Ja sem ji v navigaci formatoval, a taky se mi to pak zeptalo jestli mapy nebo trasy. Ale v pc ji proste nevidim. Ani navigaci ani kartu. Zkousel jsem i vic kabelu. Zlatej garmin.
hlavně, že je pivo ftlamě
GPS - pouze o software, plánování tras, aktualizace atd.
Přidané 13.11.2019 18:56
Chceš vidět kartu a vnitřní místo?
1/ píchni do USB navigaci, čekej až se zcela spustí = uvidíš mapy
2/ na cca 1s zmáčni vypínací (a taky zapínací :-) ) tlačítko nahoře. Ozve se zvuk
3/ opět na 1 sekundu zmáčni to tlačitko, zase se ozve zvuk a na navigaci uvidíš hlášení, klikni na Importovat trasy
4/v průzkumníku uvidíš položku TomTom Rider 400, či novější, A v ní SD Karta a nebo TomTom
5/ až na kartu, či do navi nahraješ co chceš (já nahrávám jen ITN trasy), na navi klikni na Hotovo
6/ z Průzkumníku ti TomTom zmizí a zase nic neuvidíš
Přidané 13.11.2019 19:39
Radek S : díky moc. Vnitřní uložiště se mi ukázalo. SD karta ne. raději bych novou mapu zkoušel instalovat na sd kartu, abych v navi něco nepodělal. Jelikož vůbec nevim jak na to
ale každopádně sem zase o krok dál.
DÍK
hlavně, že je pivo ftlamě
Přidané 31.05.2022 19:43
Ahojte, neviem to tu nikde dohladat, tak sa pytam (mozno nie prvy), ci sa daju nahrat (konvertovat) trasy z mapy.cz exportnute do gpx. do Garmina (Montana, Zumo) tak, aby aj routovali?...mam ich klasicky skopcene do zariadenia do zlozky GPX, ale iba vidim ciaru ale nenaviguje ma to. Mapy mam aktualne topo, mimo ciest povolene, trasa existuje po celej dlzke (aj ako nespevnena)....chcem nieco ako ked si to vytvorim priamo v Montane, potom to naviguje, ale je to pracne
Přidané 31.05.2022 22:02
patol napsal:
Ahojte, neviem to tu nikde dohladat, tak sa pytam (mozno nie prvy), ci sa daju nahrat (konvertovat) trasy z mapy.cz exportnute do gpx. do Garmina (Montana, Zumo) tak, aby aj routovali?...mam ich klasicky skopcene do zariadenia do zlozky GPX, ale iba vidim ciaru ale nenaviguje ma to. Mapy mam aktualne topo, mimo ciest povolene, trasa existuje po celej dlzke (aj ako nespevnena)....chcem nieco ako ked si to vytvorim priamo v Montane, potom to naviguje, ale je to pracne
Dikyyyy
Hele, a dáš to exportovat pro použití v navigaci?
JirkaVorel přiložený následující obrázek:
Přidané 01.06.2022 07:07
Pre objasnenie, trasy plánuje kamoš na mapy.cz. Tam mi to vždy bezproblémovo fungovalo, ale Android telefón mi odišiel do smútku a podarilo sa mi zrepasovat moju starú dobru Montanu. Takže mi to, čo vytvoril exportoval do gpx (existujú rôzne spôsoby?), tie som následne natvrdo nakopiroval do adresára GPX v Montane (skúšal som aj cez Basecamp import gpx a následný export do zariadenia, ale rovnaký výsledok ) a tam mi to neroutuje. Ak si v Montane dám ručne pridať trasu a vybodkujem bodmi, tak to fachčí, ale je ich 9 máp
Dik
Upravil patol dne 01.06.2022 07:12
Přidané 01.06.2022 08:10
Já taky plánuji pro garmin zumo v mapy.cz - přesněji na webu www.mapy.cz .Pak dám exportovat do formátu gpx, ale (a to je to hlavní) musím zaškrtnout volbu pro použití v autonavigaci. Pak to vše funguje.
Pokud se ta volba nezaškrtne, tak to přesně jen ukazuje čáru bez toho, aniž by pak navigovala.
Jinak z apky jsem ještě nepřišel na to, jak to dostat do navigace.
R1100GS
Přidané 01.06.2022 08:37
Jak z appky do navi? Podrbat pravou rukou za levým uchem :-)
Postup: v appce se přihlásit stejným účtem jako na webu, naplánovat, "zahvězdičkovat", otevřít web, kouknout do "hvezdičkových" a najít uloženou trasu, exportovat s volbou (viz obrázek výše) ... a dál už to znáš.
Přidané 01.06.2022 09:16
Export pro "export" do navigace dává jen ty průjezdní body co máte viditelné na webovém prostředí (bez pomocných bodů) - pokud se toto nezaškrtne tak to udělá třeba několik stovek bodů a s tím prakticky nic neuděláte (myslím s trasou a routováním).
Přidané 03.06.2022 14:50
Takže ma Montane mi to stále nechce routovat. Nahrávané odoslaním máp cez Basecamp. Rovnako som to robil aj do Zumo 660, to mi ale po prvom zapnutí vypísalo že má nové trasy, či ich chcem importovať do zariadenia, tam to fachčí. Montana sa ma nič nepýta, trasy ale nájdem v záložke trasy (aj ich vykreslí na mape), ale keď ich pri vypnutom gps (režim simulácie) dám "ísť" tak iba napíše pripravené navigovať. Ak ale ručne výtvorim trasu priamo v Montane, tak tá v simulacii rotuje pekne. Vaše tipy?
Přidané 06.06.2022 16:02
Stále sa mi nedarí rozbehať routovanie v Montane, vraj to môže byť tým, že je z kategórie "turistickej". Vie niekto poradiť ako dostať gpx súbory (či už v štandardnom exporte, alebo pre autonavigacie) do Montany? Mohlo by to ísť z Garmin Explore, ale je primárne pre mobily a Montana vie iba kabel. Dik