém co má třeba CZ, myslím vypouštění kohoutu se mi líbí ale bohužel CZ je ...
Olin, Netvor - v trénovaných rukách udělá i CZ83 hodně práce a v rukou amatéra může samopal nadělat víc škody než užitku. Nevím, co myslí Olin "nutným nasazením", ale když už tu někoho napadl samopal, tak nosit se stejně nedá a doma na zloděje bych to viděl spíš na krátkou brokovnici. Chce ji soused, minulý týden jsme si byli nějaké prohlédnout a musím říct, že mě tahle zbran nadchla.
No tak já samozřejmě nemyslel samopal jako takový, ale CZ 858, stejně bych nestřílel dávkou. Přemýšlím o něm už dlouho, ale nějak upadl v zapomění jelikož byl v té době problém s kvalitou. Momentálně zbraně označované "4" jsou už na tom líp takže za ty prachy je to odpovídající, pár kámošů ho má. Je jedno co drží amatér v ruce je to nebezpečný stejně. Pro hraje cena zbraně, trvanlivost, spolehlivost, množství munice a její vlastnosti. To že je "dlouhej" není problém, nosit pod kabátem ho nebudu i když na fórech je to probráno, někdo i nosí a taky se dá dost upravovat.