Trochu mi to přijde, že software pro Garmin je místy hodně nedotažený, dělá to na mě dojem, že ho vyvíjel někdo doma v garáži. A to nemluvím o nepoužitelném BaseCampu nebo o trochu použitelnějšímu Smarphone Linku. Mě zas Navigator V při telefonování ( Samsung - Navigator V - Interphone ) dělá to, že hovor přes Navigator přijmu, ale já nic neslyším, druhá strana ano. Restartuju navigaci a většinou to pomůže, ale pro změnu to zase začne dělat tak při každém třetím hovoru to, že po chvíli začnu slyšet s vteřinovým zpožděním sám sebe a druhá strana má zas smůlu. Myslím si, že je to na 90% Garminem, protože telefon spojený napřímo s komunikátorem toto nedělá, funguje bez problémů.
Honda Africa twin 750 (1992), BMW R1200 GS Adventure (2015)
Francis napsal:
Jedna ze starších verzí fw měla v mixeru hlasitosti telefon, ale zmizelo to. Hlas telefonu je přemodulovaný, zkreslený. U této starší verze po nastavení telefonu na 50% (asi, nepamatuji se přesně) to bylo OK
Díky za tip - asi mám starší FW a tak jsem si to v mixeru nastavil. Tak jsem zvědav. Jen jsem myslel, že u Zuma XT se aktualizuje přes wifi i FW stejně tak jako mapy a SW? Nebo FW se musí aktualizovat přes připojení ke kompu po kabelu? Přináší nový FW něco zásadního?
Edit: Mám verzi FW 2.90 a koukal jsem, že by to měla být poslední verze?
Upravil vztekloun dne 31.10.2020 07:48
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Nadšení z možnosti nastavit hlasitost telefonu opadlo, je viditelné a nastavitelné.pouze při vypnutém intercomu v přilbě, funguje pouze pro hlasitý reproduktor v XT :-(
V novom ZUMO XT sa mi nezobrazujú všetky kontaky z mobilu. Nevie mi niekto poradiť čo tam treba nastaviť nech sa to zobrazí komplet? Všetky kontaky mám na gmail konte a neviem prečo s tam zobrazili len niektoré a neviem to nijako nastaviť. Má s týmto niekto skúsenosti?
Zkoušel někdo poslat gpx soubor z mobilu do Zuma XT? V aplikaci mapy.cz jsem vytvořil trasu, uložil ji a přes Drive ji zkusil poslat do Zuma. Drive vyhodil hlášku, že Zumo přijalo gpx soubor, ale když v menu Zuma zkouším naimportovat gpx soubor tak mi Zumo vyhodí hlášku, že nemá co importovat. Setkal se s tím někdo?
melo by to fungovat, je treba dat pozor na diakritiku a na export - musi se exportvat trasa a ne jenom cesta (nevim jak to napsat , v anglictine je to route/track)
proste ten soubor by, treba na 200km trase, mel mit spis 300kB, ale nikoliv 15kB
abys nemyslel ze jen teoretizuju, mam to vyzkousene, funguje to i pri posilani do mobilu treba pres whatsapp
a z mobilu do navi to jde i jen pres BT
Upravil xylem dne 19.04.2021 22:08
Saturnin napsal:
Zkoušel někdo poslat gpx soubor z mobilu do Zuma XT? V aplikaci mapy.cz jsem vytvořil trasu, uložil ji a přes Drive ji zkusil poslat do Zuma. Drive vyhodil hlášku, že Zumo přijalo gpx soubor, ale když v menu Zuma zkouším naimportovat gpx soubor tak mi Zumo vyhodí hlášku, že nemá co importovat. Setkal se s tím někdo?
Udělej trasu v aplikaci a ulož ji, potom ji otevři v prohlížeči MPCZ ulož do mobilu a uloženy soubor pošli do navigace, takhle to dělám já a pohoda, věřím že to jde jednodušeji, ale to neumím.
Díky za rady kluci. Tudy cesta nevede. Aplikace mapy.cz mi nedává na vybranou jestli chci gpx uložit jako route, nebo track. Ostatní řešení je natolik komplikovaný, že to nemá smysl. To to radši budu plánovat v navigaci.
