karta napsal:
Opravdu se jedna o elektrickou pojistku ne o pojisteni. Meli jsme i zaludnejsi otazky dale alkoholmer ale to si schovame na nekdy priste + vezmem treba radar. Pro zajimavost co byla povinna vybava v roce 1960 (citace z prirucky motocyklisty): kapesni obvaz a patentni lahvicka s koznim dezinfekcnim prostredkem, zapalovaci svicka s tesnenim,nahradni pojistka,nahradni zarovky pro kazde svetlo,hustilka,monntazni paky,sroubovak,klic pro mensi opravy, klic na svicku a souprava na opravu dusi.
...podobně, jako majitelé xenonů musímít v autě náhradní žárovku do hlavního světlometu . Přitom na vysoké napětí nesmíš sahat!
TOURATECH Travel Event Czech & Adventure Days 2013
Přidané 06.05.2013 16:42
TomasTT napsal:
Bohužel v textu je jasně napsáno, že povinná výbava obsahuje "náhradní pojistku", takže by to znamenalo třeba druhé pojištění od jiné pojišťovny?
Docela by mě zajímalo, kdyby nějaký opravdu aktivní příslušník na té pojistce bazíroval, jestli by mu šlo vysvětlit že konkrétní motorka žádné pojistky nemá, nebo ne. Ale myslím, že je asi nejsnadnější investovat asi 2Kč do nějaké nožové pojistky a přilepit jí někde pod sedlo kdyby taková situace nastala Ještě štěstí, že nezařadili něco z oficiálně doporučené výbavy - např. sprej na řetěz (super se hodí u motorek s kardanem).
V uzasne knizce motorkare z 60tych let je doporuceni pro pripad pretrzeni retezu vozit jeden clanek retezu a nytkovac....
Jinak obecne. Jsme sice v EU ale kazdy stat ma svoje pravidla pro povinou vybavu. Takze doporucuji kazdemu si to pred cestou radeji proverit jaka v dane zemi plati pravidla. Nejenom moto ale i auto - neco se pak stane a "pravnici" hledaji kazdou zaminku. Tusim ze do Spanelska (auto) ma mit clovek 2 trojuhelniky, do Belgie hasicak, nekde se musi svitit pres den nekde ne. V Madarsku po me chteji semtam potvrzeni od notare ze muzu ridit firemni motocykl,auto... atd.
Přidané 06.05.2013 16:44
Rosta64 napsal:
karta napsal:
Opravdu se jedna o elektrickou pojistku ne o pojisteni. Meli jsme i zaludnejsi otazky dale alkoholmer ale to si schovame na nekdy priste + vezmem treba radar. Pro zajimavost co byla povinna vybava v roce 1960 (citace z prirucky motocyklisty): kapesni obvaz a patentni lahvicka s koznim dezinfekcnim prostredkem, zapalovaci svicka s tesnenim,nahradni pojistka,nahradni zarovky pro kazde svetlo,hustilka,monntazni paky,sroubovak,klic pro mensi opravy, klic na svicku a souprava na opravu dusi.
...podobně, jako majitelé xenonů musímít v autě náhradní žárovku do hlavního světlometu . Přitom na vysoké napětí nesmíš sahat!
No vidíš.. náhradní xenonovou výbojku jsem vážně neřešil.. navíc ji ani v ofic. náhradním balení žárovek nemám.
A vrtat se ve VN asi není úplně nejlepší nápad, když tomu člověk prd rozumí
Přidané 06.05.2013 16:46
Rosta64 napsal:
karta napsal:
Ano , presne tak. Podobna blbost. To jako mam vozit Xenon? Resp radsi oba svetlomety rovnou.....
Přidané 06.05.2013 16:47
karta napsal:
Je to tak, od doby, kdy jsem asi před rokem byl nucen vyslechnout přednášku příslušníka co mne zastavil a když už nic neměl, došlo na lékárničku a pojistky. Absolutně ho nezajímalo, že tahle motorka pojistky nemá, zákon je zákon a rozkaz zněl jasně, muž bez pojistek nesmí projet. No a od té doby vozím pojistky viz foto. Sice jsou mi na figu borovu, ale zase ne tak uplně, už jsem jednou zachraňoval jednoho kolegu na Yamaze, když stál u pangejtu s ruplou pojistkou
[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
Přidané 06.05.2013 17:01
chafre napsal:
karta napsal:
Je to tak, od doby, kdy jsem asi před rokem byl nucen vyslechnout přednášku příslušníka co mne zastavil a když už nic neměl, došlo na lékárničku a pojistky. Absolutně ho nezajímalo, že tahle motorka pojistky nemá, zákon je zákon a rozkaz zněl jasně, muž bez pojistek nesmí projet. No a od té doby vozím pojistky viz foto. Sice jsou mi na figu borovu, ale zase ne tak uplně, už jsem jednou zachraňoval jednoho kolegu na Yamaze, když stál u pangejtu s ruplou pojistkou
[img][/img]
Přidané 06.05.2013 17:07
karta napsal:
...
Jinak obecne. Jsme sice v EU ale kazdy stat ma svoje pravidla pro povinou vybavu. Takze doporucuji kazdemu si to pred cestou radeji proverit jaka v dane zemi plati pravidla. Nejenom moto ale i auto - neco se pak stane a "pravnici" hledaji kazdou zaminku. Tusim ze do Spanelska (auto) ma mit clovek 2 trojuhelniky, do Belgie hasicak, nekde se musi svitit pres den nekde ne. V Madarsku po me chteji semtam potvrzeni od notare ze muzu ridit firemni motocykl,auto... atd.
nerad bych se pletl, ale výbava auta (motorky) je dána zemí, ve které je registrované. Nemusíš kupovat hasičáky, trojúhelníky a další nesmysly, ale třeba povinnost mít alkotester ve Francii není součást výbavy, ale "řidiče" a tomu se nevyhneš
Potvrzení o používání služebního vozidla mohou vyžadovat kdekoliv za hranicemi.
Přidané 06.05.2013 17:21
3X napsal:
[quote]karta napsal:
...
nerad bych se pletl, ale výbava auta (motorky) je dána zemí, ve které je registrované. Nemusíš kupovat hasičáky, trojúhelníky a další nesmysly, ale třeba povinnost mít alkotester ve Francii není součást výbavy, ale "řidiče" a tomu se nevyhneš
Asi je to teda slozitejsi tj co ma mit auto <motorka> a co ridic. EU uredni siml v tom jasny poradek neudelal a asi nekde ucelene informace nejsou (nepatral jsem sofistikovane). No a v kazde zemi se to taky meni velmi rychle viz u nas reflex vesty. Z jineho soudku vim (pry teda) ze veterani s EU veteran znackou uz muzou jezdit po EU bez omezeni. No a jak je povina vybava u veteranu kde napr. stara auta a motorky nemaji elektricka svetla ale plaminek-kahan? To maji vozit nahradni kahan?
Přidané 06.05.2013 19:43
brtnik napsal:
Ono tomu taky trochu pomaha fotak s objektivem
Já vím, je to z těch fotek poznat. My máme Canona EOS600D se standardem a prostě co už nepřitáhnu, musím dojít. Ale do toho bahna se mi nechtělo.
Spíš mi vadí, že vždycky dlouho nastavuju foťák pro určité podmínky, na displeji to vypadá OK, ale v PC pak najdu chyby, který mě štvou. Hold se s tím pořád peru.
Přidané 06.05.2013 19:58
xHackerM napsal:
brtnik napsal:
Ono tomu taky trochu pomaha fotak s objektivem
Já vím, je to z těch fotek poznat. My máme Canona EOS600D se standardem a prostě co už nepřitáhnu, musím dojít. Ale do toho bahna se mi nechtělo.
Spíš mi vadí, že vždycky dlouho nastavuju foťák pro určité podmínky, na displeji to vypadá OK, ale v PC pak najdu chyby, který mě štvou. Hold se s tím pořád peru.
Chce si to pořídit poradnej objektiv s dobrou svetelností. já tedy používám dost často i filtr a pak zamakat na kompozici. Nastavení je taky dulezity ale pokud předchozí věci nebudou fotku to nevylepsi.
Přidané 06.05.2013 23:07
karta napsal:
...
Asi je to teda slozitejsi tj co ma mit auto <motorka> a co ridic. EU uredni siml v tom jasny poradek neudelal a asi nekde ucelene informace nejsou (nepatral jsem sofistikovane). No a v kazde zemi se to taky meni velmi rychle viz u nas reflex vesty. Z jineho soudku vim (pry teda) ze veterani s EU veteran znackou uz muzou jezdit po EU bez omezeni. No a jak je povina vybava u veteranu kde napr. stara auta a motorky nemaji elektricka svetla ale plaminek-kahan? To maji vozit nahradni kahan?
cituji z jednoho článku
Povinná výbava k 1. 1. 2013:
• Náhradní žárovky (jedna od každé žárovky vnějšího osvětlení a signalizace)
• Náhradní pojistky (opět jedna od každé)
• Klíč na matice kol
• Hever
• Rezervní kolo (kromě vozů vybavených indikací defektu a pneumatikami s možností nouzového dojetí)
• Výstražný trojúhelník
• Reflexní vesta
• Lékárnička Jestliže se zaměříme na zahraniční cesty, nemůžeme v prvé řadě opomenout Vídeňskou dohodu o silničním provozu z roku 1968. Podle této dohody by mělo být dostačující to vybavení, které je povinné v zemi, ze které řidič pochází. Ve všech státech, které dohodu podepsaly, byste si tedy měli bez problémů vystačit s českou povinnou výbavou.
Země, které ve Vídni 1968 podepsaly dohodu o silničním provozu: „Bahamy, Jihoafrická republika, Rumunsko, Bahrain, Jugoslávie, Ruská federace, Belgie, Kazachstán, Řecko, Běloruská republika, Kolonie Aden, San Marino, Bosna a Hercegovina, Korejská republika, Senegal, Brazílie, Kostarika, Seychelly, Bulharsko, Kuba, Slovensko, Česká republika, Kuvajt, Slovinsko, Čína, Litva, Spolková rep. Německo, Dánsko, Lotyšsko, Středoafrická republika, Ekvádor, Lucembursko, Španělsko, Estonsko, Maďarsko, Švédsko, Filipíny, Makedonie, Švýcarko, Finsko, Maroko, Tádžikistán, Francie, Mexiko, Thajsko, Ghana, Moldávie, Turkmenistán, Gruzie, Monako, Ukraina, Guyana, Niger, Uruguay, Chile, Norsko, Uzbekistán, Chorvatsko, Pákistán, Vatikán, Indonésie, Pobřeží Slonoviny, Velká Británie, Írán, Polsko, Venezuela, Itálie, Portugalsko, Zair, Izrael, Rakousko, Zimbabwe.“
Přidané 07.05.2013 10:11
Kluci z TT, diky za akci, offroad vyjizdka supr, roklinka jeste lepsi, jeste ted se bavim u fotek. Taky chci jeste jednou podekovat Honzovi na zlutym GS, ktery mi dojel na v polovine off vyjizdky na benzinu do Benesova pro kanistr s benzinem, kdyz mi kleklo palivovy cerpadlo. Diky nemu sem mohl dojet az do konce. ;-) Gratulace Dufinovi k vitezstvi a klukovi na HP2 co jel s navigatorkou -velkej skill.
Uz ted se tesim na dalsi Touratech akci!
btw. slo by sem hodit vysledky? Bohuzel sem nemohl zustat az do vyhlaseni.
Přidané 07.05.2013 10:56
schrek napsal:
3X: takze na F800GS mam vpzit sebou elektronickou pojistku ?
poradis mi, kde koupim elektronickou pojistku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jo no jo vlastne! dik
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2