Můžete mi někdo napsat, jaký je rozměr klíče, kterým se dá povolit svíčka na 12GSA 06? Mám namysli tu co je zboku. Ta spodní je na klíč 16, ale ta boční, to je mi záhadou. Je to v tom válci hluboko utopené a nedokážu se tam dostat. V nářadí pod sedadlem svíčák nemám a ten, co jsem si koupil originál v BMW tam k mé velké "radosti" nejen že nepasuje, ale ani ho nejde pořádně do té hlavy zastrčit. Krom toho je to 18-ka, takže je to velké. Už mě to nebaví. Za poslední 2 týdny jsem si koupil 3 trubkové klíče a všechno zbytečně.
Já si na svíčky koupil klasiku v prodejně s díly na auta - takový ten "komunistický" do tvaru písmene T s jedním kloubkem. Stál asi 60 korun a bezproblému šlape na všechny 4 svíce. Jen nejde nasadit na momentový klíč, ale to zase není takový problém. A jeho velikost? Z hlavy nevím, ale vím, že všechny svíčky jsou na jeden klíč...
paulik78 napsal:
Můžete mi někdo napsat, jaký je rozměr klíče, kterým se dá povolit svíčka na 12GSA 06? Mám namysli tu co je zboku. Ta spodní je na klíč 16, ale ta boční, to je mi záhadou. Je to v tom válci hluboko utopené a nedokážu se tam dostat. V nářadí pod sedadlem svíčák nemám a ten, co jsem si koupil originál v BMW tam k mé velké "radosti" nejen že nepasuje, ale ani ho nejde pořádně do té hlavy zastrčit. Krom toho je to 18-ka, takže je to velké. Už mě to nebaví. Za poslední 2 týdny jsem si koupil 3 trubkové klíče a všechno zbytečně.
Je to ten samej co je na ty spodní. Mám normální svíčkovej ořech na ráčnu + prodloužení a v poho. Ten ořech jsem si koupil od Tony a jenom jsem ho obrousil kolem dokola flexou. Klíďo se v sobotu stav a vyměníme to Momenťáky mám taky. Čest
Vystačím si při výměně převodových olejů jen s jedním litrovým balením? Tedy pro výměnu oleje v převodovce a rozvodovce.
Co zdroj to o nějakou trochu rozdílná informace ohledně množství. Vždy ale množství vychází lehce přes litr.
Jaké máte zkušenosti?
Ne nevystačíš protože do převodovky je zbytečný lejt olej stejnej jako do zadku.. Takže když si koupíš litr oleje do zadku tak to vystačí na 5 výměn tam je podle ročníku 0.18 až 0.2l a do převodovky je 0.8l
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ahoj,
uvažuju tam dát místo Kastrólu automobilový olej Valvoline VR1 Racing 20W-50. Tím určitě nic nepokazím, že? Zvlášť když má vyšší specifikaci než ten Kastról.
To poznáš sám , muže se to začít hřát a nebo ho to začne žrát ono je to u každé moto jiné. já přešel z CASTROLU na AGIP a nic se nestalo.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
To poznáš sám , muže se to začít hřát a nebo ho to začne žrát ono je to u každé moto jiné. já přešel z CASTROLU na AGIP a nic se nestalo.
Nebo jak jsem se tady někde dočetl po 10000 km,jako ostatní oleje.No a česově jednou do roka.Nestojí to tolik peněz a máš klid a pocit,že jsi udělal něco dobrého pro svůj stroj.