Tome, už to tu nehodlám dále rozdmýchávat, ale rozdíl 5-8 stupňů je pro některé lidi znatelný... Když celý den provádíš měření venku, tak poznáš, jestli je 30, 35 nebo 40... Prostě cítíš, že teplota stoupá. Ono také záleží na intenzitě slunečního záření, zda je úplné bezvětří či fouká. To vše ovlivňuje vnímání teploty... Možná by se leckdo divil, na kolik dokáží vystoupat hodnoty při statické temperaci... Jen pro příklad, po hodinové statické temperaci zadního skupinového světla s rytmem spínání funkcí dle normy není problém uvnitř svítilny naměřit i 160 stupňů při venkovní teplotě 32... A samotný povrch, bez zapnutí funkcí se dokáže lehce dostat na 60 stupňů, stejně jako vnitřní prostor vozu... Hlava při stání nebo pomalém popojíždění není nikterak dobře odvětrávána, navíc sama akumuluje teplo. Ale nic, nechme to být, Mr.GS má pravdu, každý ať si kupuje co chce...
KTM 1190 Adventure R
... Tome , jsou studie o vlivu teploty na dlouhodobou únavu organismu a každý stupeň dělá celkem dost ... někde tu studii najdu a píchnu ji sem (jen pro zajímavost) - řešili jsme to tady u nás v práci (teplota v okolí sklářské vany versus pracovní prostředí) a konkrétně hlavou se člověk dovede ohřívat nebo chladnout až 33% ... nicméně mě je úplně fuk jakou si kdo koupí barvu helmy a dokonce je mi i jedno, jestli věří nebo nevěří nějaké teorii ... já mám rád helmy světlé až křiklavé a to nejen z důvodu lepší viditelnosti :-))
ps ... kdybych však našel helmu která mě sedí a bude i jinak vyhovovat, tak mě černá barva od koupě neodradí ...
(ch)stepan
chstepan napsal:
... Tome , jsou studie o vlivu teploty na dlouhodobou únavu organismu a každý stupeň dělá celkem dost ... někde tu studii najdu a píchnu ji sem (jen pro zajímavost) - řešili jsme to tady u nás v práci (teplota v okolí sklářské vany versus pracovní prostředí) a konkrétně hlavou se člověk dovede ohřívat nebo chladnout až 33% ... nicméně mě je úplně fuk jakou si kdo koupí barvu helmy a dokonce je mi i jedno, jestli věří nebo nevěří nějaké teorii ... já mám rád helmy světlé až křiklavé a to nejen z důvodu lepší viditelnosti :-))
ps ... kdybych však našel helmu která mě sedí a bude i jinak vyhovovat, tak mě černá barva od koupě neodradí ...
Geralt napsal:
Tomáši, ale to tu právě celou dobu tvrdím a mám to i osobně vyzkoušené a změřené... Ono, ačkoliv se někomu může zdát 10 stupňů jako celkem malý rozdíl, tak on to zase tak malý rozdíl není. Jak usi psal, když jedeš, je to jedno. Ale když delší dobu stojíš nebo popojíždíš někde ve městě, tak to je sakra znát. Loni jsem byl v Istanbulu hodně rád za bílou helmu...
To je to samé jako otázka proč jsou letadla bílá, jak velká, tak malá- ultralehká- větroně, dnes kompozity ...
Tohle myslíš vážně??? Byl ses někdy podívat řekněme třeba jen několik stovek metrů nad zemským povrchem? Doporučuji to někdy zkusit a možná se budeš divit, ale je "tam nahoře" docela zima. A to nemluvím o tom ochlazování prouděním vzduchu, které letadla zažívají, jen tak pro zajímavost si zkus byť jen v 50-100km/h vystrčit ruku nebo lépe hlavu ven z auta. A jako že moc letadel teda zrovna touto rychlostí nelétá...
Jinak důvodů pro většinovou bílou barvu letadel je samozřejmě víc, počínaje dobrou viditelností poškození nýtů, koroze, prolínání kapalin, popálení od blesků, přes dobrou viditelnost nápisů, piktogramů až po vlastní viditelnost v provozu. Přece jen zhruba polovinu toho v luftě máš proti obloze, kde kvůli slunku vidíš na pendrek všechny barvy, ale druhou zhruba polovinu toho máš proti zemi a tam věř, je bílá suverénně nejlíp vidět. Moc se díváš na americký filmy, jen tam jsem viděl případ, že v letadle odešla klimatizace a všichni se ukrutně potili až málem hicem snad i uhořeli :-D Mimo to v pátek byl v televizi film, jak nějakej americkej negr letěl s dopravním letadlem několik desítek metrů nad zemí na zádech a ještě tvrdil, že plasch, tak to hlavně příště nedávaj jako příklad. To totiž taky moc nefunguje. Jen je zvláštní, že u letadla jim to lidi žerou, ale kdyby tohle natočili s vrtulníkem, tak tomu nikdo neuvěří.
