Migranti-historicky jak šel čas. Prvně byl požadavek 5, pak 1500, nyní 2600, a dál předpokládám 26000... Když mě zatéká proudem do baráku dírou ve střeše, dám prvně jeden kbelík, pak dva pak deset pak dvacet až se nemůžu v domě hnout pak se vystěhuji do lesa kde kbelíky nejsou potřeba. Zajímavé řešení, nemyslíte?...Mě by zajímalo ovšem řešení jiné, a to mám průměrné IQ ne jako pan Drahoš, který se svým IQ chlubí v prvních větách svých hot spotech na prezidenta v TV a přidával by kbelíky jeden za druhým. Zajímavé řešení tak vzdělaného a jistě velmi slušného a dobře placeného občana hájícího jisté zájmy-ale čí? Co čekat od člena Římského klubu že?...
vorel napsal:
Ok, beru
můj názor je, že čím víc se o euru bude odborně bez emocí diskutovat tím líp
Můj názor je čím dřív ho přijmeme tím líp. Ono už není moc o čem dikutovat. K přijetí jsme se mimo jiné zavázali při vstupu do EU. To současné kličkování ničemu moc nepomáhá.
vorel napsal:
Ok, beru
Můj názor je, že čím dřív ho přijmeme tím líp. Ono už není moc o čem dikutovat. K přijetí jsme se mimo jiné zavázali při vstupu do EU. To současné kličkování ničemu moc nepomáhá.
vorel napsal:
Ok, beru
Můj názor je čím dřív ho přijmeme tím líp. Ono už není moc o čem dikutovat. K přijetí jsme se mimo jiné zavázali při vstupu do EU. To současné kličkování ničemu moc nepomáhá.
Zřejmě máš ekonomické vzdělání a rád si poslechnu tvůj argument pro koho to bude nejlepší , když čím dřív tím líp. A poprosím i o konverzní kurz.
vorel napsal:
Ok, beru
Zřejmě máš ekonomické vzdělání a rád si poslechnu tvůj argument pro koho to bude nejlepší , když čím dřív tím líp. A poprosím i o konverzní kurz.
To by rozhodně nebyla debata na omezený prostor diskuzního fóra na motorkářském webu. A o konverzní kurs prosíš mě? Myslíš to vážně? Jistě víš že konverzní kurz, resp. přepočítací koeficient, vyhlásí Rada EU ve složení zemí, které zavedly euro a ČR po předchozí konzultaci s Evropskou centrální bankou. Konečná výše kurzu bude záležet zejména na předchozím vývoji výše kurzu Kč, který bude 2 roky před zavedením eura fungovat v systému měnových kurzů ERM II.
Upravil Martin69 dne 14.01.2018 11:52
vorel napsal:
Ok, beru
To by rozhodně nebyla debata na omezený prostor diskuzního fóra na motorkářském webu. A o konverzní kurs prosíš mě? Myslíš to vážně? Jistě víš že konverzní kurz, resp. přepočítací koeficient, vyhlásí Rada EU ve složení zemí, které zavedly euro a ČR po předchozí konzultaci s Evropskou centrální bankou. Konečná výše kurzu bude záležet zejména na předchozím vývoji výše kurzu Kč, který bude 2 roky před zavedením eura fungovat v systému měnových kurzů ERM II.
No kopírování ti evidentně jde a teď tedy polopaticky. Jaký by podle tebe měl být kurz v době přechodu na Euro? A kumu to pomůže jak už jsem se ptal?
V střednědobém a dlouhodobém horizontu to pomůže růstu ekonomiky celkově, takže potažmo všem. V krátkodobém horizontu s tím budou spojené nějaké náklady, ale to neznamená že neustálé odkládání je lepší řešení. Střílet od boku konkrétní číslo ve chvíli kdy jsme nerozhodli ani o vstupu do přípravné fáze přijetím režimu ERM II nedává žádný smysl. Kdo má alespoň základní představu o provázanosti naší ekonomiky na země eurozóny, tak snad nemůže věřit tomu že lpění na koruně do budoucna přinese nějaké výhody.
Martin69 napsal:
V střednědobém a dlouhodobém horizontu to pomůže růstu ekonomiky celkově, takže potažmo všem. V krátkodobém horizontu s tím budou spojené nějaké náklady, ale to neznamená že neustálé odkládání je lepší řešení. Střílet od boku konkrétní číslo ve chvíli kdy jsme nerozhodli ani o vstupu do přípravné fáze přijetím režimu ERM II nedává žádný smysl. Kdo má alespoň základní představu o provázanosti naší ekonomiky na země eurozóny, tak snad nemůže věřit tomu že lpění na koruně do budoucna přinese nějaké výhody.
jses na drogach? Jde predevsim o DALSI PRENESENI ODPOVEDNOSTI DO BRUSELU.
V zadnem pripade Euro neprijimat. Navic neznamena, ze kvuli provazanosti musime mit Euro. Treba CH nebo NO je extremne provazane se Zapadem a ma vlastni menu.
...ktera mu mimojine dava lepsi manevrovaci prostor...
Takze ne.. euro NE. Je to jak libat malomocneho. Ale ty chces jazykem...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
stifler napsal:
prijeti eura je predevsim politicke rozhodnuti.
17 cm
Dlouhodobě samozřejmě přinese,protože euro,ani EU tu zřejmě nebudou nafurt. Aspoň vyvoj posledních několika let tomu napovídá. Jak to chcou držet pohromadě,když stále více lidí chce ven?
Eura se domáhá ten,pro koho je to momentálně výhodné,na nějakou budoucnost se už nikdo neohlíží,je třeba hrabat teď,hned...
A k těm prověřenejm přivandrovalcům: Dokáže někdo říct,že se těm přivandrovalým,prověřenejm,seriozním čmoudům nenarodí to stejné svinstvo,jako mají ve francii,anglii,holandsku... ? Myslím tím xindl,kerej nazná práci,nesnáší "cizí" zemi ve které se narodil "slušným" rodičům a rozhodne se škodit. Právě tak,jako na tom západě. To nikdo nezaručí,protože to zaručit nejde,proto volím variantu je sem nepustit vůbec.
Od tebe se nic konkrétního nedozvíme. Kurz je samozřejmě podstaný ať už pro střadatele ,importéry tak i pro exportéry. A chceš tvrdit ,že naše ekonomika neroste? A dokonce rychleji než Eurozóna. A když mluvíš o samých výhodách co třeba to ,že přesuneme veškeré měnové nástroje na ECP a nebudeme moci ovlivňovat kurz a úrokové sazby což v době krize je docela účinný nástroj pro stabilizaci ekonomiky. A vůbec nemluvím o přenosu krize v jiném státě je automaticky přenesena na nás.(Řecko,Italie,Finsko atd).Navíc co bude provádět ECB nebudeme mít možnost ovlivnit ,ale dopady toho rozhodnutí se nás budou týkat.( Další přesunutí suverenity mimo ČR) A současně se staneme členem Evropského stabilizačního mechanismu což pro nás představuje závazek v řádu stovek ml Kč z našeho rozpočtu.
stifler napsal:
Od tebe se nic konkrétního nedozvíme. Kurz je samozřejmě podstaný ať už pro střadatele ,importéry tak i pro exportéry. A chceš tvrdit ,že naše ekonomika neroste? A dokonce rychleji než Eurozóna. A když mluvíš o samých výhodách co třeba to ,že přesuneme veškeré měnové nástroje na ECP a nebudeme moci ovlivňovat kurz a úrokové sazby což v době krize je docela účinný nástroj pro stabilizaci ekonomiky. A vůbec nemluvím o přenosu krize v jiném státě je automaticky přenesena na nás.(Řecko,Italie,Finsko atd).Navíc co bude provádět ECB nebudeme mít možnost ovlivnit ,ale dopady toho rozhodnutí se nás budou týkat.( Další přesunutí suverenity mimo ČR) A současně se staneme členem Evropského stabilizačního mechanismu což pro nás představuje závazek v řádu stovek ml Kč z našeho rozpočtu.
Začínám mít pocit že máš problém s pochopením psaného textu a reaguješ na něco co nikdo nenapsal. Osobně ale nemám s plnou integrací do eurozóny a předáním další části pravomocí problém.
Martin69 napsal:
Začínám mít pocit že máš problém s pochopením psaného textu a reaguješ na něco co nikdo nenapsal. Osobně ale nemám s plnou integrací do eurozóny a předáním další části pravomocí problém.
No nevím 3x se na něco ptám pokaždý kopíruješ plky z netu.A když nemáš problém s předáním rozhodování mimo nás tak pak není co řešit. To už tady bylo ,že rozhodovala Moskva.
Nevěřil jsem, že bych s nějakým tvým názorem mohl někdy souhlasit, ale v tomto máš pravdu.
proste a jasne... preneseni KONTROLY NAD VLASTNI MENOU DO BRUSELU je v POST-LISABONSKE Evropske Unii kratochvile imho hranicici se sebevrazdou.
Jestli nejaky ekonom tvrdi, ze podrizeni se LEVICOVEMU A NESTABILNIMU byrokratickemu molochu prinese nejakou extra ekonomickou prosperitu.. tak si troufam tvrdit, ze je nejspise spatnym ekonomem.
Ekonom je neco jako religionista... muzes placat celej zivot strasny blbosti, ale porad ti neseberou licenci.
To doktorovi po par mrtvejch pacientech ano.
17 cm
stifler: Neber to osobně, ale při čtení tvých reakcí se mi vybavil jeden Werichův citát:
„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“
Takže já si s dovolením ponechám názor svůj, ty si nech ten tvůj. Pokračování v podobném duchu by asi těžko někoho obohatilo.
P.S. Bohužel to vypadá že už tady o lecčem opět rozhoduje (nebo rozhodování ovlivnňuje) Moskva. Jen si to bohužel většina lidí neuvědomuje.
Upravil Martin69 dne 14.01.2018 13:46
Martin69 napsal:
P.S. Bohužel to vypadá že už tady o lecčem opět rozhoduje (nebo rozhodování ovlivnňuje) Moskva. Jen si to bohužel většina lidí neuvědomuje.
celkem drzost... ja jsem verejne aktivizoval proti Rusakum jeste v dobe, kdyz sis honil nad pani ucitelkou.
Takze s tou hloupou demagogii, ze kdyz nechces narudlou byrokratickou bez BRUSEL, tak delas pro Moskvu.. jdi do prd.ele. Myslim, ze Evropa se dokaze sloucit a spolupracovat lepsim zpusobem, nez je POST-lisabonska EU.
Brusel neni Evropa. MY jsme Evropa. V Evrope totiz normalne 1000 aut per zeme per silvestr nehori.
Nakonec.. v komunismu jsi prozil 20 let sveho zivota.. budes tim nasaklej B|
17 cm