...u Pirgos Dirou jsme na Docovo doporučení navštívili jeskyně, kde návštěvníky provezou na lodičkách, část je potom pěší. Jeskyně rozhodně stály za návštěvu.
Vjetrnik přiložený následující obrázek:
...z jihu jsme zamířili do samého středu Peloponésu ke kaňonu řeky Lousios. Silnice zde měla taková převýšení a tolik zatáček, že se člověk modlil, aby přišla rovinka. Na vylitém oleji ze staré Siery jsem si v jedné ze zatáček zadriftovali tak, že jsem brzdil nohama, očima, prostě vším...ale vešli jsme se na mostek za zatáčkou.
U Olympie jsme spali v pomerančovém sadu. Jen nás v noci lehce rušily padající omeranče, na druhou stranu z nich byla výborná snídaně.
Starověká Olympie je také zážitek. Před rozvalinami Diova chrámu člověk stojí v úžasu. Průměr sloupů byl přes dva metry...
...z Olympie jsme již přes most v Pátře zamířili pomalu zpět k domovu. Kolem zasněženého Olympu, přes zastávku v Soluni do Bulharska. Pohoří Pirin bylo pod sněhem...
...stejně jako pohoří Rila, kde čerstvý sníh začínal nějakých 1700 mnm. Večer bylo u klášteru okolo 6 stupňů. Ráno necelé 4...v porovnání s Athénami, kde jsme měli 35 stupňů...
...postele v kláštěře sice nebyly nic pohodlného, i tak noc tam, stála za to...klášter je nádherný, nejen ve dne, ale i v noci.
...Sofie příliš za zmínku nestojí, nic extra zajímavého nenabízí, o to zajímavější je soutěska řeky Iskar severně od Sofie.
...ze severního cípu Bulharska jsem pokračovali přes Srbsko do údolí Dunaje, kde jsme kousek od Oršovy překročili Rumunské hranice. Cesta údolím Dunaje stojí za to, jen silnice je prý již 10 let ve stavbě.