100bubu napsal:
Super je to tam. ale dlši figel je v tom že mapsource mi otvari tie subory len pojednom. da sa to niekde inde sotvorit naraz? aelbo to nejako obist?
Nevím kolik jich tam máš, ale já to řešil tak, že jsem je otevíral po jednom a vkládal stopu do jednoho (jiného) souboru. Možná rychlejší, než hledat nějaký "slučovač souborů".
EDIT: http://www.gpsbab...
Upravil dokturek dne 13.09.2012 13:02
100bubu napsal:
Super je to tam. ale dlši figel je v tom že mapsource mi otvari tie subory len pojednom. da sa to niekde inde sotvorit naraz? aelbo to nejako obist?
Nevím kolik jich tam máš, ale já to řešil tak, že jsem je otevíral po jednom a vkládal stopu do jednoho (jiného) souboru. Možná rychlejší, než hledat nějaký "slučovač souborů".
Mam tých suborov 19. ale nedari sa mi ich otvorit spolu. len v camebase. ale tam sa mi to zase nedari nejako uložit do jedneho suboru.
v rom programe GPS mi to zase nevie naist format suboru v ktorom to uložilo navigačko. som stoho volaaky zmeteny- viedel by si mi to nejako spojit? a previest do googel eartu alebo googel maps?
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
100bubu napsal:
Mam tých suborov 19. ale nedari sa mi ich otvorit spolu. len v camebase. ale tam sa mi to zase nedari nejako uložit do jedneho suboru.
v rom programe GPS mi to zase nevie naist format suboru v ktorom to uložilo navigačko. som stoho volaaky zmeteny- viedel by si mi to nejako spojit? a previest do googel eartu alebo googel maps?
1) otevřít jeden Mapsource, v něm otevřít soubor s archivem gpx.
2) otevřít druhý Mapsource, v něm otevřít druhý soubor s archivem, označit všechny položky, CTRL+C zkopírovat do schránky a v tom prvním Mapsource vložit CTRL+P.
3) druhý bod opakovat pro všechny další soubory v archivu gpx.
4) spojit dohromady soubory pro daný den, nebo dle potřeby ...
dufino napsal:
mam trochu jiny dotaz...
jak donutit zumo 660, aby mi pri zapnutem routovani "Mimo silnice" ukazovala stale smer k zadanemu bodu od pozice, kde se aktualne nachazim?
Kdyz zadam toto, tak mi to ukaze trasu primou vzdusnou carou, ale pri jizde ji neaktualizuje. Tedy kdyz jedu po mape a trochu se odchylim, tak trasa neni videt.
Bude se tohodit do pouste v Africe.
Diky
Ja nevim,jak to ma Zumo,ale v 60tce je to tak,ze kdyz si zanaviguju na mapovem podkladu z mista A do mista B,tak se v mapovem podkladu zobrazi spojnice vzdusnou carou a ta se nepohybuje s tebou,jen na mape vidis,jak se od ni odchylujes,nebo priblizujes,ale kdyz se preklikam na kompasovou ruzici,tak v ni je cervena sipka,ktera podle meho pohybu stale smeruje k cili,je to takove to slavne Bullovo "sipka miri tam - ale tam je potok (nebo strz,krovi,jama a pod) - nezajima,sipka miri tam!
Petr 11 napsal:
Aha...mozna jsem na to prisel...oteviram si mapy v Mapsourcu postupne,zabarvim je jednu po druhe a pak dam jen odeslat mapy a ony se mi nahraji vsechny vybarvene,je to tak? Jinej figl tam neni?
Presne tak, nic jinyho v tom neni. Vytvori se ti novy mapset z map co jsi vybral a jako jeden soubor se to posle do GPS.
Dekuji...a tak budu mit zase cely vecer co delat...
Clovek se porad uci...
100bubu napsal:
1) otevřít jeden Mapsource, v něm otevřít soubor s archivem gpx.
2) otevřít druhý Mapsource, v něm otevřít druhý soubor s archivem, označit všechny položky, CTRL+C zkopírovat do schránky a v tom prvním Mapsource vložit CTRL+P.
3) druhý bod opakovat pro všechny další soubory v archivu gpx.
4) spojit dohromady soubory pro daný den, nebo dle potřeby ...
heles
mozna to bude dotaz z kategorie stupidnich, nicmene obcas nebyva od veci si zopakovat i absolutni zaklady
jak naucim svoje zumo 550, aby me vodilo i po silnicich prvnich trid? Specialne v rakousku, kde maji vedle "B"ckove silnice jeste okresku, ktera vede pres vsechny statky, kolem kazde kaplicky a okolo vsech zakladnich skol? Momentalne me to totiz nuti sjizdet na tyto vesnicke komunikace, coz teda pri potrebe rychleho transportu uplne cilene neni.
Vcera jsem se vratil z vyletu a jsem z toho absolutne na nervy, kdyz jsem studoval metodou pokus-omyl samotnou navigaci, tak jsem tam zadne takove moznosti nenasel.
Dekuju za pomoc!
PS: samozrejme ze jsem nakonec skoncil u papirove mapy, vypsal si cisla silnic a hlavni prujezdni body na papir, ten pak prilepil na nadrz a jel jsem, ale navi jsem si kupoval i proto, abych toto delat nemusel...
v nastaveniach nemas zaskrtnute obchadzky a v tom vyhybat sa dialniciam? ak som spravne pochopil ze nechodis po nich. alebo potom si v mapsource presne dat trasu a tu nahrat a ta ta povedie kade chces.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
dalnice bych chapal, ale ono to radeji jede po zapadle okresce nez po velmi blizke siroke hlavni silnici! Coz teda pri moto turistice, kdy nespecham, az tak nevadi, ale kdyz clovek honi minuty a potrebuje se nekam transportovat, je docela opruz kdyz se na tu navi nemuze spolehnout.
jelikoz na vylety s sebou nevozim bezne notebook, mapsource je mimo pouziti.
podotknu jen, ze mam nastavenu nejrychlejsi variantu cesty, nicmene ani po prepocitani na nejkratsi vzdalenost zadny posun k lepsimu nenastal
nene, prave ze nejrychlejsi
chyba bude jinde, pac predtim jsem mel 500 de luxe a delala nemlich to same
vsechny ostatni to fakt vodi spravne???
Ja jsem teda jeste v mapsourcu nasel v nastaveni predvoleb nejaky posuvnik, kdy si muzu nastavit, zda dat prednost hlavnim silnicim nebo vedlejsim - nicmene je to v mapsource, tipuju, ze se to vztahuje na to, kdyz planuju trasu v MS. Jeste bych mel takovy posuvnik najit primo v navi a bude to vyreseno
Takze...po opetnem zformatovani karty a znovunahrani celeho baliku map vse funguje jak ma,dekuji vsem,kteri mi poradili!
P.S. jo,jeste bych dodal,ze ted,po nahrani celeho baliku map se mi zobrazuje na karte jen jeden soubor .gpx.
Ale pred zapocetim nekolikere opkovane operace se mi na karte zobrazovalo tech souboru asik 8,sice nevim,jak jsem to dokazal,ale je mozne,ze to bylo tou pricinou problemu? Podotykam,ze drive jsem to nahraval ve ctecce PC,ne v navigaci,jako ted...
Upravil Petr 11 dne 14.09.2012 07:45
T-Diesel napsal:
Ja jsem teda jeste v mapsourcu nasel v nastaveni predvoleb nejaky posuvnik, kdy si muzu nastavit, zda dat prednost hlavnim silnicim nebo vedlejsim - nicmene je to v mapsource, tipuju, ze se to vztahuje na to, kdyz planuju trasu v MS. Jeste bych mel takovy posuvnik najit primo v navi a bude to vyreseno
V nastaveni trasovani v MS je i moznost nastavit rychlosti na jednotlivych druzich silnic a pak k tomu je prihlizeno pri trasovani rychle,nebo kratsi trasy. Rozliseno je na Dalnice,silnice 1.tridy,ostatni silnice,mistni silnice a mestske ulice. Jak je to ale s prenesenim takoveho nastaveni do GPS,to by vedel snad jen Tomas.
T-Diesel napsal:
V nastaveni trasovani v MS je i moznost nastavit rychlosti na jednotlivych druzich silnic a pak k tomu je prihlizeno pri trasovani rychle,nebo kratsi trasy. Rozliseno je na Dalnice,silnice 1.tridy,ostatni silnice,mistni silnice a mestske ulice. Jak je to ale s prenesenim takoveho nastaveni do GPS,to by vedel snad jen Tomas.
