Tak som to pomeral na voľnobehu pri odpojenom regulátore. Za studena dáva altík 24,5 - 25,2 V na všetkých fázach, po zohriatí motora dáva už len 19,4 - 20,2 V. Znovu som to rozobraté a namontoval stator od známeho (čo mal rezervný). Hodnoty som nameral na studenom motore 25,6 - 26,4 V a na zohriatom motore 21,5 - 22,3 V.
Tak to bude asi bežný jav, dobré bi bolo keby to ešte niekto zmeral na svojej motorke a hodil namerané hodnoty sem. Pre zaujímavosť.
Dnes som nahodil už druhý krát ten nový stator a budem jazdiť, uvidíme koľko vydrží.
Tak jsem si všimnul že 800GS není jediné moto které má potíže s fajrováním altiku.I takový držáky jako je Honda CBF se s tím potýkají-tady odkaz na vlákno jejich fora http://www.hondac...mitstart=0
Tak ten nový stator čo som namontoval pred rokom a pol čo píšem hore (28.5.2014), vydržal žiaľ iba 35 tis. km. Tak ako sme predpokladali s Tryskáčom moc nevidržal. Pred týždňom som ho menil. Odišla jedna fáza.
Bolo to z firmi MotoRegulátori, som zvedavý ako sa zachovajú pri reklamácii.
Teraz je tam od dodávateľa s Anglicka., vyzerá trochu inak tak som zvedavý koľko vydrží tento.
Upravil siso dne 09.11.2015 13:40
Mal som omotané zvody, aj keď po minuloročnej zime zostal len ten horný. Spodná omotávka bola v hroznom stave tak som to dal dole. Asi nekvalitná omotávka.
Aké omotávky používate vy? Hoďte sem nejaký link na e-shop.
Už si to nepamatuju na 100% ale myslím že jsem kupoval tady http://www.speedp...-9925.html a tuto; -každopádně doporučuji tu na vyšší teploty 1000-1200st.C -to bylo moje omotávání č 2 a tahle drží beze změn. Tu omotávku co jsem tam dával poprvé ( viz moje přízpěvky a foto výše v tomto vláknu ) bych nedoporučoval byla myslím do cca 800 st C a vybledla po čase jevila i známky eroze .
Tak reklamácia alternátora z fiermi MotoRegulátori vybavená k mojej plnej spokojnosti. Postavili sa k tomu čelom a uznali, že je ten alternátor v pr..li, nie mojou zásluhou, ale vynou špatného výrobku.
To len aby ste vedeli že ešte sú aj v naších končinách poctivé firmi.
Dostal jsi nový (zdřejmě stejné kvality) nebo ti vrátili love?A posílali to někam na posouzení nebo to rozhodovali v tom kanclu v Hodoníně nevíš?
A to vinutí bylo zase tak spálený, nebo jen špatná lokální izolace z výroby se někde probila?
Upravil kim dne 17.12.2015 15:12
Ako hore píšem už som nové vynutie kúpil, takže som žiadal peniaze a tie aj poslali. Spálené - začiernené to bolo, ale nie ako ten starý. Rozhodne origo je origo. Na tom náhradovom bol o 2 desatiny tenší drát a to je asi dosť. Ako to bolo prebité to ja už neriešim. Hlavne že je to vybavené.
kim, tuto to píšem o 10 stĺpčekov hore:
citát
"Teraz je tam od dodávateľa s Anglicka., vyzerá trochu inak tak som zvedavý koľko vydrží tento."
Upravil siso dne 09.11.2015 13:40
Je od inéj firmi zo Žarnovice, mám to za rohom. Hádam budem spokojný.
Neměl by někdo na prodej jeden nefunkční stator z F800, F700, nebo F650? Na stavu nezáleží. Odkoupil bych za nějakou rozumnou cenu.
Upravil janrypal dne 15.04.2016 18:35
Tak mi dnes došel krásně zrepasovaný stator od pana Mareše-http://www.previj...latory.cz/-recenze mají dobré tak snad bude na delší čas pokoj
kim přiložený následující obrázek: