Hluboký písek je potvora.
Podle mě jsou zbytečně v tlaku z toho že se blbě rozjíždí ... - bude to horší
Pavel GS vyletnik přiložený následující obrázek:
[174.54Kb]
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Hluboký písek je potvora.
Podle mě jsou zbytečně v tlaku z toho že se blbě rozjíždí ... - bude to horší
Týý vogo, jak se to dostane ven...???
Blbě, musíš odhrabat a pak vyviklat. Jak to dělal Tomáš v posledním dílu.
No ale když je to po 2 minutách znova tak se začínají řinout nadávky a vztek. Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Jo, je to tak, když zapadneš jednou za hodinu, tak to je v pohodě ale když vyhrabáváš každých 5 minut, tak se ti za chvíli nechce ani vstávat a nejraději bys umřel a nechal to tam ať si to čmoudi rozeberou...
Vůbec nejhorší je, když ti to celkem jede ale musíš zastavit protože parťák se zase zahrabal nebo to položit a nerozjede se sám. Takže musíš zastavit, na písku to znamená motorku položit, jít mu pomoct a sám se pak zase znova rozjíždět. To samé čekání na někoho kdo jede pomalu. Já jsem pak už nezastavoval a kroužil kolem, protože jsem díky tomu nezapadnul a nemusel to znova rozjíždět. Kluci na mě koukali jak na blázna, proč tam kroužím (ty stopy do kruhu byly vidět i v tom posledním díle v jedné scéně) ale každé ušetřené zahrabání je fajn.
Na téhle fotce ta motorka není za dunou ale zmizela celá v písku. Prostě to co nevidíte, to je zabetonovaný. Tam měl šli vyhrabávat Zounar s Fanánkem v tom díle jak tam pyskují ve stínu a nakonec se vydají na pomoc...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak Zounar jezdí normálně na silniční motorce ale na enduru nejezdil vůbec. Poprvé v životě na tom jel s Mildou v enduroškole.
On na té cestě vlastně moc neprudil, tam šlo o to, že tam byl střet zájmů - já chtěl jet nějakou trasu, kterou by motorky jely dobře a rychle ale na ní se ničila přeložená auta. Takže řidiči aut chtěli jet spíš jinudy ale tam se nejelo dobře nám na motorkách. Oni pořád měli tu představu rovné pláně s tvrdým pískem jako Iriki a viděli obrysy v GPS a chtěli tam jet. "Jen pár kilometrů stranou". Jenže tam byly dunové pole, menší, třeba jen kilometr ale to bylo vysilující. Takže jsme se různě vraceli na mojí původní trasu po pistě, kde byl někde fešfeš ale bylo to lepší než dunové návěje nebo pole. A třetí tlak byl ze strany producenta, který se vezl v autě a chtěl nějakou "akci". Takže to pořád rozkopával a dělal drama i tam, kde nebylo. A když pak shodou okolností bylo, tak třeba i kvůli tomu, že jsme se někde vzbouřili a jeli jinam. To jak Zounar nadává že má být jen jeden, který řekne kam jedem, tak to je problém v tom, že jsme ráno řekli, že pojedeme "do oázy na jezeře Iriki". V mysli některých to je jezero s chladnou vodou obklopené palmovým hájem, trávníkem, nějakým hotelem, restaurací apod. Jenže jezero Iriki je jezero jen v zimě a to ještě ne vždycky, jinak je to normální jemný písek, protože je vyschlé. A ta oáza tam nakonec bude - je to asi pět palem, zdí obehnaný prostor s jedním aubergem, který byl navíc zavřený. Nojo jenže oni se hnali za tou vidinou toho ráje a nechápali, proč chci bivakovat třeba u těch dun, kde jsem se zahrabal když "za 100km je ta krásná oáza" Martin chtěl aby se mu řeklo "jeď do bodu X123 na GPS" a věděl by, že jeho dnešní utrpení skončí za xx kilometrů a ta nejistota cíle ho děsně deptala. Noid byl zavřený ve svém světě a byl úplně v pohodě - kromě situací, kdy mu to fakt nešlo (viz hezké vyjádření v tomhle díle v obraze - **** mrdat tam bylo nejčastější slovní spojení). A Fanánek chtěl taky jet, nebavilo ho ploužit se po nádherný poušti a pořád někoho vyhrabávat nebo čekat na auta. Navíc ty první 3 dny si vůbec neužíval, nevím proč ale je vidět jak byl zachmuřenej. Pak se v Zagoře chytli s Noidem (předtím se řádně opili) a najednou se to vyjasnilo, nálada byla skvělá a už jsme táhli za jeden provaz - motorkáři proti autařům resp. producentovi *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, smekám před Tebou. Já být v takové partě, kde do všecho kdekdo kecá , tak bych je poslal do zadele a jel pryč. To co píšeš, bych neustál ani za nic.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
to je jako celý jo?? teda představoval sem si trochu víc dílů abych řekl pravdu..:-( jinak kam, že se to jede příště?:-) kdybyste hledali někoho z "lidu" takse hlásim :-D
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
no je to cele, bohuzel prostor pro vice dilu jsme nedostali, tak treba priste, kdyz bude spravna sledovanost ... ale myslim, ze posledni dil byl asi nejlepsi...
Spousta vtipných věcí tam nebyla ale bude v extended verzi - buď online nebo na DVD nebo v bonusech.. Příhoda se škorpionem, soutěž ve vaření atd...
Panove, na tenhle pidi serial lze rict jen jedno. V zemi slepejch jednookej kralem. Pro ty co si tu prectou, ze by to mohlo bejt lepsi kdyby... to mozna nejaky veci vysvetli, pro me z toho ale porad cisi hroznej amaterismus. Vsichni se tu zaklinaj LWR, ale kdyz uz se do neceho pustej, jsou nakonec liny to udelat poradne. Myslim si, ze to hlavne problem producenta, kterej svy ovce vubec nezvladal. Nakonec se to na Zounara povede prodat do televize a lidi si reknou aspon neco. Coz mi prijde vazne skoda. Mam mnohem radsi sehrany scenky z LWR nez tuhle prapodivnou improvizaci.
Já jsem opak, mám radši reál. Bohužel, mám dojem, že je to všechno tak napůl. Půl hrané, půl reál, přičemž ten reál výpovědní kvalitou předčí to hrané:-).
Hlavně, abychom se dověděli, že DVD se vším vyšlo.
Je to škoda - sotva začal děj trochu gradovat, tak to utli. Takový pořad by si rozhodně zasloužil delší stopáž nebo víc dílů. Těším se na další online materiál nebo DVD pokud vyjde.
HP2 Enduro http://www.motork...?mid=58357
frantisek: ano, byla to amatérská produkce, producent je ředitel divadla a nedělal televizní pořady. Netušil, co ho čeká. Kameramani jsou profesionálové, kteří se tím živí, režisérka je profesionál, taky se tím živí a dramaturg taky. Nikdo z těch lidí, kteří se na tom podíleli, asi nebyl línej udělat to pořádně ale zásadní jsou dva faktory - rozpočet byl poměrně omezený a třeba celý střih a grafiku (prakticky dvakrát) udělal Taurus zadarmo - sponzorsky. Prostě na to nebyly peníze. Je to věc producenta aby sehnal víc sponzorů ale určitě nebyl línej. To že nezvládal svý ovce bych neřekl. Naopak. Dělali to stylem reality show - prostě do toho šil, neustále to hrotil aby byly hádky, aby tam byly vypjatý situace a "měli co točit". Do televize to nedostali na Zounara ale na Noida, ten byl hlavní figura a podle mě, dělal přesně co se mu řeklo. Vím co děláte vy a kam jezdíte apod ale kdybys měl k dispozici 250 tisíc od sponzorů a nějaký materiál a 14 dnů čistého času, tak co bys za to udělal lepšího? Ty peníze jen lítaly - vem si jen jedno tankování, kolik za nás platil. Ubytka, letenky, nejmíň jednou denně jídlo..
Rozpočet LWR nebyl nikdy zveřejněný ale LWD překročil milion liber (vím to od Touratechu). To je dejme tomu 30M korun. Řekl bych, že to fakt nejde porovnávat. Náš kompletní rozpočet (včetně toho, co do toho vložili jednotliví účastníci jako cenu za to, že jedou na dovolenou a nepočítám vlastní motorky, opravy, opravy poškození aut, servisy, pneumatiky...) a když se započítá i ta sponzorská práce postprodukce, veškeré cestovní náklady ale třeba i pojištění lidí a techniky, tak se to vešlo do milionu a půl. To je asi 20x nižší částka a to předpokládám, že LWR byl dražší než LWD.
LWR/LWD vyrábí specializovaná produkční firma, postavená na zelené louce - jednoúčelově založená, pracují v ní lidi, kteří nedělají nic jiného. My jsme to připravovali "po práci". Veškeré přípravy se dělaly souběžně s tím, co normálně děláme, neměli jsme nikde kancelář, sekretářky a obchodníky, kteří sháněli sponzory a inzerenty.
Sám asi moc dobře víš, co taková cesta znamená ale představ si to, že to děláš s lidma, kteří nemají vůbec žádné vybavení, nikam nikdy nejeli a musíš jim všechno zařídit včetně motorek a jeden má čas příští rok 10 dnů v červnu, druhý letos na podzim asi týden ale v sobotu už musí být někde na akci a třetí může jen první polovinu června když ale jeho manažer za čtvrt roku nedomluví nějakou práci..
No a když máš hotový pořad, tak to prodej nějaké televizi. Proč se vaše věci někde nevysílají? Jsou to dobré cestopisy ne? Tak to přece nemůže být takový problém. Jo sakra, oni chtějí abys jim zaplatil vysílání a promo. Kruci. Takže ještě musíš sehnat sponzory, kteří to vysílání a upoutávky zaplatí aby to milostivě vysílali. A když to máš hotový, tak ti řeknou, že to máš zkrátit na polovinu a předělat grafiku, protože není dost cool. Takže tě střihač, který to po nocích dělal zadarmo čtvrt roku, už nadobro vyžene, protože to znamená udělat to celé znova.
Ta cesta a pořad nebyla taková improvizace jak to vypadá, je to daný sestřihem na 4x20 minut, čistého času 4x15 minut. Je to skutečně jen hodina a má to být kousek cestopis, kousek reality show. Máš 120h použitelného materiálu a záznam z asi 3 týdnů akce (vč. příprav). Sestříhat něco použitelného ze 120h na 1h je dost těžký, aby to mělo alespoň trošku linku a když to máš hotový a v televizi ti řeknou, že to máš předělat, aby tam bylo víc "cool hádek" a míň cestopisu, tak je to fakt PRIMA. Jediná improvizace byly změny trasy potom co odešla ta osmistovka ale těžko jsme mohli dělat něco jiného. Nechtěli jsme to dělat jako v LWR - tam odešla motorka kameramana, tak jí neuvedený produkční tým odvezl na
Věř mi, že producent, režisérka a dramaturg viděli nejméně dva vaše cestopisy ještě v době, kdy se to připravovalo (stejně jako všechny možné další, které jsme byli schopní sehnat - od nás i z ciziny - globeriders, věci od TT..) a źvolený formát pořadu byl jiný, nebyl to cestopis ale reality show s prvky cestopisu nebo cestopis s prvky reality show, podle toho, kde se to bude vysílat. ČT chtěla druhou variantu, nakonec Prima chtěla víc reality show, kde se lidi hádají.
Krásných cestopisů jsou desítky, prodat je do některé televize je prakticky nemožný. Cestopisy dostávají v balíčku k jiným pořadům které nakupují a které jim prodávají reklamu a vůbec o ně nemají zájem. Jediná šance, jak to protlačit, bylo sehnat nějaké české populární osoby, celebrity, herce, zpěváky apod. A sponzory, kteří to vysílání ve finále zaplatí. To nebylo u ČT, tam by to odvysílali i bez sponzorů vysílání ale nakonec to padlo a muselo se stejně jít tou dražší cestou.
Každopádně jsme v zemi, kde prostě fakt na natočení ekvivalentu LWR nemáme - ani herce (který by na to navíc měl tolik času = byl by tak za vodou, že by mu nevadilo půl roku dělat něco jiného) ani producenta, který by ty peníze dal dohromady a asi ani televizi, která by ten rozsah byla ochotná vysílat.
Souhlasím že to bylo amatérské, byť část lidí jsou profesionálové, tak něco takového nikdy nedělali ale neřekl bych, že jsme byli líní to udělat jinak. Máme hotové fakt pěkné cestopisné video, natočené hezky, epické záběry z výšky i v detailu s prostřihy, spousta videozápisníků, helmetcamy... Ale je to pro TV nanic, protože je zajímalo když Noid řekne "**** mrdat" a ne jak jedeme někde v horách nebo honíme škorpiona..
Na "**** mrdat" se dívalo celkem asi 800 tisíc lidí a jsou spokojení, poslední díl měl vynikající sledovanost a bohužel krásný cestopis v tom samém čase by asi neměl prostě šanci.
Každopádně - není to určený pro cestovatele, je to pořad pro lidi, kteří o cestování na motorkách neví vůbec nic a nechtěli tam ani všechny problémy, které tam logicky byly a jsou natočený. Je to hodně zjednodušený, prostě taková věc, kterou stráví běžný divák a řekne "hele mámo, pojď se dívat na toho noida a ty jeho hlášky, ne na ty vrahy na nově". Asi tak nějak..
pepanek1150 napsal:
škoda, že neudělaj seriál s Igorem Brezovarem a jeho cestováním kolem světa. U mě zatím jednoznačně vede
Teď jsem se to snažil vysvětlit. Cestovatelů a cestopisů jsou tuny, naprosto nabídka převyšuje poptávku.. Viděl jsem řadu opravdu obrazově úžasných cestopisů - třeba cesty Michaela Martina, nic obrazově lepšího jsem zatím neviděl ale ani taková věc se do televize nedostane, dokonce ani v cizině se mu to nepovedlo, protože nejde až tak o to vlastní dílo, o to co natočíš ale kdo to dokáže někam prodat a kdo za tím stojí. Snažil jsem se to vysvětlit v předchozím. Kvalita toho díla je nepodstatná, důležité je, aby to zajímalo cílovou skupinu diváků a přišel jsi se sponzorem, který koupí reklamní sloty a zaplatí to vysílání. Třeba tuhle jsem někde viděl dokument z cesty afrikou trabantem - těm se to nějak povedlo ale nevěřím tomu, že to jde bez nějakých dobrých vazeb na tu televizi nebo nějakou produkční skupinu apod.
pepanek1150 napsal:
škoda, že neudělaj seriál s Igorem Brezovarem a jeho cestováním kolem světa. U mě zatím jednoznačně vede
Teď jsem se to snažil vysvětlit. Cestovatelů a cestopisů jsou tuny, naprosto nabídka převyšuje poptávku.. Viděl jsem řadu opravdu obrazově úžasných cestopisů - třeba cesty Michaela Martina, nic obrazově lepšího jsem zatím neviděl ale ani taková věc se do televize nedostane, dokonce ani v cizině se mu to nepovedlo, protože nejde až tak o to vlastní dílo, o to co natočíš ale kdo to dokáže někam prodat a kdo za tím stojí. Snažil jsem se to vysvětlit v předchozím. Kvalita toho díla je nepodstatná, důležité je, aby to zajímalo cílovou skupinu diváků a přišel jsi se sponzorem, který koupí reklamní sloty a zaplatí to vysílání. Třeba tuhle jsem někde viděl dokument z cesty afrikou trabantem - těm se to nějak povedlo ale nevěřím tomu, že to jde bez nějakých dobrých vazeb na tu televizi nebo nějakou produkční skupinu apod.
Já jen říkám, že je škoda, že se do telky nedostane i něco s Igorem....trabantista Dan i Igor měli u nás besedu a moc pěknou.
všude dobře.....doma GSA
Zas takový průšvih to není. Nesnáším tyhle celebrití výlety a myslel jsem že nevydržím ani první díl, ale nakonec jsem viděl všechno. Jen škoda, že to asi nevystihuje skutečnou atmosféru akce podle toho co TV ve filmu požadovala...