Chlapi nechce se mi to tady číst, a taky vyjádřím jen svůj názor. A myslím že objektivní, vazby na polici mám a vím že jim práci nezávidím a taky vím že spousta věcí je pod povrchem. Nikdy nebude zcela oceněna práce policie. Já bych například vzhledem k situaci na silnicích přivítal vice hlidek a vic trestů a vím že remcáme když jsou a remcáme když nejsou.....češi.
Ale k téhle situaci mám svůj názor a ten prostě nezměním. Není to názor na policii. Na to pozor. Já si pořád myslím, že ve ve většíně tam jdou chlapi z vnitřních morálních pohnutek.
Bylo to selhání, at´si říká kdo chce co chce. Selhání jedince, který mohl pomoci zvednout důvěru do snad jediné lidmi poměrně důveryhodné státní organizace. Tohle je otázka morálky a já netvrdím že bych se zachoval jinak. Jen tady by správně měli chlapi dojet na kole jako ve francii a dát tam vše. Vy co jste od policie, a není problém zde poznat kdo...myslete na to , že lidé vám věří. a občas potřebují i vaší pomoc.
Teď jsem četl, že kuchařka říkala policistům i o zadním vchodu, kudy uteklo dost lidí. Přesto tam šli oba hlavním. A že se střílelo i poté co se ti dva stáhli. A že kdyby tam zkusili vlézt oběma vchody, mohli na pachatele zaútočit ze dvou stran a někteří lidé mohli žít.. .
Waltr napsal:
Chlapi nechce se mi to tady číst, a taky vyjádřím jen svůj názor. A myslím že objektivní, vazby na polici mám a vím že jim práci nezávidím a taky vím že spousta věcí je pod povrchem. Nikdy nebude zcela oceněna práce policie. Já bych například vzhledem k situaci na silnicích přivítal vice hlidek a vic trestů a vím že remcáme když jsou a remcáme když nejsou.....češi.
Ale k téhle situaci mám svůj názor a ten prostě nezměním. Není to názor na policii. Na to pozor. Já si pořád myslím, že ve ve většíně tam jdou chlapi z vnitřních morálních pohnutek.
Bylo to selhání, at´si říká kdo chce co chce. Selhání jedince, který mohl pomoci zvednout důvěru do snad jediné lidmi poměrně důveryhodné státní organizace. Tohle je otázka morálky a já netvrdím že bych se zachoval jinak. Jen tady by správně měli chlapi dojet na kole jako ve francii a dát tam vše. Vy co jste od policie, a není problém zde poznat kdo...myslete na to , že lidé vám věří. a občas potřebují i vaší pomoc.
Ivan napsal:
Teď jsem četl, že kuchařka říkala policistům i o zadním vchodu, kudy uteklo dost lidí. Přesto tam šli oba hlavním. A že se střílelo i poté co se ti dva stáhli. A že kdyby tam zkusili vlézt oběma vchody, mohli na pachatele zaútočit ze dvou stran a někteří lidé mohli žít.. .
Ivane,ty jsi jeden z nejinteligentnějších lidí tady na fóru...šel bys útočit na budovu ze dvou stran??!
...pro vás je asi realita Call of duty a paintball,tak neřeště policii,prosím vás
Ten,kdo to nedělá o tom nemůže NIC vědět.Je to neskutečně složitá a obsáhlá věc a dokonce ani běžnej policajt ji nemůže dobře zvládnout.Běžnej policajt na to nemá a nikdy nebude mít čas,protože by jen cvičil a nikdy nebyl na ulicích,kde je jich potřeba.Od toho je tady zásahovka,která to neustále procvičuje.Tektika není věc,kterou do vás někdo nahrne za půl roku kurzu a máte to navždy naučený.Je to nesmysl,to co si tady malujete.Jste zblblí z filmů.Abych vám to přiblížil,tak to trochu blbě přirovnám k tomu,že by jste chtěli,aby vám vyučenej zedník postavil hydroelektrárnu.Zedníci jsou taky potřeba.Bez nich by,spoustě z vás,padl barák na palici,ale nemůžete po něm chtít všechno!
Názory na policii si mějte jaký chcete,ale nemontujte se do hodnocení nějakýho zásahu.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ivan napsal:
Ivane,ty jsi jeden z nejinteligentnějších lidí tady na fóru...šel bys útočit na budovu ze dvou stran??!
...pro vás je asi realita Call of duty a paintball,tak neřeště policii,prosím vás
Ten,kdo to nedělá o tom nemůže NIC vědět.Je to neskutečně složitá a obsáhlá věc a dokonce ani běžnej policajt ji nemůže dobře zvládnout.Běžnej policajt na to nemá a nikdy nebude mít čas,protože by jen cvičil a nikdy nebyl na ulicích,kde je jich potřeba.Od toho je tady zásahovka,která to neustále procvičuje.Tektika není věc,kterou do vás někdo nahrne za půl roku kurzu a máte to navždy naučený.Je to nesmysl,to co si tady malujete.Jste zblblí z filmů.Abych vám to přiblížil,tak to trochu blbě přirovnám k tomu,že by jste chtěli,aby vám vyučenej zedník postavil hydroelektrárnu.Zedníci jsou taky potřeba.Bez nich by,spoustě z vás,padl barák na palici,ale nemůžete po něm chtít všechno!
Názory na policii si mějte jaký chcete,ale nemontujte se do hodnocení nějakýho zásahu.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Netvor napsal:
.. ale můj názor je ten že do toho jít měli a je mi jedno co mají v přírůčce nebo že si nevzali do kufru vesty (jen příklad), prostě to od nich jako občan očekávám ...
Ty se taky prober
Ve dvou do budovy,kde nevíš,jak to tam vypadá,kdo tam je,kolik jich tam je,jaký mají zbraně,kolik jich mají,jestli jsou tam vůbec živí rukojmí...taky mohl mít klidně svoji vestu a ty máš jen smradlavou čz 9mm...nemáš s sebou ani slzák,flashbang,dým...prostě nic a ještě jsi po výcviku na úrovni vojáka základní služby a kdo ví,jak to už je dlouho.
Na to tady běžná policie nemá možnosti...a když vidím,že ani někteří vojáci,kteří na výcvik mají čas,ty znalosti nemají,tak se není čemu divit,že?
Tady nemůžu jinak, než s MrGS souhlasit...
Myslím, že je to tak ve většině zemí, že takovéto věci, jako zabarikádovaný aktivní střelec, nedokáže řešit dvoučlenná hlídka, ale že se povolává posila ve formě ZJ, vyjednavače atd...
Na takovéto situace opravdu bohužel nejsou řadoví policisté připraveni, stejně jako většina civilistů.
KTM 1190 Adventure R
Netvor napsal:
.. ale můj názor je ten že do toho jít měli a je mi jedno co mají v přírůčce nebo že si nevzali do kufru vesty (jen příklad), prostě to od nich jako občan očekávám ...
Ty se taky prober
Ve dvou do budovy,kde nevíš,jak to tam vypadá,kdo tam je,kolik jich tam je,jaký mají zbraně,kolik jich mají,jestli jsou tam vůbec živí rukojmí...taky mohl mít klidně svoji vestu a ty máš jen smradlavou čz 9mm...nemáš s sebou ani slzák,flashbang,dým...prostě nic a ještě jsi po výcviku na úrovni vojáka základní služby a kdo ví,jak to už je dlouho.
Na to tady běžná policie nemá možnosti...a když vidím,že ani někteří vojáci,kteří na výcvik mají čas,ty znalosti nemají,tak se není čemu divit,že?
Pak je zbytečné, aby běžná policie měla střelné zbraně. Informací bylo dost, aby ozbrojený chlap s koulema, který se kdysi rozhodl sloužit společnosti alespoň něco udělal. Pořád dokola. Když chceš - hledáš způsob, kdy ne, najdeš důvod.
Střelnou zbraň mají na ochranu,jak svoji,tak jiných osob ohrožených na životě...ostatně všechno,co vypisuje zákon o použití zbraně,tak čti,když nevíš
Mít zbraň neznamená být odborník na taktiku a ještě rambo,co sám zvládne armádu...se proberte a zamyslete konečně
Ivan napsal:
Jen jsem napsal co jsem četl, tentokrát jsem nic nehodnotil.
Na druhou stranu vyslovit pochybnost je naše právo, jinak se nic nezmění, všimli jste si, že se sice píše, že vyšetřování bude trvat měsíce ale policie už teď tvrdí ze její zásah byl bezchybný?
Upravil Ivan dne 28.02.2015 11:16
Netvor napsal:
Ty se taky prober
Pak je zbytečné, aby běžná policie měla střelné zbraně. Informací bylo dost, aby ozbrojený chlap s koulema, který se kdysi rozhodl sloužit společnosti alespoň něco udělal. Pořád dokola. Když chceš - hledáš způsob, kdy ne, najdeš důvod.
Myslíš něco jako Británie ? Ale i tam už to pomalu vzdávaj. Sice ten uplně obyčejnej bobík (kromě sev.Irska) má stále jen vysílačku a pendrek, holt tradice je tradice, ale toho už tak moc nepotkáš, většinou jsou to už nějak "specializovaný" hlídky a ty už zbraně mají. A ted nově nějak zkoušej tasery. A i ta neozbrojená hlídka má někde v dosahu auto, který je plný kvérů.
Koukám, čilá debata, jsem netušil, že vliv hollywoodské produkce na českou populaci je tak velkej Každej druhej by tam vletěl jak Bruce Willis a za půl minuty by bylo hotovo Osobně si nemyslím, že ti dva udělali něco špatně, co mně ale trochu zarazilo, jak jeden svědek uvedl, že si půjčovali od záchránářů mobil, aby zavolali posily. samozřejmě svědek může kecat, nebo se jen spletl a blbě koukal, ale po kauzách s vysílačkama (Matra) a dalšíma, se už vcelku u policie nedivím ničemu. Za to ale ti kluci nemůžou, to je vizitka jejich generálů a ctihodných politiků.Hlavně jak tam hned jeli strkat ****y to kamer, to jim jde náramně.
GS 1200 R Adventure
Tak by me zajimalo, kde je teda pravda, zda ten strelec skutecne ve chvili kdy dorazila policie jeste strilel jak rika svedek primo z mista cinu, nebo uz bylo po strelbe, jak tvrdi policie: http://zpravy.idn...ntent=top6
Někteří z vás se nás snaží přesvědčit, že nevíme nic, neumíme si nic představit, a máme hodně zkreslené představy...jinými slovy se máme probrat. Ale to já stále považuji za neobjektivní ochranu svého rádoby ,,týmového ducha". Kde berete tu jistotu že si tyto věci neumíme představit, že nevíme co to obnáší? Hovoříme (tedy já určitě) o obyčejné schopnosti zareagovat i přes určitá rizika. Ty žvásty okolo dejte stranou, komunikujete s lidma, nepodceňujte to. Když vám někdo řekne, jsou tam dva vchody, je tam děda, střílí tam do lidí, spousta jich tam leží v krvi a možná právě umírají, jsou jen dvě možnosti reagovat. Jít tam, nebo nejít. A pak už jen to proč si vybrat tu nebo onu. Proč jít dovnitř snad nemusím vysvětlovat.
Proč nejít? Buď z důvodu strachu, nebo z důvodu profesionálního přístupu a dodržování patřičných postupů....no jo ale jsou na ně tihle hoši školeni? Tvrdíte, že ne. Nebo jsou školeni způsobem když bude průser volejte výš? A někam zalezte.
Když si vzpomenu na to kolik zůstalo hasičů ve dvojčatech, marně přemýšlím proč nepočkali na statika a firmu až jim postaví pořádné zabezpečení.........
Jinými slovy NEMÁME VÁM HOŠI CO VYČÍST, PRACOVALI JSTE PŘESNĚ PODLE PŘEDPISŮ.
Ti lidé co tam byli to říkají jasně, jenom oni mají právo říci jestli byl zákrok dobrý nebo ne. Vzomeňte kolik poldů zemře při přestřelkách z různými magory ve světě. Ale je to zbytečné.....všechny diskuze zde se vedou jako válka na Ukrajině. Vedou je nezůčastnění, kteří si přisvojí práva cítit se osobně napadeni a s pošlapanými právy a ideály, ale sakra daleko od nesení následků. To se dobře diskutuje a válčí. Tímy myslím všechny strany i mě. Když čtu ty hrůzy, přeji si abych nikdy nemusel stát před tím okamžikem kdy se budu muset rozhodnou jestli tam jít, nebo ne. Ale ještě více si přeji, když to přijde abych to zvládl se ctí. Snad si ti dva kluci můžou říci že oni to zvládli, protože jinak bych nechtěl být v jejich kůži. A nepomůže jim ani ministr, to si potáhnou. Ale s tím tam šli, nebuďme alibisti.
Ivan napsal:
Obecně lze souhlasit, ale ne v tomto případu. Představ si to obráceně, budeš volat stavební firmu co staví elektrárny na kozí chlívek?
Na vyšinutýho starýho pána budeš volat zásahovku? Na dobře organizovanou vojenskou skupinu držící rukojmí ano, ale ne na civila s pistolkou. Ti dva to prostě podělali, měli se držet přísahy, ochránit občany s nasazením vlastního života, a ne se takticky stáhnout a odtáhnout.
červenej Elf
Waltr napsal:
Ještě jednou sorry, ale když čtu něco takového tak si nemůžu pomoct.
Taky mě s těma morálníma pohnutkama rozesmál.Znám pár policajtů a policie byla jediná instituce ochotná je i přes jejich slabomyslnost zaměstnat.Jinde se jim to nepodařilo..
Ivan napsal:
Obecně lze souhlasit, ale ne v tomto případu. Představ si to obráceně, budeš volat stavební firmu co staví elektrárny na kozí chlívek?
Na vyšinutýho starýho pána budeš volat zásahovku? Na dobře organizovanou vojenskou skupinu držící rukojmí ano, ale ne na civila s pistolkou. Ti dva to prostě podělali, měli se držet přísahy, ochránit občany s nasazením vlastního života, a ne se takticky stáhnout a odtáhnout.
Stejně jako mě přijde divný že na kluka co zmydlí starou pošlou 8 policajtů a do hospody kde se střílí přijedou dva.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW