atom napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, dá se normálně v Rumunsku platit eurama v hospodách,obchodech,ubytování popřípadě vstupy? Nebo je lepší eura vyměnit u nich v bance na lei. Dík
atom napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, dá se normálně v Rumunsku platit eurama v hospodách,obchodech,ubytování popřípadě vstupy? Nebo je lepší eura vyměnit u nich v bance na lei. Dík
Ubytování jsme běžně platili eurama a v některých obchodech taky nebude problém.
Aktuálně jsem projel 66A od Herkulových lázní směr Petrosani. Zákaz je z obou stran, u vrcholu hráze směr Petrosani je značena jednosměrka do které by jste neměli vjet. Hned jak začala 66A tak je široká šotolinová cesta, občas díra. U hráze se rozbitá panelovka střídá se šotolinou. Kolem přehrady v lesu u prvního velkého výběžku hodně rozjeté o lesáků a dost kaluží. Noc před tím pršelo. Jel jsem sám na E07 tam se měl celkem stáhnutou prdel, ale nakonec jsem to dal. Dál už jak tak. Super je úsek jak minete přehradu, tak se to otevře. Nejdřív do kopce a pak s kopce až po asfalt. Jak jsem kdesi četl, že to jeli na cestovní moto, tak to bych asi nedal.
kos přiložený následující obrázek:
kos napsal:
Aktuálně jsem projel 66A od Herkulových lázní směr Petrosani. Zákaz je z obou stran, u vrcholu hráze směr Petrosani je značena jednosměrka do které by jste neměli vjet. Hned jak začala 66A tak je široká šotolinová cesta, občas díra. U hráze se rozbitá panelovka střídá se šotolinou. Kolem přehrady v lesu u prvního velkého výběžku hodně rozjeté o lesáků a dost kaluží. Noc před tím pršelo. Jel jsem sám na E07 tam se měl celkem stáhnutou prdel, ale nakonec jsem to dal. Dál už jak tak. Super je úsek jak minete přehradu, tak se to otevře. Nejdřív do kopce a pak s kopce až po asfalt. Jak jsem kdesi četl, že to jeli na cestovní moto, tak to bych asi nedal.
Ahoj, jak dlouho si ten úsek mezi Herkulaine a Petrosani jel? Díky.
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
Čeče. Nedokaži přesně říci. V 9hod jsem vyjel ze Sv. Heleny a v 17hod jsem byl u Alpiny. Z Petrosani po DN7a. Jen úsek kolem kolem přehrady jsem jel min hodinu.
Celkem pěkná je silnice (a její okolí) 73 z Brasova do Câmpulung vedoucí přes pasul Bran a taky kolem stejnojmeného falešného drákulova hradu. https://www.googl...204689,11z
Upravil Mr GS dne 13.12.2017 10:26
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Zdar hoši nepřijel jste někdo teď z Rumunska ? Zajímá mě jak je na tom Fagaraš a Trans alpina ? Jestli už mají odklizen sníh ...
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
To už jsem koukal ráno . Teď tam je kámoš od nás autem tak až se vrátí tak mě doufám poreferuje . My vyrážíme za týden .
Tak jestli to někomu ještě pomůže tak transfagaraš je neprujezdný. Byli jsme tam včera , závora zamčena řetězem a prý je přes cestu utržená lavina. Toť vše co vim.Čau
Hoši také jsme přijeli ve středu 6.6. od jihu pod Fagaraš až k zavore . Přespali jsme v Cabana Capra a druhý den ráno jsme dva prizdvyhli závoru a po jedné moto ji šlo podjet . Tunel byl na moto průjezdný a na druhé straně byly betonové zátarasy ale po sundání jednoho kufru jde projet . A to samé už psali tuším o den dříve na mcz .
neprůjezdná šotolina:
nevím jestli to už někde někdo nepsal (nemám čas), ale jen poznámka ke „Zkratce na Transfagaraš“ podle Petrly, nejsem si teď jistej číslem té trasy v průvodci, nemám ho po ruce, kdyžtak ať někdo doplní
- každopádně jde o cestu „Routa strategica“, česky se jí říká cesta králů
- není z bodu 45,392054 24.006851 průjezdná, jde po ní ujet asi 1,5km, pak to je jen na lehké enduro, s naloženým velkým neprůjezdné
- je třeba na ní najet z bodu 45,384821 24,011337 po silnici DN701D, tohle je v pohodě šotolina
ještě poslední k rumunsku - skvelej penzion ELENA, 45 susnu ubytko a za 25 naprosto opulentni vecere a snidane, je to kousek pod transalpinou, majitele moc fajn https://www.googl...312!8i6656
Zdravím bando v polovině zaří se chystáme s partičkou na okoli kolem Baia Mare a potom dolů kolem fagaraše.3x male dakary.Máte někdo aktualní info z těchto oblastí ? chceme si dát lechký off na 10 dní .Předem díky za rady
xylem napsal:
neprůjezdná šotolina:
nevím jestli to už někde někdo nepsal (nemám čas), ale jen poznámka ke „Zkratce na Transfagaraš“ podle Petrly, nejsem si teď jistej číslem té trasy v průvodci, nemám ho po ruce, kdyžtak ať někdo doplní
- není z bodu 45,392054 24.006851 průjezdná, jde po ní ujet asi 1,5km, pak to je jen na lehké enduro, s naloženým velkým neprůjezdné
- je třeba na ní najet z bodu 45,384821 24,011337 po silnici DN701D, tohle je v pohodě šotolina
tak třeba někomu ušetřím vracení
Tady na první stránce je to označené správně. Je to tip od Maři a je tady dřív, než vyšel pertlův průvodce, takže tahle "stížnost" patří na jinou adresu
xylem napsal:
neprůjezdná šotolina:
Tady na první stránce je to označené správně. Je to tip od Maři a je tady dřív, než vyšel pertlův průvodce, takže tahle "stížnost" patří na jinou adresu
Jakápak stížnost? Tenhle bod jsem ani neprojížděl, respektive jsem se přesně po 524 m otočil, protože se mi ten kopec nezdál. Pouze jsem psal, že by to asi šlo. Jak píše kolega, průjezdná jest z toho bodu, který taky považuji za počátek cesty.. A tak to tam je napsané.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
xylem napsal:
neprůjezdná šotolina:
Jakápak stížnost? Tenhle bod jsem ani neprojížděl, respektive jsem se přesně po 524 m otočil, protože se mi ten kopec nezdál. Pouze jsem psal, že by to asi šlo. Jak píše kolega, průjezdná jest z toho bodu, který taky považuji za počátek cesty.. A tak to tam je napsané.
Nevím, proč cituješ mě? Já tvýho průvodce Rumunskem nemám a stížnost jsem dal do uvozovek.
Vlastně vůbec nevím, proč se tady řeší stížnosti na "stížnosti" na tvýho průvodce?