Ze 154CM jsou ty vymenne cepele na stipackach zbytek je "obycejna" 420HC. Officialni zdroj: http://www.leathe...ml#start=5
Ty lepsi materialy na cepelich LTM vzdy pise na cepele, viz. obrazky nize...
S S30V to neni tak, ze bys rozriznul krabici a nuz byl tupej jak prase. Ja z ni mam takovej subjektivni pocit, ze cim mekkci material reze, tim mi prijde tupejsi a naopak. Kdyz kucham papriku na svacu, tak si rikam, ze je to nejaky tupy a pak chci ukrojit memu psovi kus veprovyho ucha, ktery je tvrdy jak bejk a normalni kudlou to pizlam. A S30V to fikne jedna dve. Neumim si to vysvetlit, ale mam z rezani s ni tyhle pocity...
Kazdopadne si nemyslim, ze by to byla spatna ocel na noze. Spyderco ji pouziva celkem hodne. Prijde na to, co s tim delas...
Upravil BURE dne 22.01.2016 10:27
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Chlapi, když to tady čtu, tak nechápu, jak jsem mohl prvních 60 let svého života vůbec přežít bez tak důležité věci jako je LT.
Nebo je to tím, že je zima? V létě by jste jezdili a bylo by vám jedno čím štípete drát na opravu kufru.
co mě nezabije , to mě posílí
georg napsal:
Chlapi, když to tady čtu, tak nechápu, jak jsem mohl prvních 60 let svého života vůbec přežít bez tak důležité věci jako je LT.
Nebo je to tím, že je zima? V létě by jste jezdili a bylo by vám jedno čím štípete drát na opravu kufru.
V zime zbyva (tim, ze nejezdim) vic penez na utraceni za kudlicky...
Noze resim v zime, v lete. Jsou to moje oblibene hracky!
Nemusis se preci jen omezovat na LT. MT dela treba VNOX, Gerber, SOG...
Upravil BURE dne 22.01.2016 10:56
georg napsal:
Jirko, zima je na to, aby motorkář řešil důležité věci, na které nemá v létě čas... . A ohledně přežití 60 let bez LT - no, měl jsi kliku:-):-).
Upravil Ivan dne 22.01.2016 13:32
georg napsal:
jj. je to zimou a jejím průběhem, už se ani motorky tolik netuní
všude dobře.....doma GSA
Dnes jsme s Georgem porovnávali Surge a Charge TTi. Je zajímavé, že samotný Surge mi nepřijde extra velký, psal jsem, že je stejně dlouhý jako starý Supertool nebo jen o málo delší než 111 mm Victorinox. Hmotnost je vyšší, ale skalním fandům nebude dělat problém nosit ho na opasku, i když já to běžně dělat nebudu. Když ale vedle sebe leží Surge a Charge TTi, mohutnost Surge je hned patrná. Mezi délkou čepelí není velký rozdíl (0,5 cm), ale celkově je Surge masívnější, když se otevře, i velikost kleští praští do očí. Zpracování obou je výborné, ale u obou se najde pár ne dokonalých drobností ve slícování, což zřejmě nemá vliv na funkci. V každém případě mne Charge TTi mile překvapil, zvládne toho asi méně než Surge, ale ne o moc, a naopak, jeho předností je denní nositelnost na opasku nebo v kapse, kde nebude nikoho obtěžovat, zatímco Surge je pro většinu uživatelů nářadí do brašny, ledvinky či kufru. Kdyby Leatherman vymyslel, jak do Charge TT umístit vývrtku, pinzetu a párátko, vyhnal by z opasků spoustu 111 mm Victorinoxů...:-).
Ivane, mas recht! Vyvrtka by se fakt hodila. Tu ma myslim pouze rada JUICE a to je spis takova legrace na klice... :-) Paratko si udelam z kdejaky vetvicky behem dvou sekund a kleste jsou pinzeta pro chlapa! :-D
Jestli sis TTi v porovnani se Surge opravdu poradne prohledl, tak ted musis jakozto strojar nezavisle uznat, ze vzhledem k cele konstrukci tohoto multitoolu jsou titanove strenky pouze dekorace. Pevnost celeho MT urcite strenky uchycene ve dvou bodech nezachrani i kdyby byly z cehokoli. Staci si jen poradne stisknout rukojeti pri stipani a je citit znatrlne propruzeni. Ne tohle clovek ani nrmusi byt strojar, aby mu to doslo... ;-)
No vidíš, já **** se ani nekouknul, jak je to s těmi střenkami...:-). Tak příště.
Párátko opravdu používám málo, ale párkrát jsem ho použil i jinak. Vývrtka by se hodila a pinzeta taky - třeba na vyndání třísky, kleště jsou někdy moc hrubé...:-).
Upravil Ivan dne 24.01.2016 10:46
Ja je taham tema klestema. Jsou docela spicate, tak to jde. Pinzeta by byla ale lepsi, to je jasny. Každopádně vyvrtka mi chybi s vymozenosti svycaraku nejvic!
Priste na ty strenky mrkni okem strojare, at tu mame nejaky nezaujaty nazor... ;-)
Mrknu na to, úplně jsem na to zapomněl, Charge je krásná kus materiálu a tak jsem se kochal, porovnával kleště a nože atd. a na titan ani nevzdechl. Ona ta pinzeta mi až tak nevadí, protože kdekoliv se mnu bude Surge, bude tam i malý, 90 mm Victorinox. Spíš mne to napadlo, že by to Leathermanu asi nedalo tolik práce a multitool by byl pro spoustu lidí uživatelsky příjemnější...
V pátek přišel pro zákazníka objednaný OHT
Kdyby měl pilník místo pilky, tak je to podle mě naprosto ideální nástroj na motorku.
Ovládání jednou rukou je prostě geniální. Silně o něm uvažuju. Pravda - není moc hezký, vlastně vůbec (ve srovnání s charge nebo dokonce skeletool nebo i wave...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ten OHT co si pán objednal, je v pískové verzi a vypadá o dost líp než černá. Ale v ruce sedí perfektně, ovládání jednou rukou je fakt bezvadný.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
BURE napsal:
Tak onehand jsou i Tti, surge, wave, skeletool...
Neumím otevřít Tti jednou rukou - resp. ne tak, aby byly ve vteřině připravený kleště k použití.
BURE napsal:
Tak onehand jsou i Tti, surge, wave, skeletool...
Neumím otevřít Tti jednou rukou - resp. ne tak, aby byly ve vteřině připravený kleště k použití.
Jednou rukou se dá v pohodě otevřít nůž atd. Otevřít multitool do režimu kleště jde po delší době, kdy se uvolní. Kamarád Super Tool otevírá jednou rukou jako kudlu "motýlek", ale je mu (noži) 19 let. Svůj Super Tool jsem jednou rukou otevíral tak po roce a to byl skoro denně používaný. Ale rukojeti se dají jednou rukou porozevřít a třeba o nohu otevřít úplně. Druhá ruka může něco držet a není potřeba.