Jak uz jste si asi vsimli, Jaguar mi zacina prerustat pres hlavu... porad vymyslim co by se na tom aute dalo udelat lepe. Prolezam ruzna jaguari fora a dodavatele dilu abych se namotivoval. Zajimavou upravou se jevi vyroba vymezovacich rozperek na predni osy kol. Original je rekl bych trochu nedomysleny. Vymezovani vule kola funguje tak, ze utahnete stredovou matici(ne tu stredovou co drzi kolo)v nabe kola a trochu povolite. Tim se dosahne axialni vule cca 8-9 stovek. "Tuneri" E typu mezi tyto loziska pridavaji rozperku tak, aby se kolo dalo utahnout natvrdo a potrebna vule se vytvori brousenim rozperky. Preci jen predstava, ze jezdim s autem co ma povoleny predni kola neni nic moc.
Ja jsem tento princip jeste trochu poladil. Pri nakupu rozperek z anglie se musi vzit originalni hridel a trochu utocit aby se tam rozperka vesla. Ja, jelikoz se jen tak s necim nespokojim a utacet na soustruhu osu co drzi kolo mi prijde jako kravina, jsem si vytvoril 3D model hridele kola. Vytvoril jsem si take model vypujcene original rozperky. Kdyz jsem tyto dva dily dal na sebe, zjistil jsem, ze utoceni hridele pujde eliminovat zmenou uhlu kuzele rozperky. Vytvoril jsem proto novou rozperku primo kopirujici uhel hridele a ono to funguje. Rozperku jsem taky rozdelil na hlavni cast a pridavy cca 5mm krouzek, ktery se bude dobrusovat na magnetce. Vyhodou toho je priprava ruznych krouzku a potom pri montazi primo na aute nepotrebujete behat nekam k brusce...jak prosté...
Michal21 přiložený následující obrázek:
Každý to čte. A tiše zalvidí a do toho si říak´ co ke to za blázna a borce, že se do toho pustil
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Michale, ty jsi blázen Mě by nenapadlo si udělat 3d model a na něm laborovat. Já bych zmršil několik os. Naštěstí nemám prostředky, ani prostory, kde páchat zvěrstva, tak jen hltám tvoje story. Jsem už teď zvědavej, co přijde po jagovi. Nějakej autobus?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Autobus urcite ne. Tenhle prostredek nesnasim...jeste jsem nad tim nepremyslel, ale jeden takovy projektik se mi tu rysuje. Mozna to zmaknu jeste pri Jegovi. Jen prozradim, ze to je motorka... Mimo to soubezne s jagem jeste delam kamaradovi komplet go kaliforniana se sajdou...no proste zabavy kopec. Nevite nekdo co znamena se nudit?
Jen pro inspiraci upraveny polotovar sahary chladice s echtovni vrtuli...nejde mi sem vlozit z mobilu, hodim rano.
Upravil Michal21 dne 19.04.2016 21:58
Ja jsem tento princip jeste trochu poladil. Pri nakupu rozperek z anglie se musi vzit originalni hridel a trochu utocit aby se tam rozperka vesla. Ja, jelikoz se jen tak s necim nespokojim a utacet na soustruhu osu co drzi kolo mi prijde jako kravina, jsem si vytvoril 3D model hridele kola. Vytvoril jsem si take model vypujcene original rozperky. Kdyz jsem tyto dva dily dal na sebe, zjistil jsem, ze utoceni hridele pujde eliminovat zmenou uhlu kuzele rozperky. Vytvoril jsem proto novou rozperku primo kopirujici uhel hridele a ono to funguje. Rozperku jsem taky rozdelil na hlavni cast a pridavy cca 5mm krouzek, ktery se bude dobrusovat na magnetce. Vyhodou toho je priprava ruznych krouzku a potom pri montazi primo na aute nepotrebujete behat nekam k brusce...jak prosté...
No jasně,to je uplně jednoduchý.Všechno to chápu,živě si to umím představit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
No jasně,to je uplně jednoduchý.Všechno to chápu,živě si to umím představit.