Sorry za plevelení, ale nějak mě to popudilo :-)
Nic, s flamerem jako jsi Ty nemá cenu diskutovat...
Víš, to je jako s tím rčením: Když umřeš, nevíš o tom, ale lidi kolem Tebe to bolí. Stejné je to, když jsi vůl...
Pod tíhou tvých argumentů mi nezbývá,než couvnout
a o flamerech a volech bych pomlčel S tebou jsem diskutovat nezačal a vždycky ses duchoprázdně připojil
Celé tohle vlákno se navážíš buď do TT, nebo do lidí co si v TT něco koupili... Že by nějaká závist? Nepotřebuji si, jak Ty říkáš odůvodnit žádný nákup. A co se měření týče - šest let jsem měl možnost měřit jako zkušební technik vývojového oddělení a to jak termokamerou, tak např. Almemem s PT100 články... A teplota černého standartu je prokazatelně vyšší, mysli si co chceš... Mmch, všiml jsem si, že ve více vláknech máš potřebu vyvolávat flame... Asi Tě to baví. Já už reagovat nebudu.
To mám nejradši Když si sám nevíš rady,tak to začít globalizovat a popuzovat proti ostatním,abys v tom neuváz osamotě
Do nikoho se nenavážím a když,tak k tomu mám konkrétní důvod a diskutuji s ním na dané téma a mám k tomu nějakej logickej argument,ať už chybnej nebo správnej,ale od toho ta diskuze je,což tys evidentně nepochopil.Jestli teda není argument to tvoje věčný machrování jako: Já vím,co chci,protože jsem ujel 5000km za 6 dní Vím,co říkám,protože jsem byl v létě v Istanbulu Moje měření je jediný správný,protože jsem byl 6 let zkušební technik
Akorát seš trapnej machýrek,co nevyplodí jedinej pádnej argument,pro svoje tvrzení...proto se tady bavím jenom s Tomášem.S tím vím,že se nějakýho výsledku skoro vždycky doberu a ty se do rozhovoru jenom vnucuješ nějakým machrováním.
Flamer seš sám,protože když jsem tady psal o vlivu plexi na větrání a vodu v helmě,což je prostě fakt,tak jsi začal flamovat o KTM vs BMW.
Ukaž mě vlákno,kde jsem vyvolal flame a nebavil se k dané věci a bez podstatnýho argumentu.
Typickej příklad tady.Bavím se s Kubrtem a s Tomášem,ty se toho chytneš,jak hov.no košile a bez jedinýho argumentu vyvoláš hádku,tak kdo je flamer?...a to ani nemluvím o osobních urážkách a nadávkách...asi by ses měl začít chovat slušně,aby sis zase nemusel měnit přezdívku a profilovku,až tý ostudy bude i na tebe dost
Upravil Mr GS dne 24.02.2015 09:13
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr.GS> vážně to nemá cenu...
Psal jsem jen, že PROKAZATELNĚ barva má vliv na tepelné zatížení, které jsem na základě Tvých útoků jen doložil věcnými argumenty a informacemi z mé práce! To je machrování? ****! Také jsem psal své subjektivní nároky na helmu, které ale nikomu nevnucuji. Nikde jsem ničím nemachroval, jak Ty říkáš, absolutně bych si nedovolil se tady nad někoho povyšovat! Na to nemám ani povahu a ani zkušenosti. I Ty máš více zcestováno, než já. Ale to Ti nedává právo druhým upírat jejich názor. Vůbec jsem nepochopil, co za flame jsi tady rozpoutal... A ta má poznámka o KTM vs BMW byl vtip, který jsi ale bohužel nepochopil... A závěrem, píšeš, že se bavíš s Tomášem a Kubrtem a tedy již nikdo, hlavně ne já, nesmí do diskuze vstoupit a přidat svůj názor nebo zkušenost. Aha, to jsem nevěděl, že je to uzavřená diskuze. Omlouvám se. A poslední věc, ohledně tvého dotazu, tady máš ukázku toho, jaký nejsi flamer... Mr.GS napsal: Ne,že bych si myslel,že se to zrovna tady bude hodit víc,než možná 30ti lidem ze 4700,co jen blbě žvaní...ale aspoň pro těch několik jedinců,co občas někam vyrazí je tady pár velice praktických výrazů a slovíček... To myslím hovoří o tom, jak si tady vážíš ostatních a kdo, jak říkáš machruje...
Ad můj nick - změnil jsem ho, aby po letech nepřipomínal flame s Emilem, který však věkem dozrál a se kterým nemám problém zajít na pivo...
Toť vše, co jsem chtěl říci, mimo téma enduro helem s plexi...
KTM 1190 Adventure R
Takže jako důkaz toho,že jsem flamer sem dáš mnou založené vlákno se slovníkem 46ti cizích jazyků? http://www.bmwgs....d_id=24384
Jediný,co je pravda,že to vypovídá o tom,co si tady myslím o většině z 5tis lidí,co jsou tady registrování.To je pravda Ale jestli je toto flame,tak pak jsem flamer
A to jakým způsobem jsi to sem překrouceně napsal,vlastně pokus o flame není vůbec
Upravil Mr GS dne 24.02.2015 10:00
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Je vidět, že je zima moc dlouhá
Já bych neřekl, že někdo zrovna tady vyvolává flame. Fakt ne.
S Geraltem sice v té otázce vlivu barvy na teplotu nesouhlasím ale to není flame, jen diskuze. Navíc díky tomu člověk hledá a třeba najde nějaké zajímavé informace, kterýma by podpořil argumentaci a může to být celkově užitečné. Možná to jsou takové ty motorkářské mýty a chtělo by to udělat skutečně pořádné porovnání abychom všichni věděli, jak to je ve skutečnosti. Mít helmu z půlky černou a z půlky bílou, na hlavě mít senzory a projíždět se různými rychlostmi když je venku +35°C a sledovat, jaká ta teplota na povrchu hlavy skutečně je. To zase tak neřešitelné není. Tak se pojďme domluvit, že to v létě provedeme - nebude to asi ultra přesný, protože nevím kde sehnat nějaké malé sondy na měření teploty. Já mám jen takový do auta s kablíkem zakončeným válečkem s přepínáním interní/externí. To stojí pár korun, můžu koupit druhý a asi by se to s tím dalo chvíli vydržet.
Tak nechte tuhle věc být a v létě to zjistíme.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
..rovnaký problém. Doteraz Uvex enduro a spokojnosť až na chýbajúci pinlock. Nishua ho má, jedine čo ma od nej odrádza je čierna farba .
Černá barva je mi uplně buřt. Krom poslední helmy jsem měl všechny černý a nikdy jsem nepociťoval nějaký zásadní vedro. Stejnak většinu helem "zprznim" nálepkama, takže tu černou "rozbiju"
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Brian1986 , TomašTT : překlad a poranení prsa mě taky zaplavilo
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
vorel napsal:
Pane Kubrt, viděl jsi už tu Nishuu v reálu? doplnky na moto mi ji slibujou na vyzkoušení dýl jak měsíc a přád nic...
Pane Vorel, uz ji mam doma a dokonce jsem v ni uz jel. Perfektne sedi na hlave, je uzasne lehka ( lehci nez moje byvala carbonova mx Uvexka) a je z ni paradni vyhled. Srovnavam ale s vyhledem z krosovy helmy s mx brylema. Dostanes k ni v cene pin lock a bradovy deflektor + nahradni uchyceni pin locku a nahradni "sroubky" k uchyceni stitku.
Velikosti identicke s velikostma Uvexek.
Odkud jsi?
Upravil Kubrt dne 13.05.2015 17:31
Jsem z Hradiště Mnichova a s panem si už přes měsíc dopisuju kdy už mohu dorazit a po vyzkoušení koupit
Podle Uvexky enduro potrebuju XL
říkám si hurikán
vorel napsal:
Pane Kubrt, viděl jsi už tu Nishuu v reálu? doplnky na moto mi ji slibujou na vyzkoušení dýl jak měsíc a přád nic...
Pane Vorel, uz ji mam doma a dokonce jsem v ni uz jel. Perfektne sedi na hlave, je uzasne lehka ( lehci nez moje byvala carbonova mx Uvexka) a je z ni paradni vyhled. Srovnavam ale s vyhledem z krosovy helmy s mx brylema. Dostanes k ni v cene pin lock a bradovy deflektor + nahradni uchyceni pin locku a nahradni "sroubky" k uchyceni stitku.
Velikosti identicke s velikostma Uvexek.
Odkud jsi?
Radime kdy že budeš doma rád bych tu helmu okoukl a případně vyzkoušel pokud nemáš moc malou kedlubnu
Já si dnes vyzvedl tu suomku mx tourer za fantastickou cenu 4490,-
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Vorel : divny... ja objednal a po tydnu vyzvedl a spokojeny odjel domu
Starosta : pondeli a pak ctvrtek az nedele jsem doma. A velikost mam "M".
A nebo az se uvidime na moto, tak muzes vyzkouset...
swat napsal:
Já si dnes vyzvedl tu suomku mx tourer za fantastickou cenu 4490,-
kde ?? já ji pod 8tkč nenašel....
To byla doprodejova cena u omezenych velikosti v Bikerscrownu...
Upravil Kubrt dne 13.05.2015 21:50