vevis napsal:
Tak tlumice jsou doma.Cena za oba 5000kc vcetne opravy hydrostelu a prelesteni pistnic.Prej ted nejsou o nic horsi nez nove.A hlavne ani po 110t km nebyl ten olej atd. zas tak spatnej.Prej ty stary bavoracky tlumice jsou co se tyce opotrebeni jedny z nejlepsich.A zadni je pry normalne rozebiratelnej,pouze predni se musi rozriznout a udelat zavit.A repase plne rozebiratelnych tlumicu je levnejsi.
Vevis napsalred chvili mi prisla SMS,ze mam tlumice hotovy a ze jsou zase jak novy.thumbs upTak je zejtra pojedu vyzvednout.Vyzkousim to ale asi az na jare.Angry
doufám Pájo, že to do jara nevydržíš a brzy poreferuješ jak to žehlí polničky - dokud si trochu pamatuješ jízdu na těch utahanejch archiváliích
vevis napsal:
Tak tlumice jsou doma.Cena za oba 5000kc vcetne opravy hydrostelu a prelesteni pistnic.Prej ted nejsou o nic horsi nez nove.A hlavne ani po 110t km nebyl ten olej atd. zas tak spatnej.Prej ty stary bavoracky tlumice jsou co se tyce opotrebeni jedny z nejlepsich.A zadni je pry normalne rozebiratelnej,pouze predni se musi rozriznout a udelat zavit.A repase plne rozebiratelnych tlumicu je levnejsi.
Vevis napsalred chvili mi prisla SMS,ze mam tlumice hotovy a ze jsou zase jak novy.thumbs upTak je zejtra pojedu vyzvednout.Vyzkousim to ale asi az na jare.Angry
doufám Pájo, že to do jara nevydržíš a brzy poreferuješ jak to žehlí polničky - dokud si trochu pamatuješ jízdu na těch utahanejch archiváliích
Jardo,je pravda ze v Machove se nesoli,ale na motorce se tady pres zimu fakt jezdit neda.Bahno mi nevadi v jakemkoliv mnozstvi,ale do soli bych motorku fakt nevzal.V nedeli vezu motorku na servis k Tondovi.Tak jestli se na tom povozi on tam u nich,tak vam muze poreferovat!Jinak co vim,tak Tonda posila svoje tlumice na repas k taky do Drevice k Beranovi.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Protoze po repasy zadniho tlumice, ti na jeho horni casti, vedle oka uchyceni pribyde plastova cepicka. Ta se potom pri zpetne montazi zacne opirat o vyztuhu horniho uchyceni na motorce, takze ji tam musis udelat misto (tzn. odvrtat/odpilovat trochu vyztuhy). Nevim jak tomu je u jinych modelu, ale u 1150 adventury te to nemine.
Ja si vystacil jenom s kulatym pilnikem a je to otazka 2 minut.Asi ten ventilek budes mit zepredu,ja ho mam zezadu.Je to jedno,misto na nej je na obou stranach.
vevis přiložený následující obrázek:
[177.73Kb]
Poslední dobou taky přemýšlím o výměně tlumičů a váhám mezi repasem a novýma. Na pana Berana jsem slyšel samé kladné reference, ale zajímalo by mě jestli někdo již jezdí delší dobu na repasech. Nerad bych kdyby mě to někde na delší cestě vyteklo. Holt nový jsou nový, ale ta cena
Paja_GS napsal:
Poslední dobou taky přemýšlím o výměně tlumičů a váhám mezi repasem a novýma. Na pana Berana jsem slyšel samé kladné reference, ale zajímalo by mě jestli někdo již jezdí delší dobu na repasech. Nerad bych kdyby mě to někde na delší cestě vyteklo. Holt nový jsou nový, ale ta cena
Bohumil má repasované tlumiče už snad 50tis km, už dokonce byl i na druhé repasi, dělal mu to taky p. Buráň.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Paja_GS napsal:
Bohumil má repasované tlumiče už snad 50tis km, už dokonce byl i na druhé repasi, dělal mu to taky p. Buráň.
Díky za rychlou a docela přesvědčivou odpověď. Půjdu teda do repase. Prachy jsou holt prachy. Raději je někde projedu
Ještě cca před pěti léty jsem dával repasovat zadní Marzochi u borce v Čechách , , na kterého byly ty nejlepší reference i od motokrosařu.
Tlumič mi perfektně repasoval za třetinovou cenu nového. A to byl tlumič vzduchohydraulický a nerozebiratelný, takže musel být rekonstruován na rozebiratelný. Na jeho jméno si zaboha nemohu vzpomenout ale určitě v případě potřeby se to dá najít.
Určitě to ale nebyl pan Beran nebo Buráň.
Upravil Olin dne 26.12.2011 12:59
Paja_GS napsal:
Díky za rychlou a docela přesvědčivou odpověď. Půjdu teda do repase. Prachy jsou holt prachy. Raději je někde projedu
Ještě si vzpomínám... nedávno Bohumil psal, že jel na další repasi asi po 40-50tis km a Buráň mu říkal, ať příště přijede po 30tis, že už tam měl místo oleje srajdu.
Tohle je taky zajimavy.Pan Buran to vidi po 30t.km jako sracku,mne zase pan Beran tvrdil,ze na vicjak 100t.km to zas tak hrozne nebylo.
Pan Buran dela prvni repas zadniho tlumice za cca.6000kc s tim,ze musi udelat z nerozebiratelneho rozebiratelny,Beran zase tvrdi,ze zadni je rozebiratelny a predelava na rozebiratelny pouze predni.A to za cenu 5000kc oba vcetne toho predelani.A pak se v tom vyznej jak to teda je.
Ja zatim nemuzu hodnotit,jak dlouho ten tlumic po repasy vydrzi atd.To dam vedet po dalsi sezone.
Ale to,ze jeden opravar tlumic rozebere a druhej ho predelava na rozebiratelnej mi prijde divny.
Kazdopadne kamarad ma tlumic po repasu od pana Burane a najeto asi 40t.km bez problemu.Jemu tenkrat taky rikal,ze byl skoro po smrti.
Takze repase na bmw jsou dlouhodobeji vyzkousene u pana Burane,ale zase je to na zvazeni cca 6000kc proti cca.2500kc.
Upravil vevis dne 25.12.2011 19:24
to Vevis: "tak hrozné to nebylo" bylo třeba myšleno to, že se ten tlumič ještě vůbec hýbal
Jinak pokud by člověk chtěl mít podvozek v pořádku, měl by jej řešit co 20-30tis. km (při silničně turistickém použití), protože pak už stojí za prd, ať jsou tam jakékoliv tlumiče...
to Stěpán: nejen že je "pěknej", ale zatraceně dobře funguje...až neskutečně. Taky jsem šíleně váhal, ale teď nelituji ani koruny.
Těším se na jarní LongWay s novým podvozkem, konečně nebudu v zatáčkách drhnout různými částmi motorky
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."