Mrkni sem https://www.youtu...YULXsXx6BE . Nedokážu posoudit jak moc ti video pomůže, ale za podívání dáš jen 18 minut svého času.
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
skvělej je kurviger.de, mají i apku a funguje to i s přenosem do XT
ta profi verze za 10€ za rok umožňuje v trase naplánovat úseky s jinými parametry, třeba dáš trasu Praha/Grossglockner a pro ČR si dáš nejrychlejší s dálnicema, do půlky rakouska bez poplatků a od půlky zatáčkovité ...
jde to různě parametrovat mezi jednotlivými body, fakt dobrý
To video jsem viděl, Jestli se chce člověk zasmát tak dobrý, ale aby se tam dozvěděl něco co není jasný na první pohled to ne. Myslím si, že basecamp ovládám líp než ten Koreň. Já hledám něco kde můžu vytvářet trasy v mobilu. I když se plánování na Zumu XT hodně zlepšilo tak na mobilu je práce pořád komfortnější.
O kurvigeru vím od doby kdy se to jmenovalo motoplaner.de. Motoplaner jsem si hodně oblíbil a používal. Potom od něj upustil. Vyzkouším ho
Upravil Saturnin dne 22.04.2021 08:07
ZumoXT znatelně zrychlilo proti 590/595, průjezdní i zastávkové body to přepočte docela svižně.
Mám u ZumoXT další "potíž". Mám upravené barevné schema (theme) se silnicemi jako v mapy.cz. S nastavením pro auto (ikona v horním řádku) je to OK, s nastavením motocykl nebo offroad používá ZumoXT pro všechna témata standardní barvy. Ať zvolím moje upravené nebo jejich UK či Suomi téma, barvy jsou vždy stejné. Jen v náhledu při odzoomování s viditelností celého okresu se uplatní navolené barvy.
Upravil Francis dne 23.04.2021 12:33
K výše uvednému přikládám screenshoty. Oba profily, jak "Auto" tak "Motocykl" mají nastaveno moje "Theme" s barvami silnic podle mapy.cz - dálnice zelenou, I/xx oranžovou a II/xxx žlutou. V profilu "Motocykl" jsou vždy default barvy, jen při oddálení na celý okres se uplatní barvy moje.
Můžete to někdo vyzkoušet ve svém ZumoXT? Výrazně jiné barvy silnic jsou v theme Suomi nebo United Kingdom.
Saturnin napsal:
Díky za rady kluci. Tudy cesta nevede. Aplikace mapy.cz mi nedává na vybranou jestli chci gpx uložit jako route, nebo track. Ostatní řešení je natolik komplikovaný, že to nemá smysl. To to radši budu plánovat v navigaci.
Zdrar kluci.. Tak po delší době mám problém, Garmin 595 lifetime.. jako vždy přes Garmin express dělám aktualizaci map, ale najednou u verze mapy CN 2021.30 nejde nainstalovat mapa do PC. Normálně jsem to připojil jako vždy, napsali to že jsou k dispozici aktualizace mapy, dám instalovat do zařízení i do PC (jako to dělám vždy) a najednou je problém s instalací do počítače..v navigaci mám novou mapu a funguje a v počítači to píše při instalaci došlo k chybě. Když otevřu basecsamp a nebo i mapsource napíše to že byla nainstalována Nová mapa a je potřeba ji odemknout..v pc se nic nezměnilo, neinstalovalo atd Díky za každé rady
Zdar, mě to u 595 nejde od nákupu, už pár let co ji mám.
Ten výběr do PC do zařízení nebo oboje, jak píšeš, mi Express vůbec nenabídne, instaluje se to jen do "zařízení" po připojení na PC se mapa v BC ukáže a jde s ní pracovat.
City Navigator mám poslední poskytnutý přes Express, v navi vidím klasické 4 "Mapy" CN Europe NTU 2021.10 Foursquare, CN Europe NTU 2021.10 ALL South, CN Europe NTU 2021.10 ALL North a CN Europe NTU 2021.10 DEM.
Kamarádova 590, kterou mám také v Expressu má k dispozici CNEu 2021.30 a nabízí mu ty tři možnosti instalace jak jsi napsal.
Upravil mara dne 02.06.2021 19:02
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra