A co když byla jen tak mimo záznam abychom ze sebe nedělali hlupáky osazena značka "střídavý provoz" potom už policisté narozdíl od toho pána s kamerou jeli dle předpisů...
Policie, pokud je to nutné, může upravovat plynulost silničního provozu.
Oni jak to policista vysvětlil, schválně nenásilně jízdou v ''rychlém pruhu'' se pouze snažili udržet závodníky na uzdě. Maximálka 80 a ano jezdí se i víc. A pak, nebudeme ani mluvit o tom že nedodržel bezpečný odstup - ten v autě s kamerou.
Nemyslím si, že by Policie něco dělala špatně, najdou se špatné zákroky, najdou se dobré zákroky, ale toto byla evidentně zbytečná buzerace ze strany občana ve vozidle.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Chtěl předjíždět, jel v levém. V souladu.
Několikrát dal najevo, že chce předjíždět.
Naposledy (přesně v souladu se zákonem) to dal najevo světelným znamením.
Takže (i když je střídavý provoz spekulací) pořád vidím jen jednoho porušovatele zákona.
Ale i když tu spekulaci připustím - zákon nijak nedefinuje střídavý provoz, ani tu dodatkovou značku, je to jen doporučení.
Zákon ale jednoznačně hovoří o povinnosti uvolnění levého pruhu rychleji jedoucím vozidlům...
Jsem negramot.. Který zakon pise o blikani na auta pred sebou? Ja ze bych si ho prostudoval jak se to ma presne delat..
Ja jsem totiz cetl v jednom clanku doplnenym pruzkumem ze problikavani patri mezi jeden z projevu agresivniho chovani.. tak jestli i agresivni chovani reguluje zakon o silničním provozu tak je to bezva. Naucim se to v regulich zakona..
Jak jsem napsal, dle me souboj hlupaku 1: 1
Upravil jezek dne 23.11.2014 09:24
To si myslim uplne neni pravda.. to by pak ridic vozidla mohl tvrdit ze na nej neblikal a pokud jo tak jestli to ma nahrane na videu.. hloupost vid? Navic druhy hlupák se argumentu o rychlosti 80km/hod nebrani a jen argumentuje jizdou vlevo takze na tom asi neco bude..
Co se tyce policejniho auta vidim tam zbytecnou buzeraci a o zpusobu zastavení by jsme mohli take polemizovat. Dalo se napriklad urcite pockat na bezpecnejsi misto nez vozidlo na VRZ vyvest do evidentniho dopravního omezeni (stavba, údržba apod.. )
Upravil jezek dne 23.11.2014 09:31
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.
To, že se z toho stal znak agrese, je bohužel příznak zvráceného systému, kdy je špatný ten, co si žádá, co mu povoleno jest a ne ten, co porušuje zákon bezdůvodným setrváváním v levém pruhu či pomalou jízdou v něm.
Samozřejmě vím, že jsou i situace jiné, kdy v levém pruhu auto jede souběžnou jízdu, přiřítí se závodník a světelnou explozí si vynucuje něco v dané chvíli obtížné, ale o tom "dnešní" video není.
jo jo jsem dinosaurus.. Ale nezlob se na mě, já jsem hovořil o tom, kde je napsáno si vynutit blikáním uhnutí k umožnění předjetí.. V zákoně se totiž hovoří o vozidle "předjížděném" a pokud jsem dobře viděl, k předjíždění nedošlo.. Pouze k vynucování si místa pro plánované předjíždění.. zákon hovoří dle mne jasně, a to že můžu blikat, resp. troubit na vozidlo až při PŘEDJÍŽDĚNÍ a to jen abych odvrátil nebezpečí.. Tzn. můžu blikat na řidiče náklaďáku, který je dlouhý a nevšimne si, že již jsem při svém předjížděcím manévru na jeho úrovni a on například dá blinkr doleva, tak můžu blikat a troubit abych odvrátil nebezpečí.. Nikoli blikat jak pomatenej, abych si vynutil místo pro předjíždění, nebo po rychlou jízdu v levém pruhu..
takže sorry, ale překvapil jsi mne ty.. Opravte mne, pokud se mýlím..
navíc jak někdo napsal výše, dnes je již takřka pravidlem, že při dopravním omezení co se týče jízdy v pruzích, se dává dopravní značka, která takovou jízdu upravuje.. Můžeme samozřejmě polemizovat zda tam byla nebo ne a nebo jestli začátek omezení na videu schválně není.. a vzhledem k tomu, že se událost odehrála na dálnici D1 dle uživatele, který ji na youtube vložil v nedávné době, pravděpodobně tam taková značka byla protože tyto značky jsou právě aplikovány hlavně na D1 při opravách.. viz zde:
navíc další věc, na začátku videa je jasně vidět, že řidič vozidla který video nahrál, se k plynule jedoucím vozidlům "přiřítil" výrazně vyšší rychlostí a až při spatření vozidla PČR ubral.. asi není důvod nevěřit policistovi, že jel 80km/hod.. že?
takže každej kdo obhajuje dementa co video natočil by si měl uvědomit všechny souvislosti.. , nicméně jak jsem napsal, od policisty to bylo také naprosto zbytečné a navíc způsob a místo zastavení dle mne nebezpečné, jak jsem napsal 1:1
Chápu to stejně jako ježek. A když už jsme v zákonech, tak jsem se podíval na komentář k § 31 a bohužel tam nic moc konkrétního není.
Zajímavý mi ale každopádně přišlo tohle, což podle mě celkem odpovídá situaci na videu: "Zneužití výstražného znamení k projevům nespokojenosti řidiče s chováním jiného účastníka provozu na pozemních komunikacích by mohlo být vyhodnoceno jako porušení tohoto ustanovení, tedy jako přestupek podle ust. § 125c odst. 1 písm. k) zákona o silničním provozu."
Navíc výstražné znamení /ať zvukové nebo světelné/ má dát řidič k odvrácení hrozícího nebezpečí. To, že policajt jede v pravým pruhu sice není košer, ale nebezpečí vytváří ten, co se na něj nalepí. Tudíž težko ho pak může blikáním odvrátit, když ho způsobuje.
F 650 GS *2002
O "vynutit blikáním uhnutí k umožnění předjetí" jsem nepsal a hlavně jedno krátké bliknutí takto nelze charakterizovat. A už vůbec tam nevidím to co Mesik - zneužití.
A interpretace, že znamení se dává až když předjíždím je více než úsměvná, úplně plasticky vidím, jak mi pomůže blikání jsa již vedle vozu, který na mne najíždí...
A o odvrácení hrozícího nebezpečí se mluví (jen a pouze) o zvukovém znamení a to v obci.
A o střídavém provozu nebo jízdě jsem již psal.
Vzdávám to, končím s tímto tématem...
Bo tak silným slovům jako dement na základě tohoto videa nerozumím...
Nicmene ten kdo se pririti do zuzeni a zacne vyblikavat auta pred sebou (je uplne jedno jestli to jsou policajti nebo kdokoli jiny) jen aby byl doma o par minut driv, podle mne dement je..
Jinak jedna zajimavost, spis tak pro nasr..ni...
Melo to 900ccm a 120kg!
Proc kurnik dnes ty vsechny kramy vazi tolik...
Proc by se **** nedalo dnes udelat trochucestovni enduro, dvouval, klidne kolem 160kg?!
Maiali nel Fango!