Toto téma mne nemůže nechat chladným, mám pocit jako by polovina z vás tady byli učitelé a etici, jak dokáží moralizovat a odsuzovat někoho za prohřešek jakým je překročení rychlosti.
Nemá cenu se v tom pitvat-vždy záleží na okolnostech kdy a kde se to stalo atd....to kromě postiženého z nás nikdo neví. Naprosto souhlasím s Hicksem a xljanek. A myslím, že je NAPROSTO v pořádku, že nás tady všechny jeden člen požádal o pomoc-nikdo neví, kdy bude potřebovat sám pomoc.
Já jezdím 5-6tis.km měsíčně a pokud bych přišel o papíry, tak se tak můžu jít zrovna pověsit někam na strom.
Zrovna včera jsem dostal pokutu a 3body protože mě naměřili 89km v 50ce a bylo to pod velkým prudkým kopcem, kde jsem to pustil, abych to vyjel v klidu-bude mne tady snad někdo linčovat, že jsem pirát silnic a hrozný člověk???!!
Dva roky jsem neměl ani jeden přestupek, jezdím jako slušnej člověk, ale tím chci říct, že se to prostě někdy stane.....
Tak že asi tak
No co k tomu dodat, rozjela se tu dost slušná a velká diskuse na tohle téma. Děkuju lidem co se mi snažili, nebo snaží nějak rozumě poradit a pomoct.
Pro ty moralizující mám zase zprávu, že nejsou sami, v mém blízkém okolí jsem jsem také schytal pár moralizujících rad - což dneska vyústilo v to, že jí změřil policejní Passat na D1, uznávám, né tak rychle jako mě, ale i tak. Tím chci jen říct, že opravdu do těchle problémů se může dostat pravděpodobně každý.
Spea - ToM napsal:
4 Campa
Tak schvalne, co pro tebe z toho vyse popsaneho pruseru plyne?
Z toho plyne to, že se to stát tady m?že každému, bez ohledu na to, jestli někdo jede předpisově dva roky a jednou to prostě neuhlídá a je průser. A nelíbí se mi, že se tady moralizuje až moc-což není jediný případ tohoto fóra a je to fakt škoda protože jinak je tento web opravdu jedinečnej...
Spea - ToM napsal:
4 Campa
Z toho plyne to, že se to stát tady m?že každému, bez ohledu na to, jestli někdo jede předpisově dva roky a jednou to prostě neuhlídá a je průser. A nelíbí se mi, že se tady moralizuje až moc-což není jediný případ tohoto fóra a je to fakt škoda protože jinak je tento web opravdu jedinečnej...
vzdycky mas nejakou opozici...
je nas tu porad ale dost rozumnych, ne? Prusvih je ve chvili, kdy ti rozumni utecou.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Spea - ToM napsal:
4 Campa
Moralizovani se ti samozrejme libit nemusi. Ja to hold vidim jinak.
Dulezity je, zdali si z toho pruseru kazdej jeden vezme ponauceni. Pokud ano, tak je to prece v poradku. Priste se uz jen snazi jezdit na pohodu, predevsim proto, aby neprisel o noty. A o tom to prece je. Dokud se nasinci nenaucej, ze v obci kde je 50 se jezdi max 60 a mimo obec 90-100, tak to bude porad spatne. Bohuzel jsem byl u par seskrabovani motorkaru, ci tech druhych a tak si dovolim mit na to vsechno jinej nazor. Nic jinyho v tom nehledej. Nebo myslis, ze dva proikladny nazory na tak zasadni vec je spatne?
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea - ToM napsal:
Dulezity je, zdali si z toho pruseru kazdej jeden vezme ponauceni. Pokud ano, tak je to prece v poradku. Priste se uz jen snazi jezdit na pohodu, predevsim proto, aby neprisel o noty. A o tom to prece je. Dokud se nasinci nenaucej, ze v obci kde je 50 se jezdi max 60 a mimo obec 90-100, tak to bude porad spatne. Bohuzel jsem byl u par seskrabovani motorkaru, ci tech druhych a tak si dovolim mit na to vsechno jinej nazor. Nic jinyho v tom nehledej. Nebo myslis, ze dva proikladny nazory na tak zasadni vec je spatne?
promin, ale zapominas na NAPROSTO KLICOVOU ZALEZITOST.
A TOTIZ PRIZPUSOBENI JIZDY PODMINKAM.
ja nechci zit ve state, kde misto abychom DBALI NA BEZPECNOST, se BOJIME O PAPIRY.
17 cm
Dokud tu bude spousta tech, co ty papiry ma a hledaji k zduvodneni sve rychly jizdy napr. pravni klicky, tak to pujde jenom pod hrozbou ztraty not. Az tu bude naprosta vetsina tech, co dodrzovani norem budou brat jako samozrejmost, tak klidne muzeme nejen radary zrusit. Mas jinej napad, jak toho docilit? Kez to tu jednou bude 20/80% ve porspech tech s rozumem. (myslim silnice) Ver tomu, ze nejsmutnejsi je vzdy nezavinena nehoda. Muzes si jezdit na pohodu a dle predpisu jak chces. Pokud se ale najde ko**t v protismeru co stroj z jakyhokoli duvodu nezvladne, tak ses v riti.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
hicks napsal:ja nechci zit ve state, kde misto abychom DBALI NA BEZPECNOST, se BOJIME O PAPIRY.
Ja se fakt vmesovat nechtel,ale to se neda...
Tak proc tu teda zijes? A nebo,co delas proto,aby zde bylo na cestach bezpecneji? A myslis,ze kdybys prekrocil v obci rychlost o 51km/h a byl zmeren nekde na zapad od nas,pripadne za morem,ze bys dopadl lepe?
Uplne te vidim,jak zavadis diskusi treba se skopcakama,zes sice prekrocil,ale bylo to bezpecne,i kdyz je zde omezeni...
Upravil Petr 11 dne 20.03.2012 12:55
Petr 11 napsal:
Uplne te vidim,jak zavadis diskusi treba se skopcakama,zes sice prekrocil,ale bylo to bezpecne,i kdyz je zde omezeni...
jenomze skopcaci tolik KRET*NSKYHO omezeni rychlosti nemaji.
U nas se predem pocita, ze ridic je hloupa, nesamostatna, nezodpovedna ovce.
---
zbytek potom.
17 cm
[b]hicks napsal:jenomze skopcaci tolik KRET*NSKYHO omezeni rychlosti nemaji.
U nas se predem pocita, ze ridic je hloupa, nesamostatna, nezodpovedna ovce...
To nevim,zadny statistiky jsem nevidel,ale nemam pocit,ze by tam nemeli obce s omezenim rychlosti na 50km/h?
To je v poradku,ze se s tim pocita,jak vidno,pravem...
Za takový zvěrstva jako je rychlá jízda nebo chlastat bych bral papíry bez debat.
Za takové ovčí názory bych fackoval.
Tak si nafackuj,jednou jsou zákony daný a pokud jedu na 50ce 101 tak je něco špatně.pokud takhle bude přemejšlet každej tak jak to tady bude vypadat.
Všiml jsis, že jsem nabídl fackování okolí, ale nevztáhl jej na sebe? Ani jsem nedoporučil tobě samohanu.
Nikde ve tvém příspěvku ani v mé odpovědi nejsou čísla. Používáš pojem rychlá jízda a chlast. Za to si můžeš a nemusíš zažádat o tlakové prokrvení svého pohlaví, ale minimálně by jses měl zamyslet nad tvorbou a chápáním psaného textu
Prostě na tupej slint hrubej flastr.
Kdyby jsi to rozebral a doplnil už v původním textu, že za rychlost o 51km a obsah alkoholu nad 2 promile třeba..... ale spokojil jses s pouhým ovčím zabečením. A to mě prostě nedalo a musel jsem to napsat. Možná jsem se nakazil od Hickse
A mimochodem, zákon je sice daný, ale není neměnný a kolikrát je zbytečný a mnohdy přímo nebezpečný.
Pokud trváš na tupém, striktním dodržování všemožných zákonů......no nic, o žádný flame nestojím.
Upravil Medik dne 20.03.2012 13:38
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
hicks napsal:
jenomze skopcaci tolik KRET*NSKYHO omezeni rychlosti nemaji.
U nas se predem pocita, ze ridic je hloupa, nesamostatna, nezodpovedna ovce..
...vyraž někdy do Spojených států...máme tady de fakto šílenou svobodu a jezdit můžeme jak draci
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
V neděli jsem jezdil v saským švýcarsku a tolik fotografických blesků na třicítce, když jsem jel tachometrových 40 jsem ještě nezažil. No a za rohem v protisměru ( gottsajdank) to vybírali. Nechci rozebírat jestli 101 na 50 je dost nebo málo - občas se mi to tam asi taky povede, ale západní dodržování pravidel prosímtě nepřivolávej, to by byli v pr...deli i ti slušnější.
Za takový zvěrstva jako je rychlá jízda nebo chlastat bych bral papíry bez debat.
Tak si nafackuj,jednou jsou zákony daný a pokud jedu na 50ce 101 tak je něco špatně.pokud takhle bude přemejšlet každej tak jak to tady bude vypadat.
Všiml jsis, že jsem nabídl fackování okolí, ale nevztáhl jej na sebe? Ani jsem nedoporučil tobě samohanu.
Nikde ve tvém příspěvku ani v mé odpovědi nejsou čísla. Používáš pojem rychlá jízda a chlast. Za to si můžeš a nemusíš zažádat o tlakové prokrvení svého pohlaví, ale minimálně by jses měl zamyslet nad tvorbou a chápáním psaného textu
Kdyby jsi to rozebral a doplnil už v původním textu, že za rychlost o 51km a obsah alkoholu nad 2 promile třeba..... ale spokojil jses s pouhým ovčím zabečením. A to mě prostě nedalo a musel jsem to napsat. Možná jsem se nakazil od Hickse
A mimochodem, zákon je sice daný, ale není neměnný a kolikrát je zbytečný a mnohdy přímo nebezpečný.
Pokud trváš na tupém, striktním dodržování všemožných zákonů......no nic, o žádný flame nestojím.
ja koukam
17 cm