..rovnaký problém. Doteraz Uvex enduro a spokojnosť až na chýbajúci pinlock. Nishua ho má, jedine čo ma od nej odrádza je čierna farba .
Glock-plastik fantastik :-)
když si čtu popis k té helmě, tak by mě zajímalo, kretý překladač to dělal
Myslíš tu speciální helmu s "nočním viděním" nebo která zabraňuje "poranění od prsu"?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
MrGS: ale to je fakt prokázaná pitomost - myslím ta barva. Dá se to najít i na youtube jak to lidi měří na sluníčku bezdotykovým teploměrem - na skeletu, uvnitř... Fakt ten rozdíl je relativně nepatrný a ventilace ho naprosto setře.
No,mě to neříkej...to byl sarkazmus Osobně si myslím,že některý věci se ani prokazovat nemusí,stačí se zamyslet...ale některým ani prokázáním nic nedokážeš
zrovna my dva jsme tady o tom už psali min. 2x v posledních letech.
Stejně,jako ta předloňská debata o tom,že nemá smysl utrácet za "lepší" a dražší helmy,když ve všech je stejně jenom polystyren
...a to si vem,že jsou to všechno lidi,kterým doktoři vydali potvrzení,že jsou zdravotně způsobilí řídit motorový vozidlo
Bohužel nemáš pravdu, ale evidentně Tě o tom nikdo nepřesvědčí... Mohl bych Ti dát k dispozici x měření pod arizonským sluncem, které by Ti tvoji subjektivní teorii rozbouralo... Ale je to Tvá hlava, tak proč bych to dělal...
Upravil Geralt dne 23.02.2015 16:04
KTM 1190 Adventure R
Myslíš tu speciální helmu s "nočním viděním" nebo která zabraňuje "poranění od prsu"?
Aventuro tyhle vychytávky nemá?
Docela by mě zajímalo to poranění od prsu - asi v případě že si člověk lehne na nějakou mimořádně obdařenou slečnu a zapomene helmu sundat
Skutečně ne, tohle nemáme. Překládali jsme to tradičně - čtením a psaním, ne automatem
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ohledně té teploty v černé a bílé helmě, tak jsem už se v tom ztratil kdo co tvrdí...
Každopádně - měření prokázalo, že i když se to zdá divné, tak teplota pod výstelkou v prostoru kde je hlava, je u černé helmy maximálně o 8-10°C vyšší než v případě bílé helmy. Přitom povrchová teplota se může lišit docela zásadně. Ale ty používané kompozity asi nevedou teplo tak, jako kdyby to byl plech (tam to z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že černý plech pálí podstatně víc než stříbrný) a v kombinaci s polystyrenem, molitanem a látkou výstelky, je vliv na teplotu uvnitř helmy celkem zanedbatelný.
Tomáši, ale to tu právě celou dobu tvrdím a mám to i osobně vyzkoušené a změřené... Ono, ačkoliv se někomu může zdát 10 stupňů jako celkem malý rozdíl, tak on to zase tak malý rozdíl není. Jak usi psal, když jedeš, je to jedno. Ale když delší dobu stojíš nebo popojíždíš někde ve městě, tak to je sakra znát. Loni jsem byl v Istanbulu hodně rád za bílou helmu...
KTM 1190 Adventure R
Aventuro tyhle vychytávky nemá?
Docela by mě zajímalo to poranění od prsu - asi v případě že si člověk lehne na nějakou mimořádně obdařenou slečnu a zapomene helmu sundat
Skutečně ne, tohle nemáme. Překládali jsme to tradičně - čtením a psaním, ne automatem
Tak ten překladač je fakt úsměvnej, ale nic to nemění na tom, že je to stejná helma jak TT navíc se sluneční clonou a o cca 30% levnější...ale o pár gramů možná těžší. Rád bych spíš slyšel argument, proč si koupit raději TT než NEXX ?
Geralt napsal:
Tomáši, ale to tu právě celou dobu tvrdím a mám to i osobně vyzkoušené a změřené... Ono, ačkoliv se někomu může zdát 10 stupňů jako celkem malý rozdíl, tak on to zase tak malý rozdíl není. Jak usi psal, když jedeš, je to jedno. Ale když delší dobu stojíš nebo popojíždíš někde ve městě, tak to je sakra znát. Loni jsem byl v Istanbulu hodně rád za bílou helmu...
To je to samé jako otázka proč jsou letadla bílá, jak velká, tak malá- ultralehká- větroně, dnes kompozity ...
MichalGS napsal:
Tak ten překladač je fakt úsměvnej, ale nic to nemění na tom, že je to stejná helma jak TT navíc se sluneční clonou a o cca 30% levnější...ale o pár gramů možná těžší. Rád bych spíš slyšel argument, proč si koupit raději TT než NEXX ?
Je to stejné jako s většinou OEM výrobků...
Není žádný "argument".
Když chceš helmu s vnitřním plexi, kup si Nexx. Když chceš helmu používat i na ježdění offroad s MX brýlema, tak si pořiď Touratech nebo tu díru do helmy zalep páskou. Jednoduchý. Aventuro je určená převážně pro lidi, kteří jezdí minimálně stejně po silnici jako v terénu a vnitřní plexi je jim na obtíž. Rozdíl nikdo neví jak nakonec bude ale nejspíš to bude 200-250g. Není to moc, každý si musí rozhodnout sám. Mě osobně se pohledový karbon líbí, mám ho na Lazerce, na helmě na freeride lyžování i na motorce a vím, že napatlat nějak laminát a celý ho přelakovat je podstatně snadnější než vyrábět hezky vypadající pohledový karbon, kde je každá chybička vidět. A jsem rád, že dělají u většiny modelů verzi, kde ten karbon je vidět i když je helma částečně barevně lakovaná. Ale tenhle argument není argument pro někoho, kdo se na to dívá čistě prakticky. Pro mě je třeba i ten vzhled důležitý.
Proč si koupit navigaci BMW a ne od Garminu, který jí pro ně vyrábí? Proč si koupit oblečení Companero a ne Stadler, který to pro ně šije? Proč si koupit radši kufry KTM a ne Zega, když se liší jen nalepenou samolepkou s logem? Vždycky jsou tam nějaké detaily které jsou pro tebe důležitější než pro někoho jiného.
Třeba u Garminu jsou to aktualizace, u Companera možnost obléct převlekové kalhoty bez sundávání bot, u kufrů je rozdíl v rámech, které jsou u KTM tenkostěnné atd. Drobnosti ale pro někoho jiného třeba je rozhodující, že ty doplňky "rozpustí" prodejce motorky do ceny motorky a můžou si to dát do nákladů, což by samostatně nešlo.
Geralt napsal:
To je to samé jako otázka proč jsou letadla bílá, jak velká, tak malá- ultralehká- větroně, dnes kompozity ...
Bohužel nemáš pravdu, ale evidentně Tě o tom nikdo nepřesvědčí... Mohl bych Ti dát k dispozici x měření pod arizonským sluncem, které by Ti tvoji subjektivní teorii rozbouralo... Ale je to Tvá hlava, tak proč bych to dělal...
Takže Tomáš naměřil rozdíl 5°C...na videu naměřili 5°C...ale ty pod jakýmsi arizonským sluncem 10,máš k tomu x měření + "objektivní" zkušenost z Istanbulu No,ještě,že jsi to napsal s cílem mě vlastně NEpřesvědčit,protože jinak by to bylo dost směšný.
to Jirka HK: srovnávat helmu a letadlo,kde jsou možná desítky dalších a velice pádných důvodů,proč se nemá ohřát ani povrch,natož vnitřek je dost mimo
Tady se bavíme o teplotě uvnitř helmy,což je od povrchu izolováno polystyrenem a ještě chlazeno větráním.
Chápu,že pro lidi nachytaný pod vlivem placeba,je to k nezkousnutí,ale "rozum do hrsti"
Je to zanedbatelnej rozdíl... spousta z vás jezdí v černým oblečení a tam je to teprve velice citelně znát,na rozdíl od helmy,a přes to v tom jezdíte...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Takže Tomáš naměřil rozdíl 5°C...na videu naměřili 5°C...ale ty pod jakýmsi arizonským sluncem 10,máš k tomu x měření + "objektivní" zkušenost z Istanbulu No,ještě,že jsi to napsal s cílem mě vlastně NEpřesvědčit,protože jinak by to bylo dost směšný.
to Jirka HK: srovnávat helmu a letadlo,kde jsou možná desítky dalších a velice pádných důvodů,proč se nemá ohřát ani povrch,natož vnitřek je dost mimo
Tady se bavíme o teplotě uvnitř helmy,což je od povrchu izolováno polystyrenem a ještě chlazeno větráním.
Chápu,že pro lidi nachytaný pod vlivem placeba,je to k nezkousnutí,ale "rozum do hrsti"
Je to zanedbatelnej rozdíl... spousta z vás jezdí v černým oblečení a tam je to teprve velice citelně znát,na rozdíl od helmy,a přes to v tom jezdíte...
Nic, s flamerem jako jsi Ty nemá cenu diskutovat...
Víš, to je jako s tím rčením: Když umřeš, nevíš o tom, ale lidi kolem Tebe to bolí. Stejné je to, když jsi vůl...
KTM 1190 Adventure R
Pozor - já nemám objektivní měření. Zkoušel jsem to jen jednou pomocí teploměru se sondou na drátku. Nemám takový ten bezkontaktní co měří teplotu výstelky jak v tom videu. Ale můžeme to zkusit až bude někdy pařit slunce. Docela mě to zajímá.
O hadrech to žádná - tam ale není pod tím žádná izolace, takže cítíš teplotu té látky. Kufry to samé atd.
Ale taky je možný, že některý helmy mají v tom polystyrénu vybrané takové kanálky a drážky na vzduch, takže ta izolace je horší a pak to mít vliv může. Nevím. Sám mám černý karbon a nevidím rozdíl proti bílé Airoh co jsem měl předtím a tu helmu používám především v poušti a ve vysokých teplotách, které tady fakt nemíváme.
Víš, to je jako s tím rčením: Když umřeš, nevíš o tom, ale lidi kolem Tebe to bolí. Stejné je to, když jsi vůl...
Pod tíhou tvých argumentů mi nezbývá,než couvnout
a o flamerech a volech bych pomlčel S tebou jsem diskutovat nezačal a vždycky ses duchoprázdně připojil
Upravil Mr GS dne 23.02.2015 19:34
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pod tíhou tvých argumentů mi nezbývá,než couvnout
a o flamerech a volech bych pomlčel S tebou jsem diskutovat nezačal a vždycky ses duchoprázdně připojil
Celé tohle vlákno se navážíš buď do TT, nebo do lidí co si v TT něco koupili... Že by nějaká závist? Nepotřebuji si, jak Ty říkáš odůvodnit žádný nákup. A co se měření týče - šest let jsem měl možnost měřit jako zkušební technik vývojového oddělení a to jak termokamerou, tak např. Almemem s PT100 články... A teplota černého standartu je prokazatelně vyšší, mysli si co chceš... Mmch, všiml jsem si, že ve více vláknech máš potřebu vyvolávat flame... Asi Tě to baví. Já už reagovat nebudu.
KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
To bylo 10°F, takže je to jen 5.5°C
vám příjde rozdíl teplot v oblasti hlavy v relativně uzavřeném prostoru 5 st. málo ?
chstepan: já si myslím, že je to prakticky nepostřehnutelný rozdíl. To měření na videu bylo 70°C na povrchu černé helmy a 43°C na povrchu bílé helmy. Uvnitř 38°C u černé a 33°C u bílé.
Rozdíl teplot na povrchu: 27°C
Rozdíl teplot uvnitř: 5°C
Nepoznám rozdíl mezi teplotou vzduchu 38 a 33. Je to vedro v obou případech. Nepoznám ani rozdíl mezi 35 a 45. Od 30 nahoru je prostě vedro a nevěřím, že někdo z nás dokáže rozeznat v těchto rozsazích rozdíl 5°C. Fakt nevěřím.
Ano, každý pozná rozdíl 70 a 40 ale jestli to má vliv 5°C po vyhřátí helem na sluníčku při stání, tak je to podle mě rozdíl naprosto zanedbatelný.
Ale je to absolutně každého věc, jakou barvu helmy nebo čehokoliv si kdo koupí. U té helmy tady je pomalu válka ale přitom drtivá většina lidí, kteří přijdou kupovat hadry na krám, kupuje černé. Vyzkouší si třeba úplně světlé Latitude od Klimu, které jsou fakt do horkého počasí super - a objednají si černé. Tam je ten vliv zásadní, pod oblečením žádná izolace není. Ale u helmy to řeší a u oblečení ne. *******************************