TomasTT napsal:
Do 550 běžně dávám 16GB karty a fungují.
Pokud ti to hlásí neaktuální mapy tak tam možná zůstala nějaká věc ze starých map, obvykle to nesmaže mapy CN ve vnitřní paměti což lehce zjistíš když vyndáš kartu jestli to ukáže nějakou CN mapu nebo ne.
Ahoj Tome tak jsem dnes konečně vytáhnul pamětovku a mám tam jen dvě složky GPX pod kterou se skrývá shared_waypoints.gpx
no a druhej je gmapsupp nic jiného na kartě nemám.
jinak s tou F4 už se mi to podařilo sparovat
ještě jsem se chtěl zeptat když si r¨říkal že tam běžně dáváš 16 GB kartu je jedno jaká značka nebo jen nějaká??
Omlouvám se, jedu od 8 ráno do 8 večer (někdy i později) na krámě a nemám absolutně čas na forum apod. Jsem rád, že si na mobilu přečtu maily.
Zdravím všechny, poprosil bych o radu, jakou navigaci si mám koupit. Do včerejška jsem měl Zumo 550, ale odešla mi do věčných lovišť.
Nevím vůbec, jaké jsou teď na trhu modely, ale byl bych rád, kdyby to byl zase Garmin a existoval k němu ten odpružený držák od Touratechu.
robert_zl napsal:
Zdravím všechny, poprosil bych o radu, jakou navigaci si mám koupit. Do včerejška jsem měl Zumo 550, ale odešla mi do věčných lovišť.
Nevím vůbec, jaké jsou teď na trhu modely, ale byl bych rád, kdyby to byl zase Garmin a existoval k němu ten odpružený držák od Touratechu.
Díky moc za rady.
Moc toho na výběr není
Zumo 395 (existuje ve dvou verzích s mapou evropy nebo všemi mapami světa co garmin nabízí v edici city navigator a oboje s doživotní licencí)
Zumo 595 mapově totéž jako 395
řada GPSMAP - na silnici velmi omezeně použitelná ale super na ježdění offroad
Montana - tuhle navigaci nesnáším, chová se divně při rychlostech nad 80kmh
turistické navigace - OK na malou motorku ale na rychlejší děs běs
Takže bych to viděl na výběr mezi 395 a 595 a chtělo by je vidět v ruce atd. Ideálně - stav se, všechno ti ukážu, rozdíly oproti tvé staré navigaci atd.
Moc toho na výběr není
Zumo 395 (existuje ve dvou verzích s mapou evropy nebo všemi mapami světa co garmin nabízí v edici city navigator a oboje s doživotní licencí)
Zumo 595 mapově totéž jako 395
řada GPSMAP - na silnici velmi omezeně použitelná ale super na ježdění offroad
Montana - tuhle navigaci nesnáším, chová se divně při rychlostech nad 80kmh
turistické navigace - OK na malou motorku ale na rychlejší děs běs
Takže bych to viděl na výběr mezi 395 a 595 a chtělo by je vidět v ruce atd. Ideálně - stav se, všechno ti ukážu, rozdíly oproti tvé staré navigaci atd.
T.
Děkuji za odpověď, prozkoumal jsem ty typy a nakonec koupil tu 395 (levnější verzi, tu jste bohužel neměli) a držák od vás. Nestavil jsem se, do Prahy to mám daleko, ale pomohl jsi mi s radou. Díky.
To nechápu, když dám změnit zemi tak tam mám jen Švédsko/Sverige a naplánovanou trasu mě to táhne mimo Švycarsko - Rakouskem jakoby tam ta mapa nebyla...
Tom
Ahoj,
mám novou navigaci Garmin 395LM a Interphone F3MC. Nedaří se mi propojit, ale na webu jsem našel, že zařízení mají být kompatibilní. V navigaci se mi nedaří headset vybrat a přiřadit. Prosím nemáte někdo radu jak postupovat, případně zda je nutné něco instalovat/nastavit? Navigaci jsem hned po koupi komplet aktualizoval v expressu, bez problémů se dokončilo a hlásí aktuální.
Jen doplním, že v navigaci jsem snadno vybral ke spojení telefon Samsung. S telefonem funguje dobře i headset. Jen mi nejde spojení navigace a interphone. Děkuji. Marian
Určitě to jde.
Jestli máš komunikátor připojený k telefonu tak vypni BT v telefonu nebo ideálně vyhoď úplně interkom z párovacích profilů v telefonu. Nemůže to být spárované k oběma zařízením současně.
Pak přepni interkom do párovacího režimu (z vypnutého stavu zapínacím až se rozbliká) a musí být vidět z menu párování nového zařízení v navigaci (párování soupravy headset) *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, mám BMW navigátora V+Interphone F5 MC+iPhone 7 a nemůžu ty zařízení propojit tak, aby fugovalo telefonování.
Dříve jsem měl iPhone 6 + ostatní výše uvedené zařízení a vše bylo bez problémů. Nyní u iPhone 7 tyto problémy:
Pokud zvoní telefon slyším ho ve sluchátkách zvonit, na navigaci vidím příchozí hovor, ale když hovor přijmu je to hluché.
V navigaci normálně vidím, tel seznam, přijatá i volaná čísla, vše je připojeno jak má a vše vypadá ok.
Když chci vytáčet číslo , neslyším, ani že telefon vyzvání je to úplně mrtvý. Když používám hlasité navigování navigace do iterkomu F5 MC , vše funguje bez potíží . Jen telefonování nejde.
díky za postřehy.
Upravil fero dne 26.06.2017 15:06
Na PC si udělám trasu v mapy.cz (nebo v Google maps), exportuji to do GPX a pak připojím Navigator VI a přes aplikaci BaseCamp ten soubor GPX do Garminu nahraji. Když pak spustím Navigator, tak mi tu trasu importuje.
Otázka je: jde to udělat i jinak bez připojení navigace přes USB k PC? Tak abych nemusel oddělávat navigaci z motorky? Třeba přes telefon? V android aplikaci SmartPhoneLink jsem na to nepřišel, v Garmin Connect taky ne.
Mam trasy vytvorene v basecampu.
Mame 4 navigace, trasu, ktera ma prujezdne body exportuju do navigaci, spustim navigovani a na kazde je jiny cas prijezdu, jina vzdalenost k cili a samozrejme naviguje jinudy. Ve vsech je stejny fw i verze mapy.
Neni moznost jet presne predem pripravene trasy bez zasahu navigace?
Diky za pomoc
fero napsal:
Ahoj, mám BMW navigátora V+Interphone F5 MC+iPhone 7 a nemůžu ty zařízení propojit tak, aby fugovalo telefonování.
Dříve jsem měl iPhone 6 + ostatní výše uvedené zařízení a vše bylo bez problémů. Nyní u iPhone 7 tyto problémy:
Pokud zvoní telefon slyším ho ve sluchátkách zvonit, na navigaci vidím příchozí hovor, ale když hovor přijmu je to hluché.
V navigaci normálně vidím, tel seznam, přijatá i volaná čísla, vše je připojeno jak má a vše vypadá ok.
Když chci vytáčet číslo , neslyším, ani že telefon vyzvání je to úplně mrtvý. Když používám hlasité navigování navigace do iterkomu F5 MC , vše funguje bez potíží . Jen telefonování nejde.
díky za postřehy.
řešil jsem to samé: aktualizoval jsem F5 a pomohlo nepomohlo to. Pak jsem Navi vypnul uplně a spustil znovu a chodí to. Taky byl problém co jsem jsem zapnul dříve ale ted to chodí.
tom3
Advik> gpx mozes nahrat priamo do navigacie alebo na kartu. Nemusis ist cez Basecamp. Bez pouzitia kabla to asi nepojde. Aspon ja som na to zatial neprisiel. Preto som si kupil OTG kabel a na cestach budem gpx nahravat z mobilu cez kabel.
Micrak> nie su tie navigacie nastavena kazda inak? Rychla trasa, najkratsia, rozne obmedzenia.. Aby som si bol isty, ze pojdem tu trasu, co som si naplanovat, tak planujem viac prejazdnych bodov. Tak, aby navigacia nemohla vymyslat a musela vzdy vypocitat trasu ako som povodne zamysal.
V mém zumu 660 lifetime koukám, že mám podle garminu express sice úplné pokrytí evropy 2018.10, ale v samotné navi je pouze centrální evropa, takže s rumunskem mám smolíka...Jak tam vrátím úplně celou evropu? Díky za rady
ondrejn napsal:
V mém zumu 660 lifetime koukám, že mám podle garminu express sice úplné pokrytí evropy 2018.10, ale v samotné navi je pouze centrální evropa, takže s rumunskem mám smolíka...Jak tam vrátím úplně celou evropu? Díky za rady
Přeinstalovat přes Garmin Expres. Pravděpodobně to nenašlo sd kartu a proto to nainstalovalo pouze to co se vešlo do paměti navigace.
To zkouším, jen se obávám, že to přeinstaluje pouze tu centrál. europe..nyní se tedy přes garmin express stahují soubory - "zbývající čas" 2 hod. 11 min.
Mě když to dělalo tak jsem měl problém s kartou. Několikrát jsem to přeinstaloval a nakonec se to chytlo a měl jsem tam komplet Evropu. Uvidíš co nainstaluje teď. Je tam někde možnost změnit mapu.