Podle mě to stejně navigace přepočítá, protože nemá takové možnosti nastavení jako MS (na rozdíl třeba od GPSMAP řady, která má pět stupňů preferencí vedlejší/hlavní). Takže bych to udělal tak, že si do trasy spočítané v MS vložím další pomocné body, kterými tu trasu proložím tak, aby to prostě navigovalo i po přepočtu v Zumu. Možná nebude těch bodů potřeba ani moc,
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak jak jsem slíbil, vzal jsem si předminulou středu Zumo 350 a k němu další dvě navigace (pevnou v Nissanu s mapami 2012/2013) a automobilovou Garmin 3790 na cestu cca 2000km po Německu a Holandsku. A minulé úterý jsem vyměnil Zumo 350 za 660 s mapami 2013.20 a najeli jsme převážně po ČR a SK asi dalších 2000km. Navigace jsem měl zapnuté pořád, i když jsme jeli 20km na večeři atd. Ani jednou se mi nestalo, že by Zumo zobrazilo "bílou mapu" nebo ikona jela mimo silnici. Všechny ty navigace se lehce liší v délce trasy když počítám cca 500km - rozdíly o 10-15km. Zkoušel jsem (tak často jak jsem si na to vzpomněl) zadávat hledat benzínky (nejblíž místa i nejblíž mé trasy) a naprosto korektně to fungovalo jak v SK, tak v ČR a pochopitelně Zumo 350 totéž v Německu a Holandsku. Ten problém, že to nenašlo benzínky v Itálii nedokážu nasimulovat, zkoušel jsem jeden večer zadávat pár umístění v Itálii, kde to znám, a hledat v simulaci benzínky u těch míst a všechno to našlo. Ale nevylučuju, že někde můžou mít v POI chybu. Italové se s mapovými podklady moc nemažou - vloni označili asi 800km dálnic jako vedlejší silnice...
Jinak používám zásadně v Zumo 660 mapy nahrané ve vnitřní paměti, ne na kartě. SD čtečka v Zumu je nejméně spolehlivá část zařízení a nevěřím jí ani trochu. Kdo to umí, může si sestavit mapset s plnou mapou 2013.2 na kartu a pak soubory nakopírovat a přejmenovat (a taky promazat) do navigace, kdo to neumí a nechce riskovat, tak si nahraje jen vybraný regiony ale rozhodně je to spolehlivější než natahování CN z karty. Podle mě to souvisí s velikostí mapového souboru a jak se to pak rozebírá průběžně během jízdy, malé mapy čtečka zvládá ale s velkými může dělat ty chyby a načítat to opakovaně a během toho vypadne pochopitelně zobrazení mapy v GPS.
TomasTT napsal:
Podle mě to stejně navigace přepočítá, protože nemá takové možnosti nastavení jako MS (na rozdíl třeba od GPSMAP řady, která má pět stupňů preferencí vedlejší/hlavní). Takže bych to udělal tak, že si do trasy spočítané v MS vložím další pomocné body, kterými tu trasu proložím tak, aby to prostě navigovalo i po přepočtu v Zumu. Možná nebude těch bodů potřeba ani moc,
Tomasi diky za odpoved, bohuzel ale toto neresi muj problem. NB s mapsourcem sebou na cesty netaham, cesty planuju na miste s papirovou mapou.
Spis me zajimaly zkusenosti jinych uzivatelu, zda jim to dela to same, ze misto po rychle statni silnici bloudi po okreskach, ktere vedou plus minus soubezne?
Pokud je to "vlastnost, nikoli chyba" teto rady navigaci, pak samozrejme nezbyde nez zadavat vice prujezdnich bodu, ovsem pak to trochu ztraci smysl, abych mel na 200 km trasu 30 prujezdnich bodu.
Problem je, ze na malem displeji navigace se nahled jevi ze je vse OK, ze to naviguje po hlavnich silnicich, ale realita je trochu posunuta. Ja se samozrejme muzu drzet znaceni a jet po hlavni silnici, horsi je to ve mestech a vesnicich (napr. rakousko je znacene na muj vkus dost mizerne) kde se clovek na krizovatkach chce na navi spolehnout a ta ho zavede nekam, kam to uplne nemel v planu...
T-Diesel napsal:
dalnice bych chapal, ale ono to radeji jede po zapadle okresce nez po velmi blizke siroke hlavni silnici! Coz teda pri moto turistice, kdy nespecham, az tak nevadi, ale kdyz clovek honi minuty a potrebuje se nekam transportovat, je docela opruz kdyz se na tu navi nemuze spolehnout.
jelikoz na vylety s sebou nevozim bezne notebook, mapsource je mimo pouziti.
podotknu jen, ze mam nastavenu nejrychlejsi variantu cesty, nicmene ani po prepocitani na nejkratsi vzdalenost zadny posun k lepsimu nenastal
Všechny moje navigační potíže na cestách se Z660 byly moje chyba, nejčastěji se jednalo o rozdílné parametry nastavení výpočtu trasy v MS proti nastavení Zuma, pak příprava trasy v MS jiných mapách než zapnutých v GPS následně na dovolené. Přepočítá to a je to všechno jinak.
Prostě mám zkušenost, že blbej není Garmin ale VĚTŠINOU uživatel.